![]() |
Quote:
Quote:
2-3ütéssel úgyhogy szövi sereggel megy. ez az én ötletemben is megmaradna így a felzárkózás úgyanúgy könnyebben megoldható. az együtt haladás is megoldhatóbb lenne (csak hogy kész számokkal igazoljam ezt, nehogy valaki is azzal vádaskodjon hogy nincs utána számolva) adott a tipikus 2hasi 1 vari 1 toli szövi. haladásnál általában mind 2 hadi földel 1-et 1et nah most ha ütnek 2*100hekit támadó (hadi1) 40%ot hoz =40heki segitség(hadi2) 20%-a a szövinek jutónak=12heki a toli vari pedig 40-40%=24-24heki 2.ütésnél támadó (hadi2) 40%ot hoz =40heki segitség(hadi1) 20%-a a szövinek jutónak=12heki a toli vari pedig 40-40%=24-24heki így hadi1 hoz 40+12=52hekit hadi2 hoz 12+40=52hekit tolis és a varis pedig hoz 48-48hekit vagyis 4heki eltérés ami számomra tökéletesen engedi az együtt haladást. emellett ha az egyik hadis lemarad könnyedén vissza üti magát szövivel hogy kevesebbet kapnak a szövik. Emellett akik azt állitják hogy a fedezés fölöslegessé válna a tolisnak varisnak gondolkodjanak már el. kiket szoktak legygyakrabban leföldelni??? hát őket, viszont ha őket ütik le csakis fedezéssel vagy hiénázással tudnak visszajönni a többihez de hiénázásnál ugyanúgy ők is prédává válhatnak elég könnyen... |
Nekem az elosztás beállításával kapcsolatban lenne ötletem. Jelenleg négyfős támadás esetén a támadó ország kapja a foglalt föld 50%-át. A maradék kerül szétosztásra a segítségnyújtók között. Az ötlet lényege, hogy ha nem mindenkit visz magával a hadis, akkor is le lehessen venni a kapott föld arányát a négyfős támadás szintjére.
valahogy így képzelem: 4 fős támadás: támadó:50% segítségnyújtó ország:16,66% 3 fős támadás támadó:50% segítségnyújtó országok:25-25% 2 fős támadás támadó:50% segítségnyújtó ország:50% Így el lehetne érni, hogy a tolis, varis is ugyanannyit kapjon a foglalt földből, mint a hadis, de akkor a másik hadistól nem lehetne egységet vinni. Együtt haladna a szövetség, de meg kéne hozni érte az áldozatot. |
Ez az ötlet teccik:)
|
Quote:
így kiegyenlíthetnénk a távolságokat ha kell!!! |
Quote:
|
látom itt mindenki szöviben játszik.. :)
én mfként nem támogatom az 5letet, ha leverek egy varist a szöviből, akkor ne jöjjön már 2 kör alatt vissza csak mert ad 1 db lovat a támadásokhoz.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Miért baj az, ha a leütött varis 20 kör múlva éri be a szövit? Nekem tetszik a fedezés, nem akarom feleslegessé se tenni, csupán annyit szeretnék, hogy a szövi együtt haladjon ahogy egy szövinek illik. Ha leütnek valakit, a többi majd megvárja... |
Quote:
|
Nem tetszik
Sajnálom, de nem értek egyet már az alapindok feltételezett súlyával sem, ami nagyjából így hangzik, hogy egy jól szervezett szövinek így könnyebb együtt maradni, és ezért lenne fontos a rugalmasabb vagy egyenlőbb földosztás.
