Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Új személyiség: morál tartó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4023)

siQ 01-15-2010 16:38

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 236929)
Nem, nem okoz problémát egyáltalán, de attól még nem azoknak az országoknak kellene kedvezni, akik sokszor fordultak már körbe, és valamiért úgy tűnik, hogy nem is akarnak játszani...

Nem hiszem, hogy egy olyan játékos aki nem akar játszani és mf gnómként megy alacsony morállal az teljesiteni tudna mondjuk egy top 10%-os követelményt. Nyilván mindegyik szövi szivesebben üt mfeket ezért a legfelső topban csak olyan szűk mf kör fordul elő, aki az éppen arra járó szövikkel mnts. Nem hiszem, hogy 3 szemcsinél többet belehetne gyűjteni játék nélkül.
A tudós, gazdálkodó tulélő meg még mindig jobb kombónak tűnik, de mindenesetre hasonlónak mint bármilyen más moráltartós személyiséges 3as.

siQ 01-15-2010 16:46

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 236925)
Oké, akkor: nem támogatom, mert szerintem feleselges. Annyira keveset ad, hogy nem éri meg csak sokadik személyiségnek felvenni.

Erre még reagálok valamit.
Ha olyan személyiséggel állnék elő ami első személyiségnek is jó lenne akkor az annyira nagy bónuszt jelentene, hogy senki sem támogatná. Szerintem jelen renszerben 4.-5. taktika függő személyiségeket lehet belevinni a játékba.
Ahhoz hogy ez ne igy legyen át kéne alakitani a személyiségek rendszerét egy kiemelős rendszerbe, ahol mindegyik személyiségnek lenne egy értéke, és igy a meglévő személyiség pontjaidból költhetnél ezekre.
Egy gyors példa:
Tudós-3
Vándor-3
Gazdálkodó-2
Tábornok-2
Tolvaj-1
Varázsló-1

Ha neked van kis kék 4esed, akkor lehetsz: Tudós-varázsló vagy mondjuk gazdálkodó-Tábornok, de Tudós- Vándor nem.

Ezt a rendszert nyilván ugy kéne finomitani, hogy pl egy személyiséges ország bármelyiket felveheti. Meg biztos van egy csomó dolog amire nem gondoltam. De szerintem csak egy valamiképp hasonló rendszerben lenne értelme erősebb szeméyliségek létrehozásának.

Remedy 01-15-2010 17:00

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236932)
Ha olyan személyiséggel állnék elő ami első személyiségnek is jó lenne akkor az annyira nagy bónuszt jelentene, hogy senki sem támogatná. Szerintem jelen renszerben 4.-5. taktika függő személyiségeket lehet belevinni a játékba.
Ahhoz hogy ez ne igy legyen át kéne alakitani a személyiségek rendszerét egy kiemelős rendszerbe, ahol mindegyik személyiségnek lenne egy értéke, és igy a meglévő személyiség pontjaidból költhetnél ezekre.
Egy gyors példa:
Tudós-3
Vándor-3
Gazdálkodó-2
Tábornok-2
Tolvaj-1
Varázsló-1

Ha neked van kis kék 4esed, akkor lehetsz: Tudós-varázsló vagy mondjuk gazdálkodó-Tábornok, de Tudós- Vándor nem.

Ezt a rendszert nyilván ugy kéne finomitani, hogy pl egy személyiséges ország bármelyiket felveheti. Meg biztos van egy csomó dolog amire nem gondoltam. De szerintem csak egy valamiképp hasonló rendszerben lenne értelme erősebb szeméyliségek létrehozásának.

Ebben csak az nem tetszik, hogy egy torpe gazdalkodo lehet erosebb, mint egy felelf vandor.

Nemhiszem, hogy ezt igy be lehetne pontozni, annyi mindentol fugg mikor, melyik a jobb, es plane, hogy kinek.

Kubbi 01-15-2010 17:00

Quote:

Egy gyors példa:
Tudós-3
Vándor-3
Gazdálkodó-2
Tábornok-2
Tolvaj-1
Varázsló-1

Ezzel egyet értek
Én abban sem vagyok biztos, hogy jelenleg szükség van-e egyáltalán új személyiségre a mostani rendszer mellett.
Mármint el kellene kerülni hogy a tapasztalt játékosok a személyiségek adta bónuszok miatt legyenek nyerők egy kezdővel szemben, és ne a tapasztaltságuk miatt.

