Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Senki 02-15-2006 10:55

Új könyvet vettem a kezembe... most éppen Stanislav Lem, Solaris (újra :p) aztán szintén tőle a Visszatérés c.-t fogom... :)

director 02-15-2006 15:17

Quote:

Originally Posted by agreszivkisparna
Most én is a Gyűrűk Urát olvasom, és (most ne röhögjetek) szeretem a Harry Potter köteteket is. LEhet hogy ciki, de ez van:D
A magyarok közül meg egyértelműen: Madách: Az ember tragédiája:o

nem röhögünk, a HP egy elég jó mese.. majd egyszer végigolvasom őket, ha lesz időm:)

ja, madách is jó fej volt:) az Alföldi-féle szinházi változat is enyhén lol:D éljen a kultúra:)

Szigibabe 02-15-2006 15:24

en a Harry Pottert kifejezetten imadom (a filmet nem, csak a konyveket), az elso negy reszt ki is olvastam... sajna le vagyok maradva a tobbivel. Szerintem jo kis vilag, jo tortenet es mikor elkezdtem egy reszt olvasni, le sem tudtam tenni a konyvet... (azert az mar cikis, amikor az ember nem megy at a zebran mert nem veszi eszre hogy mar zold van:) vagy par megalloval tovabbmegy a metron:D )

director 02-15-2006 15:32

Quote:

Originally Posted by Szigibabe
en a Harry Pottert kifejezetten imadom (a filmet nem, csak a konyveket), az elso negy reszt ki is olvastam... sajna le vagyok maradva a tobbivel. Szerintem jo kis vilag, jo tortenet es mikor elkezdtem egy reszt olvasni, le sem tudtam tenni a konyvet... (azert az mar cikis, amikor az ember nem megy at a zebran mert nem veszi eszre hogy mar zold van:) vagy par megalloval tovabbmegy a metron:D )

én most januárban láttam egy csajt, aki vizsga előtt 5 perccel még HP-t olvasott.. vááá, agyam eldobom:), én meg ott görcsöltem, hogy átmegyek-e..

más kérdés, hogy vizsga után megkérdeztem, és ő nem ment át.. én meg igen:P
a HP kifejezetten káros is tud lenni :))

Szigibabe 02-15-2006 15:37

Quote:

Originally Posted by director
én most januárban láttam egy csajt, aki vizsga előtt 5 perccel még HP-t olvasott.. vááá, agyam eldobom:), én meg ott göcsöltem, hogy átmegyek-e..
más kérdés, hogy vizsga után megkérdeztem, és ő nem ment át.. én meg igen:P
a HP kifejezetten káros is tud lenni :))

ha en vizsgaztam volna, nalam tuti nem lattal volna HP-t... nagyon izgulos termeszetu vagyok :D
de tenyleg nagyon lekotott, mikor olvastam; sajnos egyre kevesebb konyvvel van ez igy mostanaban

director 02-15-2006 15:49

Quote:

ha en vizsgaztam volna, nalam tuti nem lattal volna HP-t... nagyon izgulos termeszetu vagyok :D
de tenyleg nagyon lekotott, mikor olvastam; sajnos egyre kevesebb konyvvel van ez igy mostanaban

izgulni ráér akkor, ha már az utolsó vizsgalehetőségedet készülsz elhasználni.. :)

ha már könyveknél tartunk, akkor megemlítem, hogy van egy könyv, amit gyakorlatilag szóról szóra tudok:) A. Szamarakisz: A hiba
elolvasni mindenképpen érdemes.. ja, ez nem fantasy, meg nem is scifi:)

Szigibabe 02-15-2006 15:52

Quote:

izgulni ráér akkor, ha már az utolsó vizsgalehetőségedet készülsz elhasználni.. :)
ha már könyveknél tartunk, akkor megemlítem, hogy van egy könyv, amit gyakorlatilag szóról szóra tudok:) A. Szamarakisz: A hiba
elolvasni mindenképpen érdemes.. ja, ez nem fantasy, meg nem is scifi:)

sose hallottam meg rola... :( milyen mufajba sorolnad?

Ati 02-15-2006 15:54

Quote:

sose hallottam meg rola... :( milyen mufajba sorolnad?

