Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tényleg halálra van ítélve? avagy minden ami zombi (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=116)

Csokibácsi 03-26-2006 12:31

Quote:

Originally Posted by Tacsiazuma
Én most az 5.-ről beszélek..

Na ezaz, hogy 5. szintről beszélsz. Ott sok a zacc, hullával is van esély mákolni.
Egyébként próbáltam már hullát, rögtön azután, hogy megjelent, mint új faj.

Quote:

Erről ennyit.. lehet lakitekid, meg haditekercsed, de ha vkinek 70 % barakkja van, akkor nem sok esélyed van.. plusz a vérszomj..

én viszont erről beszélek. Hiába 70% barakkos a hulla, ha normális hadiorival kerül össze (nem is kell. hogy 50% barakkos legyen), esélye sincs.
Magas hekin szétégetik a házait, nem kell embert lopni. Agyonmészárolják, szana-széjjel pusztítják, halálba verik földre. Ha csak szemétkedni akarnak, akkor is.

spok 03-26-2006 13:31

Ezen izélni a zombi csak egy darabig jó a 5. en is.
Egy normális hadi át megy rajta akár mit csinál:)
:D

Xeper 03-26-2006 16:45

Itt valóban a szerencsén van a hangsúly

Tacsiazuma 03-26-2006 17:18

Mind1, akkoris..:p Jó, később váltottam.. lehet végig cseresznyém volt, hogy nem botlottam bele senkibe, aki beüssön.. 5.-ben még jó, 2.-ben pedig már jó..:) de azért nézzük meg a Te kis 50 % barakkos hadioridat.. oda elég erős hátszél vagy szövik kellenek, hogy életképes legyen.. annak is megvannak a kiskapui.. szal most hiába vitázunk.. élőholttal is simán lehet játszani.. 5.-ben MF-ként is, később, pedig szöviben.. csak a hátrány, hogy rajta keresztül az egész szövit lefosztják, ha kell és meg sem tudjátok, hogy ki volt az... ezért nem vesznek be nagyon hullákat szövibe.. a 3/E-ben ennyi volt az egyetlen baj a hulla szövinkkel... de elm. a kapu lehet, hogy nem látható, de oda-vissza műkszik.. szal ha nagyon mennek hozzá, akkor a csoportot végig lehet nézegetni, hogy nem nyitsz kaput, hanem egyből lopni próbálsz emberektől és ahol sikerül, akkor annak van kapuja rá.. ez így elméletileg műkszik...

Láma 03-26-2006 18:35

5.ben még jó, mindenhol máshol használhatatlan.

Penya 03-26-2006 18:55

Tekiből jön a pénz?

70% barakkod van, mellette van házad és meg tekit is írsz de jó sokat, sztem elég lehetetlen vállalkozás

Tacsiazuma 03-26-2006 22:12

Abból is.. Én nem abból éltem.. ezt Vonos eltúlozta.. 370 hekin volt vmi 20 könyvtáram 5.-ben, ennyi..

Xeper 03-27-2006 01:46

Quote:

de azért nézzük meg a Te kis 50 % barakkos hadioridat.. oda elég erős hátszél vagy szövik kellenek, hogy életképes legyen.. annak is megvannak a kiskapui..

És mik is azok a kiskapuk? Nem kell oda hátszél -aki próbálkozik, röppen rá a sereg ;) (és ez üt is :p )

Marcus atya 04-05-2006 12:18

Szerintem a hulla a legkülönkegesebb faj, most mindegy az hogy ez negatív vagy sem. Hullával kihívás játszani és szerintem meg is lehet vele tanulni. Bár tény az ha felkarolnak akkor sokkal könnyebb, (igy el lehet kerülni a gyenge kombinációkat: hulla/tudós, vari, toli, stb.) 5-ben a harcos megél abból a katikból amit pluszba jönnek be a sikeres támadások esetén, fenntebb viszont a kereskedő szemi nagyon kell!

Szöviben voltam másik 2 hullával + Óriás
550 heki környékén szétszedtek minket, volt aki szabira ment, én átmentem 4-be. Kissebb átalakítást kellett végezni most íj+elit felállással vok, de így is igyekszek meghuzni magam :)
Az egész játékot nemrég keztem de, nagyon tetszik!