Andrew 01-15-2010 17:04

Quote:

Egy gyors példa:
Tudós-3
Vándor-3
Gazdálkodó-2
Tábornok-2
Tolvaj-1
Varázsló-1

Erősebb személyiségek létrehozásának szerintem úgy lenne értelme, ha fölosztanánk a személyiségeket két csoportra - 'gyengülő' és 'nem gyengülő' személyiségekre, azaz az erősebb személyiségek a fölvett személyiségek számától ez bizonyos pontig gyengülnének. A gyenge személyiségek lennének a 'nem gyengülők', értelem szerűen ezek mindig ugyan olyan erősek maradnának. Ezt lehetne esetleg hangolni, hogy csak a gyengülők gyengítik egymást, vagy bármi mással.
Így be lehetne vezetni értelmes új személyiségeket, úgy, hogy a sokszemeseket sem erősítjük túl, és ellentétben az egy személyiség több helyet foglal ötlettel, nem is korlátozzuk őket.
Így lenne értelme pl egy ennél egy picit nagyobb kezdeti morálbónuszt adó személyiségnek is :)

Remedy 01-15-2010 17:14

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 236937)
Erősebb személyiségek létrehozásának szerintem úgy lenne értelme, ha fölosztanánk a személyiségeket két csoportra - 'gyengülő' és 'nem gyengülő' személyiségekre, azaz az erősebb személyiségek a fölvett személyiségek számától ez bizonyos pontig gyengülnének. A gyenge személyiségek lennének a 'nem gyengülők', értelem szerűen ezek mindig ugyan olyan erősek maradnának. Ezt lehetne esetleg hangolni, hogy csak a gyengülők gyengítik egymást, vagy bármi mással.
Így be lehetne vezetni értelmes új személyiségeket, úgy, hogy a sokszemeseket sem erősítjük túl, és ellentétben az egy személyiség több helyet foglal ötlettel, nem is korlátozzuk őket.
Így lenne értelme pl egy ennél egy picit nagyobb kezdeti morálbónuszt adó személyiségnek is :)

Remelem ilyen az eletben nem lesz. :) Fuj. Jatsszal inkabb, mint gondolkodj, asszem, kezdesz Fegyara hasonlitani. :D

Dynosaur 01-15-2010 18:10

ezt leírtam máshol, de ide is be kell írnom...

Szerintem meg ne korlátozzuk azokat az országokat, akik végigszenvedtek X évet, és X+Y csoportot, azért, hogy most tudóssal, és vándorral lehessenek! Remélem egyszer én is eljutok idáig, és nagyon fogok örülni, hogy egyszerre lehetek ezzel a két személyiséggel! Aki meg szidja őket, hogy hüle szemetek, biztos csak azért nyert mert ennyi és ennyi személyisége van, meg ennyi és ennyi bónusza, az meg mennyjen és forduljon le párszor, aztán majd megtanulja tisztelni a többieket, és értékelni a kis kék számát, amit mellesleg nehéz munkával szerzett meg, nem a sarki boltban vette a zsebpénzén!

Egyszerűen feláll a szőr a hátamon, amikor ilyeneket olvasok, hogy mennyire zavarja az embereket az, hogy valaki tudós, vándor egyszerre, és ilyet azért már ne, mert nekem még csak egy szemes orijaim vannak! gyááá...

Andrew 01-15-2010 18:33

Szerkesztve... itt off :p

Dynosaur 01-15-2010 19:54

Térjünk vissza az eredeti javaslatra... :)

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236832)
Nem tudom volt-e ötlet már valamikor.

A lényeg annyi lenne, hogy a katonai és a sima morál is 5%-al nagyobb értékhez tart, mint amugy. Mindösszesen annyi történne tőle, hogy normál fajoknál 80% hoz tartanának, lassabban csökkenne le a morálja egy hadis, varis orinak amikor békeidő van éppen.

Ha nem szeretnénk, hogy elfeknél 90%-ra boostoljon, akkor bele lehet rakni, hogy 5%-al megnövel ,de max 85%ra.

A Harcos időszakban elvileg nem sokat számitana mert ugyis magasan van a morál és ütéssel van tartva.

Majd valaki irhat jó nevet, ha nem landol egyből az elvetett javaslatokban a téma.

Dus 01-16-2010 07:37

Quote:

Inkább nyilván nem. Milyen jó is lenne, hogy egy kék kettes nem veheti fel a tudóst, míg egy full kezdő felvehetné. :)

On:

Ez az 5% morálemelős tetszik nekem is. Jó dolog kis csopikban is, és variknak is...

All times are GMT +1. The time now is 22:26.