Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Elf tolvaj vs. Fél-Elf tolvaj (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1186)

dreaman68 12-14-2006 12:58

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 55280)
Pontosan, bár környéktől is függ, mert ha sok a hadis, lehet még barakk/torony, elfnél 1 barakknyi íj kivéd kb 4 bakrakknyi óriás pacit.

tapasztalatim alapján nem lesz sok hadis 200 heki körül -itt 5. szintről és nem gyors-lassú csopiról van szó:p- és a sok láma akik 200 hekin vannak nem éri meg. meg most az se jó ha egy toli kezd el idegesítgetni. ha meg mégis toli létedre ütnek 200 hekin akkor alá bontasz

laci 12-14-2006 13:13

Quote:

Originally Posted by Tavacska (Post 55209)
valóban nem ez a topik cime, bocsánat...
de nekem a topic cime ugy hangzik, mintha másból nem is lehetne választani :-)

az anarchról meg ne is beszéljünk :-)) az nem egy kezdő álma :-)))

Lehet, hogy a témaindító illető konkrétan arra a kérdésre kereste a választ, amit a címben leírt, és nem arra, hogy milyen választék van még a félelf és az elf mellett?

Steve 12-14-2006 13:19

Quote:

Originally Posted by laci (Post 55302)
Lehet, hogy a témaindító illető konkrétan arra a kérdésre kereste a választ, amit a címben leírt, és nem arra, hogy milyen választék van még a félelf és az elf mellett?

"Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené."

that's all folks:)

laci 12-14-2006 13:23

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55306)
"Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené."

Talált, süllyedt, ezt benéztem, bocs mindenkitől, megyek, lehúzom magam a wc-n :)

Croissant 12-14-2006 13:27

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55306)

És van jobb??? Nincs... Marad a fél-elf vs elf... Akkor miről beszélünk???

Steve 12-14-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 55311)
És van jobb??? Nincs... Marad a fél-elf vs elf... Akkor miről beszélünk???

hehe
mondjuk kitartó, mondhatnám biztos pártszavazó:D

Croissant 12-14-2006 14:12

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55314)
hehe
mondjuk kitartó, mondhatnám biztos pártszavazó:D

??? nem igazán értelek...

Kisbér 12-15-2006 15:35

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 55258)
Neked 200 hekin 5,4k vari hol kevés?
A kocsma meg miért is sok?
Mezőyntől függ nagyon is, és pláne 5.szinten ahol 200 hekin vagy általában több a tolis mint bárhol máshol, méghozzá a fél-elf amit árnyak és tisztánlátás meleltt csak jelentős tolitöbblettel lopsz át.

Alapból egy elf nem arra van kitalálva, hogy mindenkit szarrálopjon.
Aki így gondolkozik, az nagyon gyorsan elvérzik!!!

Egy elf-et úgy kell beállítani, hogy védve legyen a varistól és védve legyen a tolistól.
És ezen felül mindenkit le tudjon lopni, akit tud.
Ha ezt úgy teszi, hogy tolit fáraszt, akkor úgy, ha ezt úgy teszi, hogy varit öl, akkor úgy...

Templom 20-23% között mozogjon!
Amit Sati leírt az 20%, tehát a minimum eset. Ekkor az extrémebb varisok nagyon sokáig tudják ártózni. (hozzáteszem az 5200 varázsló és nem 5400) :D
23% fölé viszont nem szabad menni (persze ha nagyon sok körülötted a varázsló, akkor igen)
30% kocsama irreálisan sok. Fentebb kifejtettem, hogy Neked alapvetően nem az a célod, hogy a félelfeket lopd. 23-25% legyen a kocsmád. Ez elegendő ahhoz, hogy a félelfekkel szemben megvédd magad.
Hozzáteszem 30% kocsmával sem fogod az extrém félelfeket fullra lopni, azt garantálom :)
Egy félelfnek temploma legfeljebb 18-19%. Többet nem tud tartani, vagy ha tart, nagyon sebezhető katonailag, vagy tanyafree :D. Viszont ha csak normál-ul kiélezett, akkor nincs neki több. Ami pont azt eredményezi, hogy a 23% elf templommal szépen tudod fárasztani.
Még ezek után sem biztos, hogy le tudod lopni persze...

