Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   esemenylista kibovitese (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1080)

Szemes224 01-20-2007 18:54

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 47874)
Én nem az ömlesztett eseményekről beszélek, hanem az események MENÜRŐL -ott jelenleg csak a hadi események vannak, s azt mondom, hogy lehetne külön fül az alvilágis és mágikus eseményeknek.

Nagyon jónak tartom az ötletet, még a színeken sem kellene változtatni, elég lenne ha grafikailag eltérő lenne a toli, illetve a mágikus akció eredménye.

Ati 01-26-2007 14:59

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47327)
ha minden esemeny ugyanolyan szinu, akkor kell kigubancolni inkabb, nem? nem veletlen, hogy a hadis akciok vagy pirosak/zoldek. hogy rogton eszre lehessen venni a visszatekintes soran. engem pl tobbszor erdekelne, hogy kit is loptam meg, mennyi jott tole, vagy kit artoztam, milyen hatasfokkal, mennyi is volt a kinnlevo serege, stb. es ez jo lenne ha nem veszne bele a tobbi "szurke" esemenybe.

Még sok olvasandó van előttem a témában, úgyhogy bocs, ha már volt ez a javaslat...

A színek nekem se tetszenek, de kategóriákra egész jól lehetne bontani az eseményeket... Hadi, alvilági, mágikus... Ha csak a tekercslopásokra vagí kíváncsi, akkor csak az alvilági eseményeket visszanézni.

Remedy 01-26-2007 15:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 69456)
Még sok olvasandó van előttem a témában, úgyhogy bocs, ha már volt ez a javaslat...

A színek nekem se tetszenek, de kategóriákra egész jól lehetne bontani az eseményeket... Hadi, alvilági, mágikus... Ha csak a tekercslopásokra vagí kíváncsi, akkor csak az alvilági eseményeket visszanézni.

Es az is bekapcsolhato lenne, mint a tanacsadok oldalam? Mi van ha nem szeretnem, hogy lassak a szovik mennyi tekit lopok? :)

Ati 01-26-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Panyi (Post 47432)
Én is támogatom mivel neten játszom, de kíváncsi lennék a wap-osok véleményére is, hiszen ez plussz letöltendő adatmennyiség lehet...

Ez a távolbalátáshoz hasonlóan "régi, olvasott" eseményként kerülhetne tárolásra, így wapon nem jelenik meg, mint új esemény. Szerintem ritka, hogy wapon a régi eseményeit nézegeti valaki vissza.

Ati 01-26-2007 15:04

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 47438)
Halihó :)

Nos az 5letet én is támogatom, a szineket viszont én sem. Szerintem teljesen felesleges kiszinezni. Eddig is csupán a katonai akciók eredményei voltak szinesen feltüntetve az eseménylistában; szerintem ez maradjon is így.
Hmm.... nagyon tetszik az ötlet :) Nem kellene kérdezgeti a szöviket, hogy kitől, mikor, mennyit, miből, mit ....stb :)
Meg más szempontból nézve is bejön. Pölö szeretem tudni, ha a szövim ártózik, mert neki úgy teccik, a másik vezér meg ír, hogy mért is az értelmetlen pusztítás a haszonszerzés helyett ... blablabla... a szövim tagadja, az ellenfél álítja, én meg hülén érzem magam és nem tudom kinek higgyek :D Nah de ez már magánügy.

Ezt is lehet törölni, mint a rendes eseményeket...

... ami sok esetben sajna gondot jelent, hiába van kiemelve leírva a súgóban. :-/

"- Nem látja a szövim a fontos eseményeimet, pedig be van jelölve, hogy lássa.
- Törölted, azért nem látja.
- Nem töröltem.
- De törölted. És ahogy írva is van, olyankor már nem látja.
- De nem töröltem.
- Dehogynem. Nézd meg.
- Na jó, töröltem... de akkoris..."

:D:D:D

Ati 01-26-2007 15:05

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 47440)
Én szoktam Wapot is használni, szerintem az külön topicot érdemelne, hogy mit kéne rajta változtatni.

OFF: mivel a mai telefonok többségén már nemcsak wap, de teljes webes elérés megoldható (wapelőfizetésen keresztül), ezért a wapos felület további fejlesztése nem várható.

