![]() |
Quote:
Ami 200 hekin így működik, az 2000, meg 20000 hekin is így fog, csak arányaiban 10*, 100* erősebb mértékben, csak lusta voltam nagy számokkal matekozni, de a kedvedért megtehetem:) beszorzok mindent 10el, vagy 100al, akár 10000 el is;) A másik felét nem igazán értem, a fenti példa pedig arra vonatkozott, aki csak 11 kör alatt jön rá, hogy beteg, szal 8 óra munka, s még 3 óráig utazott is a delikvens. Namost ezen idő alatt egyen meg 30k bála kaját 300 aranyért, ez 9 milla, ha ezt nem tudja egy 1500 hekis ori kifizetni, akkor nem vipre, hanem egy új 5. szintű orira van szüksége, hogy jobban megtanuljon játszani, s gazdálkodni. Más kérdés, hogy ez elméleti kajálás, mert mivel nincs gépnél nem tudja megvenni ezt, amire az orinak szüksége lenne, szal még ezt a pénzt sem költi el. De 1500on melyik csopi van tele hullákkal, vagy fertőző orikkal? |
Quote:
"Automatikus katonaképzés a szabad barakkhelyekre." Minek még egy kispipa? |
arrakis, nincs igazad.
mondok 1 peldat. 200 hekin mondjuk 10 rakid van. de 2000 hekin nem lesz 100, hanem ott is csak 10... (most ne kotozkodj, hogy nincsen, csak 5. ez csak pelda volt. de ez is erzekelteti az orik kielezeset.) meg jo, 1500-on nincs sok hulla, akkor legyen 800 heki, tokmind1. ott sincs 4*10 raki. altalaban 1re elesednek az ottlevo orik es ezert 1re kevesbe viselik el ha betegseg van. es senki sem fog a 200 hekin elegseges 5-7 korhaz kelyett a tobbszoroset epiteni, mert draga. |
Ez a funkció egy kényelmi funkció lenne. Viszont a vip-el jár egy csomó stratégiai funkció. Légyszi indokoljátok meg ellenzök miért van szükség a vihar és a szárazság leszedésére? miért van szükség a seregek azonnali eladására ha nincs elég hely? Miért van szükség karavánra?
Ha szét akarok szedni egy vipes orit akkor sokkal nehezebb mivel stragtégiai lépéseket is tesz a helytatró (vagy akár a szövik karavánonkeresztül segitenek) de ezzel senkinek semmi baja. Viszont ha van egy kényelmi funkció akkor abba mindenki bele köt. |
Quote:
|
Quote:
Egyébként a gondolatod továbbfuttatva.. Ki támad meg egy hullát, akitől betegséget szerezhet? Akinek van pénze. Akinek nincs pénze, az viszont nem fogja beverni sem a hullát, sem a pénzes orit, akiktől elkaphatná. De a 800 hekis hullapopulációval is vitatkoznék, egyszerűen szétrengetik őket akár brahiból is. |
Quote:
Ha arányosítok, akkor 200 hekin jobban lehet harcolni, mert annyira minimális a sereg, hogy akármikor elengedhető, nem komoly anyagi veszteség. Azért nem tudsz benne jelentős kárt tenni 200 hekin, mert amit ott berombolsz rajta, vagy elfoglalsz, azt minimális költségen vissza tudja szedni. |
Quote:
Én amennyire emlékszem már az első írásban is azt ecseteltem, hogy így is túlságosan is elkényelmesít a HT. |
Quote:
Ja és ezt pénzes következtetést is elmagyarázhatnád mert nem egészen értem, hogy mire akarsz vele kijukadni meg úgy alapból nem hallotam még ilyesmit. |
Quote:
Te se mondod komolyan. Én bevezetném, azt is, ha elfogy a kaja, a ht. kimenjen a piacra és vegyen kajcit. Meeg gömbözzön, meg számolja ki a seregem támadópontját, és védőértékén. És ha már ilyen okos az én ht-m, akkor küldje is ki a megfelelő mennyiségű sereget is. :D |
Quote:
|
Quote:
A pénzes dolgot visszavonom, alapjáratnak veszem, hogy 200 hekin leáll kicsit tekit írni, piacolgatni az orival vki, s mikor már megvan néhány 100 misi, akkor elkezdhet harcolni, vagy leginkább felütni magát minél magasabbra. De ahogy 200on összegyűjti x idő alatt a pénzt, úgy arányosan többet gyűjthet össze elméletben nagyobb hekin, tehát arányosan több sereg elengedése, épület építése, fokozás, ugyanannyi nehézséget jelent mindenhol. |
Quote:
|
Quote:
Szal, van 3 ori: a csóró, a gazdag, meg a hulla. Melyik melyiket üti? Aki csóró, az nem lesz kigyúrva, lesz benne bánya, 16 - 18% tanya, amelyik gazdag, abban alig lesz tanya, s elég izmos barakkos lesz. Namármost felteszem, a kigyúrt hadiorit amelyik a hullát előtte támadhatta, mert megengedhette magának az utánna következő kórházépítést, azt nem fogja a csóringer beverni, mert nem alkalmas rá az ori. A sok bánya, stb miatt kevés % lesz a barakkon. A hullát megint nem fogja beverni, mert nincs pénze építeni kórházat. Tehát akkor hogy kapja el a betegséget? És most még alacsony hekiben gondolkodtam (max 550), mert feljebb tényleg nem igen láttam hullát. |
Quote:
Légyszi érveld meg Kubbi nekem amiket kértem? Miért nem tiltakozol az ellen, hogy a helytartó kiteszi a piacra a seregeket ha nincs elég hely nekik? Miért nem tiltakozól az ellen, hogy a helytartó leszedi a vihart és a szárazságot? Ezek komoly elönnyt adnak a vipeseknek. Ez a javaslat meg csak egy kényelmi funkciót. |
Quote:
|
Quote:
Csak az 5piac, és a karaván miatt. Szerintem ez nem kényelmi funkció. Ennyi ezen mit magyarázzak? Ti is itt írjátok a taktikai hatásait. Így elmegy a kati, meg úgy meghal a lakosság... Ebből is következik, ohgy ez nem kényelmi funkció. Az meg hogy a vipes, és nem vipes ori között mégnagyobb legyen a szakadék, arra szerintem semmi szükség. |
2 ok miatt jön ide:
1. "Ja és ezt pénzes következtetést is elmagyarázhatnád mert nem egészen értem, hogy mire akarsz vele kijukadni meg úgy alapból nem hallotam még ilyesmit." Itt kérted, hogy írjam le. 2. Az egész egy fiktív szituból indul ki, mert ha logikusan gondolkodunk, akkor nem támadja meg az, akinek nincs pénze kórházat építeni sem a hullát, sem azt a gazdagabb orit, aki a hullát támad6ta. Ergo minek neki helytartófunkció még erre is? |
Én megértem, ha valaki majd azt írja erre, hogy ha nem tetszik nem xelem majd be, de milyen játék lesz ez, ha az egyik játszik, a másik meg majd xelget?
Szal sztem aki totozni akar, az másik oldalt keressen fel :S |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
"megütök egy beteg országot, de nem vagyok jelen a sereg visszaérkezésekor és így a betegség kezdetekor és ezért nem elég hogy csökken a lakosság a betegség miatt még a képzés során kieső népesség is tovább ront a helyzeten", milyen módon képződik katona? nyilván képződik, hiszen különben milyen aszimmetriáról beszélnél, amit ez az opció hozna létre? ------------- komolyra fordítva a szót ez valóban nem kényelmi funkció, hanem egy olyan abszurd helyzet megszüntetésére ad lehetőséget, amelyben a VIP-es van jelenleg hátrányban a nem VIP-essel szemben.... |
Quote:
Nem, én azt mondom, hogy annak, aki otthagyja az oriját miután támadott, annak ne a HT rendezgesse még el utánna az utóhatásokat is. Ne tegyük tönkre a játékélményt egy automatával, ami megcsinál minden eshetőségben mindent az orinkban:P |
Quote:
Bocsi de te azért ellenzel valamit mert neked nem kell és akkor más se tudja használni... |
Quote:
|
Quote:
ennyi az egesz, nem ertem miert kell ennyire rarokazni. :confused: |
Quote:
S hol a határ? Meddig kell finomítani a HT képességeit? Ráadásul abban van vmi kis kellemesen borzongató érzés, hogy az orid tönkre is mehet, s ezért aggódsz érte, ránézel. Ha nem így lenne, mert jó van, majd a helytarti, akkor minek kéne játékos? Így is rengeteget elvett a korábbi játékélményből, s töredékére csökkentette a játékosok közti tudásból, s ráérésből fakadó különbségeket. Nem kell még tovább redukálni :P Ha tudom, hogy nem fogok tudni ránézni az orira, mert éppen suliban leszek, s zht írok, akkor meg nem támadok ki előtte, ennyire nagyon egyszerű. |
Amúgy az automessage opcióra nem is írtatok semmit... :P
pedig az is milyen jó lenne.. imitálná, hogy gép előtt vagy, mikor ténylegesen mégsem.. hmm?:)) :D |
Quote:
Nem tudom a VIPesnek miért képezné állandóan a ht a katonát???? Ott van a kis x-etek Megint beidézzem??? "Automatikus katonaképzés a szabad barakkhelyekre." Ha ezt kiikszeled, ugyanott leszel, mint aki nem fizet érte. És nem leszel "hátrányban" mint a nem VIP-es. ÉS akkro nem képzi a ht-se a katonáid, mint az állat. Hány kis x kellene nektek, erre az 1funkcióra? Erről ennyit. De Ne izguljatok, Ati nem fogja támogatja a tomagocsi országok gyártását. :D Már egy sereg hasonló cucc ment a levesbe. ;) |
arrakis:
jo, de miert legyenek HATRANYBAN azok, akiknek van vipje es a ht meg kepezni akar. itt csak arrol van szo, hogy 1szeruen a jarvanyos oriban nem kepez es kesz. tehat kikapcsolja ezt a funkciot. itt semmifele elonyrol nincs szo, ezzel a vip nelkuli orival lenne 1enlo. |
Föntebb írtam, ha kb 8 órára a fertőzés megkapása után, tehát 12 órára az indítástól észreveszi, hogy fertőzött, s épít, akkor nem megy el semmije, ha nem, akkor kezdjenek el elmenni egységek, ez hadijáték, nem máltai szeretetszolgálat:P
A helytartó végezze csak a kis automatizált feladatát, ne azon kezdjen el gondolkodni, hogy hoppá, gazdi támadott, és megfertőződtünk, de nem nézett még azóta erre, nah akkor majd én elintézem a képzésmegszűntetést is. S ha a pestis elmúlt, akkor automatikusan újra el is kezd képezni? Vagy újra be kéne állítani, hogy azért hetente egyszer géphez is kelljen ülni ehhez a játékhoz? Esetlen nem lehetne olyat is, hogy nekem 10 óránként osszon pénzt? Vagy minden páros órában emeljen 10% adót, minden páratlanban meg csökkentsen ugyanennyit? Ne a helytartó játszon! Elvileg kisegítő bónusz lehetőség, nem bébicsősz :( |
Quote:
|
Quote:
|
Sorry, ha hátrányba kerülsz, az nem azért van, mert a helytartó ezt, vagy azt csinálja... azért, mert támadás után nem ülsz még 8 órával sem géphez, bocsi. 12vel.. Ez pedig legyen továbbra is hátrány. Eddig sem szólt arról a fáma, hogy ma támadok, holnap meg megint, aztán a többi szépen megy magától, és élek, mint Marci hevesen.
Igenis ha vki támadott, akkor a saját érdekében abban a kvban amikor beüt, meg a következőben legyen ott, ha nem megy, akkor legalább néhány óra múlva azért nézzen rá a dolgokra, vagy tényleg ne támadjon. |
Quote:
Ha kikapcsolja az a szerencsétlen helytartót, hogy ne képezzen katonákat, ugyanott van, mint a nem vipes! Milyen hátrányról beszéltek? A nem vipesnek is magának kell képezni a katonát! |
kubbi, ez a tamagocsi hozza atieknak a penzt...
amugy meg leirtam mar minimum 2szer miert van hatranyban a vipes. amugy a diszes tarsasag koti az ebet a karohoz, holott ez valoban normalis 5let volt. ra lett mondva a nem reszetekrol es azota mindenfele dolog ki van talalva, hogy miert is ugy van az. akkor elmondom meg1szer, hogy miert hatrany jelen esetben a ht. a vipeseknek. mindenki mondja itt a magaet, hogy a ht-t ki lehet kapcsolni. na ja. kimesz utni, aztan elmesz dolgozni. hazamesz es latod, hogy fertozott volt az ori, korhaz nelkul tombol a jarvany, mindezek melle a ht is eppen elinditott 1 tonna katikepzest es mar a tanyak 1 resze nem is mukodik, mert mondjuk ki volt elezve ugy a fogi, hogy a katikepzest eppen elbirja. a tanyak mar kajat sem termelnek eleget, amiatt is palyazik el a nepseg. ha nem kepzett volna a ht (tehat mintha vip nelkul menne a jatek), akkor meg mukodnenek a tanyak. ne mondjatok mar, hogy nem latjatok a hatranyt... ha benne lenne ez az uj opcio, akkor a ht nem inditotta volna el a kepzest. ENNYI. most lehet mondani, hogy miert inditott el sereget, ha nincs otthon v. gepkozelben vki, vagy azt is lehetne mondani, hogy minden sereginditas elott kapcsoljuk ki a kepzest, stb. meg miert nem neztunk kronikat, hogy az elmult 24 oraban utott-e hullat a celori. es mi van akkor ha 25+ oraja utotte, es meg nem jott ki a betegsegbol? lehet poenkodn, meg mindenfele ervet elohozni, de inkabb tamogassatok. nem muszaj mindenhez ragaszkodni amit eloszor mondtatok. en is a nemre szavaztam az elejen, de meggyoztek. mert igazuk volt. |
Te belegondoltál mire vállalkozol?
Egy kost meggyőzni? :D Merész:)) |
vegulis miert ne. :)
|
All times are GMT +1. The time now is 22:08. |