0 raktár, pont elegendő tanya.
Ez az én filozófiám, hiszen így teljesen önellátó az ország - magyarul frankón tamagocsi.
Pont elegendő ház, hiszen nem kell attól tartanod, hogy bárki átártóz, illetve bárki gyújtogatna. Legalábbis durvább, komolyabb módon.

És természetesen a többi fennmaradó hekire barack/torony egyenlő számban.

Sok-sok éve játszom elfet és ez nekem eddig mindig bevált.

Ettől eltérni én nem térnék el.

Ha több a toli, kevesebb a vari -> ártóznak.
Ha több a toli, marad a vari -> beütnek.
Ha több a vari, kevesebb a toli -> lelopnak
Ha kevesebb a vari, kevesebb a toli -> túlvéded magad :D

Ha mindig arra törexel, hogy a legerősebb toli se tudjon átjönni rajtad, és a legerősebb varis se tudjon ártózni, akkor egy kvázi csak katonailag ühető országot építettél, amikor éplista, és ártók nélkül elég nehéz megbecsülni hogy mekkora sereggel is jöjjenek ellened.

Smooth Scroller 12-15-2006 16:55

a 23% kocsma nekem keveske. siman vannak tanyafree felelfek, akiknek 200 hekin van 3800-4000 tolijuk es akkor az elfnek meg legyen 2392. ezek a felelfek nem a benakat fosztogatjak hanem az erosebb 200 hekiseket. en ha elffel vagyok, siman tobbet nyomok mint 46 kocsma az tuti, kulonben 1 het gyujtomunka 1 kor alatt szevasz. sztem pont az elejen kell irgalmatlan sok toli az elfnek. ha mf akkor meg foleg.
inkabb hadilag legyen gyengebb 200 hekinel. ugyse az elf ellen mennek 200-nal, hanem a lamak ellen.

Kisbér 12-15-2006 17:16

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 55905)
a 23% kocsma nekem keveske. siman vannak tanyafree felelfek, akiknek 200 hekin van 3800-4000 tolijuk es akkor az elfnek meg legyen 2392. ezek a felelfek nem a benakat fosztogatjak hanem az erosebb 200 hekiseket. en ha elffel vagyok, siman tobbet nyomok mint 46 kocsma az tuti, kulonben 1 het gyujtomunka 1 kor alatt szevasz. sztem pont az elejen kell irgalmatlan sok toli az elfnek. ha mf akkor meg foleg.
inkabb hadilag legyen gyengebb 200 hekinel. ugyse az elf ellen mennek 200-nal, hanem a lamak ellen.

Ha kérhetném ne keverjük össze a tanyafree félelf-et egy teljesen önellátó elf-el :D
Azt meg pláne nem értem, ha mf az illető, akkor miért kell neki több tolvaj? :D Hiszen kap 10%-ot :D

Állíthattam volna össze tanyafree elf-et is 30% kocsma, 25% templom, 19% ház, 12% barack, 12% torony, 2% raktárral.. De az játszhatatlan egy kezdőnek... :)
Mint ahogy szerintem a 37% kocsmás fél-elf is :D

Amúgy az a félelf lelop egy 34% kocsmás elfet is :D Szóval nem értem miről beszélünk :)
Akár lehet 50%-os óriás-varis is... :)

Vagy akár lehet elf védelem nélkül is...
42 ház, (2730 lakos)
10 raktár,
3 barack, (156 íjász)
3 torony,
80 kocsma, (4160 tolvaj)
62 templom (8060 vari)
0 tanya (3021 kaja)

Tessék... Lehet ilyen is :) 5 körös. Pont ideális :D

Ne menjün már el az extrém dolgok irányába :D

Smooth Scroller 12-15-2006 17:19

az extremitas iranyaba te mesz el, nem en.

petyac 12-15-2006 17:42

Látom sok a 200 hekis ori,én szeretnék egy igen erős tolis elf orit kérni 800 hekire. Szöviben vagyok. Előre is köszönöm:D

Kisbér 12-15-2006 17:44

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 55923)
Látom sok a 200 hekis ori,én szeretnék egy igen erős tolis elf orit kérni 800 hekire. Szöviben vagyok. Előre is köszönöm:D

Olyat akarsz, aki jó tolis, vagy olyant, aki életképes is? :D

Kisbér 12-15-2006 17:44

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 55916)
az extremitas iranyaba te mesz el, nem en.