"A magyar nyelv szabályai" sorozat része. :))))))))))))))))))))

director 02-15-2006 15:56

Quote:

Originally Posted by Ati
"A magyar nyelv szabályai" sorozat része. :))))))))))))))))))))

nem beszólni a kedvenc könyveimre, jó?:)

egyébként hazánkban nem túl ismert valóban:) az szerző görög, arrafelé viszont elég ismert:)

öö, hát.. lélektani regény, vagy valami ilyesmi:P passz, van olyan ismerősm, aki szerint abszolút semmi nem történik benne, csak a végén, de annak sincs semmi értelme:)
szerintem jó:)

Szigibabe 02-15-2006 17:39

megneztem a neten, mirol szol az a konyv, director. maga a tortenet jol hangzik... :) majd remelhetoleg egyszer megszerzem, addig is felirtam az elolvasando konyvek hosszu listajara... :)

director 02-15-2006 21:02

Quote:

megneztem a neten, mirol szol az a konyv, director. maga a tortenet jol hangzik... :) majd remelhetoleg egyszer megszerzem, addig is felirtam az elolvasando konyvek hosszu listajara... :)

:) örülök h sikerült megtéríteni ;)

Szigibabe 02-16-2006 12:52

Quote:

:) örülök h sikerült megtéríteni ;)

na, azert azt meg nem mondtam, hogy tetszett-e vagy sem :p de mindenfelekepp elolvasom majd :)

director 02-16-2006 14:11

Quote:

na, azert azt meg nem mondtam, hogy tetszett-e vagy sem :p de mindenfelekepp elolvasom majd :)

az éppen elég.. a lényeg h olvass valamit.. erről is szól ez a topik ;)

Szigibabe 02-16-2006 14:19

Quote:

az éppen elég.. a lényeg h olvass valamit.. erről is szól ez a topik ;)

valamit azt mindig olvasok... foleg a forumot, mostanaban :D :D :D

director 02-16-2006 14:25

Quote:

valamit azt mindig olvasok... foleg a forumot, mostanaban :D :D :D

az jó.. sokal jobb, mintha a piros eseményeket olvasgatnád:)

Szigibabe 02-17-2006 16:26

most eszembe jutott egy ujabb iro, nem tudom ismeritek-e: Szilvasi Lajos. :)

Cassandra 02-18-2006 11:52

Szilvási Lajostól egyszer olvastam valamit, de nekem nem jött be...olyannyira, hogy már a címére se igen emlékszem...

director 02-18-2006 19:32

Quote:

most eszembe jutott egy ujabb iro, nem tudom ismeritek-e: Szilvasi Lajos. :)

bevallom őszintén, hogy ugyan a neve ismerős volt, egy könyv se jutott róla eszembe:) most kigugliztam.. majd talán egyszer olvasok tőle valamit;)

Szigibabe 02-18-2006 19:43

Quote:

bevallom őszintén, hogy ugyan a neve ismerős volt, egy könyv se jutott róla eszembe most kigugliztam.. majd talán egyszer olvasok tőle valamit;)

director, nem hiszem, hogy neked tetszene... igazabol az en anyam anno ugy adta a kezembe Szilvasit, hogy az o fiatalkoraban Szilvasi volt a lanyregenyek iroja... :)
en szeretem, tetszik a stilusa, vannak jo tortenetei... legtobbje inkabb romantikas... kamaszkoromban rengeteget olvastam tole :) szoval hacsak nem vagy nagyon romantikus lelek, szerintem inkabb hagyd ki. bar azert egyet elolvashatsz, csak ugy kivancsisagbol; ha eleg onkinzo hajlamaid vannak :D

director 02-18-2006 19:46

Quote:

director, nem hiszem, hogy neked tetszene... igazabol az en anyam anno ugy adta a kezembe Szilvasit, hogy az o fiatalkoraban Szilvasi volt a lanyregenyek iroja... :)
en szeretem, tetszik a stilusa, vannak jo tortenetei... legtobbje inkabb romantikas... kamaszkoromban rengeteget olvastam tole :) szoval hacsak nem vagy nagyon romantikus lelek, szerintem inkabb hagyd ki. bar azert egyet elolvashatsz, csak ugy kivancsisagbol; ha eleg onkinzo hajlamaid vannak :D

nagyon romantikus lelek vagyok:) de ettol meg nem biztos hogy tetszeni fog, de mindent ki kell probalni, ugyebar;) az izlesem egy kedves ismerosom szerint amugy "kockadobasok veletlen sorozatara" hasonlit:) akarmit is jelentsen ez igy, sztem igaza lehet;)