Én eddig úgy láttam, hogy egy jól szervezett szövi a jelenlegi szabályok mellett is együtt tud maradni, ha akar. A változtatási javaslatok többsége éppen azt segíti elő, hogy egy rosszul (kevésbé jól-) szervezett szövi is könnyebben együtt maradjon. Én szeretem, ha érezhető különbség van jó és rossz (vagy legyen jó és jobb :) ) játékos/szövi között. Úgy hamarabb eldőlnek a dolgok. (Akár nyertes, akár vesztes vagyok, mindenképpen előnyösebb a gyorsabb befejezés.) Wand példája szöviszintre vetítve azt jelenti, hogy egy szöviháborúban hiába kapják le az egyik tagot, "könnyebben" egységben marad (vagy egybe hozható) az áldozat szövije is. Ha a jó és a jobb közötti különbség nem jön ki élesebben, a háború elhúzódik (tartalék fogy, stb.). Általánosságban gondolom, de a konkrét esetre is igaznak tartom: minden olyan szabály, ami azt eredményezi, hogy "nehéz" legyen elérni egy "ideális" állapotot, az jó. Mert a jobbaknak jobban fog sikerülni. És a konkrét példa nem irreális nehézségről szól. A szövetség egyben tartása nem lett nehezebb az évek során az alsóbb szinteken. |
Quote:
|
egyébként nekem a Synk ötlete is tetszik,de a Kutyué is jó!:D
viszont abban is látok realitást,hogy túlkönnyítés lenne:D ezen alaposan el kell rágódnom egy darabig! |
én nekem olyan ötletem lenne,hogy:
a foglalt föld 50%(vagy valamennyi) aszerint legyen szétosztva,hogy ki mennyi sereget küldött.(hány %-át a seregnek) Ezen felül a maradék 50%-ot pedig oszhassa szét aki támad. pl.: x támad és üt 100 hekit akkor: y(szövije) a sereg 20% küldte akkor ő 50*0.2+annyi heki földet kapjon amennyit beállított neki a támadó.(pl. 10% ot akkor 50*0.1 hekit kapjon még) z(másik szövije) a sereg 30% küldte akkor ő 50*0.3+annyi földet kapjon amennyit beállított neki a támadó(pl. 30% ot akkor 50*0.3 hekit kapjon még) p(szövije) a sereg 10% küldte akkor ő 50*0.1+annyi hekit kapjon amennyit beállított neki a támadó(pl. 15% ot akkor + 50*0.15 hekit kap még) x meg a sereg 40% át küldte tehát ő 50*0.4 hekit+annyi hekit kap amennyit beállított(pl. 45% akkor még 50*0.45 hekit kapjon) persze lehet állítani még a %-on,meg meglehet határokat a adni a támadó által adható %-nál... Vélemények? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ugye x*1,45>x, és ha már magyarok vagyunk, akkor használd tizedesVESSZŐT |
Quote:
hmm...igaz,sőt minden 1 egész valamennyit 0 egész valamennyire kellene cserélni:)...ki is cserélem:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Dus ötlete nem is rosz, azzal a kettéosztással!
Kicsit átgondoltam az ötletet: a szerzett föld egyik fele a támadó seregbe küldött egységek arányában oszlik el (tipp: erőarányban számolva), míg a másik fele egy prioritási rendszer szerint oszlik meg, ez utóbbit ki lehet kapcsolni, ilyenkor a foglalt föld ide eső fele a résztvevők között egyenlő arányban oszlik meg. A prioritási rendszerről: a szövetség tagjai között el kell osztani a következő betűket, ezek jelölik a prioritásokat: A, B, C, D. Ezek értékei sorrendben: 5, 4, 3 és 2. Ezek a számok jelentik azt, hogy az adott ország a prioritási rendszerben mekkora arányban részesednek. A kikapcsolás azt jelenti, hogy minden ország aránya 1. Próbáltam elemezni, hogy ez mit jelent. Arra jutottam, hogy a támadóerővel nem rendelkező szövitagok a jelenleginél nagyobb arányban részesülhetnek a foglalásból, de csak akkor, ha a támadó seregben lényegében csak egyetlen hadis vesz részt. Máskülönben a második hadis a foglalt föld jelentős részét lenyúlja, és nem hadis szövitagnak a jelenleginél kevesebb föld esik le! |
Quote:
hmm...sztem egy kicsit túlbonyolítod:)...lehet még rajta egy kicsit finomítani,de nem rossz:D... |
az eredeti ötlet teszik még mindig a legjobban hogy mindenki egyenlő arányban részesüljön max + - 5% legyen állítható és kész.
Azt is meg indoklom hogy miért marhára megdrágult a fedezés és a varit a tolit na meg a termelőket érinti a legroszabbul, ezzel valamelyest tolerálható az általuk elszenvedett hátrány, hisz pont ők nem tudnak támadni. |
Quote:
|
Ezt én is támogatnám, mivel akkor érinti a legrosszabbul a szövit ha nem VIP-es, mivel egy élezett tolis (egy tolisnak inkáb időigényes, mivel annyit csak tud lopni, h fedezzen, de ahhoz idő kell) v. varis orinak tényleg sokba van utolérni a többieket egy sikeres ütés után. Egy jól sikerült ütés után min. 3 körre kerül a hadis a többiektől. A legnagyobb probléma szerintem az ha egy szövi eltávolodik egymástól, akkor nem tudja kihasználni a másik katonai segítségét. És Kutyalee-vel egyetértek a pipálós rész indoklásában
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Idézet:
Eredeti szerző: Gyula Üzenet megjelenítése Az a marhára megdrágult felfedezés 29xx heki felett igazán drága nem? Nem vészes mert viszonylag keveste fedeztem mivel hadi vagyok viszont egy termelő vagy egy toli vagy egy varinak nem biztos hogy ilyen jó a fedezési aránya ja és de szép is volt 29xx-en de ahhoz már írhatsz 2szeres szórzótt azé már megérdemli :D |
Ati, itt lehetne kérni valami hivatalos állásfogalást, ha már a megfontolás alatt álló javaslatok között van?
én a magam részéről ellenzem, és teljessen monroval értek egyet: Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:45. |