Igen?
Akkor én kezdtem a 37% kocsmás fél-elffel ugye? :D

NorB 12-15-2006 17:50

Quote:

Originally Posted by Loxhero007 (Post 54447)
Sziasztok. Lenne egy nagy kérésem. Tudnatok-e adni egy par jo tanácsot az Elf vs. Fél-Elf. Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené. Szeretném ha hozzáfuznétek véleményeteket es ha lehetséges egy 200 hekire való épitkezési listát is. Mi az elönye ill. hátránya az egyik fajnak a másikkal szembe ill. más fajokkal szembe.
Nem tudom eldönteni melyiket válasszam.

Elörre is köszönöm válaszaitokat.

UI.: Ha már itt vagyunk akkor mi a helyzet a mágia es a hadugy terén, melyik a jobb.

200 hekin csakis félelf, 400 felett mindhárom tolis jó, az ember is
feljebb csak az elf használható igazán, a többit lecsapják könnyen

200-on a félelf messze a leghatékonyabb

petyac 12-15-2006 17:51

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55924)
Olyat akarsz, aki jó tolis, vagy olyant, aki életképes is? :D

Elsősorban jó tolist,de legyen életképes is:D

Kisbér 12-15-2006 17:55

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 55929)
Elsősorban jó tolist,de legyen életképes is:D

800 hekin JÓ TOLIS elfet nem tudsz összerakni! Csak amolyan közepeset... Viszont szinte mind3 oldalról sebezhetetlen lesz, ha az úgy jó neked :D
-szerintem-

petyac 12-15-2006 17:59

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55932)
800 hekin JÓ TOLIS elfet nem tudsz összerakni! Csak amolyan közepeset... Viszont szinte mind3 oldalról sebezhetetlen lesz, ha az úgy jó neked :D
-szerintem-

Értem és akkor Gbe milyen tolist tudnál ajánlani most fél-elf vagyok:) De megköszönném,ha megadnád azt amire gondoltál:D

Kisbér 12-15-2006 18:19

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 55933)
Értem és akkor Gbe milyen tolist tudnál ajánlani most fél-elf vagyok:) De megköszönném,ha megadnád azt amire gondoltál:D

Elf 800 heki (#0,5) [6/P]

Föld: 800 hektár Katona: 0
Népesség: 9.815 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 92% Támadó: 0
Pénz: 0 Íjász: 4.576
Étel: 0 bála Lovas: 0
Rúna: 0 rúna Elit: 0
Morál: 100 % Varázsló: 22.880
Katonai morál: 100 % Tolvaj: 9.880
Szövetség: --- Faj: Elf
Személyiség: Tudós Hírnév: 1
Érték: 37.949 Helyezés: 1 / 1

Ház 151 (18,875%)
Barack 88 (11%)
Torony 87 (11%)
Tanya 108 (13%) - 9477 bála (47385 egység (47151))
Kocsma 190 (24%)
Templom 176 (22%)

Egyenleg: túltermelés 47 bála

Én ilyent raknék össze kb... Pár % eltéréssel a barack/kocsma/templom arányon ahhoz képest, amilyen a környék...

Synkel 12-15-2006 18:29

Elf orikkal kapcsolatban nagyjából Kisbérrel értek egyet.
Elf tolissal sose pályáztam arra, hogy a félelfeket lelopjam, beértem annyival, hogy ők se loptak le engem. Jó elfhez nagyon sok vari kell, hogy ne tudjanak leártózni könnyen, mert attól kezdve szabad préda vagy.
Elfnél nekem a tanyafree téma se jött be annyira. Elf tudós annyi kaját termel, hogy szinte semmi raktárhelyet nem tudsz megtakarítani, ráadásul egy csomó pénzedbe benne lesz a buli, és idegeskedhetsz ha nem jutsz géphez időben...