Üdv: Marcus atya

Csokibácsi 04-05-2006 18:14

Quote:

Originally Posted by Marcus atya
Hullával kihívás játszani és szerintem meg is lehet vele tanulni. Bár tény az ha felkarolnak akkor sokkal könnyebb, (igy el lehet kerülni a gyenge kombinációkat: hulla/tudós, vari, toli, stb.)

Nem is kell felkarolás, csak egy súgóolvasás :)

spirit.. 04-05-2006 18:37

Már ha olyan jól meg lehet lenni egy hullával mf-ként,akkor szólok,hogy az 5ös szinten is és a 4esen is úgy mentünk a szövivel,hogy ha volt mf hulla,akkor földre rögtön beütöttük. És nem kellett mindenkinek a serege hozzá. Elég volt másfél sereg az egész szövitől,és csak akkor tudja megnézni,hogy mi történt amikor becsapott a sereg. Előtte hiába varázsolgat... Az a kis betegség 700hekin 17kórházzal 1 nap alatt lemegy. Azt meg ki lehet bírni. Addig nem kell támadni,de amúgyis kell várni kicsit a töltögetés miatt. Tehát szerintem a hulla az az amivel a kezdők (és néhány profi és néhány megszállott) játszanak az 5ös szinten. Többek között én is hullával kezdtem :). A téma címére azt mondom,nem nincs halálra ítélve,csak ku*va nehéz jól játszani vele.

Sikkes 04-26-2006 16:40

Quote:

Originally Posted by Half
Én max egy nagoyn kitalált szöviben tudom leképzelni, hogy ahulla jó legyen. Aban meg nem hiszem, hogy a betegség olyan szörnyü lenne,d e aztse,h ogy nagoyn beütnének valakit a hullák.

egy nagyon kitalált szövinek is gyenge pontja egy hulla! hiszen nem tudod hogy ki gyilkolja vagy ki gyújtogatja végig a szövit és ez nagy hátrány! a hulla jó hadisnak de ha nem tudja hogy kit kell támadnia akkor bukta!

Sikkes 04-26-2006 16:40

Quote:

Originally Posted by Half
Én max egy nagoyn kitalált szöviben tudom leképzelni, hogy ahulla jó legyen. Aban meg nem hiszem, hogy a betegség olyan szörnyü lenne,d e aztse,h ogy nagoyn beütnének valakit a hullák.

egy nagyon kitalált szövinek is gyenge pontja egy hulla! hiszen nem tudod hogy ki gyilkolja vagy ki gyújtogatja végig a szövit és ez nagy hátrány! a hulla jó hadisnak de ha nem tudja hogy kit kell támadnia akkor bukta!

Láma 04-26-2006 16:48

Quote:

Originally Posted by Sikkes

hogyne tudnád...

director 04-27-2006 01:08

Quote:

Originally Posted by Láma
hogyne tudnád...

maradjunk annyiban, hogy ő nem tudja:DD

King 04-27-2006 10:59

Quote:

Originally Posted by spirit..
Már ha olyan jól meg lehet lenni egy hullával mf-ként,akkor szólok,hogy az 5ös szinten is és a 4esen is úgy mentünk a szövivel,hogy ha volt mf hulla,akkor földre rögtön beütöttük. És nem kellett mindenkinek a serege hozzá. Elég volt másfél sereg az egész szövitől,és csak akkor tudja megnézni,hogy mi történt amikor becsapott a sereg. Előtte hiába varázsolgat... Az a kis betegség 700hekin 17kórházzal 1 nap alatt lemegy. Azt meg ki lehet bírni. Addig nem kell támadni,de amúgyis kell várni kicsit a töltögetés miatt. Tehát szerintem a hulla az az amivel a kezdők (és néhány profi és néhány megszállott) játszanak az 5ös szinten. Többek között én is hullával kezdtem :). A téma címére azt mondom,nem nincs halálra ítélve,csak ku*va nehéz jól játszani vele.

