Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Személyiségek vs 1/A (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1139)

Croissant 12-05-2006 16:17

Ati: a további félreértések elkerülése és az egyértelmű érthetőség érdekében talán célszerű lenne magyarázatot / kiegészítést fűzni a szavazásnál az "Igen", ill. a "Nem" gombhoz.

zaff 12-05-2006 16:17

:-)

[quote=Smooth Scroller;50982]akkor most elszurtam...? :(

/QUOTE]

el, de én is igy jártam:D

Ati 12-05-2006 16:18

Quote:

Originally Posted by laci (Post 50984)
Tiszta sor, azt hiszem. De azt még nem fogtam fel (bocs), hogy ezt minden körben hasonló feltételekkel lehetne megtenni, vagy szigorodna?

Minden csoportban a nehezített feltételeket (22%, 15%, ... top1) kell teljesítened, kivéve az A-t, ahol elég a 30%. De dönthetsz úgy, hogy nem mész fel az A-ba, akkor 2x kell körbemenned 5-2. szinteken, mindenhol a nehezített feltételeknek megfelelni (22%, 15%, ... top1). Ez a 3-as javaslat.

Az 1-es javaslat az, hogy legyen kihagyható az A, de ha felmész, akkor ott is a megfelelő nehezítéssel kell teljesítened (22%, 15%, ... top1).

Az 1-es és a 3-as között tehát az különbség, hogy az A-ban *HA FELMÉSZ*, akkor milyen feltételt kell teljesítened.

A 2-es javaslat szerint mindenképp fel kell menned az A-ba, de csak 30%-ot kell teljesítened, akkor is, ha többszemélyiségű országod van. Ez esetben B-ből csak akkor fordulhatsz, ha az A-ban van országod, ami megfelel.

zaff 12-05-2006 16:18

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 50985)
Ati: a további félreértések elkerülése és az egyértelmű érthetőség érdekében talán célszerű lenne magyarázatot / kiegészítést fűzni a szavazásnál az "Igen", ill. a "Nem" gombhoz.

jah gyengébbek kedvéért:(

Ati 12-05-2006 16:19

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 50985)

A topicnyitó beírásomban hosszú és részletes magyarázat van arról, hogy melyik mit jelent. A szavazásnál sajnos korlátozott a hely, nem gondoltam, hogy az "olvasd előbb el az üzeneteket" kérést a többség csak poénnak veszi...

laci 12-05-2006 16:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50987)
Minden csoportban a nehezített feltételeket (22%, 15%, ... top1) kell teljesítened, kivéve az A-t, ahol elég a 30%. De dönthetsz úgy, hogy nem mész fel az A-ba, akkor 2x kell körbemenned 5-2. szinteken, mindenhol a nehezített feltételeknek megfelelni (22%, 15%, ... top1). Ez a 3-as javaslat.

Az 1-es javaslat az, hogy legyen kihagyható az A, de ha felmész, akkor ott is a megfelelő nehezítéssel kell teljesítened (22%, 15%, ... top1).

Az 1-es és a 3-as között tehát az különbség, hogy az A-ban *HA FELMÉSZ*, akkor milyen feltételt kell teljesítened.

A 2-es javaslat szerint mindenképp fel kell menned az A-ba, de csak 30%-ot kell teljesítened, akkor is, ha többszemélyiségű országod van. Ez esetben B-ből csak akkor fordulhatsz, ha az A-ban van országod, ami megfelel.

Köszi. Akkor jól értettem, és aszerint szavaztam, úgyhogy tartom amit kattintottam :D

zaff 12-05-2006 16:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50989)
A topicnyitó beírásomban hosszú és részletes magyarázat van arról, hogy melyik mit jelent. A szavazásnál sajnos korlátozott a hely, nem gondoltam, hogy az "olvasd előbb el az üzeneteket" kérést a többség csak poénnak veszi...

a licensz szerződést se olvasom el végig:D bocs:(

Ati 12-05-2006 16:23

Quote:

Originally Posted by zaff (Post 50992)

Gratuláloik, igazán értékes és értékelhető szavazatok születnek így.

Oké gyerekek, a szavazást lezárom, ennek semmi értelme. Majd eldöntöm egyedül, és közlöm, hogy mi a végeredmény.

zaff 12-05-2006 16:25

végre

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50993)

Oké gyerekek, a szavazást lezárom, ennek semmi értelme. Majd eldöntöm egyedül, és közlöm, hogy mi a végeredmény.

