![]() |
Quote:
A dugót ugye az hozza létre, hogy aki fordulni szeretne, az legtöbbször a B-ből teszi, és egy fix követelménynek (top30%) eleget tevő országot tart a teljesülés határán. Ez önmagában nem jelentene problémát, ha egy átlagos fajeloszlással történne, de többnyire passzív országok kerülnek oda pusztán a követelmény miatt -ezért természetesen elf lesz az illető. Elffel nem sokat lehet tenni újabban, csak fedezni, őket pedig sokkal ritkábban ütik be, mint a többi játékost. Tehát van egy normális mezőnyünk (aktív játékosok), illetve egy kényszerűen fedező elf massza a mindenkori 30% határa felett. A két csoport elég ritkán avatkozik egymás játékába sereges szempontból, ezért a súlypont idővel egyre feljebb kúszik. Ezt az emelkedő tendenciát két módon lehetne megakadályozni: -nem kellene A-ba kényszeríteni játékosokat fix követelménnyel, hogy cserébe B-ből fordulhassanak -az elfeket nem kellene figyelembe venni a top30% számításakor a csoportméretbe A második mód eléggé extrémül hangzik, gyakorlati oldalról el is vetném. Az elsőt több módon is meg lehet valósítani: -ha B-ből akar valaki fordulni, akkor az A-ban is teljesíteni kelljen a (lefordítani kívánt ország!) személyiség számának megfelelő top%-ot egy másik saját országgal -ne kelljen A-s ország a forduláshoz Ha a kötelező A-s ország számára emelkedne a követelmény, mindenki megfontolná a fajválasztást, illetve dinamikusabban kellene kicsit játszani, mert nem lenne elég a 30% -->idővel kiszűrődnének a gyengébb játékosok, a pusztán ácsorgó országok elszóródnának, kevesebb lenne az elf. Ha az A-s ország kötelezettségét törölnénk el, akkor a B-ben mindenképpen egy A-s nehézségnek megfelelő követelménynövekményt kellene teljesíteni. Ha valaki 1 országgal játszik, akkor a B-ben el kell töltenie 1000 kört, ezekből 336 kör top%-ban, aztán 1000 kör A-ban, közben feljebb haladni a top felé, és a topban 336 kört eltölteni. Ebből kiindulva tehát ha B-ből szeretnél fordulni, akkor 2000 kör alapvető. Ezen felül ugye kétszeres topba bekerülési teljesítmény kellene: erre azt javasolnám, hogy ha A-s ország nélkül akar valaki fordulni (avagy különválasztjuk az A-s létet a többi csoporttól), akkor a B-ben a személyiségeinek száma+1 alapján kelljen teljesíteni a B top%-ot. Az A-ból így kikerülnének a bunkerek, vagy mozgásra bírnánk őket. Ha kikerülnek, úgy a pontlistával is kellene valamit kezdeni a ritkulás miatt, de ennek mértékét előre én megtippelni sem tudom. |
Quote:
|
Quote:
Ez nem veletlen lett eltorolve A-bol, es eleg csak a 30%.. Egy 9-es a budos eletben nem fordulna... Nemtudom, hogy a "bunkerproblema" (ami nem is problema) miatt miert akarjatok az egesz fordulasi rendszert megreformalni.... |
Quote:
9 szemesnek: vagy B-ből fordul top1-el, vagy megy A-ba, és onnan fordul top30%-al. |
Quote:
Alapvetően nekem sem probléma, de kb az erős orkokat leszámítva mindenkinek fedeznie kell a sűrűjében, ez nem egy jó helyzet. Kiegészülve azzal, hogy ez az elf massza tolja fel folyamatosan a top alsó határát, idővel komoly gondot okozhat, egy ilyen átfogó nagy változtatási hullámban ezeket is lehetne tesztelni, hogy hosszú távon se legyen probléma. |
Quote:
Tele van az A olyan játékosokkal, akik igazából egyáltalán nem szeretnek A-ban játszani, ez akárhonnan nézem problémának tűnik. Az egyik banda azért nem szeret ott játszani, mert nem játszhatja amit szeretne, de muszáj ott lenni, a másik banda meg azért, a muszájból játszók miatt nem tud haladni, ráadásul a muszájból játszók tolják fel a tophatárt. Cáfolj meg, de szerintem nem arról beszélünk mi (legalábbis én), hogy az a baj, hogy valaki deffelősen játszik, hanem az a baj amiért deffelősen játszik, és ami miatt a többiek játéka is nehézzé válik. És pont az "amiérten" szerintem lehetne változtatni, és van létjogosultsága a témának. |
Quote:
"-ha B-ből akar valaki fordulni, akkor az A-ban is teljesíteni kelljen a (lefordítani kívánt ország!) személyiség számának megfelelő top%-ot egy másik saját országgal" En erre irtam, amit. :) Xepi: masodik otlet: En nem feltetlen ereznem jonak, hogy kimaradhasson az A. :) De kivancsi vagyok masok velemenyere is... :) |
Quote:
Az, hogy kimarad az A, kétségtelen megoldaná a kényszerből ott játszók problémáját, viszont nevetségesen könnyűvé tenné a kis kék számok megszerzését, éppen ezért bár megoldásnak megoldás, jónak viszont nem jó. Nem akarom offolni a témát, én viszont meg kíváncsi lennék mások véleményére a lentebbi csopik max hekijének emeléséről. Talán, de nem vagyok benne biztos, nagyobb lenne a forgás A-ban, ha nem alsóhangon plusz 5000 hekit kellene szerezni, amit utána nyilván senki nem dob el szívesen. ui: nem is az 5000 heki fejezi jól ki a dolgot, hanem, hogy az alsó 4 csoportban megszerezhető max hekinél is több mint dupla annyit kell összeszedni A-ban ahhoz, hogy top30as legyen valaki. Így fellépésnél a top30 alja láthatatlan messzeségben van, felfelé haladásnál a normálisnál is jobban félti a nehezen összekuporgatott hekijét, és esze ágában sincs lefordulni, vagy kockáztatni, ha egyszer elér oda végre. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Csak a B emelése megint nem jó, tehát a többi szint lépéshatárát is emelni kellene... akkor viszont sokkal, mivel a B tetejét 4K hekire fel lehetne vinni simán... 800-1600-2200... és már így is nagyok az ugrások... 800 hekinél magasabbra vinni az 5. szint felső határát pedig nem biztos, hogy okos döntés lenne... /poén on: nincs mese, kell egy 6. szint :D /poén off |
All times are GMT +1. The time now is 02:33. |