viszont egy trükkel élhet: tekit tart, amire hulla esetében nem sokan néznek be, még a profik közül sem. egy hulla full kihegyezve (ház, barakk), pár bankkal kereskedőként szépen tud gyűjtögetni, amit átforgathat tekibe... lehet itt is tartalékolni szépen. kisebb az esélye, hogy lelopják, ha pár órát nem vagy amikor visszajön a piacról. :)
valamikor én is hullaként kezdtem. viszont szerintem hosszabb távon nincs jövője a fajnak. más kéne (troll, goblin vagy hasonló reálisan hódba illő faj...)

aúú 04-27-2006 10:59

Quote:

Originally Posted by director
maradjunk annyiban, hogy ő nem tudja:DD

A tolit símán ki lehet szöviben deríteni (csak kitartás kell hozzá...:D), a varit viszont macerásabb...

kozmopolitika 05-25-2006 14:09

tényleg halálra van itélve?avagy minden ami zombi

az élőhalott ugyan nem jeleskedik a mágia +tolvaj én jelenleg is élőhalott vagyok de nincs bajom az összes faj közül ő a legrosszab mágiában és tolvajlásban de senki se erősseb nála hábórúban

Cyby_ 05-25-2006 14:11

Quote:

Originally Posted by kozmopolitika
az élőhalott ugyan nem jeleskedik a mágia +tolvaj én jelenleg is élőhalott vagyok de nincs bajom az összes faj közül ő a legrosszab mágiában és tolvajlásban de senki se erősseb nála hábórúban

hát sztem még hadiban se jo...mert lakitekivel +hadi tekivel lazán fogtam toliként hullák szövis!!támadását

gyengék még ház/barakk felállásban is vagy (amit ők nem tudtak) jol kell használni..

Xeper 05-25-2006 19:36

Quote:

Originally Posted by kozmopolitika

Végülis alig elemezgeti néhány hozzászólás az ellenkezőjét.... :p
De te tudod ;)

Penya 05-25-2006 20:09

Kezdő vagy még asszem :D Majd rájössz h mi a szitu ha feljebb mész 5-ben még el lehet szórakozni.

Csokibácsi 05-25-2006 20:18

Szegény élő szövetből felépülő hadi orik, hiába a 100% torony, a 100% barakkban rettegő ijász, az Ajax Camouflage System 2000 és az élőhalottak műholdas navigációját megbénító EMP rendszer, még így is csak imádkozhatnak, hogy ne verje be őket egy hulla 9-23 sereggel :(

Szerk: lopni és varázsolni tényleg nem nagyon tudnak.

blin 06-25-2006 12:38

anarchban szerintem tök jól lehet hullával játszani :cool: ha véletlenül ütnek is rajta, gyorsan feláll...
normálban még nem játszottam vele, ott nagy gond lehet a gömbhiány. max. egy íj-bank felállást tudok elképzelni hosszabb távon + kint tartani a zsét a piacon.

solven 06-25-2006 15:36

a minap volt egy kis afférunk egy hullával a queosiában:

egyszer bütött, aszontam megesik az ijesmi, kapott egy két tűzgolyót,és ezzel letudtuk a dolgot....

eltelt pár kör, jön megint...

otthonhagyott 750 ijjászt, úgyhogy a szövi fogta magát ráment hekire, és
350-360 hekiröl visszacsaptauk majd 200-ra

azóta törölt :D

tehát a hullákat nem tartom valami sokra...

Xeper 06-25-2006 15:54

Ilyet nem csak hullával lehet megjátszani :D
Mi óriással csináltuk meg: 850 hekiről vertük le 240re egy kör alatt :)

aúú 06-26-2006 09:06

Quote:

Originally Posted by Xeper
Ilyet nem csak hullával lehet megjátszani :D
Mi óriással csináltuk meg: 850 hekiről vertük le 240re egy kör alatt :)

Csak nehezebb, mert az óriás tud védekezni is ha akar...:) A zombi meg még a 30% őrtorivédővel is csak annyit ér el, hogy kiüti az ellenfél vérszomj variját... szóval a zombi tényleg halálra van ítélve, csak mivel már egyszer meghalt, ezért van benne tapasztalata, hogyan is kell csinálni...:D

Colony 06-26-2006 13:35

Quote:

Originally Posted by solven
a minap volt egy kis afférunk egy hullával a queosiában:

egyszer bütött, aszontam megesik az ijesmi, kapott egy két tűzgolyót,és ezzel letudtuk a dolgot....

eltelt pár kör, jön megint...

otthonhagyott 750 ijjászt, úgyhogy a szövi fogta magát ráment hekire, és
350-360 hekiröl visszacsaptauk majd 200-ra

azóta törölt :D

tehát a hullákat nem tartom valami sokra...

