![]() |
Quote:
|
Miért van az hogy kísérlet is visszahozza az orit a pontlistára?
Ez főleg Atinak szól!:) |
Ati neked mi a véleményed a dologról? Mert eddig semmit se szóltál hozzá, és a Te szavad a döntő!?
|
a lenyeg persze nem az, hogy igy latszodik-e a listan meg ugy latszodik, meg ha visszajon melyszabirol akkor igy vedelem meg ugy normal szabi.
a lenyeg, hogy ha vkinek beragad 1 orija, mert szetkaptak mint atom - barmi mas az indok -, akkor hadd tehesse mar meg, hogy a tobbi osszekotott ori "atugorja", azaz kikeruli ugy, hogy melyfagyasztast ker, ezzel kivonja a forgalombol azt az orit es a tobbivel megy tovabb. tovabba, hogy csak akkor johetne vissza a fagyibol, ha mar abbana csoportban nincs mas orija. azt, hogy utana jarjon-e vedelem, meg 24 oras piacmegvonas az mar reszletkerdes. mint ahogy az is, hogy a melyfagyinak milyen ara legyen. (mellesleg en azt javasoltam, hogy 2 sms legyen, amibol 500 kor menne a fagyira es akkor meg kb. 1 het maradna vipes jatekra is kesobb.) sztem az alap5let nagyon jo, tamogatni kell. :cool: |
Quote:
Sms-hez magát a lefagyasztást semmiképpen se kötném, mert sokan játszanak külföldről is pl, és még mondjuk nincs bankszámlájuk, őket nem lehet hárányban részesíteni. Ha már muszáj VIP-et külteni inkább az évente több lefagyasztáshoz kötném, vagy valamihez ami már eltér az átlagtól ( mint pl a zéró-start ) De nyithatunk neki egy új témát és szavazásra bocsáthatnánk. Csak kíváncsi lennék Ati véleményére, mert ha azt mondja nem a megbeszélés is felesleges. |
Bár elősször tiltakoztam ellene eszembe jutott valami mi van ha az elő hozását időhöz kötjuk mondjuk pár száz kör igy nem tud hip hop megjelenni? Ja persze a pontlistába megjelenne.
|
Most tünt fel ez a téma, hogy Laziga előhozta. Támogatom az ötletet.
-72óra védelem sztem is szükséges, akár azért mert tényleg egy beragadt ori, akit egy gyorsan haladó másik orijával leakar előzni, akár egy időigényes ori amire nem jut ideje. stb. szal a környezet és saját maga miatt mindenkép kell!!! piac nélküliséget pedig ugyanúgy 24órára... -kékszámhoz semmikép nem kötném, mert kékszám nélkül is belehet ragadni, viszont Vip körhöz ugyanúgy mint a Zérónál hiszen ha annyira a szivéhez nött az ori úgyse fogja sajnálni rá, és aki akarja az megtudja oldani hogy legyen rajta vip -emellett szükségesnek tartom az 1000kör minimum időt. hiszen ha tényleg az eredeti célra használja valaki, akkor legalább ennyi amig elhalad az ori fölött, viszont eléggé lekorlátozza a visszaéléseket. nem ugrálhatan valaki fagyasztás és a csoport között hetenként... - a szabi alatti szabályokat is érvényesiteném rá, ne lehessen azt megcsinálni, hogy van fent egy termelője lefagyasztja amig elhalad mellette és utána úgyanott "kiolvasztja", a topkörök fogyása is logikus, mert ha felébreszti akkor iég s minimum 336kört mkelljen töltenie a csopiban, és ne léphessen egyből... - a pontlistából kikerülés magától értetödő szerintem mert abszurdum hogy bent legyen 2orija is valakinek a listában. |
Az ötletet én is támogatom..nemrég volt is egy hasonló esetem,mikor egy feljebbi orimat leamortizálták és eléggé elakadtam vele...a többi orival haladgattam rendesen és hát a topban kellett rostokolnom velük,hisz törölni nem akartam a megrekedtet ...azóta sikerült rendbehoznom a dolgot,bár 4k köröm bánta...de hamarosan azzal is lépek,utat engedve a friss húsnak :)
|
Az alap ötlet tényleg jó!
