![]() |
Quote:
Ezért nem bebetonozott elfként haladva is sokkal hamarabb végetér a játék számára mint a többiek számára... |
Akkor számoljuk újra:
A támadóértéke egy hadielfnek: 52*0,95(morál)*1,4(haditeki)=69,16 A támadóértéke egy hadignómnak: 60*0,9(morál)*1,5(haditeki)=81 A támadóértéke egy hadióriásnak: 56*0,9*1,3*1,15(faji bónusz)=75,34 A támadóértéke egy hadiembernek: 52*0,9*1,3=60,84 A támadóértéke egy haditörpének: 62,4*0,9*1,4=78,62 A támadóértéke egy hullának: 40*0,9*1,4(A-ban lévő bónusz)=50,4 A támadóértéke egy orknak: 52*0,9*1,4*1,3=85,17 A támadóértéke egy félelfnek: 56*0,9*1,3*0,9 (10%malusz)=58,96 A védőértéke egy hadielfnek: 52*0,95(morál)*1,4(haditeki)*1,3=89,9 A védőértéke egy hadignómnak: 60*0,9(morál)*1,5(haditeki)=81 A védőértéke egy hadióriásnak: 56*0,9*1,3*1,15(faji bónusz)=75,34 A védőértéke egy hadiembernek: 52*0,9*1,3=60,84 A védőértéke egy haditörpének: 62,4*0,9*1,4=78,62 A védőértéke egy hullának: 40*0,9*1,4(A-ban lévő bónusz)=50,4 A védőértéke egy orknak: 52*0,9*1,4=65,52 A védőértéke egy félelfnek: 56*0,9*1,3*1,1=72 Nah, akkor vegyük az átlagokat: Elf: 79,53 Gnóm: 81 Óriás: 75,34 Ember: 60,84 Törpe: 78,62 Hulla: 50,4 Ork: 75,34 Félelf: 65,48 Összesítésben 2. hely... Nem rossz... A számításokból látszik, hogy pl erősebb egy elf támadásban, mint az ork védekezésben; illetve erősebb az elf védekezésben, mint az ork támadásban. Tehát akkor miről is beszélünk?! És ne csak a támadásokat vegyétek alapul, hanem a védekezést is, mert ugye az is kell hogy legyen :D Én jobban preferálom azokat az orikat, akik jobban védekeznek, és kevésbe támadnak, hiszen amikor támadsz, akkor ott vagy, számolni tudsz, és kontrollálod a támadásokat, míg amikor alszol, akkor kvázi tehetetlen vagy, ha jönnek. Tehát szerintem jobban lehet haladni egy elffel, mint pl egy óriással... Nah, gondoljátok át még1x :D (és ugye nem is beszéltünk arról, hogy mi van akkor, ha 5% tornyot, benne íjászokat is számoltunk volna...) Az elf egy jó faj... Ne akarjátok már mégjobban tápolni!!! |
Quote:
Tehát szerintem nem éri meg feszegetni :D Azért azt ne felejtsd el, hogy az elf nem 225 kattanccsal fedez fel, hanem 157-el... Ami azért nagyban felgyorsítja a haladást felfele, majd fajt váltasz pl ork-ra, vagy gnómra és már rohansz is tovább :D Tehát szerintem ez most sem fog átmenni Atin (nem úgy, mint a tegnapi főzelék :)) |
Fajváltás
Quote:
Én úgy emlékszem, hogy az újraindulás lett korábban elvetve. Valami olyasmi szavazás volt, hogy legyen-e újraindulás az 1A-ban, ha úgy döntesz, hogy nem, akkor legyen-e fajváltás. A többség megszavazta, hogy maradjon az újraindulás. De ezt nem lehet úgy értelmezni, hogy elvetették a fajváltást. Még annyit, hogy én nem vagyok érdekelt a kérdésben, hiszen fordulni szeretnék, amint lehet. Talán éppen ezért tudok nem nekem kedvezö javaslatokat tenni. |
Quote:
|
Quote:
De legyen neked igazad, én csak örülnék neki ha lehetne fajt váltani :) |
Igen ez a fajváltás elég negatív visszhangot keltett a lev. listen., ezért nem is akartam erről a részéről megközelíteni a témát Egérke. (s mint Ati írta komolyabb változtatást nem tervez, így ha olvassa el is fogja vetni vszínű, ezért gondoltam vmi egyszerűbbre) Kisbér a számításaid egyfajta elméletet jelentenek, amelyek a gyakorlatban nem használhatóak. Tudom, hogy voltál fent te is elffel, de akkor még más szabályok voltak. (gondolok itt volt szövik verésére, sok kis ori legyalázására klánba) Itt a probléma, hogy te is ráérezz: ha egy elf kimegy és észreveszik mélybe verhetik, ha a min. föld alá kerül, de ezzel a 10%n belül marad egy lehetősége lesz v. újráz v. nem forog se más orija se az, mert visszajutni a min. föld felé on-line játékot, és szerencsét igényel, na meg egy rahedli pénzt. Ez szerintem nem jó. Nem arról van szó mennyire tápos faj. Az egyik legjobb faj az 5 szinten át, ha vki jáccik vele és tudja is használni. Ezért vagyok kíváncsi mások véleményére, hogy lehetséges-e nem tovább tápolva ezt a problémáját megoldani? Netántán bekapcsolni a hekikért folyó versenybe.
|
Quote:
Ha mondjuk a 10%-os határt elérve elveszne 1-2 védő bónusz, cserébe néhány támadót kapna, akkor meg már másik fajnál lukadunk ki, amit ugye a csoport elején is kiválaszthat az ember. Tehát a csoport elején kell jól megfontolni, hogy meddig szeretnénk felljutni, és ha ez jóval feljebb van mint a 10%, akkor nem érdemes elfet választani. (elfmániásoknak, és kihívást kedvelőkenk mondjuk még mindig tökéletes választás :) ) Mondom ezt úgy, hogy van egy nagyobbacska elfem :rolleyes: |
Huhh végigolvastam mindet, az elejétől fogva. Hozzászólás: A fajváltás télleg nem lenne jo. Bár még 1/A-ban nem jártam, mert 3/G után mindig kb 3x 5/Y következett:) Na mindegy. De elffel azok játszanak az 1/A-ban akik fordulni szeretnének, és nem pedig az legnagyobb akar lenni. :D
|
Quote:
Az újraindulást végül a többség leszavazta, így a fajváltás szóba sem jöhetett. A fajváltásról külön nem volt vita a levlistán, tehát nem kelthetett negatív visszhangot. |
All times are GMT +1. The time now is 09:45. |