- ezt akartam irni:) ugyis csak körbe forgunk - már az előzőn is csak ismétlések voltak

laci 12-05-2006 16:25

Quote:

Originally Posted by zaff (Post 50992)

Köszi, így kell komolytalannát tenni egy megbeszélést. Ne felejtes el majd a belső fórumon panaszkodni, amint változások lesznek :mad: :mad: :mad:

Remedy 12-05-2006 16:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50993)

Szerintem par bugyuta ember miatt nem kell ilyen drasztikus lepeseket tenni... vagd ki oket a forumrol, aztan a tobbiek beszelhetnek tovabb :P

Ati 12-05-2006 16:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 50998)
Szerintem par bugyuta ember miatt nem kell ilyen drasztikus lepeseket tenni... vagd ki oket a forumrol, aztan a tobbiek beszelhetnek tovabb :P

Eddig a szavazatok kb fele használhatatlan. Ennek semmi értelme.

Xeper 12-05-2006 16:29

A becsúszó szavazatom az 1-es: már a másik topicban kifejtettem, hogy szerintem a nehezített lépési követelményekkel végigmászni 5-2 szinteken kb egyenlő az A megmászásával.
Talán a top 1. helyezéses amit sokallok, a követelményeken talán kicsit (kicsit! :) ) könnyíteni is lehetne, de a fokozódó nehezítéssel egyetértek.

zaff 12-05-2006 16:32

bocsi ha kell

Quote:

Originally Posted by laci (Post 50997)
Köszi, így kell komolytalannát tenni egy megbeszélést. Ne felejtes el majd a belső fórumon panaszkodni, amint változások lesznek :mad: :mad: :mad:

- nem akartam elkomolytalankodni:mad: bocsánat ha megsértettem valakit nem volt szándékos ! de tényleg úgy gondolom hogy ez már egy olyan csont amin lehet rágódni, kb fele- fele arány a két verzió Ati meg döntsön Ö a rendszergazda

Ati 12-05-2006 16:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 51000)
Eddig a szavazatok kb fele használhatatlan. Ennek semmi értelme.

21 szavazat érkezett ugye, nézzük szépen:

cst az életben nem szólt hozzá a témához. -1
zaff el se olvasta miről van szó. -2
Lacika gőzöm nincs kicsoda, összesen 2 beírása van a fórumon, teljesen más témákban. -3
Seldon megintcsak az életben nem szólt hozzá. -4
Unicum még egyetlen egyszer sem írt a fórumra. -5
yenkie megmagyarázta, hogy miért más legyen, majd arra szavazott, amire. -6

Oké, ez nem is a fele, csak közel harmada, ami értékelhetetlen... :)

Senki 12-05-2006 16:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50987)

én ezt támogatom... kékszámos és nem kékszámos orinak is csak a top30%ig kelljen elmennie a forduláshoz A-ban, de azért a szint kötelező legyen.

laci 12-05-2006 16:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 51004)

cst az életben nem szólt hozzá a témához. -1
Lacika gőzöm nincs kicsoda, összesen 2 beírása van a fórumon, teljesen más témákban. -3
Seldon megintcsak az életben nem szólt hozzá. -4
Unicum még egyetlen egyszer sem írt a fórumra. -5
yenkie megmagyarázta, hogy miért más legyen, majd arra szavazott, amire. -6

Oké, ez nem is a fele, csak közel harmada, ami értékelhetetlen... :)

Már majdnem megsértődtem ;) Más fórumokon Lacika néven (is) futok ugyanis :D

Azért ha javasolhatom, hagyd még kint egy ideig a szavazást, legalább lássuk, mi lesz belőle, de adj egy határidőt, amíg szavazhat az, aki még nem tette meg.

Goldy 12-05-2006 16:37

Ati, megértelek....

Madzin 12-05-2006 16:38

Quote:

Originally Posted by laci (Post 51006)
Már majdnem megsértődtem ;) Más fórumokon Lacika néven (is) futok ugyanis :D

Azért ha javasolhatom, hagyd még kint egy ideig a szavazást, legalább lássuk, mi lesz belőle, de adj egy határidőt, amíg szavazhat az, aki még nem tette meg.