én is támogatom sokat segítene és mondjuk engem még az sem zavarna ha vip-hez kötnék!:D |
igaz velem még nem fordult elő,de jól jönne ha lenne ilyen lehetőség...
|
Quote:
|
Ez nekem is tetszik, jó ötlet!
|
Quote:
|
én is támogatom az ötletet:)
|
jó 5let :D
|
EZ jelen pillanatban erősen az "ötlet" kategóriában van még, hiszen rengeteg új kiskaput nyit, amiket még át kell gondolni. Kapásból gondolok itt arra, hogy X1 országot lefagysaztja, amíg X2 ország az adott csoportban van, de itt X2 országgal a szövijének lead pénzt és egyéb javakat, majd ezt miután elment, X1 országnak visszajuttatják. Ezzel gyakorlatilag saját országától kapott javakat, ami nem tűnik egy túl szerencsés dolognak. Az ilyen, és ehhez hasonló mellékhatásokat nem szabad hagyni megjelenni.
Idővel majd ezzel is foglalkozunk... :) |
Quote:
1. belép hozzám a haver, átadom a pénzt 2. fellép a másik orimhoz, oda is belép szövibe, majd visszaadja és még csak nem is beszéltem piaci utalásról ha le akarok fagyasztani egy orit, aminek nyilván elég drasztikus szabályai kellenek legyenek, akkor azt azért teszem, mert el akarok menni mellette a másik orimmal, nem anyagi okokból szerintem ez olyan, mint a több ország irányítása, azt is én javasoltam anno, eredetileg arra is azt mondtad, hogy visszaéléseket szül, és pont ellenkezőleg, átláthatóbb lett a játék |
Azt megszeretném kérdezni hogy tegyük fel leszabizok a főorimmal és hozom a másik csoportból az országomat , de akkor nem lehetne azt megoldani hogy ilyenkor a hétvégi játékra való jelentkezés átszálljon a fő ori után lévő 2. orira vagy valahogy?
|
Quote:
|
szabi és csak aztán hibernál.a gyümölcs se fagy meg rögtön:)
Ati felvetése miszerint ez simán kijátszható valamennyire jogos...elég sok ország hajlamos arra hogy fellépjen egy szövit hátrahagyva, és (36+72) 108kör múlva (asszem ennyi egy szövi minimális élettartama) rengeteg zsével folytassa a játékot. de melyik vesztegetne heteket, hónapo(ka)t??
legyen X kör, amig az ország nem hibernáltatik, csak SZ, és ha ez lejár akkor fagy csak le, és léphet fel a másik. ez ügye azt jelentené, hogy nem 108 kört hanem pl X=600 kört várjanak a szövtagra, és akkor már teljesen érthetően inkább amellett döntenek, hogy a fenti orival menjen tovább a szövetség, és majd ha eggyel nagyobb kisszámmal errejárnak, hasonlóan visszacserélik a másik orira...ez pedig már nem jelent mást, mint hogy a játékos egyik országa itt a másik ott volt szövetséges... ennek az X körnek a meghatározása már részletkérdés, de lassúban és normálban a 3as szorzókülönbséget meghagynám...(okés hogy kell egy hónap kényszer pihi normálban, de 3 hónap lassúban??? naneee...) ki veszt ezzel? pont az aki használná ezt a funkciót: 1 hónappal kevesebbet játszhat a fenti orijával (világos hogy amig a másik elmegy mellette, addig amúgy se akart játszani vele). ennyit szerintem mindenki bevállal, nem beszélve arról hogy nyilván nem az utolsó pillanatban döntenénk úgy, hogy huhh elkéne menni a felső orim mellett, egy hónappal elötte már tudjuk hogy ilyet szeretnénk majd... MÁS: - VIP - VIPhez való kötését ellenzem. a vip kényelmi funkciókról szól (elvileg...legalábbis ha jól értem Atit), és ez hasonlóan (a hadüzenethez és a karavánhoz) szerintem alapfunkvió, amit mindenkinek meg kéne kapnia (vagy senkinek se a karaván pl nagy előnyt ad a vip-es szöviknek...). ok a ht piacoz, képez, irat, varázsol stb. ezt bárki megteheti önmaga is...de vannak funkciók amiket nem kéne *lekorlátozni* csak a VIPeknek, ugyanis azok nem kényelmesebbé, hanem jobbá teszik a játékot. (azt hiszem ez a lekorlátozás az első lépés a VIPet csak VIP támadhat felé.) (félreértés ne essék, vip vagyok.:P) |
Quote:
Ez a téma nem ezek közé tartozik, ez nyilván mindenki számára egyformán elérhető lesz. |
Végig olvasva a topicot nekem is volt egy-két ötletem. Az eddigi érvek, és ellenérvek, és jó ötletek, és saját ötletekből összegyúrnék valamit.
