Quote:
Originally Posted by Quasi
Kene egy kis feny, mert sotetben tapogatodzok...eddig azt hittem a jksz, azt jelenti ha jatekon kivul nehanyan osszeallnak es legyalaznak egy orit vagy szovit. Szoval mindenkeppen ott az arto szandek. Itt en ugy veszem ki az uzenetekbol, hogy valaki segit valakinek, majd az a valaki vissza adja egy ido utan. Tomoren fogalmazva. :)
Ezt en nem tartom jksz-nek. Azert sem mert ha eredmenyesen akarsz segiteni, ugy szovetsegbe kell hogy lepjetek. Es a viszonzas is szovi kapcsolatot igenyel. Szovin bellul meg nincs jksz. :)
|
a jksz azt jelenti szvsz, hogy a játék keretein kívül megszervezel valamit, amit egymagadban (szövijeiddel) nem tudnál megtenni. az hogy ez a valami "csak" a te-ti épülésetekre szolgál, és senkinek nem árt, az messze nem igaz. árt annak, aki nem használ ilyen dolgokat. te nem csak úgy "bevásárolsz a piacon", meg tekit írsz, szövit kötsz és törölsz... hanem előre megtervezetten csinálsz dolgokat. ha ez szabályos lenne, akkor lehetne két országod is egy csoportban. sokkal egyszerűbb lenne, nem?
vannak törvények, és van olyan hogy "a törvény szelleme" ez egy megfoghatatlan dolog, nem tudjuk pontosan hol van a határ, de általában ezt a legtöbben érzik. itt ebben a játékban ha valki nem érzi, akkor jön egy moderátor, vagy jön attila, és ő megmondja mi a törvény szelleme (amit ő alkotott).
/mielőtt valaki a fejemre olvassa, igen én is csináltam már ilyet. sőt a hőskorban nem egy országom törlésre is került amiatt, mert én úgy gondoltam, hogy azt hogy valaki multi, azt nekem szabad úgy ellensúlyoznom, hogy én is megszegek egy-két szabályt. (mondhatjuk hogy szabad is, csak ha lebuksz ilyenkkor ne reklamálj ;) )/
|