![]() |
Új könyvet vettem a kezembe... most éppen Stanislav Lem, Solaris (újra :p) aztán szintén tőle a Visszatérés c.-t fogom... :)
|
Quote:
ja, madách is jó fej volt:) az Alföldi-féle szinházi változat is enyhén lol:D éljen a kultúra:) |
en a Harry Pottert kifejezetten imadom (a filmet nem, csak a konyveket), az elso negy reszt ki is olvastam... sajna le vagyok maradva a tobbivel. Szerintem jo kis vilag, jo tortenet es mikor elkezdtem egy reszt olvasni, le sem tudtam tenni a konyvet... (azert az mar cikis, amikor az ember nem megy at a zebran mert nem veszi eszre hogy mar zold van:) vagy par megalloval tovabbmegy a metron:D )
|
Quote:
más kérdés, hogy vizsga után megkérdeztem, és ő nem ment át.. én meg igen:P a HP kifejezetten káros is tud lenni :)) |
Quote:
de tenyleg nagyon lekotott, mikor olvastam; sajnos egyre kevesebb konyvvel van ez igy mostanaban |
Quote:
ha már könyveknél tartunk, akkor megemlítem, hogy van egy könyv, amit gyakorlatilag szóról szóra tudok:) A. Szamarakisz: A hiba elolvasni mindenképpen érdemes.. ja, ez nem fantasy, meg nem is scifi:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
egyébként hazánkban nem túl ismert valóban:) az szerző görög, arrafelé viszont elég ismert:) öö, hát.. lélektani regény, vagy valami ilyesmi:P passz, van olyan ismerősm, aki szerint abszolút semmi nem történik benne, csak a végén, de annak sincs semmi értelme:) szerintem jó:) |
megneztem a neten, mirol szol az a konyv, director. maga a tortenet jol hangzik... :) majd remelhetoleg egyszer megszerzem, addig is felirtam az elolvasando konyvek hosszu listajara... :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
most eszembe jutott egy ujabb iro, nem tudom ismeritek-e: Szilvasi Lajos. :)
|
Szilvási Lajostól egyszer olvastam valamit, de nekem nem jött be...olyannyira, hogy már a címére se igen emlékszem...
|
Quote:
|
Quote:
en szeretem, tetszik a stilusa, vannak jo tortenetei... legtobbje inkabb romantikas... kamaszkoromban rengeteget olvastam tole :) szoval hacsak nem vagy nagyon romantikus lelek, szerintem inkabb hagyd ki. bar azert egyet elolvashatsz, csak ugy kivancsisagbol; ha eleg onkinzo hajlamaid vannak :D |
Quote:
|
Quote:
|
Germanus Gyula: A Félhold fakó fényében
|
Páhuzamossan:
Hunter S.Thompson: Hell's Angels Kovai Lőrinc: Nagysámán Germanus Gyula: Allah Akbar |
Quote:
|
Quote:
1 könyv az ágy mellett 1 a gépnél ha uncsibb időszak van akkor lefoglaljam magam 1 a megkönnyebbülészeti körgugoldán szokott lenni az ebédlő asztalnál is de Békésné mindig elkommunizálta igy olvasás nélkül kell ennem. Vgülis a különböző nyelvek nem zavarnak mert a magyar mellett pl P.Howardot, Leslie Lawrancet is eredetiben szeretem olvasni:) |
Sziasztok!
Személy szerint én fantasy bolond vagyok,Salvatore-tól megvan az összes(legalábbis az itthon megjelentek).Bár ami a Forgotten Realms világán játszódik,azt szinte mind olvastam.A Dragonlance sorozat is a kedvenceim közé tartozik,de most nem akarom felsorolni itt az összes sorozatot,ami elnyerte a tetszésemet. Szerencsére Itthon is vannak kiemelkedő képességű írok,elég csak a Káosz Világa,vagy a M.A.G.U.S.-sorozatokra gondolni. Öröm látni,hogy még valakit érdekel az olvasás... Sajnos szűkebb környezetemben ezt nem nagyon veszem észre...:( Főleg a fiatalabb generáció nem veszi a fáradtságot,hogy belemerüljön egy könyvbe.Talán nem is tudják mitől fosztják meg magukat... De ez talán nem tartozik ide,bár felvethet egy-két más témát is.. Üdv:Janzi |
Quote:
mind olvastam meg prá Mágust is de azok kakik mind:( nagy százalékban |
Hmm.Ízlések és pofonok.Amúgy a M.A.G.U.S.-könyvek nekem sem tartoznak a kedvenceim közé ,de van közöttük jópár (pl:Kráni Krónika),ami kiemelkedik közülük.
