Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Nem hiba (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Támadás gabona nélkül (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4502)

Rheia 02-06-2011 14:43

Valaki magyarázza el, legyen szíves, mert úgy tűnik, én az elejétől kezdve belekavarodtam.

Xeper 02-06-2011 15:53

Támadáshoz szükséges kaja:
sereg/12*utazás hossza= (sereg/12)*körtáv*2

Azért zárójeleztem, mert az a rész lesz kerekítve. Ez 10 ló esetén 0,83333 --> 0

A képletbe behelyettesítve tehát a megszokott 2 körös támadáshoz sereg/12*2*2=sereg/3 kaja kell.

Zoli 02-06-2011 15:56

Köszi, így világos :)
gondolom a *2 az a visszaút..:)

Xeper 02-06-2011 16:00

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279107)
Köszi, így világos :)
gondolom a *2 az a visszaút..:)

Igen, az utazás hossza = körtáv*2

vityu 02-06-2011 16:37

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279101)
1 sor+ szerintem beleférne
max 2

Szeriontem az, hogy mennyit visz el a sereg, majdnem lényegtelen. Persze nem az, de nem egy csatát eldöntő lovaserő. Én nagyon sokáig nem tudtam, mert enm érdekelt, majd csak A-ban szorultam rá, és sose döntött el egy háborút az, hogy mennyi kaja kell hozzá.

Az meg, hogy tudod, hogy mennyi gabona kell a támadáshoz, és, hogy a 3 körhöz kevés gabonával indulsz neki támadni, hogyha az ellen elmozog, akkor ne mehess ki annyira, szerintem már bőven stratégiai jellegű kérdés. Azt mindenki találja ki magának, vagy kérdezze meg, úgyis segítünk.

Zoli 02-06-2011 16:52

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 279111)
Szeriontem az, hogy mennyit visz el a sereg, majdnem lényegtelen. Persze nem az, de nem egy csatát eldöntő lovaserő. Én nagyon sokáig nem tudtam, mert enm érdekelt, majd csak A-ban szorultam rá, és sose döntött el egy háborút az, hogy mennyi kaja kell hozzá.

Az meg, hogy tudod, hogy mennyi gabona kell a támadáshoz, és, hogy a 3 körhöz kevés gabonával indulsz neki támadni, hogyha az ellen elmozog, akkor ne mehess ki annyira, szerintem már bőven stratégiai jellegű kérdés. Azt mindenki találja ki magának, vagy kérdezze meg, úgyis segítünk.

Számok címszó alá akkor is beleférne.

Ha le vannak írva a toli- és vari akciók sikerességéhez szükséges tudnivalók (körtáv, helyezésbeli különbség, értékkülönbségre vonatkozó képletek), amik ugyancsak stratégiákat befolyásolnak, mert azokkal tudsz számolni, hogy hányszor férsz be, mit éri meg annyiból kihozni, mi az, amivel a leghatásosabb vagy, vagy esetleg mennyi katit kell lefokozni, hogy megérje egyáltalán az akciót elindítani.
És ezek a tudnivalók sokkal inkább stratégiai jellegűek, mint az, hogy ki tudom-e egyáltalán küldeni a seregem.
Nem mondom, hogy hatalmas probléma, és ellehetetleníti a játékomat, hogy nincs leírva a képlet a súgóban, ugyanakkor szerintem a súgó arra van, hogy ha nem tudok valami képletet, változót, onnan azt is kileshetem.

Rheia 02-06-2011 17:13

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 279105)
Támadáshoz szükséges kaja:
sereg/12*utazás hossza= (sereg/12)*körtáv*2

Azért zárójeleztem, mert az a rész lesz kerekítve. Ez 10 ló esetén 0,83333 --> 0

A képletbe behelyettesítve tehát a megszokott 2 körös támadáshoz sereg/12*2*2=sereg/3 kaja kell.

Köszi szépen! :)

vityu 02-06-2011 17:14

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279112)
Számok címszó alá akkor is beleférne.

Ha le vannak írva a toli- és vari akciók sikerességéhez szükséges tudnivalók (körtáv, helyezésbeli különbség, értékkülönbségre vonatkozó képletek), amik ugyancsak stratégiákat befolyásolnak, mert azokkal tudsz számolni, hogy hányszor férsz be, mit éri meg annyiból kihozni, mi az, amivel a leghatásosabb vagy, vagy esetleg mennyi katit kell lefokozni, hogy megérje egyáltalán az akciót elindítani.
És ezek a tudnivalók sokkal inkább stratégiai jellegűek, mint az, hogy ki tudom-e egyáltalán küldeni a seregem.
Nem mondom, hogy hatalmas probléma, és ellehetetleníti a játékomat, hogy nincs leírva a képlet a súgóban, ugyanakkor szerintem a súgó arra van, hogy ha nem tudok valami képletet, változót, onnan azt is kileshetem.

Az említett tolvaj- és varázsló akciók sikerességét elég nehéz kitapasztalni.
Ellenben az elvitt kaját igen. 200 hektáron elindítom az első támadásomat 500lóval és azt látom, hogy elvittek 166 bála kaját. 166/500=0,332 Tehát 3 ló visz el 1 bála kaját.

Ahhoz, hogy kitapasztald, hogy a tolvajok mikor mennyit hoznak, igen sokat kell lopkodnod, úgy, hogy mondjuk közben 100 pontokat fokozgatsz, és közben kérdezed az ellent, hogy mennyiből loptál. Mondjuk azt, nem megoldhatatlan, de senki sem fogja letesztelni.

Zoli 02-06-2011 17:39

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 279116)
Az említett tolvaj- és varázsló akciók sikerességét elég nehéz kitapasztalni.
Ellenben az elvitt kaját igen. 200 hektáron elindítom az első támadásomat 500lóval és azt látom, hogy elvittek 166 bála kaját. 166/500=0,332 Tehát 3 ló visz el 1 bála kaját.

2 kör távból ez igaz, mégsem sereg/3 a képlete, ezért hiányolom, ugyanis emiatt jött létre a téma (mivel a súgóban nem lehet utánajárni), ami azt bizonyítja, hogy a tapasztalat nem minden esetben ad kielégítő választ.

Redback 02-06-2011 17:40

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 279120)
2 kör távból ez igaz, mégsem sereg/3 a képlete, ezért hiányolom, ugyanis emiatt jött létre a téma (mivel a súgóban nem lehet utánajárni), ami azt bizonyítja, hogy a tapasztalat nem minden esetben ad kielégítő választ.

Támadsz egyet 3 körre, és máris közelebb kerülsz :)

All times are GMT +1. The time now is 09:35.