Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Új op-rendszer telepítés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3173)

Tsobi 09-09-2008 19:04

Sikerült feltelepíteni az új operációs rendszert,de most megint segítséget szeretnék kérni. :o

Mivel formattálva lett a cuccos,a driverek is le lettek törölve. Azt mondta nekem egy okos ismerősöm,hogy a netről tudom ezeket letölteni. A kérdésem ezzel kapcsolatos. Honnan,hogy és miért?

A driver léte típusfüggő vagy megfelelő minden mezei-?

Köszi előre is :)

Ati 09-09-2008 19:09

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 190209)
Sikerült feltelepíteni az új operációs rendszert,de most megint segítséget szeretnék kérni. :o

Mivel formattálva lett a cuccos,a driverek is le lettek törölve. Azt mondta nekem egy okos ismerősöm,hogy a netről tudom ezeket letölteni. A kérdésem ezzel kapcsolatos. Honnan,hogy és miért?

Ez sokkal bonyolultabb sajnos ennél. Meg kell nézned, hogy miből mi van a gépben (ki a gyártó, egész pontosan milyen típusú a dolog, amit épp nézel). Alaplap, hálózati kártya, hangkártya, videókártya, esetleges egyéb kártyák, amik még vannak a gépben.

Mindegyiknek fel kell keresned a gyártója honlapját, ahol jó esetben találsz egy downloads, drivers, support vagy valami hasonló című részt, ahol a pontos típusszám alapján le tudod tölteni a drivert.

Itt jegyzem meg, hogy alapvetően azt lehet mondani, hogy már most szerencséd van, mert ma már olyan gépeket is lehet kapni, ami a saját drivere telepítéséig azt se veszi észre, hogy van a gépben hálózati kártya. Anélkül pedig nehéz netezni, úgyhogy ha nincs meg az eredeti cd, akkor igencsak macerás a telepítés... :)

Tsobi 09-09-2008 19:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 190213)
Mindegyiknek fel kell keresned a gyártója honlapját, ahol jó esetben találsz egy downloads, drivers, support vagy valami hasonló című részt, ahol a pontos típusszám alapján le tudod tölteni a drivert.

A pontos típusszámmal kapcsolatban.. az eszközkezelőben találtam olyat,hogy "eszközpéldány egyedi azonosítója"? Ez lenne az?

A másik .. azt,hogy ki a gyártó és mi a típus (gondolom ez a fenti azonosítóból kiderül) hogy/hol tudom megsasolni?

Ati 09-09-2008 19:46

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 190222)
A pontos típusszámmal kapcsolatban.. az eszközkezelőben találtam olyat,hogy "eszközpéldány egyedi azonosítója"? Ez lenne az?

A másik .. azt,hogy ki a gyártó és mi a típus (gondolom ez a fenti azonosítóból kiderül) hogy/hol tudom megsasolni?

Vagy megvan a gép számlája, és azon rajtavan; vagy jó esetben ránézéses technikával megállapítható, ha rá van írva (a gépet kinyitod, és az egyes kártyákat, plusz alaplapot megnézed); vagy mintha régen láttam volna valami programot, ami ezt kiírja, ha felismeri.

Egyedi azonosító nem kell, csak hogy pontosan mi az. Mint autóknál, hogy a gyártó a Skoda, a típus pedig a 120L. Ha felismeri a Win, akkor onnan is megtudhatod, de a legtöbb esetben nem fogja felismerni, csak azt írja, hogy valami általános kártya, azzal pedig nem mész sokra.

Tsobi 09-09-2008 19:48

Tehát mindenképp fel kell nyitnom a beteget?

Ati 09-09-2008 19:53

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 190228)
Tehát mindenképp fel kell nyitnom a beteget?

Ha van egy listád arról, hogy mi van a gépben, akkor nem kell.

Ha a Win kiír részleteket, akkor se kell, de ezt nem tartom valószínűnek.

Ha találsz valami programot, ami részletesen kilistázza, akkor sem kell, ebben viszont most hirtelen nem tudok segíteni.

Ha volt a géphez, illetve az egyes alkatrészekhez külön telepítőcd, akkor se kell, akkor azokat tudod használni.

Tsobi 09-09-2008 19:54

Akkor előkészülök a műtéthez :)

Remedy 09-09-2008 19:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 190231)
Ha találsz valami programot, ami részletesen kilistázza, akkor sem kell, ebben viszont most hirtelen nem tudok segíteni.

Everest. Szepen kiirja azt is, pontosan milyen alaplapod van :)

Redback 09-09-2008 19:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 190233)
Everest. Szepen kiirja azt is, pontosan milyen alaplapod van :)

Nekem mondjuk nem írja ki az alaplapot konkréten, pedig nem régi. 945gcm-s2c :)

rak_loo 09-09-2008 20:51

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 190209)

Szóval van 1 progi melynek neve :Everest ezt letöltöd ferlakod (ingyenes) és neked meg fogja állapítani,hogy mi van a gépedben.Amit kiír megguglizod :D és utánna írod hogy Driver download vagy valami ilyesmit és többnyire ki fog dobni neked rá megfelelőt.

All times are GMT +1. The time now is 16:44.