Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Hétvégi játék (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=58)

Fosztó 01-27-2006 15:42

Egyebkent azt a hatranyat az orknak hogy nem termel rendesen lehet potolni lopassal szerintem ez is mint minden mas strategiafuggo az biztos hogy legtobb jatekoshoz hetvegiben a Torpe igazodik. De elkepzelheto hogy valaki jobban jatszik orkal vagy oriasal vagy akar elfel.
Ami az adot illeti szerintem nem erdemes tul magasra emelni fontosabb a moral. Valamint a torpe elonyehez tartozik hogy 10 kor utan mar tud lopni igy a koros bevetelet megduplazza mar az elejen de mas fajokkal is 20 kor utan mar lehet potolni a kissebb adobol a hianyt es az visszaterul ha jobban no a nepesseg :)

Alba 01-27-2006 16:47

Ugyan mar. Az ork gyorsban marha hamar felhuz bankot es a lovet nem viszed el tole az tuti.A nyeranyagot meg siamn be lehet tolikkal szerezni.Az elejen be lehet utni.De hat a hetvegi hosszu van ido boven visszamenni...

Vik 01-27-2006 16:57

csakatorpekereskedo!!! igaz Szecsa? :)

orias: tenyleg az elmondottak miatt nemjo, mer meg tudna lopni mondjuk a nyerset, de aki oriassal van az eppen azon akar sporolni, h nem tart tolit...

ork: ha mar 1* ork, akkor meg tabornok, zsebeljunk be meg 10% tamadoerot ha egyszer ilyen tamado szellemu fajt valasztunk, a penzt meg oldjuk emg valahogy ugyesen

elf: jojo, de most jaccccunk, vagy bebetonozzuk magunkat a csoport kozepere? :D

hulla: jokerdes, 1* ki szeretnem probalni arenaba, de hetvegibe szvsz nagyon gyenge, mivel vannak paran, akik nem zavartatjak magukat 1 kis betegseg miatt, es akkor mar oda az egyik nagy elonye hogy nem utik... 1 lehetoseg van, h a mezony kozepen maradva egy kis ideig menni fosztani, akkor jon a penz is, meg a katona is, amit aztan lehet tovabbkepezni ismet lovasba es akkor lehet, hogy a hullanak nem si kell kereskedo szemelyiseg, mer gyulik a penz...

gnom: hat aki ki tudja hasznalni a gnom elonyet hetvegibe, az megitn nem jatszik, csak tamagocsinak hazsnalja az orszagot, mer ha van energiaja annyi tekit megirni, akkor haboruzni mar nem marad semmmi.... :D

fel-elf: hat a -10% tamadoerejevel nem feltetlen egy porgos adok kapok jatekra van kielezve...
esakkor a vegere ismet: csakatorpekereskedo (szecsa lenyulta a szovegem:))
na de tenyleg ha egy olyan esetet nezunk, hogy alapvetoen MF-ek jatszanak, nincs szovi, es van 1 egesz jo jatekos torpevel, akkor neki van a legnagyobb eselye nyerni, ha mondjuk egyszerre 2 orszagnal nem piszkalja tobb lentrol, emr kettot meg ki lehet birni, hamar at tud kepenzi ha strategiat kell valtani, ami nem egy utolso szempont, es azert a 20% lakashelyzet, hat ugye az nem tekibe van, tehat azt nem lehet ellopni se.

es termeszetesen sokat kell ulni hetvegi kozbe, nem szabad elaludni

osszegzeskepp: ha egy ork tabornok vegig ul 55 orat a gep elott, es van egy pici szerencseje, akkor nagyon meg tud verni egy olyan torpet, aki csak 40 orat ul vegig az 55-bol
varom az ellenvelemenyeket az elhangzottakkal kapcoslatban

sajnos mivel kaptam egy ilyen uzenetet ezert utolag kellett atszerkesztenem az uzenetet (csak kivenni a smileikat), es sok helyen nembizt, h erzodni fog h mit akartam pontosan.... ezvan

ati: lehet majd ugy megcsinalni ezt a smile limitet, h bizonyos karakterszam utan lehet tobbet is egy uzeneten belul?

You have included 10 images in your message. You are limited to using 4 images so please go back and correct the problem and then continue again.

Szecsa 01-27-2006 17:48

Alba, az elejen a 20% lakitekercs sokat szamit. Orkkal nagyon nehez az eleje, nem tudom probaltad e, amikor bizonyara tapasztaltad, a torpe moralja csokken 2-vel olyan 10 kor utan, akkor az orknak harommal! Lehet bejon a tamado, es azzal foszthatsz, de nehezkes..S meglehetosen sok hazat kell epiteni.