Mint Xeper is említette ez nem a faj hátránya, hanem játékosé!
A téma tovább vezetésénél...(mint sokadszor megemlítem ismét, hogy tényleg "bénácska" a hulla)..., de az "óriásnál csak nehezebb".
O.K.!
De mi a helyzet pl: egy gnómnál vagy egy orknál? Szöviszinten melyiket lehet gyorsabban, legkevesebb kör alatt szétszedni, klasszikus felállásban?
Szerintem a hullát csak könnyebben és biztosan lehet bántani.
Ha már annyiszor felmerült, hogy a "szövink miként szedett szét hullákat" az is megemlíthető, hogy az a bizonyos szövi melyik fajt ne tudná tönkre tenni pár kör leforgása alatt?
Akkor ezt a hátrányt minden fajnál felsorolhatnák. Ezek után nem hiszem, hogy hulla hátrányánál fellehet sorolni, hogy egy szövi szétszedi, mert ez minden fajra igaz lehet.

Ui: ennek ellenére tényleg halott ügy a halott csak az érvelés nem tetszett:)

aúú 06-26-2006 13:47

Quote:

Originally Posted by Colony
Mint Xeper is említette ez nem a faj hátránya, hanem játékosé!
A téma tovább vezetésénél...(mint sokadszor megemlítem ismét, hogy tényleg "bénácska" a hulla)..., de az "óriásnál csak nehezebb".
O.K.!
De mi a helyzet pl: egy gnómnál vagy egy orknál? Szöviszinten melyiket lehet gyorsabban, legkevesebb kör alatt szétszedni, klasszikus felállásban?
Szerintem a hullát csak könnyebben és biztosan lehet bántani.
Ha már annyiszor felmerült, hogy a "szövink miként szedett szét hullákat" az is megemlíthető, hogy az a bizonyos szövi melyik fajt ne tudná tönkre tenni pár kör leforgása alatt?
Akkor ezt a hátrányt minden fajnál felsorolhatnák. Ezek után nem hiszem, hogy hulla hátrányánál fellehet sorolni, hogy egy szövi szétszedi, mert ez minden fajra igaz lehet.

Ui: ennek ellenére tényleg halott ügy a halott csak az érvelés nem tetszett:)

Ezért írtam én számpéldát az élőhalottra... oda nyugodtan behelyettesítheted a többi faj értékeit is.. ki fog jönni, hogy az ork eszméletlen könnyen var agyon egy zombit és a többi fajnak se okoz túlzott nehézségeket... sőt még a fél-elfel is be lehet ütni könnyedén, pedig annak faji hátránya, hogy rosszabbul támad...

Colony 06-26-2006 13:57

Quote:

Originally Posted by aúú
Ezért írtam én számpéldát az élőhalottra... oda nyugodtan behelyettesítheted a többi faj értékeit is.. ki fog jönni, hogy az ork eszméletlen könnyen var agyon egy zombit és a többi fajnak se okoz túlzott nehézségeket... sőt még a fél-elfel is be lehet ütni könnyedén, pedig annak faji hátránya, hogy rosszabbul támad...

Igazad van, azt én is elismerem, hogy könyen szét lehet szedni.
Viszont sok hozzászólásban felmerült, a szövi Hogyan kapja szét! És ez minden fajra igaz.

blin 06-27-2006 21:38

Quote:

Originally Posted by aúú

Szerintem azt azért tedd hozzá, hogy támadásra berendezkedett hulláról beszélsz. Mert egy íjra kihegyezett hullát nem fogsz legyalogolni...

