Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Pascal (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4060)

Mohalaci 02-19-2010 15:08

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 241253)
Szerintem nincs ilyen függvény (bár Pascallal évek óta nem volt dolgom :) ), én a helyedben valami olyat csinálnék, hogy létrehozás előtt megpróbálom megnyitni -ha nem megy, akkor nincs ilyen file (ha a létrehozással kapcsolatban nincsen ellenőrző lehetőség).
Biztosan van valami elegánsabb megoldás is, de addig szerintem megteszi ez is :D

Köszi a tippet:) de lehet rászánom magam és átirom C-be:) ott minden van....:D

Redback 02-19-2010 18:40

Házifeladatként adta fel a tanár egy címkéző progi elkészítését. Én így gondoltam el, exe-ben van feltéve, ha valaki kíváncsi a pasra feltolom azt is :
http://srdclan.extra.hu/

megj: 5-tel osztható számot kell bírni, ha nem ilyet írsz, akkor egy hibaüzenetet ír ki, miszerint hibás összeg :)

ddjjm 02-20-2010 22:10

ha jól látom 65535-ig jól megy, aztán ennyi. esetleg a változót át teheted long-ra

Redback 02-20-2010 22:21

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 241355)
ha jól látom 65535-ig jól megy, aztán ennyi. esetleg a változót át teheted long-ra

A tanárral úgy beszéltük meg, hogy maximum 60kig lehet kivenni. Ezzel próbálta meg rávezetni a többieket arra, hogy ne egyből longintre rakják a változókat, bár szerintem így hülyeség :) Most ahogy olvasgattam a pascal könyvet, benne van, hogy lehet saját változótípust készíteni, amit declarálásnál fel lehet használni, de nekem nem jött össze :S

Redback 02-20-2010 22:30

közben sikerült valami résztartománytípust alkotnom, bár nem tudom hogy mit is csináltam konkrétan :D

változó : 1..200000;

Ez mit jelent a var után?High(változó)-val ha kiírom a legmagasabb értékét, akkor 200000-ret ír, de később elfogadja a 200005-öt is :o Nemértem én ezt :D

none 02-21-2010 07:33

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 241359)
A tanárral úgy beszéltük meg, hogy maximum 60kig lehet kivenni. Ezzel próbálta meg rávezetni a többieket arra, hogy ne egyből longintre rakják a változókat, bár szerintem így hülyeség :) Most ahogy olvasgattam a pascal könyvet, benne van, hogy lehet saját változótípust készíteni, amit declarálásnál fel lehet használni, de nekem nem jött össze :S

ha max 60k-t kellene, akkor 65k felett miért tud kivenni?:)

Redback 02-21-2010 16:22

Quote:

Originally Posted by none (Post 241385)
ha max 60k-t kellene, akkor 65k felett miért tud kivenni?:)

Na úgy akartam érteni hogy 65535. Nem akarta túlcifrázni a programot, szerintem. De amit órán csinálunk/tanulunk nemsokminden. Tavaly volt programozás szakkör, és 6 órán többet tanultunk meg mint itt fél év alatt :) No mind1.

none 02-22-2010 06:17

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 241412)
Na úgy akartam érteni hogy 65535. Nem akarta túlcifrázni a programot, szerintem. De amit órán csinálunk/tanulunk nemsokminden. Tavaly volt programozás szakkör, és 6 órán többet tanultunk meg mint itt fél év alatt :) No mind1.

ha nagyobb, mint 60k, akkor kiírja, hogy "hiba", vagy "túllépted a tartományt".. nem nagy cifrázás ez :)

gyuri0 11-26-2010 18:44

Sziasztok!
Versenyre készülök és egy feladathoz kérném a segítségeteket.

Készítsen programot, amely tetszőleges méretű labirintust generál egy fájlba. Példa a program kimenetére az 1. ábrán látható. A labirintusban ne legyen kör! A bejárat és a kijárat lehet előre rögzített helyen.
X XXXXX
X XXXXX
X X X
X XXX X
X X X
XXX X X
X X X
XXX X X
X
XXXXXXX

Elég lenne egy algoritmus.
Előre is köszi.

Redback 11-26-2010 19:05

Quote:

Originally Posted by gyuri0 (Post 271658)
Sziasztok!
Versenyre készülök és egy feladathoz kérném a segítségeteket.

Készítsen programot, amely tetszőleges méretű labirintust generál egy fájlba. Példa a program kimenetére az 1. ábrán látható. A labirintusban ne legyen kör! A bejárat és a kijárat lehet előre rögzített helyen.
X XXXXX
X XXXXX
X X X
X XXX X
X X X
XXX X X
X X X
XXX X X
X
XXXXXXX

Elég lenne egy algoritmus.
Előre is köszi.

Tehát ha nem tud kijutni a labirintusból, az nem gond?

All times are GMT +1. The time now is 17:18.