Félelfet tisztességesen vinni nagyon kiélezve lehet csak, azt meg kezdőnek semmiképp nem ajánlanám. Majd ha rájön az alapvetésre, lehet élezni is.

petyac 12-15-2006 18:48

Köszönöm szépen!:D És mi a véleményetek ha fél-elfel lépnék Gbe? Vagy több toli,kevesebb vari?

Kisbér 12-15-2006 18:51

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 55970)
Köszönöm szépen!:D És mi a véleményetek ha fél-elfel lépnék Gbe? Vagy több toli,kevesebb vari?

Én azt vettem ki a szavaidból, hogy elf-et akarsz csinálni...

Ha viszont most a 4. szinten vagy, és most mész a G-be, akkor igazából mind1..
Attól függ mennyire aktív a varisotok... Ha igen, akkor legyél félelf, ha nem, akkor is legyél félelf, ha nincs vairsotok, vagy 2 hetente néz be egyet aranyalmázni, akkor legyél elf :D

petyac 12-15-2006 18:52

összeraktam én is egyet,és kiváncsi vagyok a véleményetekre:D

Faj: Elf
Személyiség(ek):
Terület: 800 Ebből üres: 0
Lakosság: 9880 (160) (98,3805668016194%)
Pontszám: 37976

Katona: 0
Védő: 0
Támadó: 0
Ijász: 6240 (toronyhely: 4004)
Lovas: 0
Elit: 0
Fennmaradó sereghely: 0
Varázsló: 10530
Tolvaj: 14300

Épületek:
Ház: 152
Barakk: 120
Templom: 81
Kocsma: 275
Őrtorony: 77
Tanya: 85
Raktár: 10

Kaja 10 körre elegendő,és a többi épület nulla!

petyac 12-15-2006 18:53

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55971)
Én azt vettem ki a szavaidból, hogy elf-et akarsz csinálni...

Ha viszont most a 4. szinten vagy, és most mész a G-be, akkor igazából mind1..
Attól függ mennyire aktív a varisotok... Ha igen, akkor legyél félelf, ha nem, akkor is legyél félelf, ha nincs vairsotok, vagy 2 hetente néz be egyet aranyalmázni, akkor legyél elf :D

Igen az szeretnék lenni,de nem tudok dönteni,és ezért kérdezlek titeket.

Synkel 12-15-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 55970)

Ha a tied a hód egyik legaktívabb és leggazdagabb szövije, akkor léphetsz féleffel is, de egyébként bizton kicsontoznak:)

Killer 12-15-2006 18:57

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 55973)
összeraktam én is egyet,és kiváncsi vagyok a véleményetekre:D

Faj: Elf
Személyiség(ek):
Terület: 800 Ebből üres: 0
Lakosság: 9880 (160) (98,3805668016194%)
Pontszám: 37976

Katona: 0
Védő: 0
Támadó: 0
Ijász: 6240 (toronyhely: 4004)
Lovas: 0
Elit: 0
Fennmaradó sereghely: 0
Varázsló: 10530
Tolvaj: 14300

Épületek:
Ház: 152
Barakk: 120
Templom: 81
Kocsma: 275
Őrtorony: 77
Tanya: 85
Raktár: 10

Kaja 10 körre elegendő,és a többi épület nulla!

ezt az elfet egy hadis ori is beártózza nagyon kevés a varid és a faji vari miatt nem látom sok értelmét a torony nélküli íjászoknak sem.ez az én véleményem lássuk a többiekét!:D

petyac 12-15-2006 18:57

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 55977)
Ha a tied a hód egyik legaktívabb és leggazdagabb szövije, akkor léphetsz féleffel is, de egyébként bizton kicsontoznak:)

Na ezért kérdeztem meg tőletek,hogy mit javasoltok:D

petyac 12-15-2006 18:58

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 55981)
ezt az elfet egy hadis ori is beártózza nagyon kevés a varid és a faji vari miatt nem látom sok értelmét a torony nélküli íjászoknak sem.ez az én véleményem lássuk a többiekét!:D

Hát akkor lehet a megmaradt barakhelyek helyet templomot építeni

dreaman68 12-15-2006 18:59

sztem is annyi íjjad legyen amenyni a toronyba kell

Kisbér 12-15-2006 19:03

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 55975)
Igen az szeretnék lenni,de nem tudok dönteni,és ezért kérdezlek titeket.

