![]() |
Quote:
Quote:
Szóval ok, hogy 500 hekire éplistát kértél, de talán két tanácsot tudok mondani: tolizni 200 hekin kezdj illetve 200 heki felett egy kifejezetten tolis ország többet gyöngít egy szövetségen, mint amennyit használ, szóval írhatunk akármilyen éplistát, találhatsz akármilyen félelf éplistát, magas hekin könnyűszerrel kicsinálhatnak úgyis... |
Na most már abszolút tanácstalan vagyok:D
|
Quote:
Én az embernek csak rossz dolgok tudok felhozni: hogy alkalmatlan a játékra. Én talán egyszer voltam emberrel, véletlenül. Csak lopni tud, de ha betalálják, akkor hamar kiesik. Quote:
|
Most az emberről végleg letettem. Megpróbálom a felest. De azért arra még kiváncsi lennék, hogy muszáj a szöviben tolvajnak lenni? Vagy például ha lemondok arról h tekizek akkor a gnómmal játszhatnék tolit?
|
Quote:
|
Quote:
Lehet a "lineárisan" szó helyett az " exponenciálisan"-t kerestem? |
Quote:
1. az óvatosság semmi nyomát nem lehetett felfedezni a szövid akcióján, úgy is mondhatnám, hogy nem tudta mit csinál. Alap, hogy nem lopkodsz úgy, hogy nem méred fel az esetleges következményeit, és itt nem arra gondolok, hogy tudnia kellett volna, hogy Remyékbe köt bele, hanem, hogy egy szemmel láthatóan erős szövibe, tehát ha lopásra szánja el magát valaki ilyen esetben, minimum, hogy nyit kaput arra az orira a szöviből, akinél a legkevesebb az esélye, hogy tolikkal zargatják, azaz vagy a tolisra vagy a varisra. Megvárja szépen, míg már csak fél perc lesz a kapuból hátra, és akkor húzza végig gyorsan. Természetesen ebben is benne van a lebukás veszélye, ha valaki úgy érzi, hogy nem éri meg a várható nyereség a kockázatot, bele sem kezd a manőverbe. 2. Az hogy bebukott tolikkal, az a legalja, hadisként is illik tudni ezt, hogy befér-e, más esetben viszont pl tolisként megbocsáthatatlan bűn bebukni. Ez nem, hogy nem óvatosságra vall, hanem egyenesen vakmerőségre, vagy még fokozhatnám. :) 3. Nem voltál gépnél úgy persze, hogy szétvernek. Szóval a 3. pontot leszámítva elég durva hibákat követett el a szövid, vagy követtetek el. Többszöt is kihagsúlyoztam az óvatosságot az előző hsz-eimben, itt pedig ennek a tökéletes ellentettjét csináltátok :) A többire: azt hiszem azt is leírtam, hogy tolisokat jó lopni, ezt lehet mf sok templomos félelffel illetve lehet ember + varis kombóval csinálni. Hadisoktól nem jön általában annyi, de nyugodtan lehet azokat is lopni 200 hekin, mert ha nem néznek 9 körönként kaput, nem jönnek rá, hogy ki tette. Tolisként pedig nem is csak a fél csoport gyalogol át rajtad, hanem szinte az egész, de senki nem fog mégsem, ha nem buksz le. Tolisként az egyetlen vállalható lebukás szerintem az, ha nyitsz a lelopandó orira kaput, a zárás előtt végiglopod, aztán szól, hogy 'hehe, láttam ám, hogy neked van kapud'. És ez is csak akkor vállalható, ha először lopnád le így! Ha másodszor csinálnád a sikeres első után, akkor már tudnod kell, hogy többet kockáztatsz. De ha mégis lebuksz, akkor mit csinálhatsz? (ez az esetek 0,1%-ában történhet meg tolisnál, vagy még annyiban sem) Ha szerencséd van, 200 hekin sokáig lehet húzni az időt a pontlistában liftezéssel, általában nem jön utánad az egész szövi, ha meg csak egy ori jön utánad, akkor bontasz, bontasz tovább, építkezel + pénzt osztasz, hogy minél több néped jöjjön be, stb stb, balszerencsés esetben nem tart soká, de akár órákig is el lehet ezzel szórakozni, mire egyáltalán sereget küldenek rád. És már eleve az extrém, hogy a lopásod utáni első körben egyből vadászni akarnak rád, simán eltelhet a két dolog között több óra is. És mivel tudod hogy a sok mészár vár rád, ezért hajlandó vagy nagyon messzire is elbontani akár. Itt már egyből nem is biztos, hogy utánad jönnek, de ha mégis, és eljutsz odáig, hogy kapod a sok mészárt, akkor kiraksz mindent a piacra, kivéve a varikat meg a mágia tekit, hogy rengetni ne tudjon mindenki, liftezgetsz még, és 12 óra múlva elmész szabira. Ha sokat loptál, garantáltan nem ér nagyobb kár ebből a mókából, mint ami a hadist érte. Persze az is lehet, hogy igen, ezért kell a lehető legkevesebbszer lebukni. Az emberrel ugyanúgy lehet tolizni mint félelffel, csak kell hozzá egy varis, tehát mf ember halott ember. Quote:
200 heki fölött pedig azért gáz már a tolis, mert nem tud elbújni a tömegben, és nincs is akkora játéktere pl bontogatásra. Ha belopnak hozzád 200 heki felett, és nem találsz kaput, 3 dolgot nézel meg: Mit loptak? Ha tele voltál tekivel, mégsem azt vitték, esélyes, hogy gnóm. Mennyit loptak? Ha a lopható tekijeidnek, mondjuk 70%-át vitték, akkor tudod, hogy a ludas 3k pontra van tőled, vagy 1k pontra levő elf. Hányszor loptak? Ha 17szer akkor tudod, hogy félelf volt. Ha 11-et loptak pöccre, akkor lehet, hogy törpe vagy ork. E három információ kombinálásából, plusz a környéked ismeretéből szinte mindig meg lehet mondani, hogy ki lopott be hozzád, még akkor is, ha mondjuk egy félelf direkt csak 14szer lop be. Éppen ezért 200 heki felett komolyan fokozódik a tolisnak a lebukás esélye, ezért ott már nem szeretem, magasabb szinten pedig egyenesen ellenzem tolis tartását. |
Quote:
Von, ez az elfes mondat hogy jott ki, elarulod? Mert nem ertem... :) |
Quote:
Az igaz, hogy kerekítettem, mert elf 1k pontról igazából 0,8*0,9=72%-ot visz a normálhoz képest, ezt a 2%-ot nagyvonalúan elhagytam :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:53. |