Szigibabe 02-18-2006 19:54

Quote:

nagyon romantikus lelek vagyok:) de ettol meg nem biztos hogy tetszeni fog, de mindent ki kell probalni, ugyebar az izlesem egy kedves ismerosom szerint amugy "kockadobasok veletlen sorozatara" hasonlit:) akarmit is jelentsen ez igy, sztem igaza lehet

akkor viszont mindenfelekepp olvass egyet :) probald meg a Lelekharangot, vagy a Valami tortent cimut..

Davalon 02-27-2006 20:48

Germanus Gyula: A Félhold fakó fényében

Békés 02-27-2006 21:09

Páhuzamossan:
Hunter S.Thompson: Hell's Angels
Kovai Lőrinc: Nagysámán
Germanus Gyula: Allah Akbar

director 02-27-2006 22:37

Quote:

Originally Posted by Békés
Páhuzamossan:
Hunter S.Thompson: Hell's Angels
Kovai Lőrinc: Nagysámán
Germanus Gyula: Allah Akbar

köszönöm! öröm látni, hogy vannak még multitasking emberek rajtam kívül:) bár azonos nyelven én nem nagyon tudok két könyvet egyszerre olvasni.. úgy keveredik egy kicsit.. :)

Békés 02-27-2006 23:00

Quote:

köszönöm! öröm látni, hogy vannak még multitasking emberek rajtam kívül:) bár azonos nyelven én nem nagyon tudok két könyvet egyszerre olvasni.. úgy keveredik egy kicsit.. :)

Szal ez ugymükszik nálam hogy van:
1 könyv az ágy mellett
1 a gépnél ha uncsibb időszak van akkor lefoglaljam magam
1 a megkönnyebbülészeti körgugoldán
szokott lenni az ebédlő asztalnál is de Békésné mindig elkommunizálta igy olvasás nélkül kell ennem.

Vgülis a különböző nyelvek nem zavarnak mert a magyar mellett pl P.Howardot, Leslie Lawrancet is eredetiben szeretem olvasni:)

Janzi 02-28-2006 11:33

Sziasztok!

Személy szerint én fantasy bolond vagyok,Salvatore-tól megvan az összes(legalábbis az itthon megjelentek).Bár ami a Forgotten Realms világán játszódik,azt szinte mind olvastam.A Dragonlance sorozat is a kedvenceim közé tartozik,de most nem akarom felsorolni itt az összes sorozatot,ami elnyerte a tetszésemet.
Szerencsére Itthon is vannak kiemelkedő képességű írok,elég csak a Káosz Világa,vagy a M.A.G.U.S.-sorozatokra gondolni.

Öröm látni,hogy még valakit érdekel az olvasás...
Sajnos szűkebb környezetemben ezt nem nagyon veszem észre...:(
Főleg a fiatalabb generáció nem veszi a fáradtságot,hogy belemerüljön egy könyvbe.Talán nem is tudják mitől fosztják meg magukat...
De ez talán nem tartozik ide,bár felvethet egy-két más témát is..

Üdv:Janzi

Half 03-01-2006 21:00

Quote:

Originally Posted by Janzi
Sziasztok!

Személy szerint én fantasy bolond vagyok,Salvatore-tól megvan az összes(legalábbis az itthon megjelentek).Bár ami a Forgotten Realms világán játszódik,azt szinte mind olvastam.A Dragonlance sorozat is a kedvenceim közé tartozik,de most nem akarom felsorolni itt az összes sorozatot,ami elnyerte a tetszésemet.
Szerencsére Itthon is vannak kiemelkedő képességű írok,elég csak a Káosz Világa,vagy a M.A.G.U.S.-sorozatokra gondolni.

Öröm látni,hogy még valakit érdekel az olvasás...
Sajnos szűkebb környezetemben ezt nem nagyon veszem észre...:(
Főleg a fiatalabb generáció nem veszi a fáradtságot,hogy belemerüljön egy könyvbe.Talán nem is tudják mitől fosztják meg magukat...
De ez talán nem tartozik ide,bár felvethet egy-két más témát is..