Akkor legyél elf tudós, mellékelve a gömbje/éplistája... (amit én ajánlottam) :D

Kisbér 12-15-2006 19:07

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55943)
Elf 800 heki (#0,5) [6/P]

Föld: 800 hektár Katona: 0
Népesség: 9.815 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 92% Támadó: 0
Pénz: 0 Íjász: 4.576
Étel: 0 bála Lovas: 0
Rúna: 0 rúna Elit: 0
Morál: 100 % Varázsló: 22.880
Katonai morál: 100 % Tolvaj: 9.880
Szövetség: --- Faj: Elf
Személyiség: Tudós Hírnév: 1
Érték: 37.949 Helyezés: 1 / 1

Ház 151 (18,875%)
Barack 88 (11%)
Torony 87 (11%)
Tanya 108 (13%) - 9477 bála (47385 egység (47151))
Kocsma 190 (24%)
Templom 176 (22%)

Egyenleg: túltermelés 47 bála

Én ilyent raknék össze kb... Pár % eltéréssel a barack/kocsma/templom arányon ahhoz képest, amilyen a környék...

Petyak, ha mindenáron több tolit akarsz, akkor ezt módosítsd 80 barack, 80 toronyra. De annál kevesebb védel már rizikós... Persze a G-ben még simán elmegy az 5% torony, 5% barack is... Hiszen éplistát senki nem csinál rólad :D

De az a 22% templom szerintem mindenképpen kell...

Hidd el, ez jó kis ori... :)

petyac 12-15-2006 19:08

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55992)
Petyak, ha mindenáron több tolit akarsz, akkor ezt módosítsd 80 barack, 80 toronyra. De annál kevesebb védel már rizikós... Persze a G-ben még simán elmegy az 5% torony, 5% barack is... Hiszen éplistát senki nem csinál rólad :D

De az a 22% templom szerintem mindenképpen kell...

Hidd el, ez jó kis ori... :)

Elhiszem,és köszönöm!:D szerintem megfogadom a tanácsod,az éplistád elmentettem

Szecsa 12-15-2006 19:36

Elfet ajanlok en is fel-elf helyett.
En 16% templommal is boldogultam siman.
Emelle jott 22% kocsma es 16-16% barakk es torony.
A kornyeken (2-3 kor le/fel) mindig elore felmertem eplistak segitsegevel es a varisunk segitsegevel, hogy melyek azok az orik, akik kepesek beartozni varikkal. Az o hirnevuket naponta lementettem. (10/2 orinak valtozott surubben a hirneve, a tobbinek 2-3 naponta se)
Igy teljes mertekkel ki tudtam szurni azokat, akik arthattak varival, es inkabb hadugyi vedelemre gyurtam.
De nekem az a tapasztalatom, hogy az elfet nem bantjak 1k heki korul "csakugy"....most hogy ez a fajivari okozta lathatatlansag vagy maga az elf faj bonuszai okozta ovatossag miatt van, azt nem tudom.

Kisbér 12-15-2006 20:07

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 56004)
Elfet ajanlok en is fel-elf helyett.
En 16% templommal is boldogultam siman.
Emelle jott 22% kocsma es 16-16% barakk es torony.
A kornyeken (2-3 kor le/fel) mindig elore felmertem eplistak segitsegevel es a varisunk segitsegevel, hogy melyek azok az orik, akik kepesek beartozni varikkal. Az o hirnevuket naponta lementettem. (10/2 orinak valtozott surubben a hirneve, a tobbinek 2-3 naponta se)
Igy teljes mertekkel ki tudtam szurni azokat, akik arthattak varival, es inkabb hadugyi vedelemre gyurtam.
De nekem az a tapasztalatom, hogy az elfet nem bantjak 1k heki korul "csakugy"....most hogy ez a fajivari okozta lathatatlansag vagy maga az elf faj bonuszai okozta ovatossag miatt van, azt nem tudom.

A bónuszok miatt :D

Amúgy amit leírtál nekem rizikósabb.

