![]() |
Addig is, amíg nem kerülnek elő a vampot online játszani kívok garmadája és le nem zajlik a (nem létező) kaszting, egy kis vidulásnak bedobom, amit ezer vée találtam valahol a nyeten:
Mi történik, ha az Ősatyák harcolnak? TREMERE: "Rendben, Haqim! Elegem van beloled! Meg fogsz halni!" HAQIM (Assamita): "Mondod te. Phbbbt!" TREMERE: "Ó, tényleg? 10-es Taumaturgia, Tuz csábítása! Felrobbantom Ázsiát!" HAQIM: "Gyorsaság 10. Kicseleztem. Most az óceán közepén állok." TREMERE: "Taumaturgia 10, Neptun ereje. Akkor felforralom." HAQIM: "Fátyol 10. Mit is?" TREMERE: "Taumaturgia 10, Elme muvészet. Akkor lesúlytok a maradékra a Holddal." LASOMBRA: "Megvagy! Árnyjárás 9. Milyen Holddal is?" TREMERE: "Jelenés 10. Hát azzal." LASOMBRA: "Kiszálltam!" HAQIM: "Fenébe. Akkor... Csend 10." TREMERE: "Itt jön a szikla, drágám!" [HAQIM kilapult.] BRUJAH: "Véletlenül nem most kapcsolta be Haqim a Csend 10-et?" NOSFERATU: "Hát, meglepoen halk szétkenodés volt. Hülye diszciplína." TREMERE: "Lasombra..." LASOMBRA: "Inkább, Tzimisce!" TZIMISCE: "Ezertest 10. Most próbálkozz a Holdas trükkel, varázslócskám." TREMERE: "Inkább Ventrue!" VENTRUE: "Uralom 10. Ki is az apád?" TZIMISCE: "Te vagy az." LASOMBRA: "Most megvagy! Osero 10. Érezd a fájdalmat!" VENTRUE: "Szívósság 10! Fájdalmat mondtál?" LASOMBRA: "Árnyjárás 10! Remélem, szereted a kicsi, sötét helyeket." VENTRUE: "Anyád!" [VENTRUE eltunik.] LASOMBRA: "Ezt MINDIG ki akartam próbálni." TZIMISCE: "Ezertest 10. Lasombra, te mostantól egy kis sajtlabda vagy." KIS SAJTLABDA: "Most mér?" TZIMISCE: "Ventrue még mindig talpon van. Olvasd csak az Uralom 10-es részt." KIS SAJTLABDA: "Tényleg, igaza van." TZIMISCE: "Bestia 10. Nesze, egy hordányi sajtevo egér." KIS SAJTLABDA: "Árnyjárás 10. Most már csak az árnyéka vagyok egy sajtlabdának." TZIMISCE: "Akkor, Tremere!" TREMERE: "Taumaturgia 10, Tuz csábítása. Egy fondue árnyékát akartál mondani." KIS SAJTLABDA: *fwoosh* NOSFERATU: "Bestia 10. Most már az ÉN egereim." TZIMISCE: "Bestia 10. Az enyéim." NOSFERATU: "Az enyémek!" TZIMISCE: "Add már!" BRUJAH: "Gyorsaság 10 ÉS Osero 10. Elpusztítom Nosferatut és Tzimisce-t, amig az egereken veszekszenek." NOSFERATU: "Urk." [Meghal] TZIMISCE: "Urk." [Újraformálódik] "Imádlak, Ezertest 10." BRUJAH: "Ó, Istenem." TZIMISCE: "Az egerek most már az enyémek!" [MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1 megjelenik a semmibol.] MASZKOS BOSSZÚÁLLLÓ #1: "Mindannyiotoknak pusztulnia kell, mert az ellenségeinkkel vagytok. Vagy mert az ellenségeink vagytok?" ENNOIA (Gangrel): "Ki a fene vagy te?" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1: "Ó, bocsi. Kicsit korán jöttem." [ MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1 eltunt] TZIMISCE: "Engem még egy MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ, vagy mi volt ez sem állíthat meg!" ARIKEL (Toreador): "Jelenés 10. Mi állíthat meg valakit, akinek van Ezertest 10-e? Ó, diablerizáció." TREMERE: " Akár Taumaturgiát is használhatunk. Arikelnek csökkentem a generációját." ARIKEL: "Ezt hagyd abba!" TREMERE: "Bízz