Szóval: - Tegyük fel X1 ország 2. szinten van, X2 1 szinten. X2-vel akarom megelőzni X1-et. X2-vel az első csoport minden feltételét teljesítettem (Hektár és a kötelező körök teljesítve) kivéve azt, hogy van egy országom egy szintel feljebb. (Ezt ugye a feljutások menüpont jelzi is.) És lenne egy gomb a következő felirattal, hogy: "Fagyasztás, és fellépés". Ha a sima fellépés gombot választom, akkor ugye nem enged föl. DE ha ezt az újat nyomom meg, akkor a fönti országot lehibernálja 1000 körre,felbont minden szövetséges szálat, és lerakja a pontlista legaljára. Végül a mostani, X2 országom szitet lép. (Persze mindez egy másodperc a játékban) -Mikor X1 és X2 ország is egy csoportban van, X1 hibernálva: X2 neve mellett megjelenne egy jelzés, mondjuk egy F betű(fagyás:)), úgy mint a SZ a szabadságnál (Lehet MSZ is, de az már az én tudomásom szerint is foglalt). Ha valaki csatát kezdeményez vele (Y1), akkor tudja, hogy van még egy országa a csoportban X2-nek. Így ha X2 szintet lép, vagy törli a gazdája, mert Y1 csúnyán szétütötte, akkor Y1 tudja, hogy számíthat majd esetleg bosszúra, vagy a harc folytatására. És ha X2(a nem hibernált) neve melletti F betűre kattintunk, akkor ki is írja, hogy mi a fagyasztott X1 ország neve és száma. Így Y1 tudja, hogy ki az akitől tartani lehet. Hozzátenném, hogy X1 országról semmiféle információ nem szerzhető a fagyás alatt (még gömb se!) X2 addig ne léphessen szintet, amíg nem telt le az 1000 kör - X2 ország teljesítette a küldetését, és a 2. szintről a 3. szintre lép, VAGY X2 kudarcot vallot és törölték: (Ha van a harmadik szinten egy újabb ország, akkor az első pontban leírtak szerint szintet léphet. Ha nincs, akkor egyszerűen szintet lép.) Ekkor X1 ország nem olvad ki rögtön, hanem a feljutás gomb megnyomásától számítva vár 500 kört. (Azt hiszem, hogy ezzel elhárítjuk a pénz átutalás problémáját, amit Ati fölvetett. Hiszen ennek tényleg létezik egyszerűbb módja, és pont a sok várakozás és vesztegelés miatt, nem fogják pénz fölhalmozásra használni ezt az opciót.) Hivatalosan ekkor ér véget a fagyás. Ezek után X1 országra a szintlépéskor megszokott védelemi szabályok érvényesek, és a neve is lila a pontlistán (Ha X2 1. szitről a 2. szintre való lépésekor, X1 ország szabadságon volt, akkor most is szabadásgra lép vissza. Ilyenkor természetesen a védelmi idő telik, de a piac használati tiltás ideje nem) X1 kiolvadásakor még egy dolgot tennék, a szintlépéshez szükséges teljesített köröket nulláznám. Ezt az opciót, nem kötném se VIP-hez, se kék számhoz, se semmihez. Túl gyakran úgyse fognak élni vele, de amikor kell, akkor nagyon jól jön. Nagyjából ennyi, ha kifelejtettem valamit, azt majd még úgy is hozzáteszem. Kicsit hosszú lett, de remélem így is érthető. |
A zavaró benne a szintek számozása :)
A mechanizmust nem tartom jó ötletnek. Szépen lépjen be a gazdája A oriba, és válassza ki a lefagyasztás opciót, miután mindent elintézett, ezzel vállalva, hogy 1000körig semmiképp nem léphet vissza. Azzal egyetértek, hogy ha abban a csoportban járt másik országom, akkor miután fellépett még 500körig lefagyasztva kell maradnia az orinak. |
:) Bocs, éreztem, hogy kusza lesz... :)
