Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Távolodás 2 körváltás között (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3889)

vityu 11-02-2009 21:44

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 227660)
De az voltam, de beütés utánni körben volt a megadott távolsag, majd lement az első körváltás a támadás után,s távolodott...

Vándornál ez a különbség 6k (asszem). Tehát ha 5k pontra volt, akkor benn maradt a 2 körben, ezután a helyezése szerint kiesett a 2kör %-ából, a 3kör %-ából, és az 5 kör fix százalékába került.

Andrew 11-02-2009 21:48

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 227660)
De az voltam, de beütés utánni körben volt a megadott távolsag, majd lement az első körváltás a támadás után,s távolodott...

Akkor minden úgy viselkedik, ahogy mondtam.
Nézzük lépésről lépésre, hogy mi történt:
Sereged egy körös, Te pedig 2 körre vagy az ellentől. 4k (illetve a Te esetedben 6k, mert vándor vagy, ugyanis minden egyes körtáv 2k pontra van) értéken belül van.
Elkezdődik a körváltás, pontszám alapján frissül a pontlista, a helyezések megállapítódnak (de szépen hangzik :D).
Folytatódik a körváltás, megérkezik a sereged, elhoz egy rakás földet, növekszik a Te értéked, az ellené pedig csökken.
5k pontra kerül tőled, ami 2 (3) körös távolság, mert vándor vagy. A pontlistabeli helyezése viszont még a körváltáskor megállapított, amikor még mindkettőtök értéke a kiinduláskori volt.
Jön a következő körváltás, újból frissül a pontlista, és mivel kellően sűrű a mezőny, Te feljebb kerülsz, ő pedig lejjebb a mezőnyben, így annyian lesznek közöttetek, hogy a távolság 5 kör lesz. Illetve 5 (6) mert vándor voltál.
Nagyjából így történik, ha vannak, az apróbb hibákat nézzétek el, kb 3 éve nem játszottam :p

vityu 11-02-2009 21:52

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227664)
Nagyjából így történik, ha vannak, az apróbb hibákat nézzétek el, kb 3 éve nem játszottam :p

Szégyelld magad! :)

Perzsaszőnyeg 11-02-2009 21:53

Quote:

Sereged egy körös, Te pedig 2 körre vagy az ellentől. 4k (illetve a Te esetedben 6k, mert vándor vagy, ugyanis minden egyes körtáv 2k pontra van) értéken belül van.
Elkezdődik a körváltás, pontszám alapján frissül a pontlista, a helyezések megállapítódnak (de szépen hangzik :D).
Folytatódik a körváltás, megérkezik a sereged, elhoz egy rakás földet, növekszik a Te értéked, az ellené pedig csökken.
5k pontra kerül tőled, ami 2 (3) körös távolság, mert vándor vagy. A pontlistabeli helyezése viszont még a körváltáskor megállapított, amikor még mindkettőtök értéke a kiinduláskori volt.
Jön a következő körváltás, újból frissül a pontlista, és mivel kellően sűrű a mezőny, Te feljebb kerülsz, ő pedig lejjebb a mezőnyben, így annyian lesznek közöttetek, hogy a távolság 5 kör lesz. Illetve 5 (6) mert vándor voltál.

Értem, kösz az infót!

Andrew 11-02-2009 21:56

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227665)
Szégyelld magad! :)

Sajnos nincs időm játszani... Ha valamit csinálok, azt szeretem rendesen csinálni, viszont a tanulással nem összeegyeztethető a másfél óránkénti kelés éjszaka + az egész napos figyelés :p
Meg már talán egy kicsit untam is :D De a vicces, hogy a képletek és mechanizmusok többnyire még mindig megvannak - nagyon kellett tudni, hogy álmomból fölkelve is tudjak számolni...

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 227666)
Értem, kösz az infót!

Nincs mit :)
Bocs ha szájbarágósra sikeredett, de így legalább nem kell tovább belekérdezni senkinek :D

Hex 11-02-2009 21:58

Quote:

nagy általánosságban igaz, amit mondtál. De ha alacsony az pontsűrűség és 6k ponton kívüli a távolság, akkor a helyezés nem, a körtáv változhat. Lásd pl. B topját. :) ott egy körön belül kv nélkül két körös lehetsz az ellenhez.

vityu 11-02-2009 21:58

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227667)
Sajnos nincs időm játszani... Ha valamit csinálok, azt szeretem rendesen csinálni, viszont a tanulással nem összeegyeztethető a másfél óránkénti kelés éjszaka + az egész napos figyelés :p
Meg már talán egy kicsit untam is :D De a vicces, hogy a képletek és mechanizmusok többnyire még mindig megvannak - nagyon kellett tudni, hogy álmomból fölkelve is tudjak számolni...

Én is tanulok mellette, és ha valaki megtalálja a kettő között a középutat, akkor semmi gond nem lesz se itt, se ott, és még a barátnő se lesz morcos! :)

Remedy 11-02-2009 22:00

Quote:

Originally Posted by Perzsaszőnyeg (Post 227657)
Mondjuk, láttam ellenkezőt is.
leföldeltem valakit, lett 5000 pontkülömbség, körváltásig maradt a távolság, majd egyből 5 kör lett, ez akkor hogy van?

Gondolom vandor voltal, ott 6k pont a hatar. Utana eldobta a pontlista.

Vityu: a pontlista mindenhol dinamikus, csak a csoport tetejen altalaban ritkabb.

ps: latom kozben le lett irva sokkal szajbaragosabban is... :)

Andrew 11-02-2009 22:02

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 227668)
nagy általánosságban igaz, amit mondtál. De ha alacsony az ori sűrűség és 6k ponton kívüli a távolság, akkor a helyezés nem, a körtáv változhat. Lásd pl. B topját. :) ott egy körön belül kv nélkül két körös lehetsz az ellenhez.

Csak idézni tudom magamat:

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227655)
Sűrű mezőnyben is el tudtál volna fokozni.
Két lépésben állapítódik meg a körtávolság. Először a pontkülönbség, ha 4k ponton belül van valaki, akkor lehet két körös, ha kívül van, akkor mindenképpen 3 vagy több körös lesz. (Kivéve persze a vándor személyiséget...) Utána lesz érdekes az, hogy a csoport hány százaléka lehet tőled 2 körre, amit én sem tudok.

Az a példa, amit beidéztél Perzsaszőnyeg adott körülményeire vonatkozott. Illetve arra érvényesen magyaráztam el a fenti állításomat.

Remedy 11-02-2009 22:04

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 227671)
Az a példa, amit beidéztél Padlócsempe adott körülményeire vonatkozott. Illetve arra érvényesen magyaráztam el a fenti állításomat.

Remeket latsz.... :)

All times are GMT +1. The time now is 20:35.