bennem, tetszeni fog." BRUJAH: "Osero 10. Küldök Tzimisce-nek pár ökölcsapást." TZIMISCE: "Ezertest 10. Mit érsz velük?" ENNOIA: "Bestia 10. Az ÉN egereim." TZIMISCE: "Enyémek!" TREMERE: "Siess, Arikel! Diablerizáld Tzimisce-t, amíg elvonom a figyelmét!" AUGUSTUS (Giovanni): "Nekromancia 10, Csontösvény! A halottak feltámadnak- és a FIDESZre szavaznak!" TREMERE: "Fiúk, titeket csak a hatalom érdekel?" AUGUSTUS: "Umm. Ja." MALKAV: "Orület 10! Mindenki teljesen megorül!" [Kínos csend] [A csend folytatódik.] BRUJAH: "Érzel valami különbséget, Ennoia?" ENNOIA: "Nem, és te?" BRUJAH: "Nem. Tremere?" TREMERE: "Nem." AUGUSTUS: "Én sem." BRUJAH: "És téged ki kérdezett?" MALKAV: "Hát, EZ kínos..." TZIMISCE: "Én tulajdonképpen *gurgulázás*..." ARIKEL (Tzimisce diablerizált testét ledobván): "ÉN viszont, mintha újjászülettem volna!" ENNOIA: "Akkor ez megoldódott. Az ÉN egereim." ARIKEL: "Most már nekem is van Bestia 10-em. Enyémek!" MALKAV: "KAKASVIADAL!" BRUJAH: "Inkább egérviadalnak nevezném." AUGUSTUS: "Milyen édes!" TREMERE: "Taumaturgia 10, Pusztítás keze. Kinyírom ezeket a rohadt egereket." ARIKEL: "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!" AUGUSTUS: "Zombi egérkék!" ENNOIA: "Barmok." [Megjelenik a MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1, #2, és #3 ] MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2: "Készüljetek a halálra - a MASZKOS BOSSZÚÁLLÓK által!" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3: "Foleg te, Tremere!" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2: "Nem, foleg te, Augustus!" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3: "Tremere!" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2: "Augustus!" ENNOIA: "Tulajdonképpen kik is vagytok?" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3: "Ez titok. Ezért hordjuk a maszkokat is." BRUJAH: "Ha már itt tartunk, a te maszkodon miért van három szemnyílás?" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3: "Hogy ne lógjak ki a sorból." BRUJAH: "De akkor minek viselsz maszkot?" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1: "Mindig ilyen okostojás?" BRUJAH: "Osero 10. Agyonütöm az elso MASZKOS BOSSZÚÁLLÓT." MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1: "Auu." [meghal] MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2: "Viszont mi, a MARADÉK MASZKOS BOSSZÚÁLLÓK nem vagyunk könnyu ellenfelek! És most mindent megbosszulunk. Leginkább rajtad, Augustus." MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3: "Tremere!" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2: "Augustus!" AUGUSTUS: "Nem szabadulhatnánk meg tolük végre?" TREMERE: "Akkor te intézd el a háromszemuürgét, én pedig lenyomom azt, akinek saját bevallása szerint az osellensége vagyok." MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3: "Én, a háromszemu, vagyok a te osellenséged, Tremere." TREMERE: "Tök mindegy." AUGUSTUS: "Osero 10. Kinyírom a háromszemut." MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3: "Szívósság 10. A sebzést felfogtam." TREMERE: "Taumaturgia 10, Tuz csábítása. Kifüstölöm a MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2-t." MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2: "Szívósság 10. ÉN is." BRUJAH: "Nem lehet oket lerázni, ugye?" AUGUSTUS: "Majd én megoldom. Nekromancia 10, Hamuösvény. Megidézem a szörnyu halált haltak szellemeit." A SZÖRNYU HALÁLT HALTAK SZELLEMEI: "Itt vagyunk." AUGUSTUS: "Kezdjétek el sorra elmesélni szörnyu sorsotokat a MASZKOS BOSSZÚÁLLÓKNAK." [A SZÖRNYU HALÁLT HALTAK SZELLEMEI így tesznek] MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3: "ÓÓ, a Kín! Nem tudom elviselni!" [MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #3 öngyilkos lesz] MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2: "Milyen izgi. Errol többet akarok tudni." AUGUSTUS: "A SZÖRNYU HALÁLT HALTAK SZELLEMEI, térjetek vissza az Árnyvidékekre." [A SZÖRNYU HALÁLT HALTAK SZELLEMEI így tesznek] MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2: "Követnem kell oket a tanulás reményében." [MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #2 szintén öngyilkos lesz] ARIKEL: "Végre, ez egy örökkévalóságnak tunt. De már vége. Most mi legyen?" TREMERE: "Jelenés 10 és Taumaturgia 10, a Tuz csábítása. Elhamvasztom Szetet, aki eddig ott bujkált a sarokban." [Szet hamuvá válik] AUGUSTUS: "Kivárni míg a többiek elvégzik a piszkosmunkát, és után megölni oket? Ez felkavaró, FELKAVARÓ!" BRUJAH: "Az a felkavaró, hogy nem te gondoltál rá elsoként." AUGUSTUS: "Ezt..., ezt...kikérem magamnak." [MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1 megjelenik] MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1: "Készüljetek fel, mert a MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ elpusztít benneteket!" BRUJAH: "Neked sosincs deja vu érzésed?" MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1: "Egyfolytában." ENNOIA: "Ebbol elég. Ezerarc 10. Jó napozást, fiúk!" TREMERE: "Haha! Taumaturgia 10, Elemi védelem!" [MASZKOS BOSSZÚÁLLÓ #1-nek annyi] [BRUJAH -nak annyi] [MALKAV már nem teljesen annyi, de o is meghal] [ARIKEL kinyiffan] AUGUSTUS: "Hah! Kezemre játszottad a gyozelmet! Vagyis izé..." [AUGUSTUS is elpusztul] TREMERE: "Taumaturgia 10, Neptun hatalma. Kioltom Ennoiát." [ENNOIA-nak annyi] TREMERE: "HÁ HÁHÁ HÁHÁHÁHÁ, nyertem!" RAVNOS: "Engem kihagytál." TREMERE: "Te? Eddig hol a fenébe voltál?" RAVNOS: "Elvegyültem a tömegben." TREMERE: "És nem égetett el a nap?" RAVNOS: "Szívósság 10, drágám. Jut eszembe, köszi, hogy nem irtottad ki az egérkéimet." TREMERE: "KÉSZÜLJ FEL A HALÁLRA!" RAVNOS: "Ne olyan gyorsan! Fantazma 10!" TREMERE: "Fantazma 10? Úgy érted..." RAVNOS: "Bizony. Valóság. Ezt az egészet átalakítom egy szerepjátékká." TREMERE: "Ezt nem teheted!" RAVNOS: "Már meg is tettem." TREMERE: "NEEEEEEEEEEEEEEE!!!" [RAVNOS, TREMERE, és a maradék Osatya hullája egy rakat puha - és keményfedeles kiegészítové változik.] |
Ez kész... :D :D :D :D :D :D :D
|
hűűűű te jó éég :D:D:D
nem ismerem a Vampire-t, de ezek alapján nem lehet semmi;) |
Changeling
Nem Vamipre, de WoD, szóval úgy érzem a kérésem még mindig itt van a legjobb helyen.