Ezzel a mehanizmussal azt akartam elérni, hogy a fagyasztást ne lehessen másra használni. Hiszen így simán meg lehet csinálni, hogy valaki fagyasztja az oriját, és utánna a másikkal nem is lép szintet. Persze ez nem biztos, hogy baj. Hiszen addig nem tud vissza lépni A-val, amíg a B ország el nem halad mellette, sőt még + 500 kör... |
Quote:
Esetleg azt is bele lehet venni, hogy nem lehet szövetségben, aki fagyasztani akarja az oriját. De mindenképp egyszerűbb, ha maga lép ki, mintha meg kéne beszélni, le kéne programozni, hogy várja meg a minimum időt, vagy ne várja meg. Nem emlékszem, de biztos volt róla szó, hogy csak X db orija lehessen fagyasztva az embernek (szerintem 1elég is lenne). Ha meg arra akarja felhasználni, hogy utána nem lép fel, akkor használja, ne mtudom mi a jó benne. |
Quote:
- Igen, ez nekem is eszembe jutott. - Ez is, de én sem találtam rá értelmes választ :D |
Quote:
|
Szerintem is jó ötlet ez a fagyasztás dolog. A visszaélésekről annyit, hogy ha neki megér 1000 kört, hogy némi pénzt adjon a másik orijának... No meg ugye mindenki magából indul ki :p nekem eszembe se jutott (az elején) hogy ezzel valaki majd megin csalni akar, vagy visszaél... ez szerintem egy szükséges dolog, mert egy keményebb szöviháború után, nem csak az az egy ország hullik romjaira, hanem a többi 2-3 ország sem tud haladni, fejlődni, amiknek közük nincs az egész dologhoz!
Az ÉN véleményem szerint a szükséges feltételei ennek: - ne legyenek! De! ugyebár, amikor visszajön valaki az már kemény hátrányokkal járjon, így ugye komolyan elgondolkodik mindenki, hogy megéri-e a fáradtságot a "csalásra" vagy sem. Ezek pedig a következőek (pár már volt is megfogalmazva) - visszalépés után az ország ne tudjon támadni min. 72 körig (őt akár lehessen is támadni, hiszen szó sincs új környezetről, mivel a másik orijával végigcsinálta a csoportot, tehát tisztában van a körülményekkel) -ugye az éppen aktívan játszó országból kiderüljön, hogy melyik ország a másik, ami éppen fagyasztás alatt van! Ez fontos a visszaélések miatt (bosszúállás, stb)! -ha netán már a topban volt, elvenném a topköreit! -és én azonnal visszahozatnám, akár automatikusan is amint a másik orija szintet lép... ugyebár ez nem szabadság, tehát amint a tényezők megszűnnek ami miatt lefagyasztotta legyen köteles folytatni a játékot! A szabadság lehetőségét is elvenném egy bizonyos időre, mert ugye, ha ennyi kihagyás után, sem szeretné tovább fejleszteni az oriját, akkor akár töröhette is volna az oriját a fagyasztás után. ugye ez arra volna jó, hogy ne várhasson be olyanokat "sunyin" akik a másik oriját birizgálták lentebb. -vipet nem kérnék érte. Az, hogy ha valaki vip nélkül játszik, az már alabpól nehezebb (nem folyamatos katiképzés, stb), tehát nagyobb a valószínűsége,hogy egyik orija kicsit megzuhan (vagy lassaban halad, mint a vipes), és szüksége lenne az utána érkező orinak, hogy tudjon haladni normálisan. Nekem van vipes, és nem vipes orim is, tehát nem húzok egyik oldalra sem! Szerintem ezek elég hátránnyal bírnak a fagyós orinak ahhoz, hogy ne érje meg 1000 kört rostokolni, csak hogy kis pénz, vagy kis előnye származzon belőle. a pénzt meg tényleg át lehet "küldeni" másik formációban is akár... |
Azt hiszem Dave-vel szinte mindenben egyetértünk.
