Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Mi ez? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2810)

Ati 07-09-2008 11:17

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 183191)
Msnen időnként szoktam kapni olyan üzeneteket be nem jelentkezett ismerőseimtől, amik csak egy linkből állnak, és mindegyik .info-ra végződik. Természetesen meg nem szoktam őket nyitni, de az érdekelne, hogy kiben van ilyenkor a hiba? Egyáltalán milyen oldalakra irányítanak ezek? :o

Ilyenkor a másik félnek sikerült belesétálnia egy csapdába, és megnyitott egy hasonló oldalt. Általában ártalmatlanok ezek, és csak egy webes msn belépőoldalt adnak, ahova be kéne jelentkezned, ezzel megtudják a jelszavadat, és a nevedben tovább tudják küldözgetni az oldaluk címét, ezzel egyre több és több msn belépő adatait szerezve meg.

Ilyenkor a teendő, hogy szólsz annak, akinek a nevében ez jött, és megkéred, hogy:

1, változtasson jelszót az msn belépésén
2, ne dőljön be a jövőben ilyen butaságoknak

Andrew 07-09-2008 12:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 183192)
Ilyenkor a másik félnek sikerült belesétálnia egy csapdába, és megnyitott egy hasonló oldalt. Általában ártalmatlanok ezek, és csak egy webes msn belépőoldalt adnak, ahova be kéne jelentkezned, ezzel megtudják a jelszavadat, és a nevedben tovább tudják küldözgetni az oldaluk címét, ezzel egyre több és több msn belépő adatait szerezve meg.

Ilyenkor a teendő, hogy szólsz annak, akinek a nevében ez jött, és megkéred, hogy:

Köszönöm szépen :)

Redback 07-09-2008 12:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 183192)

Nekem tesóm egyszer rákattintott egy ilyenre, illetve elfogadott egyet.Küldött egy zip fájl, és írta alá hogy ezek a szombati bulim képei....
EGy fincsi MSN+MSN plus amortizált uninstallálás után jó is lett.

AZ oldalasról nem tudok sok mindent.

szamóka 07-09-2008 15:41

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 183195)
AZ oldalasról nem tudok sok mindent.

Vágóállatok bordája...;)

Grabi 07-25-2008 13:29

újabb komoly informatikai problémával harcolok. előbb mások gépre fel tudtam rakni egy pókerkliens setup.exe-jét, amivel elindulna a felrakása. ezzel szemben itthon "a forrásfilet nem lehet olvasni" és a norton azonnal beugrik, hogy: "A fájl ártalmas kódot tartalmaz. Kérjük küldje el a fájlt az ESET-nek vizsgálatra."

pedig kizárt, hogy vírusos legyen, mert nagy cég hivatalos oldaláról lett volna letöltve. mit lehet tennem? (sütiket már töröltem, az nem nyert)

Ati 07-25-2008 13:30

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 184338)
újabb komoly informatikai problémával harcolok. előbb mások gépre fel tudtam rakni egy pókerkliens setup.exe-jét, amivel elindulna a felrakása. ezzel szemben itthon "a forrásfilet nem lehet olvasni" és a norton azonnal beugrik, hogy: "A fájl ártalmas kódot tartalmaz. Kérjük küldje el a fájlt az ESET-nek vizsgálatra."

pedig kizárt, hogy vírusos legyen, mert nagy cég hivatalos oldaláról lett volna letöltve. mit lehet tennem? (sütiket már töröltem, az nem nyert)

Ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy nem vírusos, akkor a telepítés idejére kapcsold ki a vírusírtót, majd ezután kapcsold vissza.

Grabi 07-25-2008 13:30

ez is megtörtént, marad a forrásfileos hibaüzenet.

Ati 07-25-2008 13:32

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 184340)
ez is megtörtént, marad a forrásfileos hibaüzenet.

Akkor elképzelhető, hogy már letöltés közben ráugrott a vírusírtó, és nem hagyta letölteni. Ez esetben már a letöltés előtt kapcsold ki, és töltsd le újra.

Grabi 07-25-2008 13:32

úgy értettem, telepíteni még nem sikerült, a letöltésnél megakadtam.

Ati 07-25-2008 13:35

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 184342)
úgy értettem, telepíteni még nem sikerült, a letöltésnél megakadtam.

Hmm? Tehát nem megy a vírusírtó, se a norton, se a nod, és nem tudod letölteni? :eek:

All times are GMT +1. The time now is 20:50.