Egy történethez szükségem lenne bővebb ismeretekre a tündérekről, de alapkönyvvel nem rendelkezem, és akit eddig kérdeztem, nem sokat tudott mondani... :( Szóval igen hálás lennék, ha valaki tudna egy amolyan "jó ha tudod" (tündérekről általában, tündérek és vámpírok/vérfarkasok/stb) összegzést írni. Előre is köszönöm! :) |
Aúú valami csoda folytán megszerezte az Changeling alapkönyvet (Changeling: the Dreaming) úgyhogy már van honnan okosodnom tündérkés témában :)
Egyébként augusztusban új alapkönyv jelenik meg Changeling: the Lost néven. Az előzetesek alapján jónak ígérkezik. Ha valakit érdekelnek a részletek, itt olvashat róla bővebben: http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4958 ui: Játszott már valaki az első alapkönyv alapján? Ha igen, mik a tapasztalatok és vélemények? |
Quote:
|
Quote:
Azért kíváncsi lenék, hogyen lehet "vérfolyás" nélkül Vampiret mesélni vagy játszani... :rolleyes::D |
Változatok egy témára:
Ravnos módszer: - Legyen mind vér zöld színű...(illúzió)...és minden vér zöld színű lett. Már pedig a vér nem zöld színű, tehát az ott nem is vér :))) Ventrue módszer: - Nincs itt semmi féle vér (uralom), csak már megen kiöntötted a vörös bort, Te haszontalan gyermek. Tremere módszer: Hapsz-fux-mix-glux...és a vér mind eltünt... - Remélem MINDENT megjegyeztél, legrosszabbik tanítványom, mert többet nem mutatom meg... Brujah módszer: - EZ NEKED VÉÉÉRR!?! Hát vízből vagy Te kis puhány??? (üt-üt-üt...és néha rúg is...) Nosi módszer: - Vér lenne? Nem hinném, csak az agyad látja annak, igazából nincs is ott, nézz csak meg jobban... Lassambra módszer: - Nocsak szóval azt hiszed, látsz sötétben??? Milyen szánalmas...(és leüt egy hatalmas fekete csáppal:D) |
Elmés, nagyon elmés... :D
A játékban melyik módszert alkalmazod majd a vér eltüntetésére? (elvégre te a tiszta módszereket szereted, lásd fagyasztó...) :D Quote:
|
Quote:
Quote:
Haquim: - Meg lehet szúrni úgy egy embert, hogy ne folyjon belőle a vér. |
Quote:
Azon kívül, hogy a padló nem lesz véres, a vámpír nem lakik jól (jó, jó, mágikus módszerrel harapdálás nélkül is lehet vérhez jutni, de ezt azért nem minden vámpír tudja megtenni.) A vérnek folynia kell, az a dolga! :D |
Quote:
. . . A sok vér... tudod, kicsi bogárkám...feszíti a maszkabál gyenge szálait...csak idő kérdése is MINDEN titok napvilágra kerül...érted?...napvilágra...(örült vihogás közben a Malkavita elszalad...) . . . |
Quote:
|
Giovanni: - A malkaviták túl ...ööö...érzékenyek. Ne is törődjön velünk. Esetleg ajánlhatnék egy különleges frissítőt? Igen kiváló évjáratú...(egy száll vörös rózsa hullik lábaid elé...)
|
Quote:
- Köszönöm! |
- Pompás! (közben mellétek halkan begördől egy fekete lumizin)
Előzékenyen kinyitja az ajtót neked. Beszállás után, limó balra el. Csak a vérkönnyeket síró Malkavita mered a távolodó limó után...mellé szinte a semmiből lép elő egy görnyed, pupos alak...egy apró mozdulattal kikapcsolja a mikrofonpisztolyt, majd talányosan a Malkavitára néz. Pár perc múlva megvonja vállát és halk léptekkel elsétál. |
A mai nappal vége a vizsgaidőszakomnak, így ismét sokkal nagyob figyelmet szentelhetek a vampnak (is). :)
Chris 100%-os jelenléttel és Naramis jelölésével hamarosan beindulhat a mese. De Chicago hatalmas város, még elfér benne pár vértestvér. :o |
Ha az ígéret szép szó, meg betartják és minden egyéb, akkor Aúú is játszik (csak nem szeret karlapot töltögetni, de majdcsak meglesz vele... :rolleyes:).
|
Quote:
Reményeim szerint szerdán kész leszek a karival. Már alig várom hogy vágóhídra küldjem a nosimat:D:D |
Quote:
Én nem ígérem szerdára, mivel most nem volt rá időm, holnap meg ha nem leszek fáradt live vampire-n leszek, de azért egyszercsak megleszek...:D |
Jól van, ez a beszéd. :o
|
Karialkotás közben, pontosabban a háttérdolgok kitalálása közben jöttem rá, nem tudom mi a játék kezdetének (játékbéli) időpontja.