Elozoleg:”Aki nem tudja mire szavaz az ne szavazzon mert ugyse lesz beszamitva” ezt ugye te dontod el? Akor meg minek ez a vita forum? Tessek szepen megbeszelni azokkal egy sor mellett akiknek a velemenyere halgatsz es figyelembe veszed.

laci 12-05-2006 16:38

Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 51008)
Elozoleg:”Aki nem tudja mire szavaz az ne szavazzon mert ugyse lesz beszamitva” ezt ugye te dontod el? Akor meg minek ez a vita forum? Tessek szepen megbeszelni azokkal egy sor mellett akiknek a velemenyere halgatsz es figyelembe veszed.

Asszem rosszat idéztél :D

zaff 12-05-2006 16:39

thnx

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 51004)
:)

zaff elolvasta és irt javaslatot is arra hogy milyen feltételekkel lehessen kihagyni az 1a-t :D max azon dilemmázott el, hogy nem lett volna -e szerencsésebb a 3-ra x-elni

Pool 12-05-2006 16:53

miért van már lezárva a szavazás?

Pool 12-05-2006 16:55

Ha számít valahol, akkor én a 2.-kal értek egyet, de a mostani újítások miatt a 3.-ra szavaztam volna ...:)

laci 12-05-2006 16:58

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 51021)
miért van már lezárva a szavazás?

Pont ezért.

Pool 12-05-2006 16:59

Quote:

Originally Posted by laci (Post 51024)
Pont ezért.

miért is????

Goldy 12-05-2006 16:59

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 51022)
Ha számít valahol, akkor én a 2.-kal értek egyet, de a mostani újítások miatt a 3.-ra szavaztam volna ...:)

Pont ezért mert te sem vagy képes elolvasni a nyitó beírást....

Pool 12-05-2006 17:01

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 51026)
Pont ezért mert te sem vagy képes elolvasni a nyitó beírást....

elolvastam....
akkor ne legyen kihagyható A

Croissant 12-05-2006 17:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50989)

Nem magam miatt kértem... Mint látod, akadnak így is félreértések...

bocsi, h csak ilyen sokára írtam, de elment a netem...

Synkel 12-05-2006 17:28

Én a 2-esre szavaztam volna, de csak mostanra értem a végére, mert én elolvastam a topicot szavazás előtt:)

lacqa 12-05-2006 17:57

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 51037)
Én a 2-esre szavaztam volna, de csak mostanra értem a végére, mert én elolvastam a topicot szavazás előtt:)

hasonlóan jártam, mindig a komoly topikokat hagyom a végére, amiben van esélye hogy hozzászólok :) amúgy nehéz lett volna a döntés, mert ezek a népszerű változatok nem igazán tetszenek - pontosabban nem tartom jónak őket. az A kihagyását mint kompromisszumot hagytam volna benne - sejtvén a támogató tömegeket ahogy anno írtam is - de úgy hogy az A-t a jelenleginél némileg könnyebb (főleg a magasabb személyiségeknél), ám a 30%-nál nehezebb feltételekhez kötném. a kettes számú verzió szóba se jön, értelmetlen felkényszeríteni valakit, és utána valami gyenge követelmény elé állítani....

szóval mint kisebbik rossz legyen a hármas.

Synkel 12-05-2006 18:06

Szerintem röhej, hogy aki ,minden szinten felmegy a csúcsra majdhogynem, annak A-ban elég legyen 30%-ot teljesítenie:)

lacqa 12-05-2006 18:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 51047)
Szerintem röhej, hogy aki ,minden szinten felmegy a csúcsra majdhogynem, annak A-ban elég legyen 30%-ot teljesítenie:)

szerintem is, de az meg szintén röhej hogy a csúcsra kelljen felmenni :)

amúgy a kettes, amire szavaztál, szitén 30%-ot vár el az A-ban :D

Gyula 12-05-2006 18:12

Én nem támogatom hogy az a kihagyható legyen, aki kis számokat akar az azért tudjon már játszani a legfelső szinten is. A top 30 sem egy teljesithetetlen feltétel.

Az előzö módosításbol amit talán kicsit túlzásnak tartok az kb 5-6. számtol felfelé az elég nehéz. Lehet valaki kis számot érdemlő jó játékos azért mert esetleg nem tud a top 1 vagy a top 10 lenni. Ott már nem is feltétlen a játéktudás hanem az ismeretség és a türelem a döntö.

Szerintem jó a jelenlegi rendszer esetleg a százalékokok kellene egy picit finomítani.

