![]() |
Serg! Soha nem tudtal, es soha nem is fogsz tudni velem elbanni, mert te csak igergetni tudsz! Es zoldben is csak verni tudod magad ha valaki megszolja a tevekenysegeidet, mar ha van irasjogod! :D
Nekem nem kell bemutatnod magadat, meg hogy mit csinaltok! Nem kell a szemfenyvesztes es azt se kell megmagyarazni hogy mi a kulonbseg elso lenni, meg tobbszor a top 20-ba feljutni! Nevezhetsz gyavanak, onelegultnek, erthetetlennek es barmi masnak! Gyava az aki fel harcba szallni 450k erteken! Onelegult az aki azt hiszi hogyha mar jatszik par eve akkor ő a mindenhato aki barkivel el tud banni, es az a jo amit ő csinal es ebben senki ne akadalyozzza meg! :D Erthetetlen az aki mindezt nem birja felfogni, es ragaszkodik a sajat tevhitehez! Nem birod felfogni, hogy baromira nem izgat hogy mit csinalsz vagy mit csinaltal! Azt szeretnem hogy ne lehessen megegyszer ilyet megcsinalni azokkal szemben akik harccal ernek el eredmenyt! Ne hidd mar azt hogy senki nem tudja vagy nem lat bele abba amit csinaltok! Az ilyen meset meg hagyd meg a gyerekeknek hogy 450k-tol nem volt kit utni, de haladni akartam, de idom nem volt jatszani, es a meset befelyezve a vegen csak beutottem azt akit eddig nem utottem, mert... |
Quote:
Serg kb 1 nap mulva tudni fogja hogy kivagyok! Te meg valami lelekbuvar lehetsz hogy tudod hogy en milyen vagyok! Amint mondtam eddig se tudott es ezutan se fog tudni soha Serg barmit is kezdeni velem! Foleg nem a tamogatoi nelkul! A masik dolog meg az hogy te milyen kiraly vagy hogy nevtelenul eljaccodozol valakivel akirol nem tudsz semmit! :D |
tuti jó topicba írkáltok??
|
Quote:
baromira szeretném átlátni, de nem sikerül.. valóban eremek megoldás azoknak akik 50K ponton vannak és nem csinálnak semmit, esetleg akik a top30 aljáig felfedeznek és csak íjjat tartanak bent, de aki támadni akar annak ez borim rossz., ja és persze igen még megoldható a porléma azoknak az oriknak is akik már a maxon vannak és úgyse mehetnek jódaravik sehová. ahoz, hogy támadj ahhoz kell, hogy legyen a piacon sereged, pláne egy bizonyos méret felett. a nagyok megtehetik, hogy akár csak 1 oriba raknak 50% tanyát máris eltartja a piacon lévő sereget is. nem beszélve arról, hogy kirakják nagy SZK orikba a lovasságot és majd berántják ha épp szükségük van rá.. ez egyedül azoknak a sorsát nehezíti baromira akik fel akarnak menni, mégpedig ütésekkel. azt talán beláthatod, hogya full elites felállás nem a legjobb 1/A-ra.. |
Quote:
pontosítsunk, egy nagyori és egy 0 pontos ori közt. alapvetően az egész csoport katona termelése csökken 33%al, a nagyoké és a kicsiké is ergo ez mindenkinek rossz, és a "szakdék" pont ugyanakkora marad. 2000 háznál 4500 al kevsebbet képzel (13500 helyett 9000) 1000 háznál 2250-el lesz kevesebb (6750 helyett 4500) magyarul a javaslatod, pont annyi, hogy ne az eddigi 10%-ot lehessen képezni hanem 7% ot mindenkinek. ezt se látom be mitől lenne jó bárkinek is?? és pláne mitől csökkenen ettől a nagyori előnye? mert ő kevesebbet képez? és? a kicsi is. |
Quote:
már bocs, de ha nézem az utolsó 5-6000 hekis klánütéseket, akkor javaslatod szerint ha a klán üt kettőt, majd át kell építenie 4000 hektárt, akkor legyen min 4-5 millió kője, fája ha netán valaki 1x beüti sergéket 20.000 hekire, és utána át akarna építeni 7000 hekit akkor legyen min 14-15millió építőanyaga, csak mert ütött 1et klánban?? szerintm azért ez már irreális elképzelés bőven elég a max építőanyagszülségletet megduplázni |
szóval, bocs Monro, de a "komoly gazdasági csomagodat" többszöri átolvasással és végig gondolással, enyhén szólva nem tartom jónak.