Hogy mechanizmust csinálunk belőle vagy sem, az annyira nem is fontos kérdés. Mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek is. (Ha nem mechanizmus előfodulhat, hogy nem csak előzésre fogják használni, hanem hosszabb szabadságolásra. De ez nem feltétlenül baj.) Dave: Én az 500 körös, szintlépés utáni hátrányt azért tettem be, mert így kisebb a valószínűsége, hogy két országgal, vagy 3 országgal mindig előzgeti magát. Ebből is lehet visszaélés (előre megy az egyikkel, háborút provokál, felderít stb. és jön a keménnyel és szét üt mindenkit), bár kétség kívül igaz, hogy ezt a jelen helyzetben is meg lehet csinálni, előzgetés nélkül. Szóval lehet, hogy neked van igazad, és nincs szükség rá. |
szerintem a rendszer ki tudja szűrni azokat akik szabálytalanul használják a fagyasztást, vagyis 2 orija van egy szinten befagyasztva, vagy bármi hasonló, vagy egyszerre kettő van befagyasztva, stb.
azon kívül pedig hogy nincs összekapcsolva az ori, és más címre van beregisztrálva, az már nem a "fagyasztás" hibája. mindíg lesznek törvényen kívüliek, és ügyeskedők, ez nem attól függ, hogy lesz-e ez a lehetőség. ezer más lehetőség van, ahhoz, hogy egyik orija segítsen a másiknak, akár szintek között is... elég ha vannak ismerősök itt-ott... ezt meg viszont semmijen szabály nem védi ki! |
Quote:
betegséget ne kapjon?:D Nem mindegy miért akarta lefagyasztani az oriját? Ezeknek a feltételeknek semmi értelme... Ha meg valaki bosszúlni akar így is megteheti a másik orijával aminek a nevét az ellenfél nem tudja. |
Quote:
Darabokban van az orim és fagyasztok a köv orimmal meg szépen lépdelek,és amikor túlléptem rajta,előjövök azzal az orival ami,darabokban hever egy szöviháború után. 72 körig ne tudjak támadni ,de enegem akár 18-szor oda-vissza üthet egy ori és még kísérni se tudjam…:eek: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem is baromira túlbonyolítottad az egészet. Az eleve értelmetlen, hogy valakit támadhatnak úgy, hogy ő viszont nem üthet vissza... Meg a többiből is jópár dolog... |
Quote:
engem pl a 2/B-ben egy hónapja nem támadtak. nincs betonvédelmem... szóval nem vágom hogy három nap alatt miért jönnének 18-szor... |
az eredeti ötlet az nagyon jó de ezekre a bonyolításokra(támadhatnak én meg nem stb...)nincs szükség sztem!;)
|
Quote:
|
Quote:
hiszen ők azt gondolják, h csakis azért fagyasztod le az orid, h a milliárdokat lepasszold a szövidenk, fellépsz a másik oriddal, és mindent átviszel bele! ettől nem hiszem h rettegni kell, mert többen vannak azok akik a 2 IPről való játékot meg tudják oldani, mint akiknek ezt megérné megcsinálni, szerintem a bonyolítások fölöslegesek, mindenki mindenben a visszaélési lehetőségeket látja, sajnos:( |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:07. |