Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

Kisbér 11-30-2006 10:12

Quote:

Originally Posted by porika (Post 48168)
Ha a kis kék számosokat is érintő fordulásról beszélünk, akkor igen.
Egy javaslat, maradjanak ezek a mostani fordulási százalékok a 5-2 szinten, az A-ban pedig elég legyen a 30%. Esetleg A-s ori nélkül is lehessen fordulni ha minden szinten teljesítette a követelményeket, így megszünnének a "kényszer orik az A-ban.

Ezt ellenzem...
Nézd, 8k hekin A-ban már benne vagy a 6%-ban, ami már a (7)-re is elég.
Ezt még nem olyan nagyon nehéz elérni!

Ork tudós, tábornok, túlélő, harcos, vándor, kereskedővel ?
1 hónap... :)

És ugye (6)-ossal már vannak ismerőseid :), tehát nem lesz túlságosan problémád a feljutással...
Szóval emiatt ne sírjon nekem senkise!!! :)

Pool 11-30-2006 10:21

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48174)
Ezt ellenzem...

És ugye (6)-ossal már vannak ismerőseid :), tehát nem lesz túlságosan problémád a feljutással...

És ha vkinek nincs annyi léje, hogy orkot játszon?
Mert valljuk be, ahoz rengeteg lé kell, pénzes klán stb.
Nem mindenki fürdik tejben-vajban...

Alba 11-30-2006 10:29

Jaj nekem.

Akinek kis kek 4-5-6 osa van beirja jaj nem akarok az A ban jatszani.Mekkora duma.Igen kell ott jatszani.Ne az legyen mar hogy a kék számok ilyen könnyen megszerezhetőek legyenenk.

A vicc az egészben az hogy nem olyan ir reklamáló levelet akinke egy kék száma sincs és neki télleg nehezebb megszerezni, hanem az akinek mar van több is.
:D

Kisbér 11-30-2006 10:29

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 48177)

Jó, erre meg azt mondom, hogy aki (4-5-6)-ost akar, az csináljon egy gnómot 199 hekin, és 1 évig írjon tekercset.
Abból befolyó pénzből kvázi bármelyik nagyobb klán felhúz magához az A-ban...
Főleg, ha 3-4x újrázol nekik több milla tekerccsel....
Pl...

Nekem ne sírjon senki sem, aki 4-5-6 személyiséges!!!!
Mert azokért a személyiségért nem kellett túlságosan megdolgoznia!
Most legalább kicsit átérzi, hogy mit is jelent ennyi személyiségesnek lennie!

Akinek inge, gatyája!

Synkel 11-30-2006 10:33

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 48177)

Kisbérnek akkor is igaza van. Különösebb gond nélkül el lehet érni A-ban ezt a szintet, bár ha nem rohadt gazdag klánban vagy, esetleg még hatalmas vagyonod sincs, akkor nyilván nem lesz elég 1000 kör. Azok vannak inkább bajban, akiknek már most megvan a kis 6-7-ük.
Nézzétek, a 10%-ot még egy elf is kényelmesen el tudja érni pusztán fedezéssel.

Porika, az azért szintén elég izés dolog lenne, hogy mert a játékosok kisebb hányada kényszernek érzi az A-t, azért a többieknek is fordulniuk kelljen onnan, akik nem sietnek sehova, és kéne nekik az első hely. Egy ilyen 5k top30-as fordulási kényszerrel én pl lassan mehetnék lefele, pedig még igen messze vagyok a top1 helytől:)

Goldy 11-30-2006 10:54

Igen ez igaz ha a 6 személyiséges orid akar A-ból fordulni.
És ha a 6 személyiséges lett van B-ben és az A-s egy ott ragadt 1 személyiséges törpe? verekedje fel magát 8k értékre? Elég érdekes lenne.

Az A egyedül a fanatikusoknak jön be, eddig elvoltam A-ba ha csatlakoztam egy klánhoz aki hajlandó volt azért befogadni mert termeltem. Az álandó figyelgetés és egy 8k hekis ország működtetése + az A egyéb összetákolt szabályrendszere nekem nem gyere be.
Arra meg végkép nincs energiám hogy azt figyelgessem éppen ki kivel van jóban rosszaban...
Had játszhassanak már azok is akiknek nem erről szól az élete, most másszak fel A-ban hogy akik már fent trónolnak X-ezer éve a sok milliárdjukon elkenjék a szám. Írjak tekit 3 évig? nonszensz...

porika 11-30-2006 11:17

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48174)
Ezt ellenzem...