ne feledd a cél a nagyorik gazdaságának a beszabályozása, ergo az irreális dolgok véghezvitelének a kivitele a játékból, ami nem egyezik sem a teljes ellehetetlenítésükkel, sem a kivétel nélkül mindenkit sújtó dolgok bevezetésével. ne olyat írj ami kivétel nélkül mindenkit súlyt, pláne ne olyat ami leginkább a feltörekvő orikat. vetkőzd le előitéleteid, és olvasd és gondold át figyelmesen az eredeti javaslatom. érdekes mód bankoknál be tudod látni, hogy fix összegen kell beszabályozni a termelést, gondold végig miért, és folytasd azt a logikát. mégpedig azért mert irreális, hogy egy ori, 50 milliárdot kamatozzon havonta, mitahogy az is irreális, hogy 10M fegyvert gyártson, vagy éppen 10M tekit írjon.. és mindezt bonyolult számítási képletek nélkül kéne véghezvinni. és erre legegyszerűbb mód a termelés maximalizása, ami a kicsiket sehol nem súlytja, és nagyokat is csak az irreális termelsékben. és ha 1x lesz egy 40k-s ori, az majd megeveszi a fegyvert az őt követni szándékozóktól, miért probléma ez? vagy találj ki valami jobbat és győzz meg :) |
Quote:
Egyrészt tökmindegy hová teszi a tanyákat,mivel minden barakhelyre eső egység zabálni fog így ha van 4milla helyed akkor 4millára kell méretezni a termelést, másrészt a kisebbek is el tudják tenni máshová a termelést,mivel nekik sokkal kisebb helyen kell elférjen. VEgyünk példának egy 1 millás orit. Belefér 900K egység mondjuk és van neki 1000 tanyája. Ha kiteszi a seregeit: 1. Felturbózza a katonai morálját 2. Termel naponta 360K gabonát eladásra ahelyett, hogy 2 körönként kéne vennie 165000 bálát!!! (a spórolás miatt írtam 2 kört, egyébként természetesen körönként eszik ennyivel többet) Magyarul ez az ország 24 kör alatt 300-as gabonával számolva keres 108 millió aranyat ahelyett, hogy 24 kör alatt meg kellene venni 594 millióért a gabonát! Mondhatjuk ez az ori 594 + 108 = 702 millió aranyat termel csak azért mert üres lehet. Nézzük mi van egy kisebb orinál? A példa mondjuk 200K pontos ori ugyanezekkel az épületarányokkal mint a fenti példában. Mi van ha ő kiteszi a seregeit? 1. Valószínűleg 10 körön belül beveri valaki DE túltermel 67000 bála gabonát naponta! 2. Ha nem tesz ki minden sereget csak a 70%-át mondjuk akkor viszont naponta megeszik 100K gabonát úgy, hogy csak 2 körönként etet. Leszögezhetjük, hogy míg egy nagyország jócskán keres a bolton ha piacon tárol egységet a kisebbeknek ez csak annyit jelent, hogy kevésbé kerül sokba! Ez pedig megint egy gazdasági olló effektus... Ha mindenki eteti a saját seregeit akkor a nagyorik nagyobb termelése mellé nagyobb költségek is adódnak, ilymódon biztosítva tartós gazdasági fölény kialakulásának gátját. Végül... Mivel értem Wand a problémádat ezért átgondolva a dolgot az is elég lenne ha minden ori a barakjaiba elférő létszámú egységeket etetné a piacokon is! A többi barakszámon felüli egységet pedig sarcoljuk meg akár... |
Quote:
|
Quote:
1. Miért jó ha kevesebb a csopiban a katona? Talán felesleges mondanom,hogy van egy másik topic amiben éppen a felfedezések elszaporodásáról van szó. Nos többek közt a felfedezések nehezedésével járna ha kevesebb lenne a katona. 2. Egy 1 millás nagyori ha minden képzését eladja ma akkor 15K-s ár mellett akkor elad 26250 katonát ami cc 400milla. egy 200K-s ori ha eladja minden képzését akkor a bevétele hasonló áron 5250 katona után cc 80 milla. A két ori közt a különbség 20 körönként 320 millió arannyal nő. A javaslatom szerint: Az 1 millás ori termel 17500x15000 = 262.500.000 aranyat kevesebb, mint maga a rés a két ori termelése közt az előző példában! A 200K-s ori termel 3500x15000= 52.500.000 aranyat A két ori közt a különbség 20 körönként 210 milla aranyra esik vissza. |
Quote:
|
Quote:
Mindenki etesse az összes barakjaiban elférő egységet akkor is ha az a piacon dekkol... Ez lenne a legkomolyabb sarc a nagyorik előnyére! |
Quote:
|
Az építési költségek már így is elég magasak és még mindig nem látom be hogy miért kellene sokkal több anyag egy nagy orinál mint egy kicsinél?Magasabb életszinvonal nagyobb ház?
