![]() |
A Magyar Sport napja
1875-ben e napon rendezte a Magyar Athletikai Club a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000. május 2-án hozott határozata alapján május 6-án tartják A MAGYAR SPORT NAPJÁt.
|
Quote:
|
:D
Quote:
|
Sajtó szabadság napja
Az ENSZ 1991 őszén nyilvánította május 3-át a Nemzetközi Sajtószabadság Napjává, annak emlékére, hogy 1991. május 3-án tették közzé a Windhoek Nyilatkozatot, amelyben az afrikai népeknek a független és pluarista sajtóhoz való jogát fogalmazták meg. Ezen a napon világszerte megemlékeznek azokról az újságírókról, akiket munkavégzésük közben gyilkoltak meg.
Nem provokatív kérdés, de szabad ma Magyarországon a sajtó szerintetek?:confused: |
Quote:
|
Szerintem nézőpont kérdése, van akiknek szabad...mindent.:eek:
|
Sziasztok!
Kell-e a mai napnál jelesebb nap, anyák napja alkalmábol köszöntök minden anyukát! |
Megemlíteném ezt a jeles napot is:
MÁJUS 4. – SZENT FLÓRIÁN – A MAGYAR TŰZOLTÓK NAPJA http://jelesnapok.neumann-haz.hu/prod/img/csik.gif Nagyon sokszor kockáztatják a testi épségüket,hogy segítsenek másokon. (Én is voltam TÜO) Ja és Gyula is:) Szóval éljenek a tűzoltók is;););) |
Quote:
|
Quote:
Csoóri Sándor ANYÁM FEKETE RÓZSA Anyámnak fáj a feje, nem iszik feketét — Anyámnak fáj a feje, nem szed be porokat: szótlanabb sápadtsággal feji meg tehenét, szótlanabb sápadtsággal söpröget, mosogat. Anyámra durván szólnak jöttment idegenek? Anyám az ijedtségtől dadog és bereked. Sötét kendőjét vonván, magányát húzná össze: ne bántsa többé senki, félelmét ne tetőzze. Anyám utakon lépdel s nem jut el sehova. Szegénység csillagától sebes a homloka; vállára még az orgonavirág is úgy szakad, mintha csak teher volna, jószagú kárhozat. Nyár van égen és földön, zene szól, muzsika, Anyám csönd-sivatagján el kell pusztulnia. Gépek, gyártmányok zengnek csodáktól szélütötten, de egy se futna hozzá: „segítek, azért jöttem”. Anyámnak fáj a feje — anyámnak fáj a semmi, Anyám fekete rózsa nem tud kiszínesedni. Egy éjjel földre roskad, megtört lesz majd, kicsi — Bejön egy madár érte s csőrében elviszi. |
All times are GMT +1. The time now is 09:20. |