Lehet én nem vettem észre:D megírnád mi a kezdeti idő? |
nem írtam eddig konkrét időt, de orvosoljuk hamar. :o
1990. év, a hónap és a nap egyenlőre még mindig ködös, legyen inkább az év eleje mint a vége. Ha kérdés van, küldj privit és ott megbeszéljük. Legyen titok a titok, amíg lehet, mert úgy az igazi. :D |
Quote:
|
Már megint azok a fránya kérdések...sokba fog ez neked kerülni...:p
|
Quote:
(Ez is csak költői kérdés, nehogy válaszolj rá... :D:p:D) |
Jah, még költő is kell...na ez tényleg drága lesz...:D:D:D
|
Quote:
|
A vampire középkorral kaocsolatban lenne egy kérdésem:
- Az utak (emberség, bűn, stb.) értékei mellett van mindnek Aura értéke. Azt viszont nem sikerült kideríteni mekkora ez az érték kezdetben? Kérem, aki tud segítsen! Előre is köszi. |
sajnos nem tudom, megnézem hátha meg van a szabálykönyv otthon, de nem tuti.
Ha már középkor feeling, akkor magus :o Ha jelen feeling, akkor vamp. Ha jövő, akkor star wars. ez a recept nálam. :) |
Mi játszottunk, játszunk többé-kevésbé a Dark Ages alapján Vampire-t az Ókorban, de ez az auraérték dolog valahogy még nem jött elő... :confused:
(Miért fontos, hogy a középkori könyvről van szó, a másikban nem emlegetik az auraértéket? Egyáltalán mi az, és miért emlegetik vagy miért nem? :confused: Bocsi, ezen a téren nem vagyok valami hú de tájékozott... :o Lehet sürgősen korrepetálni kellene magamat néhány szabálykönyv elolvasásával... :D) |
szerintem az aura a emberséggel lehet párhuzamba.
Ösvények lényege, hogy nem a szokványos emberség értékrend szerint szervezed életet, hanem szigorú, az ösvény adta szabályok szerint éled. Gondolom ennek a mértéke, az aura pont, de elég régen olvastam Dark Ages-t, és akkor sem érdekelt túl mélyen. |
Quote:
|
Nem akarok hülyeséget írni, majd megnézem, ha tudom, de mintha a DA-vampba több ösvényt is lehetne járni ezért kell az aura.
A jelen vampba csak egy ösvényed lehet. De kár találgatni, meg köll vizuálni :) |
Quote:
Ez a vizuálós mondás meg nagyon tetszik, asszem felvésem az idézetek közé :D |
igen, nem teljesen konformábilis a két könyv.
Pl a gyorsaság dipónál is jelentős különbségek vannak. |
Egyenesen a könyvből idézve:
Minden úthoz tartozik saját aura, egy érzés vagy benyomás, amely a káinitát kíséri. Minél magasabb az út értéke, annál erősebb az aura. Így például a királyok útját követőit fenség lerngi körül, az emberség útjának hívei pedig átlagosnak tűnnek, s nem a sötétség teremtményeinek. A vámpír aurájának többnyire alig van közvetlen hatása, csupán halvány benyomás. A nagyon magas vagy alacsony pontérték azonban bonusz vagy büntetést adhatnak a karakter aurájához kapcsolódó szociális dobásokra. Ezek a módosítók a diszciplínákhoz szükséges szociális dobásokra is érvényesek. Út érték / Aura mód 10 -2 célszám 9-8 -1 célszám 7-4 nincs mód 3-2 +1 célszám 1 +2 célszám |
Köszi a felhomályosítást! :)
|
Quote:
Quote:
középkor feeling: dnd (bármej világ) jelen: Cult és/vagy Cthulhu jövő: bármi (ritkán jáccok - evvel mindig elvesződik a játékkedvem:() A vampot a játékosok kérték, énmagam meg próbálok elegett tenni. Ha már megvan a könyv miért ne... csak kevésbé ismerem a szabályok, s néha lemarad valami :D Quote:
|
Quote:
Középkor: DnD, MAGUS jelen, jövő: nah ezekre nem tudok mit mondani (az SR hova tartozik? :confused:) Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 22:09. |