|
Nem tartom jó ötletnek hoyg egy orszag termelését korlátozzuk.Ha elérte egy törp hogy annyi bányája legyen akkor miert ne lehetne?Ezzel fel is vállalja hogy beverhetik...
A banknál más a helyzet.A bank a semmiből csinál pénzt.Méghozzá nem is keveset.De én még ott se szabályoznék 180millio/napnál.Egyszerűen beállítanám hogy sávosan kamatozzon. 200 bank 7500 300 bank 7500*0,9 stb A számok csak hasraütések voltak. |
És a bnnál jön elő igazan a nagy ori előnye.
Van mondjuk 10k hekin.Ott azert mar relativ biztonsag van és 50-60 % barakkot lehet siman vinni.... A kereskedő személyiség A ban nem ér semmit csak ha magas hekin vagy, ott meg marha sokat. |
Quote:
eredeti számítsá jó a külömbség 20 körönként 320 mila arany a javaslatod szerint, viszont már nem jó számítás, lébvén ha kiveszed a csopi katonatermelésének 30%át, akkor ételemszerűen fel fog menni az ára, ha csak 18K-ra megy fel a katona ár, akkor már így néz ki: Az 1 millás ori termel 17500x18000 = 315 millió A 200K-s ori termel 3500x18000= 63 millió és már a két ori külömbsége 20 körönként 252 milióra nő a általad számolt 210 helyett ha bedig a katonaár tovább nő, akkor tovább csökken a külömbség is és felmerül benenm a kérdés, szerinted tuti jó lenne egy hadakozásra "kényszerített" kis vagy közepes orinak a magas katona piaci ár?? és a másik komoly problémám biztos, hogy egy 200k-s orit egy 1miilláshoz kell hasonlítani? szerintem természete, hogy a nagyorinak több a bevétele is. a 200k-s ori úgyis más 200-ks orikkal fog küzdeni és nem 1 milásokkal, aztán majd lesz 500k-s akkor már közelebb lesz bevételileg az1M pontoshoz. ha meg csak a nagyori katonaeladásból származó pénzbevételt akarod lefaragni, egy sokkal egyszerűebb megoldás a katona képzés költségének a növelése. könynen beláthjató, hogyha egy 1 milla pontos oriban 3000 arany/katona a képzés, míg egy 200k-s ban 500 arany, akkor az pont olyan mintha a nagyori 2500 arannyal olcsóbban lenne kénytelen eladni a katonákat. (26250 katona esetén + 78millió kiadás ) |
Quote:
Ezzel marhára egyetértek. Régebben mikor kicsi voltam és hülye voltam asszem támogattam egy ilyen javaslatot, hogy egyenek a piacon tárolt egységek. Csak az a gáz vele, hogy ezzel méginkább a kizárólagos felfedezés fele tereljük a játékot. Nem tudsz sereget cserélni egy támadáshoz, mert nem tudsz elegendő lovat etetni a piacon. A katincsot eladod vagy elfedezed, és beíjazod magad mint állat. Vagy elitezel, de szerintem A-ban az elit nem fogja kiszorítani a seregcserés íj-lovat, meg elitekkel macerás lenne beverni egy betonos orit. Nehezítsünk, de azért ne tegyük lehetetlenné a nagyorival való játékot sem szerintem. Főleg ne azok kedvéért, akik 1k kör alatt fordulni akarnak... Albának igaza van, hogy a törpe ha már annyi bányát begyűjtött, és termelni akar, ne legyen benne korlátozva. Ha sok termelő épülete van, magát teszi sebezhetővé, azaz jár neki annyi jutalom, hogy sokat termeljen. Ráadául Albáékat rövid időn belül kétszer verték be nem kevés hekire, szal bizonyítva is van a tétel, hogy aki sokat termel azt minden extra szabályozás nélkül szájonvágják. Az is elég izé lenne, hogy lekorlátozzuk a nagyok termelését, ugyanakkor extra anyagot kérnénk az építésért. Abban egyetértettünk, hogy a fedezést nehezíteni kell, de a játékot azért ne tegyük teljesen tönkre. Ha már ennyi féke akartok beépíteni, akkor talán az lenne a legegyszerűbb, ha le lenne maximálva pl 10k hekin az oriméret. A másik, hogy nem értem mi a probléma azzal, hogy a nagy orik gazdasági fölényben vannak. Valahogy én természetesnek látom ezt. Érdekes lenne, ha a kicsik lennének fölényben... |