Vik, megtetszett ez a "szo" :-) Mellesleg szepen leelemezted a fajokat. Orkkal ne feledjuk van mindig egy fel kepzesnyi hatranyod a torpevel szemben...Ork tabornokkal nem fogsz tudni sztem ervenyesulni...Az halott ugy, szerintem. Egyszer ha valaki jatszik egy ilyen felallassal, kerem ossza meg az elso 40 korre vonatkozo tapasztalatat! 7 kor alatt lehet bejon a bank, es termeled a lovet, de mit ersz vele?:) Mivel jobb, mint 9 kor?:) 7. korre ha nagyon ugyes vagy, van 50k-d, erre a kamat (100%-os adoval egyutt) +12k...Viszont 8 kor mulva 3-mal romlik a moralod...12-13. korre mar 60%-ot alulrol surulod...Persze, kisebb adokulccsal kell orkkal jaszani, de akkor mibol lesz penz kepzesre?:) S mi fog kamatozni? Orkkal az elejen tutira nem fogsz tudni tekit irni pl. Viszont torpekereskedovel lehet hogy tudsz...es lehet lakashelyzetit :) S akkor szombat hajnali 3-ra lehet 8k néped...Orkkal viszont jo ha elered az 5k nepet, es akkor mar nagyon sok hazad van...Annyi, hogy masra nagyon nincs is hely...Sok az a +20% hely. Nagyon sok! Csak erdekessegkeppen...100 haznal nem hinnem, hogy mindegy, hogy 4e vagy 5,2e a nepesseged S erre johet a torpevel irott tekercs....140 hazzal erdemes nyomulni 250 heki korul...Aminel ha van pl. 20% tekercsed, akkor 8k a népességed...Ezt hajnali 2-3-ra ellehet érni Egyeb fajjal, akkor max. 5k népet láttam...s azért 300 katona már számít...nagyon számít...S persze ne feledjük, elmegyünk 10e pontra, a tolik érvényüket vesztik, s akkor már vari sem kell sok...csak ló és íjj!

Fosztó 01-27-2006 18:07

Quote:

Originally Posted by Szecsa
7 kor alatt lehet bejon a bank, es termeled a lovet, de mit ersz vele?:) Mivel jobb, mint 9 kor?:) 7. korre ha nagyon ugyes vagy, van 50k-d, erre a kamat (100%-os adoval egyutt) +12k...Viszont 8 kor mulva 3-mal romlik a moralod...12-13. korre mar 60%-ot alulrol surulod...Persze, kisebb adokulccsal kell orkkal jaszani, de akkor mibol lesz penz kepzesre?:) S mi fog kamatozni?

Az elejen nem muszalj bealitani a fajt es akkor nem esik jobban a moral mint torpevel. :)

Szecsa 01-27-2006 18:11

De akkor nem is jon bank...csak siman :) Viszont ez egy jo otlet...csak amig a moralod helyrerazodik, elmegy 40-50 kor..es addig elvesztetted a jatekot :) Mert a torpek leszednek/lelopnak stb stb :) (Nekem ez a tapasztalat)

Fosztó 01-27-2006 18:17

De ami a +20% ferohejet illeti az tenyleg nagyon sok es ez egy nap utan mar erzodik es kesobb csak fokozodik. De a torpe max csak 20%-al tud tobbet kepezni mig az ork tamadoereje +30% ugyhogy szerintem meg ez sem billenti egyertelmuen a merleget a torpe oldalara. Bar meg hozzatartozik ehez az is hogy a torpenel a kepzesbol adodo elony vonatkozik a varik es tolik szamara is mig az orknal az elony a seregre korlatozodik es neki kellene tobb toli mert be kell szerezni a nyersanyagot es szukseg van a lakashejzeti tekikre is.

Fosztó 01-27-2006 18:21

Quote:

Originally Posted by Szecsa
De akkor nem is jon bank...csak siman :) Viszont ez egy jo otlet...csak amig a moralod helyrerazodik, elmegy 40-50 kor..es addig elvesztetted a jatekot :) Mert a torpek leszednek/lelopnak stb stb :) (Nekem ez a tapasztalat)

Persze siman jon a bank de megeri ha nem esik a moral. Egyebkent sem szamit nagy elonynek hogy 7 kor az epites. Az orknak a hadierejeben van elony na meg a +2 tabornok.

Szecsa 01-27-2006 18:26

Sajnos en nagyon elfogult vagyok a torpevel kapcsolatban :( Nekem a taktikaim a torpere vannak kifejlesztve...S ha orkkal kell annyi +tolit kepezned, akkor lora kevesebb jut...es ergo szerintem nehezebben utsz az elejen...igy a top1-et nehezebben fogod meg...mert mire elersz addig, hogy van 500 lovad, addigra neki lesz 350 ijja...sztem!

Szecsa 01-27-2006 18:29

Nem igazan latom at, hogy az orkkal, mikor fogsz tudni veszelyes lenni a top1-re, aki nagy esellyel torpe. Ha bevered 1 sereggel, akkor o bever 2-vel...Ezt azthiszem 2 hete eljatszottam...S aztan raalltam ijaszra, es a kov. ork sereg mar nem jott be, en viszont 2-vel meg mindig atvittem.

All times are GMT +1. The time now is 02:34.