Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Drágakő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=260)

Csokibácsi 02-21-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by Davalon
Jó akkor mondok másik példát: a gabonát nem úgy eszed meg ahogy learatják, gondolom én. Látsz malmokat a Hódítóban, amik megőrlik?

Ezt akartam felhozni én is példának :)
Nem kell mindig a valós élettel összehasonlítani a hódítót. Ilyen alapon pl. a foglalt föld hol marad? Az ellenség határainál? Vagy hazahozzák a katonák? Szerintem úgy néz ki az országok területének térképe, mint egy töredezett fájlrendszer a merevlemezen :) (kivéve frissen regelt orik)
Ha egyből pénz megy a bányából, azt a pénzt lehet lopni, fosztani.

De felőlem lehet aranybánya is meg drágakő is, csak ne maradjon így :)

wand 02-21-2006 20:31

Quote:

Originally Posted by Davalon
Jó akkor mondok másik példát: a gabonát nem úgy eszed meg ahogy learatják, gondolom én. Látsz malmokat a Hódítóban, amik megőrlik?

oks meggyőztél, se malmok, se pékek, se molnárok. igaz a játékba nem is kellenek.
de ne menjünk bele értelmetlen vitákba.

mind olvashattuk, per pillanat irdatlan változások nem várhatók a játékben, szal ne akarjuk egyes részeit teljesen átértelmezni. ami "hibás" azt javítsuk.
van drágakőbánya, van drágakő, van neki hely a rakikban, van neki hely a piacon, van Kincstár menű, mindehez szép történet kitalálvam arról, hogy a császár megevszi a drágakövet és palotát épít belőle. és van mindezeknek súgójuk..
épp csak az egész simán értelmetlen, mert nevetséges áron veszi meg a császár.

mindnnek az átformálása valami tök mássá, szerintem nem lesz mostanában megcsinálva...

szerintem a jelenlegi struktúra megtartásával, csak a drágakő felvásárlási árának emelésével lehet értelmet adni az egésznek.

szal lévén én vagyok a témaindító pontosítom a kérdést: mennyivel emelkedjen a drágakő ára?

Davalon 02-21-2006 20:39

Egyenlőre úgy néz ki, a szavazás elég egyértelműen alakul.

Davalon 02-21-2006 20:43

Amúgy mivel a szavazásnál megadtál egy olyan lehetőséget, hogy találjatok ki valami újat, és én oda voksoltam, dobtam be az aranybánya ötletét.

Senki 02-21-2006 23:43

Dav: láttad: mindenkinek jó akár az aranybánya közvetlenül is, de az nagobb változtatás és így az kimarad egyelőre, az viszont nem az, hogy felemeljük értelmes árak közé a drágakőét.
pl 0-10k-ig mozoghat a piaci áraktól függően és azért éri meg olyat termelni mert közvetlen eladható, szemben a nyersanyaggal... épp csak azt kellene megoldani hogy ne érje meg csak azt termelni..

Artúr 02-22-2006 07:21

A második verzióra szavaztam, de fenntartom, hogy csak a bányászati termékek átlagárához kössük. :cool:

wand 02-22-2006 07:59

eleve nyersanyagárakat írtam... :)

mondjuk hozzátennék még mindegyikhez, egy olyan kitételt, hogy a maximum árat azért meg kéne határozni (szerintem max 2000 arany legyen), hogy ne érje meg emiatt borítani a piacot :)

Phoenix 02-22-2006 09:37

na igen, de ha piacozni akartok vele, akkor arra figyelni kellene, hogy a Császári felvásárlás is nagyon ingadozó legyen, hogy így kerüljön ki a piacra a drágakő, és akkor tényleg meg lehet oldani az igazi piacozást :)

Reaktor 02-22-2006 10:28

Jó ötlet!

Legyen a drágakő ára a három bányászati cikk átlagára, de max 2000 arany.

Ekkor megéri tartani, de a piaci manipuláláshoz még nem túl magas.

De arra vigyázni kell, hogy a piacra max milyen áron kerülhessen ki, mert visszaélésre ad lehetőséget.

Gondoljunk csak bele.

A piacra csak az átlagár felett éri meg kirakni, hiszen alatta azonnal megveszi valaki, majd eladja haszonnal a császárnak.

Tehát vagy az teszi a piacra aki tárolni akarja, vagy az, aki spekulál arra, hogy nőni fog az árfolyam.
Aki eladni akarja az a császárhoz viszi, hiszen Ő a végfelhasználó, Ő azonnal megveszi.

Én úgy gondolom, hogy a piacon csak kis mennyiségek lennének, és ha bármilyen áron ki lehet tenni, akkor ez a termék remekül alkalmazható lenne piaci pénzáthúzásra.

Erre van valakinek valamilyen ötlete?

Phoenix 02-22-2006 10:34

ez nagyon is igaz, ezzel sokkal könnyebb lenne utalgatni :confused: de akkor erre nincs is vajon jó megoldás??? :confused:

All times are GMT +1. The time now is 12:28.