Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

Ati 02-01-2006 20:38

Egy CSK-s kérdés azoknak, akik értenek hozzá. :)

A CSK1-et én mindig csak magyarul nézem, ott van a "goauld". A CSK Atlantiszt angolul nézem, ahol ez nincs. Volt egy rész viszint, ahol szóba kerültek, és 2 külön szót használtak rá: "goauld", és "gúl".

Miért van angolban 2 szó, magyarban pedig csak egy? Szar a magyar fordítás, és van ennek valami jelentősége, vagy csak egyszerűsítettek a magyarban, és az égvilágon semmi különbség nincs a két szó között? :)

Senki 02-01-2006 20:51

Quote:

Originally Posted by Ati
Egy CSK-s kérdés azoknak, akik értenek hozzá. :)

A CSK1-et én mindig csak magyarul nézem, ott van a "goauld". A CSK Atlantiszt angolul nézem, ahol ez nincs. Volt egy rész viszint, ahol szóba kerültek, és 2 külön szót használtak rá: "goauld", és "gúl".

Miért van angolban 2 szó, magyarban pedig csak egy? Szar a magyar fordítás, és van ennek valami jelentősége, vagy csak egyszerűsítettek a magyarban, és az égvilágon semmi különbség nincs a két szó között?

gúl: lehet hogy ghoul, de nem tom mit jelent a sorozatban, de szerintem ott mást jelent... (nem tudom nézni, ahogy aTVben szinte semmit... (hód, meg fórum meg ilyesmik jönnek közbe :D, pedig a Star Trek is bejön nekem, de havernak megvan az összes évad DVD-n letöltve a netről és most az Atlantist szedi... lassan elkezde elkérni és végignézni LooooL! )

Ati 02-01-2006 21:07

Először azt hittem, hogy ők simán csak így röviden mondják, és csak nálunk van ilyen hosszú nevük, de aztán mondták a hosszút is...

Senki 02-01-2006 21:13

Ati, ha Zöldbe molesztálsz, akkor megkérdezem a CSK fan, mindenttudor barátomat hogy mi az amire gondolsz... igazából meg is akartam látogatni a héten, de beteg voltam sajna.... :(
249048 -itt találsz meg biztosan! ;)

Cassandra 02-01-2006 21:14

Akkor megismételem, amit egyszer már megkérdeztem, de senki nem reagált(még a végén morcos leszek, irgum-burgum)Hol tudom megnézni, vagy honnan tudom leszedni a Csillagkapu Atlantiszt?:rolleyes:

Ati 02-01-2006 21:18

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Akkor megismételem, amit egyszer már megkérdeztem, de senki nem reagált(még a végén morcos leszek, irgum-burgum)Hol tudom megnézni, vagy honnan tudom leszedni a Csillagkapu Atlantiszt?:rolleyes:

csillagkapu.hu

Toto 02-01-2006 21:29

Bezony, bezony...
A csillagkapu honlap ismerete alap :D
Én sajna nem látom az Atlantisz-os sorozatot :(
De majdcsak eljut valami földi adóhoz is.

Ati 02-01-2006 21:30

Quote:

Originally Posted by Toto
Bezony, bezony...
A csillagkapu honlap ismerete alap :D
Én sajna nem látom az Atlantisz-os sorozatot :(
De majdcsak eljut valami földi adóhoz is.

Na most akkor hogy, meg mi? :) Azon az oldalon fent van, nem?

Toto 02-02-2006 08:54

Na szóval nincs fent :) vagy legalábbis én nem találom. Csak egy ismertető van a sorozatról, de letölteni csak a Csillagkapu sorozatot lehet. Ha valaki mégis megtalálja az Atlantiszt, akkor szóljon :)
Mondjuk én megvárom magyar verzióban, mert utálom a felíratot...

Ati 02-02-2006 08:55

Quote:

Originally Posted by Toto
Na szóval fent van :)
Mondjuk én megvárom magyar verzióban, mert utálom a felíratot...
Német verzió meg nincs fent :D

Alámondásos verzió nincs fent? :) (Vicc volt :))

All times are GMT +1. The time now is 12:41.