Viccelsz? Nekem nincsenek ismerőseim itt, bár van 1-2 olyan játékos akik ellen harcoltam lejjebb.
Tehát a javaslatod az, hogy írjak 5k körig tekercset, utaljam át a kékszámos orimnak és ezzel a tőkével menjek fel? Akkor lényegtelen hol tartok "kényszer" orit? Ne a felé tendáljunk, hogy több ország legyen a hódban, hanem játszhatóság-élvezhetőség felé!

Kisbér 11-30-2006 11:55

Quote:

Originally Posted by porika (Post 48196)
Viccelsz? Nekem nincsenek ismerőseim itt, bár van 1-2 olyan játékos akik ellen harcoltam lejjebb.
Tehát a javaslatod az, hogy írjak 5k körig tekercset, utaljam át a kékszámos orimnak és ezzel a tőkével menjek fel? Akkor lényegtelen hol tartok "kényszer" orit? Ne a felé tendáljunk, hogy több ország legyen a hódban, hanem játszhatóság-élvezhetőség felé!

Bocsáss meg, nem tudom ki vagy, de van kis számod?
Ha igen hányas?

Ha 3 alatt vagy, akkor kérlek töröld a bejegyzésed!

Kisbér 11-30-2006 11:56

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48189)
Igen ez igaz ha a 6 személyiséges orid akar A-ból fordulni.
És ha a 6 személyiséges lett van B-ben és az A-s egy ott ragadt 1 személyiséges törpe? verekedje fel magát 8k értékre? Elég érdekes lenne.

Az A egyedül a fanatikusoknak jön be, eddig elvoltam A-ba ha csatlakoztam egy klánhoz aki hajlandó volt azért befogadni mert termeltem. Az álandó figyelgetés és egy 8k hekis ország működtetése + az A egyéb összetákolt szabályrendszere nekem nem gyere be.
Arra meg végkép nincs energiám hogy azt figyelgessem éppen ki kivel van jóban rosszaban...
Had játszhassanak már azok is akiknek nem erről szól az élete, most másszak fel A-ban hogy akik már fent trónolnak X-ezer éve a sok milliárdjukon elkenjék a szám. Írjak tekit 3 évig? nonszensz...

Ha van 6 személyiséges orid a B-ben, és van 1 1 személyiséges orid az A-ban, akkor azzal az orival vagy felmész a top6%-ba (hiszen elvileg megvan a tudásod hozzá), vagy ha ez nem megy, akkor lelépsz az 1 személyiségűvel, és felmész a 6 személyiségűvel, és azzal teljesíted, ha úgy neked egyszerűbb...

Szerintem... :)

FJORD 11-30-2006 12:03

Quote:

Originally Posted by porika (Post 48196)

valahol már írtam. 1-2 év mulva annyi kékes ori lesz, hogy saját csoportot lehet nekik nyitni, és akkor ott ellehetnek a sok orikkal.
én is az élvezhetőséget részesítem elönyben.

Synkel 11-30-2006 12:04

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48203)
Ha igen hányas?

6-os van neki:)

FJORD 11-30-2006 12:05

:( Egyébként kéktelen vagyok:(

porika 11-30-2006 12:15

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48203)
Ha igen hányas?

6-os és most vagyok a célegyenesben a 7-ért. Bár nem értem miért kellene törölni, ha kissebb.
Egyetértek a nehezítéssel, de az A-t ebből hagyják ki.

Goldy 11-30-2006 12:20

Kisbér: de én nem akarok az A-ban játszani... mert az számomra nem játék hanem tipródás. Az egy dolog hogy most még nem lenne gond a fordulás, de egyenlőre még úgy tervezek hogy a jövőben is szertnék játszani, de nem egy olyan csoportban ahol százéves orik trónolnak a top-ban. Nem véletlenül lett a szabis hekivesztés is bevezetve, hogy ez legalább a normális csoportokban ne forduljon elő.

Akinek bejön és van kedve 3 évi teki írás és pénzfelhalmozás után nekiugrani a topnak hát hajrá, de ne legyen már kötelező...

lacqa 11-30-2006 12:54

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 48172)
Remélem, nem számítok Juniornak :)
De a javaslatom még mindig az, A-ban lévő orinak ne kelljen teljesítenie a B-ben levő ország top%-át. Cassandra felvetése egy orirról miatt viszont akkor azon is kellene finomítani, hogy akinek van 1 orija 4 szemmel, az ne szívjon A-ban emiatt. Bár kétlem, hogy annak 1 orija lenne :D
Akkor legyen A-ban top30% helyett top 20% a követelmény, bármilyen szmú is az ori, az is elég kemény, de ne tovább....

vélemény?

nem vagy junior member, és nem tegnap kezdtél vitatkozni itt a fórumon, ergo nem neked írtam.

nekem bitboss javaslata tetszik továbbra is:
http://forum.queosia.com/showpost.ph...7&postcount=70

ez a javaslat nagyon jó kompromisszumot ad, esetleg a számokon lehet kicsit változtatni az egyensúly megteremtéséhet, de alapvetően jó.

ezzel nem lesz sokkal könnyebb a több országot tartóknak mint azoknak akik nem maradnak fent az A-ban, és egyiküknek sem lesz teljesíthetetlen a feladat.