Hiszen az elf-ek elleni akciók sorrendje a következő:

1:
kristálygömb
hiszen vakon nem lopkodunk, nem támadunk - ugye

2:
1 tolvajgyilok
kb ki lehet számolni belőle, hogy mennyi tolija van.
Ekkor 3 lehetséges állapot van.

2/A
A varázslat sikerült, a tolis befér az elf-hez, így felméri az éplistáját, magyarul megvan az elf, és megvan a pontos szám az ártáshoz, tolizáshoz, támadáshoz. Vége.

2/B
A varázslat sikerült, de nem fér be az elf-hez a tolis, így tovább ártózza addig, amíg be nem fér hozzá a tolis legalább éplistáig (kezdetnek 1 - 2 újabb toligyilok, majd az autóvédelem aktiválását követően tolvajfárasztás). Ezek után megvan az elf, és megvan a pontos szám az ártáshoz, tolizáshoz, támadáshoz. Vége.

2/C
Az ártó varázslat a varisnak sem sikerült.

3:
Abban bízva, hogy ha sok a varija, kevés a tolvaja, a tolis éplistát próbál mérni. Ekkor is 2 lehetőség van.

3/A
Az éplista sikerült, tehát megvan az elf, és megvan a pontos szám az ártáshoz, tolizáshoz, támadáshoz. Vége.

3/B
Az éplista nem sikerült

4:
Mivel sem a varis ártóval, sem a tolis tolvajokkal nem fért be az elf-hez, így egyértelműen hadiként sebezhető, támadjuk meg...
De mennyivel menjünk? Kb? Menjünk max-al, akkor biztos beférünk? Menjünk kevesebbel? De mennyivel kevesebbel? Meg nincs is mindenki 2 körre.
Meg különbenis ha bukok esik a morálom, megaztán nem is volt olyan sok az a 100 milla tekercs, amit elvitt...

Kb..

A Te országod Szecsa már az elején megvan... Míg az enyémet jó eséllyel (nyilván szuperextrém varis/tolis szövi kivételével) csak a 4. pontnál tudnák megfogni. Amihez a szövik 98%-a nem jut el :D

Ezért :D

petyac 12-15-2006 20:10

Kisbér a te oridhoz mennyi fél-elf tolival lehet beférni? 14k elég?

Szecsa 12-15-2006 20:27

hm :) szepen leirtad.
En azert picivel maskepp latom.
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a legtöbb hadis nem bántja az elfet, főleg akkor nem, ha szövisnek látják. (mf-ként valoszinuleg mas lehet a helyzet)
Nehany ponthoz hozzaszolok picit.

2-es pont: miert kezdene el barki is gyilkolni nala?
en minel fentebbi szintre kerultem, azt tapasztaltam 4/L-be es 3/G-ben a top25%-nal, hogy egyreszt rengeteg a szabis ori, masreszt pedig az emberek passzivak...1-1 gömb siker-sikertelenseg volt, de ha valaki legömbözött, nem kezdett el gyilkolni, hogy megtudja mennyi toli van az adott oriban.
En magam is ha legömbölök egy elfet, inkább hagyom. Termeszetesen, lehet hogy egy rosszul felepitett orija van, de nem szamit.

Az en altalam felvazolt elf mindenkeppen tolizasra van kielezve, a Tied biztonsagosabb.
Igy persze, konnyebben megégethetem magam.
En varis szovi segitsegevel fel-elfeket probaltam kitekizni. A hadugyi
A Tied eseten a kat.moral hany%-on stagnal? Szamolgattam, 196 egysegre jut egy kocsma. Ez olyan 96-97%, nem?

En ugy szamoltam, hogy a Tied nagyon sebezheto katonailag.
Kevesnek tartom a 11% barakk-tornyot, főleg ha szövibe vagy...jó kat.morálju hadis atuti..es ugye akkor -30% hadugyiveszteseg az elfnel, ha ijj-hiányos a piac sajnos hamar elhullik...

De szerintem mindkettonk javaslata eletkepes, es hasznalhato, de mindenkeppen mezony-fuggo.

