Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ijjasz vedoero -- Ortorony + Gnom lakashelyzeti teki 50 % (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2956)

Zoli 05-24-2008 09:30

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 176504)
Igazság szerint ti értelmeztétek rosszul Gee-szó szerint leírt üzenetét. 5% "többletvédelem" az valóban 1,05ös szorzó. Az más kérdés hogy az 5% többletvédelem az 1,667% tornyot jelent gnómnál.

neked mi a foglalkozásod? :D
egyébként meg Gee elismerte, hogy tévedett, tehát erről a lehetőségről nincs szó :D

komisz86 05-28-2008 06:57

Kerekítés

Azt tudom, hogy a hód kerekít, és azt is, hogy felfele, csak azt nem, hogy mikor.
Egy példával élve van mondjuk 9,6% torony az orimban (a tanácsadók oldalamon 10re kerekíti). A toronybónusz kiszámolásánál is?
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%

(Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az esetek 99,99%-ban teljesen mindegy, hogy 1,3-as vagy 1,29-as szorzóval számolok, és a kérdés inkább csak elméleti jellegű, de azért ha valaki tudja a választ megköszönném ha megírná.)

Zoli 05-28-2008 07:44

amire kerekít, azzal számol

Princ 05-28-2008 07:59

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 177453)
Azt tudom, hogy a hód kerekít, és azt is, hogy felfele, csak azt nem, hogy mikor.
Egy példával élve van mondjuk 9,6% torony az orimban (a tanácsadók oldalamon 10re kerekíti). A toronybónusz kiszámolásánál is?
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%

A Hód szinte minden esetben egész részét veszi a számoknak, ami inkább a _lefelé_ kerekítésnek felel meg, ha már egyszer kerekítésnek mondod.
A toronybónusz pontos szabályait nem ismerem, de mivel a morál%-nak van tizedes jegye, ezt könnyen elképzelhetőnek tartom itt is, mert hasonlóan sokat számít.
Jobb ha az ember tiszta esetben is a szükségesnél 2-3%-kal több katonát indít, akkor nem éri annyi meglepetés. :)

Zoli 05-28-2008 08:01

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 177456)
A Hód szinte minden esetben egész részét veszi a számoknak, ami inkább a _lefelé_ kerekítésnek felel meg, ha már egyszer kerekítésnek mondod.
A toronybónusz pontos szabályait nem ismerem, de mivel a morál%-nak van tizedes jegye, ezt könnyen elképzelhetőnek tartom itt is, mert hasonlóan sokat számít.
Jobb ha az ember tiszta esetben is a szükségesnél 2-3%-kal több katonát indít, akkor nem éri annyi meglepetés. :)

szerintem, ha a tizedesek beleszámítanának, nem kerekítene alapból, mert így nem lenne áttekinthető, mindig számolni kéne..én úgy tartom logikusnak, hogy amennyire kerekít, azt is használja.

Princ 05-28-2008 09:49

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 177457)
szerintem, ha a tizedesek beleszámítanának, nem kerekítene alapból, mert így nem lenne áttekinthető, mindig számolni kéne..én úgy tartom logikusnak, hogy amennyire kerekít, azt is használja.

Hogy mi az áttekinthető, meg mit kéne számolni és milyen elvek alapján az 1 dolog. A valóság meg egy másik; ami időnként nem egyezik azzal, amit az ember elképzelt. :rolleyes:

Szerencsére azt nem kell találgatni, hogy léteznek-e ki nem írt értékes tizedesjegyek a Hódban:
http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=102

Zoli 05-28-2008 09:58

most nem a morálról, hanem a tornyokról van szó, és mivel nem ugyanaz a kettő, a tizedesjegyek terén is eltérhetnek..a morálnál van, a toronynál nincs...ez az én véleményem, de ezt csak Ati tudja biztosra.

Princ 05-28-2008 10:14

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 177472)
most nem a morálról, hanem a tornyokról van szó, és mivel nem ugyanaz a kettő, a tizedesjegyek terén is eltérhetnek..a morálnál van, a toronynál nincs...ez az én véleményem, de ezt csak Ati tudja biztosra.

Mondtam én hogy ugyanaz a kettő? Nem. Csak annyit hogy más dolog tudni vmit, és más tudni vélni. De ez az üzenet úgy látom már sikeresen átment.

Paliking 05-28-2008 10:24

Szerintem a toronyterületnél is van tizedesjegy.

Valezius 05-28-2008 10:26

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 177453)
Azaz 10*3=30%
avagy 9,6*3=29%

(Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az esetek 99,99%-ban teljesen mindegy, hogy 1,3-as vagy 1,29-as szorzóval számolok, és a kérdés inkább csak elméleti jellegű, de azért ha valaki tudja a választ megköszönném ha megírná.)

Amikor en kerdeztem ezt, akkor azt mondtak, hogy:

ha van 236hekim, es 14tornyom, akkor a bon egyszeruan: 1+2*14/236 akar hany tizedesjegyig tart a dolog. En mindig ezzel a pontos ertekkel szamolok, eddig nem volt vele baj, majd visszakeresem a kerdesemet.

All times are GMT +1. The time now is 05:42.