Goldy 11-30-2006 12:58

Nekem ez nem tetszik
Ezzel a B-ből fordulók büntetve vannak, teljesítsem a B-ben a 15%-ot és + az A-ban még a 10%-ot mert B-ből fordulnék?
Ha meg csak simán A-ból akkor meg elég a 15%?
Ez így nekem nem stimmel

lacqa 11-30-2006 13:00

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48227)
Nekem ez nem tetszik
Ezzel a B-ből fordulók büntetve vannak, teljesítsem a B-ben a 15%-ot és + az A-ban még a 10%-ot mert B-ből fordulnék?
Ha meg csak simán A-ból akkor meg elég a 15%?
Ez így nekem nem stimmel

ez azért van, mert az A-ban már fent van az országod, és nem fellépési határon van jó eséllyel, hanem az előző B-böl fordulásnál szükséges %-on, azaz minimum 30% környékén. míg aki egy országgal megy körbe, annak 2400 hekiről indulva kell elérnie. ezért éppenhogy az lenne igazságtalan, ha azonos % lenne kötelező.

Goldy 11-30-2006 13:07

Ezzel továbbra is az a bajom hogy kényszerűségből játszanom kell az A-ban ráadásul szigorubb feltételekkel, mintha csak simán végigviszem.

nem értem mi a baj azzal hogy ha az A-s orim teljesíti a saját feltételeit akkor a B-s fordulhasson ha teljesítette az övét + a 2k kört
Miért kell feltétlenül A-ba menni játékszernek?

lacqa 11-30-2006 13:14

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48232)
Ezzel továbbra is az a bajom hogy kényszerűségből játszanom kell az A-ban ráadásul szigorubb feltételekkel, mintha csak simán végigviszem.

nem értem mi a baj azzal hogy ha az A-s orim teljesíti a saját feltételeit akkor a B-s fordulhasson ha teljesítette az övét + a 2k kört

mert az hogy a B-ből lehet fordulni, azért lett bevezetve, hogy azok _is_ tudjanak fordulni, akik szertnének az A-ban - a játék alapmenetének megfelelően - hosszabb időt tölteni, és minél magasabbra jutni. (mellékszál: tehát azt hogy nem kellett eddig játszani különösebben az A-ban, azt azoknak köszönheted, akik viszont mindkét játékmódot kedvelik :p :D )
tehát az általad vázolt esetben neked _sokkal_ könnyebb dolgod van, mint annak, aki a legegyszerűbb módon szeretné játszani a játékot (egy orival forog körbe), mert neked egyszer kell teljesítened a feltételt, és azt megtartani, míg neki kétszer kell elérni azt a bizonyos %-ot.

Ati 11-30-2006 13:17

Már előre látom, hogy hatalmas lehurrogás lesz belőle, de anno valaki felvetette, hogy mi lenne, ha az A-t teljesen ki lehetne hagyni, annak, aki nem akar ott játszani, viszont a B-ből fordulás esetén nem járna azonnal a +személyiség, hanem 2x kellene megtenni a kört +1 személyiségért...

porika 11-30-2006 13:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48235)
Már előre látom, hogy hatalmas lehurrogás lesz belőle, de anno valaki felvetette, hogy mi lenne, ha az A-t teljesen ki lehetne hagyni, annak, aki nem akar ott játszani, viszont a B-ből fordulás esetén nem járna azonnal a +személyiség, hanem 2x kellene megtenni a kört +1 személyiségért...

Úgy gondolod, hogy 2X cc 4000 kör alatt kapsz 1 személyiséget? Kétszer kell teljesíteni az összes szintlépést követelményt?

Ati 11-30-2006 13:29

Quote:

Originally Posted by porika (Post 48236)
Úgy gondolod, hogy 2X cc 4000 kör alatt kapsz 1 személyiséget? Kétszer kell teljesíteni az összes szintlépést követelményt?

