![]() |
Az a szerencse, hogy a mai vírusok többsége csak terjesztgeti magát, a gépen komolyabb kárt nem tesz. Régen pár perc alatt törölte a teljes rendszeredet. Most többnyire csak a netet lassítják be, nem kicsit. No azért vannak sajnos most is komolyabb károkat okozó darabok...
Sose felejtem el, amikor X cégnél dolgoztam, és a cégtulaj kapott egy vírusos e-mailt. Vírusírtó persze azonnal csipog, hatalmas piros felirat, hogy vigyázz vírus, miegyéb, ami egy jól működő rendszerben kell. Erre megnyitja. Arra a kérdésre, hogy ha a vírusírtó jelezte, hogy vírus, és ne nyissa meg, akkor mégis miért tette, az volt a válasz, hogy kíváncsi volt mi az... Aztán persze a cégnél minden gép megfertőződött, mert a többiek is szépen megnyitották, hiszen "a főnök küldte, biztos fontos". :) Ez speciel úgy terjedt, hogy kiválasztott a gépedről valami word doksit, és azzal együtt küldte tovább magát. El lehet képzelni, hogy a céges dokumentumok ezekután szanaszét kezdtek a neten keringeni. ;) Szóval vírusírtó ide vagy oda, az emberi butaság sajnos legyőzhetetlen. :( |
AVG Free :D
Üdv!
Nekem AVG Free 7.1 v. van és elég jó. Van tűzfal, email scanner stb. Frissités naponta ahogy kedve van. Kémvirusok ellen nem a legtökéletesebb, érdekesen viselkedik ha pl. SpyWaret futtatok, szeretnek összeverekedni :D pl legutóbb közös összefogással leütték a Windows 98-at :D Azóta nem futtatok SpyWare programot, csak ha leállítom az AVG-t és fordítva. Így kibirja a Windows is :D Amúgy a SpyWare nem kapott semmit. Igaz, hogy Linux szerver mögött vagyok, annak is van tűzfala. Ez vajon mit jelent? (Sorry a Windows üldözésmániássá tett :D) Üdv! |
Én mint már említettem a Kaspersky nagyon jó, amióta használom csak egyszer lette mvírusos, akkor is csak azért mert a figyelmeztetés ellenére megnyitottam, hogy mi lehet az :)
Utánna szépen format C: win ME - Kaspy - egyéb progik és azóta megy ez erőmű :) Egyébként az almúlt 7-8 év számítógépezős internetezős pályafutásom alatt a legtöbb és a leggorombább vírusokat mindneféle cd újságokrol szedtem össze, pl azt is ami az első gépem vásárlása után két hétel még a BIOS-t is össze kuszálta egy kicsit :) A tűzfalak közüöl melyi ka legegyszerübb és van köztük magyar nyelvü? (Az angollal sajnos hadi lábon állok) |
Quote:
15k-ért már lehet nagyon jó otthoni wireless routereket kapni, még a kábelektől is meg tudsz szabadulni. :) |
Quote:
|
Ha free kell akkor viruskergetőnek az Avast, tüzfalnak Zone Alarm.
Ha áldozol rá akkor Zonalarm Pro+ Nod 32. De jó a Kerió proff is. De ha sokallod az árát akkor biztos veszel számtech ujságot:) Már van olyan amelyik komplett virusirtót ad csak havonta vedd meg a lapot és bene a kód amivel ujjabb egy hónapra napra kész a géped. Persze ehez engedélyezni is kell a frissitést benne:) Volt olyanismerősöm kinek minden fenn volt és rinyált hogy sz*r az egész tűzfal+virusirtó combó mert semmi uj virust nem fog meg. Megnéztem és a frissités gondossan levolt tiltva. Rákérdeztem miért? Felelet: Az Ő gépéről csak ne rohangáljon ki semmilyen progi mert a végén még összeszed valami bacit:) Gyula: Ha összeverekednek akkor próbáld meg a Microsoft AntiSpyware cuccát /megvette GIANT AntiSpyware cégét és azt fejlesztették tovább./ Ha kell vkinél irtanom ezt is szoktam vinni és eddig még nem akadt össze semmivel. |
Nekem Nod32 van, naponta 2-3* frissíti magát, + mellette a Kasper antivírus +antihacker.
Nincs is gondom a vírusokkal :) eddig....... |
licences Virus Buster tök ingyen:)
|
Csak leírom, hogy nekem mi fut a gépen online:
1. Router mögül netezek 2. Zonealarm 3. Nav 4. AVG Free Edition 5. Spyware Terminator 6. Spybot S&D És még így is fog el néha az Ad-adware SE Personal, amit hetente egyszer lefuttatok ezeken felül, valamit...ritkán, de előfordul. És nemrég tértem át Firefox böngészőre. /arra kevesebb vírust írnak tudtommal/Az explolert csak a hód miatt hagytam fennt, mert a firefox nem képes az összes orimat egyszerre láttatni:) |
Quote:
Persze, hogy nem hallasz róla! Szerinted, ha bármelyik bank számítógépes hálózatát feltörnék, és egy csomó lóvét leakasztanának, akkor az megjelenne a médiában? Te betennéd olyan bankba a pénzed, ahol lenyúlják? Ha igen, akkor gratulálok Süti! Az ilyet azért nem hallod, mert nem hozzák napvilágra! |
All times are GMT +1. The time now is 00:27. |