Ati 01-26-2007 15:08

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 47582)
De ennyi erővel a teljesbe is bekerülhetne, na nem részletes, hanem csak jelzés értékűen pl.: xy lopott 6szor Pistától. Hogy mit és mennyit az már titok. Ugyan így a variknál pl.: az ártózást nem megmondani mit esetleg meddig csak, azt hogy hányszor.

Ezt semmiképp nem tartom jó ötletnek.

Ati 01-26-2007 15:16

Quote:

Originally Posted by NonSens (Post 47913)
Annyit fuznek hozza hogy epp a napokban emlitettem meg valakinek ezt a javaslatot nem tudom hogy tolem fuggetlenul jutott e eszetekbe vagy ilyen nepszeruek az otleteim, de ma mikor felvetettem en is kulon topicban eszrevettem hogy fel nappal megeloztetetk:) Mindenesetre feltetlenul szuksegesnek latom en is az esemenylista boviteset hogy minden jatekstilus egyarant ervenyesulhessen es jol jatszhato legyen.

Mert most nem jól játszható valamelyik emiatt? :eek:

Ati 01-26-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by Tomas-bpm (Post 64665)
Nekem tetszik az alapötlet, még a megkülönböztető színek is, max akinek nem tetszik annak opcionális lenne, és kikapcsolhatja

Nem szeretem az ilyen jellegű opciókat. Legyen már egy egységes kinézete a Hódítónak, ne 600 embernél 600 különbözőféle...

Ati 01-26-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 67346)
A térkaput meg lementheted ahogy Remedy mondta.

Ez az egész topic az elvégzett toli/vari akciók lementéséről szól, a térkapufelderítés is nyilván ezek közé tartozik.

Ati 01-26-2007 15:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 69458)
Es az is bekapcsolhato lenne, mint a tanacsadok oldalam? Mi van ha nem szeretnem, hogy lassak a szovik mennyi tekit lopok? :)

Úgy látom ez egy elég kényes pont, hogy a szövik lássák-e ezeket az eseményeket...

Szerintem ezt is be lehet vinni a "szövijeim lássák az eseményeimet" kategóriába, csak a "fontos" szót kivenni onnan... És akkor ki/bekapcsolható.

Yurika 01-26-2007 16:13

Sziasztok!

Nagyon jonak tartom az otletet szinekkel vagy anelkul is. A szovijeim, hogy lassak vagy nem az legyen opcionalis.

Kis Zoli 01-27-2007 15:57

Nagyon jó ötlet! Támogatom!:)

Andrey 01-30-2007 12:57

Hát amúgy télleg jó, de sztem az ötletgazda jól kitalálta és nem csak úgy beírta ide, legyen más színnel a másféle akció sikere/bukása........

Viz 01-30-2007 13:15

Quote:

Originally Posted by Andrey (Post 70122)
Hát amúgy télleg jó, de sztem az ötletgazda jól kitalálta és nem csak úgy beírta ide, legyen más színnel a másféle akció sikere/bukása........

Szerintem csak bonyolítaná, a színek nem kellenek, ott is elgyen piros és zöld a sikeres és nem sikeres akció, és a lapfüles megoldásra szavaznék amit Ati mondott, sokkal átláthatóbb lenne.

misimókus 01-31-2007 08:59

Szerintem is jó ötlet, hogy benne legyenek az eseménylistában ezek az akciók is és az is, hogy a szövetségeseim is lássák ezeket az eseményeket. (szerintem azért vannak egyesek szövetségben, mert egy csapatot alkotnak. és ha igen, akkor nem lehet titok egymás előtt az ilyen jellegű akció sem).

richardka 02-01-2007 09:53

az ötlet jo, legalább nem kell kérdezgetni sose:))

Toti 02-02-2007 11:04

Támogatom.
A lapfüles megoldás az jó lenne, viszont nem kellenek színek. így lehetséges, hogy egy hatalmas színkavalkád jönne ki belőle.:)

LordYsolt 02-02-2007 11:31

Támogatom.
Sokszor macerás kérdezgetni v. fórumra betenni hogy mit mikor és milyen eredménnyel hajtottam végre.

zulu master 02-02-2007 18:35

Na ezt a topicot is végig olvastam. Nagyjából az Ati által helyeselt dolgokkal értek egyet.