Gyula 12-05-2006 18:46

Még annyit tennék hozzá, hogy valaki a top nagyon eleje legyen és igy szerezze meg a kék számot az már nem csak azon az egy játékoson múlik aki a számért ill személyiségért küzd, hanem egy egész klán csapat munkáján.
a top 15-20%-ba viszont egy gyengébb csapattal vagy akár egyéniben is azért fel lehet jutni mondjuk egy 7. 8. vagy 9. személyiségért.

Synkel 12-05-2006 18:48

Aki nagyon biztonsági játékot akar, elffel az is eléri a 10%-ot.
Ha már könnyítünk a jelenlegin, szerintem lehetne ez a minimum bizonyos kék szám fölött.
Azzal mellesleg egyetértek, hogy A-ban némileg irreális a jelenlegi elvárás.

Arwyl szelleme 12-05-2006 20:01

Szerintem ennek a játéknak a lényege, hogy a legmagasabb szinten Te legyél az 1. mind egyéniben, mind klánban.
Igaz, azok akik nem képesek küzdeni ezért kitaláltak más célokat maguknak: több milla hírnév, kék számok sokasága, anarchista csopiban több 100 ori amivel egymást ütve 500k hekire felmegyünk és panaszkodunk hogy unalmas a csopi, stb...
Biztosan sokan nem értenenek velem egyet, de szerintem a jelenlegi rendszer így van jól! Legyen 1 orid A-ban, a többivel meg foroghatsz amíg el nem szédülsz! :D

Bogár 12-05-2006 20:09

amit írtam a másik topicban, talán nem gondoltam át eléggé. rájöttem (pontosabban sikerült meggyőzni), hogy nagyon rossz ötlet, ha ki lehet hagyni az A-t... másképp valóban az lenne, hogy elnéptelenedne, ami nem tenne jót a csoportnak.

monro 12-05-2006 20:23

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 51105)
Szerintem ennek a játéknak a lényege, hogy a legmagasabb szinten Te legyél az 1. mind egyéniben, mind klánban.
Igaz, azok akik nem képesek küzdeni ezért kitaláltak más célokat maguknak: több milla hírnév, kék számok sokasága, anarchista csopiban több 100 ori amivel egymást ütve 500k hekire felmegyünk és panaszkodunk hogy unalmas a csopi, stb...
Biztosan sokan nem értenenek velem egyet, de szerintem a jelenlegi rendszer így van jól! Legyen 1 orid A-ban, a többivel meg foroghatsz amíg el nem szédülsz! :D

Én maximálisan egyetértek veled :)
Parasztosan egyszerűen megfogtad a lényeget,adok is rá egy jópontot ;)

Solaris 12-05-2006 20:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 51047)

Azért az A nagyon más téma mint az alsóbb szintek.

Igen elérhető az elffel is a 10%, de azért abba is gondoljatok bele h nem véletlenül utálják sokan az A-t(sztem az egyik legjobb szint)
Azok akik ott is egyedül vagy pl 2 fős klánban akarnak előrejutni elhiszem h nem akarnak hónapokat tölteni a tamagocsizással.
A 30% sztem leginkább az A élvezhetőségét segíti, mert így gyorsabb a csoport és sztem nagyobb a mozgás.
Aki ismeri az A-t az tudja h a top helyek pl(10%) azért a nagyobb v. régi klánok "kezében vannak". Érthető h nem akar valaki azért várni hónapokat mert a legközelebbi támadható ori esetleg fényévekre van.

Solaris 12-05-2006 20:54

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 51105)

Az h valakinek esetleg más céljai vannak még nem kell lenézni.
Számomra pl az az értelmetlen amikor egy szinten ahol 600 ha a max lépési határ(5.) ott a top-ban lévőknek van pl 3000 ha-ja amit jórészt egymás ütésével értek el. Sztem meg ennek nincs értelme, és pont az ilyenek miatt nehéz teljesíteni a nagyon alacsony top%-kat. Pl azt h te légy az első.

Igenis legyen kötelező az A. Annak semmi értelme ha kihagyható mert akkor az A szint meg fog halni.

Az anarchot meg sztem felesleges felhozni. Azzal kapcsolatban nincs miről beszélni. Pont azért anarch mert minden csalás megengedett. Ezen ne csodálkozz.

All times are GMT +1. The time now is 21:44.