Quote:
1000 hekire számolva: fajtól függően: 0 laki teki, kell neki 231 ház a 99% os foglalkoztatottsághozl most képezhet: 1150 katona javaslat szerint: 924 katona. 80% 30% lakiteki, 188ház, most: 1222 katona, javaslat szerint: 752. 61% 40% laki teki, 177 ház, most: 1239 katona, javaslat szerint: 708. 57% 50% laki teki, 167 máz, most: 1252 katona, javaslat szerint: 668 53% valóban a jasvaslatod," korántsem "pontannyi" hogy leviszem a 10%-ot 7-re", hanem hulla kivételével sokkal roszabb az baj az eredeti számításoddal ("Nos ez sem ennyi pusztán, ugyanis ma 100 házból egy elf ori 520 katonát tud képezni míg egy törpe 624-et. "), hogy ugyan egy törpe tényleg többet képez 1 házból mint egy elf, de mindezek mellett az elf több házat tart. ergo a mostani rendszer szerint halál igazságosan, ugynakkora hekin mindenki tök ugynannyit képezhet, míg a javaslatoddal ugynakkora hekin a két szélső érték között (hulla-törpe) 38%-al magasabb képzést engedne a hullának, |
Synkel, elviekben egyet értek, a nagyoriknak értelemszerűen legyen gazdasági előnye is, DE vannak dolgok amik irreálisak, ilyen pl a 225 katonás felfedezés, ha minden igaz léassan ki is lesz szedve, ugyanilyen az, hogy egy ori 50 milliárdot kamatozzon, vagy írjon havi 35 millói tekercset.
persze a bányász termeljen, de azt se ierrálisan, a 30K/körnél is havi 21 Milliót termelhet falytánként! éreteémszerűen ezeket is csak nagyorik fogják tudni megcsinálni, viszont lenn egy felső határ, aminél akár mit is csinál nem tud feljebb menni termelésben. olyan ez mint az életben az OPEC, megegyeznek a termelő orik a kvótákban és nem lehet túllépni :D ha az életben működik akkor a játékba is beleférhet :D |
Quote:
|
Quote:
Ez a javaslat még jobb mint a teljes leszabályozás, ha jól vannak belőve a számok. Grat nálam ér egy jópontot :) Majd máskor, mert most nem engedi :( |
Quote:
Igazad van tényleg egyszerűbb és talán hatékonyabb is. Részemről nem ragaszkodom az 5leteimhez ha van annál jobb is. Ez így elsőre ez jobbnak tűnik attól függetlenül, hogy ami kritikát írtál a javaslatomra azzal korántsem értek egyet másrészről csakis találgatáson alapszik... |
Quote:
Otthon tartok 250k íjat védelemnek, és beképezek másik 250k-t, hogy feljebb tudjam magam ütni. Már az íjaim etetése is elég gondot okoz a klán termelőjének, hát még ha kajáztatni kell a piacon gyülekező többi sereget. 4 hadiorinál ez 1 milliós sereg, és nem rendkívül nagy seregeket számoltam. Mivel lusta vagyok, nem megyek bele abba, hogy 6k hekin mennyi katonát tusz kitermelni egy nap, és mennyi idő míg összejön a lovassereg, de tuti, hogy klánon belül nem tudjuk kitermelni a kaját. Mint ahogy a nagyklánok se fogják tudni, és az ő seregeiket etetni annyi kaja kell, hogy lehet az egész csopiban nem termelődik annyi... Szerintem ha etetni fogunk a piacon is, akkor végképp el lehet felejteni az ütéseket, mert a felfedezés nem lesz annyira megnehezítve, hogy drágább legyen, mint az ütés. |
Quote:
Alsóbb szinteken vagy akár az 1A-ban is 3000hekiig ez természetes... Az egyedüli haszonélvezői ennek azok a nagyorik akik ezáltal plussz jövedelmeket kaszíroznak vagy spórolnak meg a klánjuknak. |
Quote:
Tartalékot alsóbb szinteken is ingyen teszel piacra. Volt, hogy 200 hekis oriban 30k varim volt kitéve tartaléknak, és szerintem mások ennél nagyobbat is tudnak mondani. Nem tudtam volna annyi kaját termelni, hogy piacon is etetni bírjam őket. Az A más mint a többi 4 csoport. Egyebek mellett mert van a klánraki, és be lehet osztani a feladatokat. Van aki üt, van akik kaját, van aki nyersit termel. Szal legyen már természetes, hogy az orkot nem rakjuk oda földet művelni. Ha beállunk arra, hogy 10% toronyíjász, a többi barakkhelyre ló, akkor esetleg A-ban is bevezethetnénk a 4-fős szöviket, meg a klánraki is felesleges lehet, hiszen ha egy 2k hekis ori belép egy nagyklánba bazi előnye lesz a többi 2k hekissel szemben, mert gyakorlatilag végtelen tartalék áll a háta mögött. |
Quote:
Nem tudom érted e a lényeget vagy csak bénán fogalmazok... Leírom megint próbáld meg lassan olvasni, mert lehethogy picit dixlexiás vagyok és nehezen fejezem ki magam: Csak azokat az egységeket kéne etetni akiknek az oriban van hely! Értsd: van 100K helyed és 100K lovasod a piacon plussz 100K íjászod otthon akkor csak a 100K helyedre férő egységeket kéne etetni! A plusz 100K lovast nem, azokra valami más "sarcot" kéne fizetni a piacon. |
Asszem most már értem. Azaz etessem a 100k íjat akkor is, ha a kisebb kajafogyasztás miatt piacra teszem őket. Ez másképp hangzik kicsit, mint az, hogy minden piacon tartott sereget etessünk, bár a "sarc" tuti megariálná ezt is.
Viszont továbbra sem tetszik a dolog. Miért etetnék barakkhelyet? Ha már vállalom a kockázatot, hogy védelem nélkül, vagy csekély védelemmel áll az orim, nem érdemlem meg azt a plusz kaját? Láttunk rá a közelmúltban nem egy esetet, hogy a sok termelő egység mellett ez is meg szokja bosszulni magát... |
Quote:
fogom berakom a teljes klánsereget egy oriba és abból tartom kint a picaon, jó drágán, és máris nem kell etetni.. a valami más "sarc"-al meg az a gondom, hogy oks, aki nem akar menni sehová annak mind1, de aki épp gyűjtöget, vagy ütésre készül, az kénytelen kint tartani sereget, máshogy nem megy. magyarul pont a nagyoknak jó a kisebbeknek akik felfelé mennének szívás. pláne, hogy emiatt megnőne a gabona ár, ami senkinek nem jó, egyedül a nagy termelő oriknak. nem beszélve arról, hogy mivan ha valaki felveszi az össze gabonát? a piacon van x millió sereg, esetleg valaki éheztetős orit jáccik és a klánraki kifogy 10 kör alatt, de gabona meg nincs.. akkor mi lesz? éhen hal a kintlévő sereg x%-a körönként? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Látom a nagyorisok érzik, hogy ez számukra megkurtítaná a gazdasági mozgásteret :)
|
Quote:
|
Sziasztok.jahh bennem csak az a kerdes merult fel hogy ezek az otletek miert nem akkor jutottak az eszetekbe amikor nektek is 900k folotti erteken voltak az orijaitok??? Amikor meg ujra eljuttok oda hogy az A ban lessz nagy orijaitok akkor valtozik majd a sema es jonnek az ujabb otletek hogy ez igy nem jo az ugy nem jo
Jo taktika :D De nem szoltam semmit azt is csak halkan :D |
Quote:
semmitmondó hangzatos szavak.. a nagyorik mozgástertét az én javaslatom kurtítja meg, a tiéd csak a feljövőket sújtja. meséld már el , hogy képzelsz el egy komoly kláncsatát? jön fel egy klán bentartja az íjjait, van 15% tanyája, miközben a lovait sarcolod a piacon, hogy fog tuni támadni? tartson eliteket? :) persze ha van jó pár SZK "barátod" aki tárolja a lovaid, és a megfelelő időben elcseréli veled némi igen drága rúnára vagy tekire, akkor jól mehet ez, de anélkül elég macerás..:) hogy támadjon bárki akár csak 60% baraknyi lóval is, ha nem tarthatja a piacon? esetleg gondolod egy kláncsatáért átépíti az egész klán a 15% tanyáját az emelt építőanyag javaslatoddal 5M ponton is cirka 15 millió követ + fát felhasználva az ide-oda építéshez egy klántámadás kedvéért? jah és persze az SZ orik lovait? mielőtt ilyen "okos" dolgokat "látsz", inkább gondold végig nem-e a javaslatod a pocsék.. ;) |
Wand! Nem olyan regen meg azert sirtal hogy 80% feletti barakkal lehet csak beutni egyes klanokat! Mi lenne ha a Monro altal javasolt otleteket formalnatok tovabb es lehet az lenne az eredmenye, hogy ha fejre all egy klan akkor se engedheti meg maganak hogy folyamatosan nincs tanyaja, es akkor maris nem lesz annyi barakkja! Valahol ezert volt felvetve az is hogy kajaljon a sereg a piacon is! Mert nem az a megoldas hogy klanrakibol etessunk hanem a kaja fogyasztas nagy reszet sajat maga oldja meg a klan!
Valahol az abszurdum hogy raktarnak hasznaljuk a piacot! Mire fel??? Szerintem ezt a lehetoseget kellene felszamolni! Fizetni kell a klanraktarert... akkor legyen fizetve hogy ferjen el benne egy klan szuksegletenek megfelelo mennyiseg, de ne a piacon legyen mar tarolva minden! Akkor reformaljuk meg a klan rakit! |
Quote:
A kérdés egyszerű, miért mindig az A-ban van gond? A nagyorik miatt. Miért vannak nagyorik? Mert szabadon hízhatnak. Míg több szinten a nagyobb orik valamiért fordulnak (jönnek folyamatosan utánuk, hiszen nincsenek ekkora szakadékok), ez A-ban sosem történik meg úgymond eléggé sűrűn. Szerintem az lenne valami használható mód, hogy a top X-et (direkt nem írok számokat) Y idő múlva kötelező fordulásra kényszerítsük. Ez az idő lehet hosszabb idő is, hogy úgymond ha már felküzdötte magát oda, élvezhesse is a gyümölcsét. így talán megszünnének, vagy legalább is forognának a nagyorik, és nem úgy nézne ki a top mint, ahogy most kinéz. Tudom, ez senkinek sem fog tetszeni, de gondoljátok végig, hogy a többi szint normálisan működik, mert ott nem áll fent ez a probléma. A másik gondolat, hogy bizony kelljen már mindenkinek egy minimum tanyát tartani. Vagy Monro ötletével, vagy mással. A klánraktár méretét pedig be kellene szabályozni. Egy olyan méretre, amivel lentebb életben lehet maradni gond nélkül, de fent már ne férjen be annyi kaja, hogy onnan egyen mindenki. Tehát kelljen tanyát tartania. Nos ennyi. Az első gondolat az gondolom felejtős lesz, de ha jól meggondoljátok, és valamelyik csopiba betennénk arányaiban akkora nagyságú országokat, mint az A-ban van, és nem kellene fordulnia, ott is mindent borítana az a pár ország és elmozdulna a szint egyensúlya. |
Quote:
A te ötleted az a jó, hogy szabályozzuk le a kovácsokat,meg a bankokat meg a tanyákat is lassan??? Jóhogy a barakhelyeket ne szabályozzuk le a nagyorikban. Fikázni mindig könnyebb Urak! |
All times are GMT +1. The time now is 00:04. |