Ja, ha nem tűnt volna még fel, én most itt védeni akarom a zombi népséget :D

Sz'al támadni lehet ugyan vele, de nem a legjobb. Védekezve evickélni felfelé sztem jó. És mivel gyorsan át lehet gyúrni és gyorsan fejlődik, ezért jól lehet váltogatni ezeket. Meg szerintem tekizni is jól lehet vele, de gyanítom, hogy ezzel nem fogtok egyetérteni. :D

Na, az a lényeg, hogy hullával sem csak támadni lehet...

director 06-27-2006 22:24

Quote:

Originally Posted by blin
Szerintem azt azért tedd hozzá, hogy támadásra berendezkedett hulláról beszélsz. Mert egy íjra kihegyezett hullát nem fogsz legyalogolni...

Sz'al támadni lehet ugyan vele, de nem a legjobb. Védekezve evickélni felfelé sztem jó. És mivel gyorsan át lehet gyúrni és gyorsan fejlődik, ezért jól lehet váltogatni ezeket. Meg szerintem tekizni is jól lehet vele, de gyanítom, hogy ezzel nem fogtok egyetérteni. :D

egy fullíjas hullát is elég simán át lehet ütni. mindezt úgy, hogy semmit (SEMMIT!) nem tud tenni ellene. de biztos jó:) én nem szeretném

Csokibácsi 06-27-2006 22:31

Quote:

Hajjaj ... mint a vöcsök. Kés a vajon. Vakond a homokfalon.

Legyünk jószívűek és számoljunk MF hullát 200 hekin 100 barakkal és 100 toronnyal.
Az 4000 íjász. Morál 75%.
65,5k védőpont.

Nem tudós MF hadis óriás, 100% morállal, felülről nagyon bőven beveri 4000 pacival (69,8k támadópont).
Tényleg nem gyalogol át rajta, mert úgy gyalogol, mint ha a hulla ott sem lenne :P

blin 06-28-2006 07:37

Nem közel azonos szintű orikról beszélünk? Mert egy óriásnak mellette kell, hogy legyen még minimum tanyája, temploma, kocsmája és persze néhány kórháza is... :p ja és némi védelme hátrahagyva az országában

Colony 06-28-2006 08:47

Quote:

Szerintem egy hullával csak egy dolgot tudsz csinálni:
Támadni és Támadni és néha Támadni és ha tudsz akkor Támadni:D
A gyorsan fejlődik? át lehet gyurni? Mivé is? Bontom a barakokkat, hogy barakkokat építsek?
Védekezésre meg abszolut nem alkalmas! Mi ellen tud védekezni? Sereg, tolvajok vagy varázslók ellen? Evickélés alatt felfedezést értesz? Azért annak vannak komoly anyagi követelményei is, amit egy hulla nehézkesen termel ki!
Ráadásul, ha termelsz (sok-sok bank kivételével) onlájn átjáró leszel a toliknak! A tekercsekkel kapcsolatban nálam az első dolog megnézem (általában Óriás minimális tolvajjal) mennyi tekercset hoz egy hulla!

Én se vagyok abszolut hulla ellenes, de ezen állítások közül egyikkel se értek egyet! Vannak tippek bevált stratégiák hulláknál, de egy olyanról sohasem hallottam ami védekezésre épül!

Csokibácsi 06-28-2006 10:36

Quote:

Nem közel azonos szintű orikról beszélünk? Mert egy óriásnak mellette kell, hogy legyen még minimum tanyája, temploma, kocsmája és persze néhány kórháza is... :p ja és némi védelme hátrahagyva az országában

De bizony azonosról. Pont ezaz. Az óriásnak jut mellette templomra, kórházra, meg minden másra, ami kell neki. Védekezni is marad otthon serege, tornyokkal megspékelve.
De nézhetünk tábornok orkot is, az meg csúnya alázás kategória. 2500 paci alulról lazásan átmenne a hullán.

Azt se felejtsd, hogy a hullának nem számoltunk házakat, csak torony meg barakk.
Ha a valóságot nézem (takaros kis zombilakokkal - nagyon idilli lehet), a helyzet még siralmasabb.