Üdv:Janzi

mind olvastam meg prá Mágust is de azok kakik mind:( nagy százalékban

Janzi 03-02-2006 10:16

Hmm.Ízlések és pofonok.Amúgy a M.A.G.U.S.-könyvek nekem sem tartoznak a kedvenceim közé ,de van közöttük jópár (pl:Kráni Krónika),ami kiemelkedik közülük.

Salvatorén kívül a Forgotten Realms világába csábít még Elaine Cunningham is,az ő regényeit bátran ajánlom.

A Káosz Világából ,ha minden igaz,hamarosan RPG készül,arra pl kiváncsi leszek...

Arwen 03-02-2006 10:19

Paulo Coelho: Az ördög és Prym kisasszony

Chris 03-02-2006 11:58

Quote:

Originally Posted by Half

Nem minden MAGUS könyv rossz. Szerintem a régiek kimondottan jók. Igaz, hogy a legtöbb írás megértéséhez nélkülözhetetlen a világ valamilyenszintű ismerete.
Ajánlanék néhányat a kedvenceim közül:

Könyvek:
Raoul Renier: Pokol
Jan van den Boomen: Fekete vizek, Morgena könnyei, (a Sogron lángjai is jó, de nem készült el a folytatása)
Dale Avery: A renegát
Ray O’Sullivan: Sötét zarándok, (a Sötét térítő is jó, de nem készült el a folytatása)
Alan O’Connor: Kék éjszakák árnyai
Természetesen a „nagy öreg” Wayne Chapmen könyvei sem maradhatnak ki, nekem leginkább a Karnevál és Gormacor címere tetszik.

Novellák:
Jan van den Boomen: Az árnyékfestő (Holtak légiója, Legendák és Enigmák 1)
Raoul Renier: Kráni krónika (Kráni Krónikák, Legendák és Enigmák 2)
Csigás Gábor: Fekete farkasok (Kyria örök, Legendák és Enigmák 3)
Juhász Viktok: A hősök hazatérnek (Kyria örök, Legendák és Enigmák 3)
Rauol Renier: Fattyúrege, Becsület dolga (Átkozott esküvések, Legendák és Enigmák 4)
Jan van den Boomen: Lágy szélben lazacszín hold alatt (Erioni regék, Legendák és Enigmák 5)
Raoul Renier: Hideg karok ölelése (Hideg karok ölelése, Legendák és Enigmák 6)
Jan van den Boomen: Hősikard, Üstökösláng (A halál hét arca, Legendák és Enigmák 7)
Alan O’Connor: A halál hét arca (A halál hét arca, Legendák és Enigmák 7)
Juhász Viktor: Hős (Homályhozó, Legendák és Enigmák 8)

Half, valamelyik olvastad már ezek közül?

Davalon 03-02-2006 12:19

Quote:

Originally Posted by Half

Wayne Chapman: Észak Lángjai. Olvasd el és megváltozik a véleményed:)

Half 03-02-2006 18:41

Wayne Chapman
Kelet szél
Jan van den Boomen
Sogron lángjai
Fekete viz
Jó széllel Toroni partra
Morgena könnyei
Ray OSullivan
Sötét zarándok
Alan O connor
Kék éjszakák árnyai
Hollóidők

Ezek vannak itt apolcomon:D ha valamelyik jó szerinted azokat újra olvassom szivesen.Bizok a megitélésetdbeN!

Half 03-02-2006 18:43

Quote:

Originally Posted by Chris
Nem minden MAGUS könyv rossz. Szerintem a régiek kimondottan jók. Igaz, hogy a legtöbb írás megértéséhez nélkülözhetetlen a világ valamilyenszintű ismerete.
Ajánlanék néhányat a kedvenceim közül:

Könyvek:
Raoul Renier: Pokol
Jan van den Boomen: Fekete vizek, Morgena könnyei, (a Sogron lángjai is jó, de nem készült el a folytatása)
Dale Avery: A renegát
Ray O’Sullivan: Sötét zarándok, (a Sötét térítő is jó, de nem készült el a folytatása)
Alan O’Connor: Kék éjszakák árnyai
Természetesen a „nagy öreg” Wayne Chapmen könyvei sem maradhatnak ki, nekem leginkább a Karnevál és Gormacor címere tetszik.

