![]() |
Quote:
egyébként meg Gee elismerte, hogy tévedett, tehát erről a lehetőségről nincs szó :D |
Kerekítés
Azt tudom, hogy a hód kerekít, és azt is, hogy felfele, csak azt nem, hogy mikor.
Egy példával élve van mondjuk 9,6% torony az orimban (a tanácsadók oldalamon 10re kerekíti). A toronybónusz kiszámolásánál is? Azaz 10*3=30% avagy 9,6*3=29% (Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az esetek 99,99%-ban teljesen mindegy, hogy 1,3-as vagy 1,29-as szorzóval számolok, és a kérdés inkább csak elméleti jellegű, de azért ha valaki tudja a választ megköszönném ha megírná.) |
amire kerekít, azzal számol
|
Quote:
A toronybónusz pontos szabályait nem ismerem, de mivel a morál%-nak van tizedes jegye, ezt könnyen elképzelhetőnek tartom itt is, mert hasonlóan sokat számít. Jobb ha az ember tiszta esetben is a szükségesnél 2-3%-kal több katonát indít, akkor nem éri annyi meglepetés. :) |
Quote:
|
Quote:
Szerencsére azt nem kell találgatni, hogy léteznek-e ki nem írt értékes tizedesjegyek a Hódban: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=102 |
most nem a morálról, hanem a tornyokról van szó, és mivel nem ugyanaz a kettő, a tizedesjegyek terén is eltérhetnek..a morálnál van, a toronynál nincs...ez az én véleményem, de ezt csak Ati tudja biztosra.
|
Quote:
|
Szerintem a toronyterületnél is van tizedesjegy.
|
Quote:
ha van 236hekim, es 14tornyom, akkor a bon egyszeruan: 1+2*14/236 akar hany tizedesjegyig tart a dolog. En mindig ezzel a pontos ertekkel szamolok, eddig nem volt vele baj, majd visszakeresem a kerdesemet. |
All times are GMT +1. The time now is 05:42. |