BeeLord 06-28-2006 11:32

Bár elismerem nem a konkrét fonalát folytatom a témának, de ennyit hozzátennék: valóban sok felügyeletet igényel a hulla, éppen ezért a mazoistábbak kipróbálhatják hv-n, vip hv-n. Én utóbbin játszottam vele, majdnem végig itt voltam, péntek este alvás, meg szombat este egy minimális. Elit-ló felállásban játszottam, és hátrány, hogy nincs gömb, nincs lopás, nincs eseménylista, csak hírnevet és értékeket figyelni, de ott nagy előnye volt a hullának, hogy gyorsan össze lehetett kapni egy-egy támadás után. Hiába vertek be nem egyszer földre, felfedezéssel simán vissza lehetett hozni még a pontlista aljáról is az országot, nem is beszélve arról, ha visszatámadva beférek. Így bár normál játékban nem használtam, azt mondom, hv-n előnye a fajnak, hogy mint a gumilabda tud pattogni a pontlistán.:D Igaz, a pontlista tetején már szerencsére van szükség, hogy meg legyen az első hely. És bár lehet rosszul gondolom, de azt mondom, hv-n túl nagy károkat nem lehet okozni egy hullában.

Bogár 06-28-2006 15:13

lehet, hogy tudsz pattogni a hullával a hv-n, de ha benne leszel az első 10-ben a végén, minden elismerésem... láttam már hullát 2. helyen is szombat éjjel, de pillanatok alatt leszedik onnan. csak betegségterjesztésre jó. :D eléggé szórakoztató, ha a hulla miatt az egész top beteg. :D

BeeLord 06-28-2006 18:37

Akkor enyém lehet minden elismerésed?:D A legjobbam hullával 5. hely, és eddig csak kétszer hv-ztam:D

Bogár 06-28-2006 23:26

na neee már. :) grat. minden elismerésem. :)
én sem hv-ztem olyan sokat, de amikor igen, akkor a hullákat kiütötték a top10-ből. lehet akármennyi tornyod meg nyilasod, valaki úgyis bevállal. és nem csak a végén...

blin 06-29-2006 01:00

Quote:

Originally Posted by Colony
Szerintem egy hullával csak egy dolgot tudsz csinálni:
Támadni és Támadni és néha Támadni és ha tudsz akkor Támadni:D
A gyorsan fejlődik? át lehet gyurni? Mivé is? Bontom a barakokkat, hogy barakkokat építsek?
Védekezésre meg abszolut nem alkalmas! Mi ellen tud védekezni? Sereg, tolvajok vagy varázslók ellen? Evickélés alatt felfedezést értesz? Azért annak vannak komoly anyagi követelményei is, amit egy hulla nehézkesen termel ki!
Ráadásul, ha termelsz (sok-sok bank kivételével) onlájn átjáró leszel a toliknak! A tekercsekkel kapcsolatban nálam az első dolog megnézem (általában Óriás minimális tolvajjal) mennyi tekercset hoz egy hulla!

Én se vagyok abszolut hulla ellenes, de ezen állítások közül egyikkel se értek egyet! Vannak tippek bevált stratégiák hulláknál, de egy olyanról sohasem hallottam ami védekezésre épül!

Szerintem meg nem. Védekezni is lehet vele. 70% körüli barakkban már igen sok íjász elfér, éppen ezért akárki nem is támadja meg. Másrészt pedig az íjászokkal nem fog senkinek nekimenni, tehát a megtorlás is kilőve.
Megvarizni? Naná, azt lehet. Csak nem igazán vágja földhöz. :)
Tolizni is lehet, csak a jobb fajta hullánál vagy nincs pénz, vagy van annyi bankja, amivel bevédi magát. Mást meg mit akarsz lopni? :) A teki arra való, hogy a piacon legyen. :) Védekező zombinál a rúna kiesik. A nyersit meg megveszi a piacról (mondjuk a tekikereskedelmen nyert hasznából, vagy akár a katonák árából, stb.)

Én se vagyok ám egy kimondott hulla-fan, csak szimplán szeretek vele játszani. Mert érdekesebb mint a többi. :) De ha "hasznosság" szerint be kellene sorolni, akkor többre tartom az elfet (főleg a faji varázslat miatt), az óriást meg a gnómot is.

Akkor most láss csodát: van olyan stratégia, ami védekezésre épül. Már máskor is megjátszottam és most is ezzel megyek (mert kevesebb időm lett és így egyszerűbb).

All times are GMT +1. The time now is 21:46.