Novellák:
Jan van den Boomen: Az árnyékfestő (Holtak légiója, Legendák és Enigmák 1)
Raoul Renier: Kráni krónika (Kráni Krónikák, Legendák és Enigmák 2)
Csigás Gábor: Fekete farkasok (Kyria örök, Legendák és Enigmák 3)
Juhász Viktok: A hősök hazatérnek (Kyria örök, Legendák és Enigmák 3)
Rauol Renier: Fattyúrege, Becsület dolga (Átkozott esküvések, Legendák és Enigmák 4)
Jan van den Boomen: Lágy szélben lazacszín hold alatt (Erioni regék, Legendák és Enigmák 5)
Raoul Renier: Hideg karok ölelése (Hideg karok ölelése, Legendák és Enigmák 6)
Jan van den Boomen: Hősikard, Üstökösláng (A halál hét arca, Legendák és Enigmák 7)
Alan O’Connor: A halál hét arca (A halál hét arca, Legendák és Enigmák 7)
Juhász Viktor: Hős (Homályhozó, Legendák és Enigmák 8)

Half, valamelyik olvastad már ezek közül?

bocsi benned is bizok akkor a mindkét listákan szereplőt elolvassom rögtön ahogy hazaértem

Chris 03-03-2006 07:34

Half, szerintem kezd a Sötét zarándokkal ;) Ha érdekel, itt megtalálod a Kráni krónikát, és egyéb érdekességeket: http://renier.fantasya.hu/_konyvtar.html

Davalon 03-03-2006 07:35

Chris, Észak Lángjait nem kedveled?:)

Békés 03-03-2006 07:51

Quote:

Originally Posted by Davalon
Wayne Chapman: Észak Lángjai. Olvasd el és megváltozik a véleményed:)

Tier nan Gourdian bárd kalandjait énis csak ajánlani tudom:)

Chris 03-03-2006 11:16

Quote:

Originally Posted by Davalon
Chris, Észak Lángjait nem kedveled?:)

De, tetszik az a könyv is, ámbár ha választanom kellene "kedvencet" a regénysorozat kötetei közül, akkor a Karnevált választanám. :)
Halfnak azért a Sötét zarándokot ajánlottam elsőnek, mert a saját könyvlistájából ez tűnik a legolvasóbarátabbnak. A Keleti szélhez ugye kellenének az előző kötetek. Boomen stílusa meg nem mindenki számára emésztehtő. Én nagyon szeretem az írásait, de van egy barátom, aki egy novelláját sem tudta végigolvasni, mert az első pár oldalnál fennakadt. Ízlések és pofonok.

Hmmm... ha így jobban belegondolok... Half, Alan O'Conorral is kezdheted, ha akarod... :D

spirit.. 03-28-2006 16:49

Kicsit offolom a témátokat és leírom a kedvenc könyveimet.
Douglas Adams - Galakszis útikalauz stopposoknak
Szepes Mária - A vörös oroszlán
Margit Sandemo - A jéghegyek népe (47kötetes sorozat)
Bocsi az offért :)

Cassandra 03-29-2006 07:18

Quote:

Originally Posted by spirit..
Kicsit offolom a témátokat és leírom a kedvenc könyveimet.
Douglas Adams - Galakszis útikalauz stopposoknak
Szepes Mária - A vörös oroszlán
Margit Sandemo - A jéghegyek népe (47kötetes sorozat)
Bocsi az offért :)

Már csak egyet mondj el nekem, ez miért volna off?:D
Quote:

Originally Posted by Cassandra
Ebben a témában arra lennék kiváncsi, hogy a hódítósok közül ki milyen stílusú könyveket olvas legszivesebben, mi a kedvenc regénye, története és adott esetben mi az, amit éppen olvastok.
Ide jöhetnek kedvcsinálók, idézetek, meg minden egyébb...

Egyébként a Galaxis utikalaúz stopposoknak tényleg jó könyv, de a kedvenceim közé nem sorolnám:)

Arwen 03-29-2006 08:43

Jon Krakauer : Ég és Jég
Személyes beszámoló a 96-os Mount Everest hegymászó tragédiáról

Én most ezt olvasom, meg minden ami hegy és mászás. :cool:

All times are GMT +1. The time now is 04:25.