yenkie 02-05-2007 12:37

Egyetértek.
A színek is jöhetnek.
A szövik mit lássanak, opcionálisan legyen ki/bekapcsolható.

polyp 02-05-2007 13:19

sziasztok.

valóban könnyitené a játékot a bővítés.De én megkérdezném,hogy a szövik nincsenek olyan viszonyban,hogy nem derül ki,ki-mit csinál?
Ezek az újítások olyan esetben segítenek,ha max 1-2x nézegetsz be az oridba...és nemigen találkozol a szöviddel...az,hogy mennyi tekit lopsz,a szám nemigen fontos...(ha meg az,akkor kiteszed a szövifórumra,a többi lopás is hasonló hatásfokú).Azt,hogy kit lopkodsz,és ártózol meg légyszi tartsd számon...én pl.ritkán ártózok varikkal annyi felé,hogy meg sem tudom jegyezni...a térkaput pedig a szövik eddig is láttják,amit nyitottam.
Szerintem valóban könnyíti a játékot,mert kényelmesebb,de ha a szövi egy MF-fel harcol,akkor ez inkább a szövinek kedvez.
Szóval kényelemből én is az újításokat elfogadnám,de a szövinek még kevesebbet kellene így kommunikálni,és akkor meg minek?

polyp 02-05-2007 13:21

és az anarchos multik meg jegyezzék meg...sok ori-sok idő-sok memória:))))

Xeper 02-05-2007 15:31

Nekem volt olyan szövim, aki elfelejtette megemlíteni, hogy azért nem akarnak leszállni rólunk az ellenfeleink (akik csak úgy az égből pottyantak ránk), mert ő 2 napja ártózza őket. Már mindennek utánajártunk, aztán fórumon egy bamba mosollyal jön, hogy jaaa hát persze hogy ártom őket (nem mintha nem beszéltük volna meg hogy béke van)
Szóval kell az az információ.
Arról nem is beszélve, hogy kicsit körülményes minden lopás eredményét kitenni doksiba.

Kutyuleee 02-06-2007 01:52

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 71573)
Nekem volt olyan szövim, aki elfelejtette megemlíteni, hogy azért nem akarnak leszállni rólunk az ellenfeleink (akik csak úgy az égből pottyantak ránk), mert ő 2 napja ártózza őket. Már mindennek utánajártunk, aztán fórumon egy bamba mosollyal jön, hogy jaaa hát persze hogy ártom őket (nem mintha nem beszéltük volna meg hogy béke van)
Szóval kell az az információ.
Arról nem is beszélve, hogy kicsit körülményes minden lopás eredményét kitenni doksiba.

Hát jah... meg mondjuk a térkapuknál elsősorban nem az a lényeg akire te nyitottál hanem akik rád nyitottak, mert azt nem mindenki jegyzi meg és/vagy menti le,főleg ha többen lopnak tőled... had ne legyen már még külön egy "akik lopkodnak" dokumentumom 40sorral, ha ép egy kiélezett orkal vagyok... így viszont ennek is nyoma maradna... a füles megoldás tökéletes lenne a választható szövi "lássa/ne lássa" opcióval, és sztem sem kell a szivárvány szinkavalkád mert a végére már tényleg az lesz hogy minden ország akcióinak más más szine lesz a bugyi rózsaszintűl a türkiszig...

reald 02-06-2007 20:14

Támogatom az ötletet, és azt is, hogy a szövik is lássák, főleg ha némák a szövitagok :)

yenkie 02-06-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71657)
Hát jah... meg mondjuk a térkapuknál elsősorban nem az a lényeg akire te nyitottál hanem akik rád nyitottak, mert azt nem mindenki jegyzi meg és/vagy menti le,főleg ha többen lopnak tőled... had ne legyen már még külön egy "akik lopkodnak" dokumentumom 40sorral, ha ép egy kiélezett orkal vagyok... így viszont ennek is nyoma maradna... a füles megoldás tökéletes lenne a választható szövi "lássa/ne lássa" opcióval, és sztem sem kell a szivárvány szinkavalkád mert a végére már tényleg az lesz hogy minden ország akcióinak más más szine lesz a bugyi rózsaszintűl a türkiszig...