Salvatorén kívül a Forgotten Realms világába csábít még Elaine Cunningham is,az ő regényeit bátran ajánlom. A Káosz Világából ,ha minden igaz,hamarosan RPG készül,arra pl kiváncsi leszek... |
Paulo Coelho: Az ördög és Prym kisasszony
|
Quote:
Ajánlanék néhányat a kedvenceim közül: Könyvek: Raoul Renier: Pokol Jan van den Boomen: Fekete vizek, Morgena könnyei, (a Sogron lángjai is jó, de nem készült el a folytatása) Dale Avery: A renegát Ray O’Sullivan: Sötét zarándok, (a Sötét térítő is jó, de nem készült el a folytatása) Alan O’Connor: Kék éjszakák árnyai Természetesen a „nagy öreg” Wayne Chapmen könyvei sem maradhatnak ki, nekem leginkább a Karnevál és Gormacor címere tetszik. Novellák: Jan van den Boomen: Az árnyékfestő (Holtak légiója, Legendák és Enigmák 1) Raoul Renier: Kráni krónika (Kráni Krónikák, Legendák és Enigmák 2) Csigás Gábor: Fekete farkasok (Kyria örök, Legendák és Enigmák 3) Juhász Viktok: A hősök hazatérnek (Kyria örök, Legendák és Enigmák 3) Rauol Renier: Fattyúrege, Becsület dolga (Átkozott esküvések, Legendák és Enigmák 4) Jan van den Boomen: Lágy szélben lazacszín hold alatt (Erioni regék, Legendák és Enigmák 5) Raoul Renier: Hideg karok ölelése (Hideg karok ölelése, Legendák és Enigmák 6) Jan van den Boomen: Hősikard, Üstökösláng (A halál hét arca, Legendák és Enigmák 7) Alan O’Connor: A halál hét arca (A halál hét arca, Legendák és Enigmák 7) Juhász Viktor: Hős (Homályhozó, Legendák és Enigmák 8) Half, valamelyik olvastad már ezek közül? |
Quote:
|
Wayne Chapman
Kelet szél Jan van den Boomen Sogron lángjai Fekete viz Jó széllel Toroni partra Morgena könnyei Ray OSullivan Sötét zarándok Alan O connor Kék éjszakák árnyai Hollóidők Ezek vannak itt apolcomon:D ha valamelyik jó szerinted azokat újra olvassom szivesen.Bizok a megitélésetdbeN! |
Quote:
bocsi benned is bizok akkor a mindkét listákan szereplőt elolvassom rögtön ahogy hazaértem |
Half, szerintem kezd a Sötét zarándokkal ;) Ha érdekel, itt megtalálod a Kráni krónikát, és egyéb érdekességeket: http://renier.fantasya.hu/_konyvtar.html
|
Chris, Észak Lángjait nem kedveled?:)
|
Quote:
Tier nan Gourdian bárd kalandjait énis csak ajánlani tudom:) |
Quote:
Halfnak azért a Sötét zarándokot ajánlottam elsőnek, mert a saját könyvlistájából ez tűnik a legolvasóbarátabbnak. A Keleti szélhez ugye kellenének az előző kötetek. Boomen stílusa meg nem mindenki számára emésztehtő. Én nagyon szeretem az írásait, de van egy barátom, aki egy novelláját sem tudta végigolvasni, mert az első pár oldalnál fennakadt. Ízlések és pofonok. Hmmm... ha így jobban belegondolok... Half, Alan O'Conorral is kezdheted, ha akarod... :D |
Kicsit offolom a témátokat és leírom a kedvenc könyveimet.
Douglas Adams - Galakszis útikalauz stopposoknak Szepes Mária - A vörös oroszlán Margit Sandemo - A jéghegyek népe (47kötetes sorozat) Bocsi az offért :) |
Quote:
Quote:
|
Jon Krakauer : Ég és Jég
Személyes beszámoló a 96-os Mount Everest hegymászó tragédiáról Én most ezt olvasom, meg minden ami hegy és mászás. :cool: |
All times are GMT +1. The time now is 04:25. |