Úgy gondolom, hogy:
  1. Vagy felmész az A-ba, és onnan fordulsz, teljesítve az ottani követelményeket.
  2. Vagy van fent országod, ami teljesíti a követelményeket, és B-ből fordulsz.
  3. Vagy nem érdekel az A, ez esetben B-ből fordulsz, de első kör után nem kapsz még + személyiséget, csak a második kör után.
Ezzel nem kötelező az A-ban való játék, egy kis előnyben vagy talán a többiekhez képest, mert nem biztos, hogy a 4000 kör az A-ban elég lenne egy nagyobb top%-hoz, de talán mégsem olyan hatalmas ez az előny.

Kisbér 11-30-2006 13:31

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48232)

Goldy, nem értem, miért pont te vagy felháborodva ezen :D
Lehet, hogy nem szereted az A-t, de Ati szavait idézve az is hozzátartozik a hódítóhoz.
Abban az esetben, ha (7)-est akarsz, akkor igenis szenvedj meg érte.
Ha ezt nem a (6)-os orival az A-ban, akkor az (1)-es oriddal az A-ban tedd meg.

Azt tudom még elképzelni -lássátok kompromisszumkész vagyok-, hogy (x-1) feltételnek kell megfelelni az A-ban lévő oridnak, ha a B-s (x)-es oriddal fordulni akarsz.
Tehát ha van egy (5)-ös orid a B-ben, akkor hiába van neked (2)-es orid az A-ban, akkor is (4)-es feltételeket kellene telejsíteni.
És máris nem (5)-öst... Ez könnyebbség...
Minden ennél nagyobb engedmény ellen vagyok!

Szecsa 11-30-2006 13:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48240)
Úgy gondolom, hogy:
  1. Vagy felmész az A-ba, és onnan fordulsz, teljesítve az ottani követelményeket.
  3. Vagy nem érdekel az A, ez esetben B-ből fordulsz, de első kör után nem kapsz még + személyiséget, csak a második kör után.
Ezzel nem kötelező az A-ban való játék, egy kis előnyben vagy talán a többiekhez képest, mert nem biztos, hogy a 4000 kör az A-ban elég lenne egy nagyobb top%-hoz, de talán mégsem olyan hatalmas ez az előny.

Nem lenne hulyeseg a 3. pont bevezetese...szerintem.

Goldy 11-30-2006 13:42

A 3. pontot hamarabb megemészteném mint a mostani rendszert...

Kisbér 11-30-2006 13:44

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48243)
A 3. pontot hamarabb megemészteném mint a mostani rendszert...

Beszéld meg Atissal egy sör mellett, hogy dobjon a neved mögé egy 10-est, aztán kész :)
Vagy az A-ban lévő orid hekiszáma után írjon egy nullát :)

Vagy ilyenek :)
Neked könnyű :)

Goldy 11-30-2006 13:46

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48241)
Goldy, nem értem, miért pont te vagy felháborodva ezen :D
Lehet, hogy nem szereted az A-t, de Ati szavait idézve az is hozzátartozik a hódítóhoz.
Abban az esetben, ha (7)-est akarsz, akkor igenis szenvedj meg érte.
Ha ezt nem a (6)-os orival az A-ban, akkor az (1)-es oriddal az A-ban tedd meg.

1,Nem érted? nem baj...
2,Hozzátartozik Jah... ha normálisan lehetne ott játszani talán meg is kedvelném
3,Egy játékban nincs kedvem szenvedni, nem vagyok mazochista alkat

porika 11-30-2006 13:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48240)
Úgy gondolom, hogy:

a 3. variációt könnyebben emésztem meg. mi van azokkal akik most vannak az A-ban? körtől függetlenül fordulhatnak +személyiség nélkül, de a következő körben már megkapják?

Goldy 11-30-2006 13:47

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48244)
Beszéld meg Atissal egy sör mellett, hogy dobjon a neved mögé egy 10-est, aztán kész :)

Ez még viccnek is rossz!

Kisbér 11-30-2006 13:53

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48248)
Ez még viccnek is rossz!

Jól van nah, azért egy :D -t írhattál volna a mondat végére :)

Goldy 11-30-2006 13:55

Direkt nem írtam szmájlit a mondat végére...

monro 11-30-2006 13:56

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 48172)
Akkor legyen A-ban top30% helyett top 20% a követelmény, bármilyen szmú is az ori, az is elég kemény, de ne tovább....

vélemény?

Sztem meg legyen csak annyi amennyit az 1A-s ori aktuális személyiségszáma követel. Ha az 1A-s ori kis kék 6-os akkor az ennek megfelelőt kell teljesíteni az A-ban. A B-ben pedig értelemszerűen a B-s ori személyiségi előírását. Ez így lenne fair.