Miért lenne baj, ha színesebb lenne a játék?
Amennyiben technikailag meg lehet oldani.
Hadi: piros/zöld
vari, toli: narancs/kék
egyből lehet látni ha valami történik.

Wins 02-14-2007 20:50

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 71540)
Egyetértek.
A színek is jöhetnek.
A szövik mit lássanak, opcionálisan legyen ki/bekapcsolható.

Nagyon jó lenne

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 71940)
Miért lenne baj, ha színesebb lenne a játék?
Amennyiben technikailag meg lehet oldani.
Hadi: piros/zöld
vari, toli: narancs/kék
egyből lehet látni ha valami történik.

Akár a szinek is jöhetnek Föleg 1/A ban jön jól.....

Ati 02-14-2007 20:57

Színek nem lesznek, az már látszik... :)

Croissant 02-14-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73877)

Egy sem??? :)

Kubbi 02-14-2007 21:03

Quote:

Én ezt sajnálattal olvasom. :)
A hadi eseményeknél is van valami varázsa, hogy zöld vagy piros üzi érkezik... :)

Ati 02-14-2007 21:09

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 73878)
Egy sem??? :)

Pfff, hát ezzel is most kell előállni? Mennyivel egyszerűbb dolgom lett volna pedig így... :D:D:D

Ati 02-14-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 73880)
Én ezt sajnálattal olvasom. :)
A hadi eseményeknél is van valami varázsa, hogy zöld vagy piros üzi érkezik... :)

Hogy ÉRKEZIK, annak igen. De mivel ezeket az akciókat Te magad végzed, semmi újdonság nincs bennük.

Croissant 02-14-2007 21:12

Quote:

De ha nem lesznek, akkor hogyan látszik ??? :)

LotR 02-21-2007 14:51

Quote:

Tehát ez is bekerül....
Lesz fül v automatikusan látják majd a szövik?
:confused:

Ati 02-21-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 75053)
Tehát ez is bekerül....
Lesz fül v automatikusan látják majd a szövik?
:confused:

Ööö, hát ez már bent van a játékban, úgyhogy szerintem nézd meg... :)

lacqa 02-21-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75055)
Ööö, hát ez már bent van a játékban, úgyhogy szerintem nézd meg... :)

bocs hogy ide írom, de a queosia-ban a témában elírás van: az Events alatt Magical és Thievery actions alatt a szövetségi események linkjeként "Allience events" áll Alliance helyett

Ati 02-21-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 75102)
bocs hogy ide írom, de a queosia-ban a témában elírás van: az Events alatt Magical és Thievery actions alatt a szövetségi események linkjeként "Allience events" áll Alliance helyett

Köszi, javítva.

NonSens 02-26-2007 15:21

Eloszor is orommel vettem hogy vegre bekerult a jatekba az esemenylista bovitese, egyetlen egy prakitkussagi szempontbol tett javaslatot modnanek:

Magikus es tolvaj akciok esemeny menuben lehetne legfelul a szovetsegi esemenylista menupont hogy ne kelljen a sajat esetlegesen 8 oldal hosszu esemenylistamon vegigprogetni hogy ra tudjatok kattintani es megnezhessem hogy az elmult 1 oraban mit is varazsoltak a szovetsegeseim ... mondom aprosag de azert jobb lenne ugy.:)

Ati 02-26-2007 15:24

Quote:

Originally Posted by NonSens (Post 75999)
Eloszor is orommel vettem hogy vegre bekerult a jatekba az esemenylista bovitese, egyetlen egy prakitkussagi szempontbol tett javaslatot modnanek:

Magikus es tolvaj akciok esemeny menuben lehetne legfelul a szovetsegi esemenylista menupont hogy ne kelljen a sajat esetlegesen 8 oldal hosszu esemenylistamon vegigprogetni hogy ra tudjatok kattintani es megnezhessem hogy az elmult 1 oraban mit is varazsoltak a szovetsegeseim ... mondom aprosag de azert jobb lenne ugy.:)

Az eseménylistánál már ezt az elrendezést megszokta mindenki. Nem hiszem, hogy azért, hogy egy "End" gombot ne kelljen megnyomni, változtatni kellene az eddig megszokott elrendezésen.

All times are GMT +1. The time now is 08:17.