Kisbér 12-15-2006 20:50

Nem értek Veled egyet Szecsa :D
3. illetve a 2. szinten főleg kevés a tekizhető célpont. Így minden prédára le kell csapni... Az elf tökéletes célpont. Hiszen a lakiteki biztonsági okból túl van töltve, a hadügyi, meg a mágia tekercs is 10k környékén van. Tehát abból hullik szépen. És mivel ált. védve vannak, így nagy valószínűséggel tele is van :D
Szóval egy szövinek a félelf-en kívül a második legjobb célpontja az elf. De ugye nehéz megközelíteni...
Én akárhány elffel találkoztam, a gömb után -amennyiben én, és az extrém tolisunk is maxon volt készültségügyileg- kapásból egy toligyilokra mentem.
Ha sikerült, akkor mint ahogy már fent említettem kiszámoltam mennyi tolija lehet így vagy megloptam én, vagy a tolizásra kihegyezett félelf szövim.
A kaput én nyitom ált-ban.

Amennyiben nem sikerült nekem az ártó, úgy megkértük a varist... És addig fedettük vele, amíg bírta...
Na, és itt a nem mind1, hogy meddig tudja ártózni a varis az elf-et... Mert ha csak 1-2 ártót tud bevinni neki, azzal túlságosan sokra nem megy... Hiszen észleli az elf az ártó szándékot, és lerendezi a dolgokat még mielőtt megtörténne a baj.

Ha se nekem, se a varisnak nem sikerül beártózni, ekkor megkérjük a félelf-et, hogy mérje fel az éplistát... De ez már ugye 1k környékén ha bukik akkor olyan 800 toli környékén bukik... De fel lehet vállalni...

Abban az esetben, ha ez sem sikerült, akkor ugye feltételezhetjük, hogy gyenge katonailag. De mennyire?! Ez az amit sajnos nem tudsz felmérni...

Amúgy a morál 95%-ra áll be.

"En ugy szamoltam, hogy a Tied nagyon sebezheto katonailag."

Ezt azért erősen cáfolnám, hiszen még így 11% barack/toronnyal is közel 50%-al erősebb, mint a hasonlóan élezett félelf...
Illetve nagyobb a védelme, mint egy erős varisnak. Akkor?!
Nyilván nem lesz akkora védelme, mint egy 55% + 10% tornyos hadignómnak, de azért nem rossz az :D

Kisbér 12-15-2006 20:52

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 56026)
Kisbér a te oridhoz mennyi fél-elf tolival lehet beférni? 14k elég?

Persze hogy befér :D
Már 11k félelf toli befér ehhez 1 lopásra...
De ha látsz egy 14k-s félelf tolist, akkor arra megelőző-csapást mérsz :D

De nemhiszem, hogy túl sok 14k tolis félelf mozog 800 hekin :D

Szecsa 12-15-2006 21:02

S egy 11k tolisos fél-elf az mennyire ritka 1k heki kornyeken? :)
Mert szerintem egy 20% kocsmas fel-elf annyira nem gyenge hadugyileg, nyilvanvaloan jobban mint az elf.

Kisbér, de varj-varj. Tisztazzunk valamit.
A "megölendő" elf az mf vagy szövitag?
Mert ugy gondolom, hogy a Te terved az szövi-centrikusabb mint az enyém.
bar fene se tudja :D

Kisbér 12-15-2006 21:23

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 56054)
S egy 11k tolisos fél-elf az mennyire ritka 1k heki kornyeken? :)
Mert szerintem egy 20% kocsmas fel-elf annyira nem gyenge hadugyileg, nyilvanvaloan jobban mint az elf.

Kisbér, de varj-varj. Tisztazzunk valamit.
A "megölendő" elf az mf vagy szövitag?
Mert ugy gondolom, hogy a Te terved az szövi-centrikusabb mint az enyém.
bar fene se tudja :D

800 hekire kellett az éplista... Akkor a 11k félelf toli pedig már 25% kocsmát jelent egy félelfnek...
De mint említettem pár %-ot el lehet térni az általam leírt középállapottól a csoport függvényében...

A "megölendő" elf az teljesen mind1, hogy szövitag-e vagy sem :D Akkor is így csinálnám (csinálom) a lebontását :D

All times are GMT +1. The time now is 04:49.