Hozzáteszem számomra a mostani is elfogadható, de ha belegondolok a szituba, hogy a kiskék 6-os orim 500K ponton az 1A-ban vesztegel és a fölöttem lévő orinak 650K pontja van és ezt kéne megelőznöm, hogy a 2B-s kiskék 8-as orim léphessen miközben már régen teljesítette a rá kiírt kvótát akkor azt mondom, hogy nem fair a mostani szabály.

laci 11-30-2006 14:00

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48244)

Off leszek:

Ez nem volt fair, még ha viccnek szántad, akkor sem.

laci 11-30-2006 14:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48235)

Részemről nem hurrogok :) Ez komoly alternatíva lenne annak, aki irtózik az 1A-tól.
Szvsz vagy ez, vagy az egyre növekvő %-os elvárások 1A-ban való mérséklése meggondolandó (bocs a rusnya mondatért).
Nem mintha annyira nagy gáz lenne a mostani, de majd 15 év múlva nehéz lesz megszereznem a 27. személyiségemet :D

Pool 11-30-2006 14:09

Nekem is jobban bejönne, hogy 2* fordulok egy plusz számért...
De az 5-öst most azért is megszerzem előbb :D

Pool 11-30-2006 14:12

DE így, hogy változtak a top%-ok és a felfedezés is nehezítve lett, marha nehéz, mert egyik most a másikat nehezíti. Van egy elfem A-ban, 180k értéken. 360k-ra kell mennem vele, hogy 4-es orim majd léphessen B-ből. Az egész klánom vagyona (ami szinte alig van) se lenne elég még 50-60k értékű felfedezésre sem :(
Klánvédő orit akartam felvinni anno, most ezzel szívok majd.
És ne jöjjön nekem senki orkokkal, Kisbér, cseréljünk klánt 1 hónapra és akkor majd én is vígan írogatok...

Kisbér 11-30-2006 14:22

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 48264)
DE így, hogy változtak a top%-ok és a felfedezés is nehezítve lett, marha nehéz, mert egyik most a másikat nehezíti. Van egy elfem A-ban, 180k értéken. 360k-ra kell mennem vele, hogy 4-es orim majd léphessen B-ből. Az egész klánom vagyona (ami szinte alig van) se lenne elég még 50-60k értékű felfedezésre sem :(
Klánvédő orit akartam felvinni anno, most ezzel szívok majd.
És ne jöjjön nekem senki orkokkal, Kisbér, cseréljünk klánt 1 hónapra és akkor majd én is vígan írogatok...

4k kör nem elég, hogy felmenj?
Illetve utána 4k kör nem elég, hogy a következő szintet teljesítsd?!
Akkor ne haragudj, de nem érdemled meg a +1 személyiséget, bármilyen looser/csóró klánban is vagy :)
Már bocs.

Már-már tényleg azon gondokozok, hogy itt mindenki elfelejtett játszani, illetve senki sem szereti a kihívásokat?!?!
Mert valljuk be eddig nem volt kihívás.
Most legalább a (6)-os orik igazi, nekik való kihívással néznek szembe.

Ha meg nem bírják, adjanak le 3 személyiséget, aztán királykodjanak mint eddig...

Pont.

Pool 11-30-2006 14:27

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48267)
4k kör nem elég, hogy felmenj?
Illetve utána 4k kör nem elég, hogy a következő szintet teljesítsd?!
Akkor ne haragudj, de nem érdemled meg a +1 személyiséget, bármilyen looser/csóró klánban is vagy :)
Már bocs.

Már-már tényleg azon gondokozok, hogy itt mindenki elfelejtett játszani, illetve senki sem szereti a kihívásokat?!?!
Mert valljuk be eddig nem volt kihívás.
Most legalább a (6)-os orik igazi, nekik való kihívással néznek szembe.

Ha meg nem bírják, adjanak le 3 személyiséget, aztán királykodjanak mint eddig...

Pont.

Akkor cserélünk klánt 1 hónapra? :D

Kisbér 11-30-2006 14:32

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 48268)
Akkor cserélünk klánt 1 hónapra? :D

LiverPool, ha nem tudsz/tudtok összerakni egy klánt, akkor ne legyen (5-6-7)esed.

Vagy szerinted megérdemled?!

Goldy 11-30-2006 14:34

A klán "összerakása" mennyiben függ az egyén játéktudásától és mennyire a kapcsolataitól?
no itt a fő gondom az A-val...

All times are GMT +1. The time now is 06:10.