Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Kapcsolódási hiba (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2402)

BeeLord 01-05-2009 20:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201077)
Ha win-ed van, akkor a gépen a tűzfalat még meg kell nyitnod ezeknek a portoknak.

Az mi, hogy kell csinálni? Ha "win" alatt windowst értesz(félek, nem), akkor igen, az van.

Ati 01-05-2009 20:32

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 201078)
Az mi, hogy kell csinálni? Ha "win" alatt windowst értesz(félek, nem), akkor igen, az van.

Azt értettem alatta. A Windowsnak is van saját tűzfala, az is blokkolhatja ezeket a portokat. AKkor hiába továbbítja a router a gépednek, az még csak félsiker, mert a géped nem engedi be.

A Security Centerben tudsz megadni portokat a Windowsnak, amiket beenged (Exceptions, Add port...), oda is írd be ezeket, amiket be szeretnél engedni a gépre.

Redback 01-05-2009 20:34

ezzel a módszerrel én is tudook szervert csinálni játékokhoz?

BeeLord 01-05-2009 20:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201079)
Azt értettem alatta. A Windowsnak is van saját tűzfala, az is blokkolhatja ezeket a portokat. AKkor hiába továbbítja a router a gépednek, az még csak félsiker, mert a géped nem engedi be.

A Security Centerben tudsz megadni portokat a Windowsnak, amiket beenged (Exceptions, Add port...), oda is írd be ezeket, amiket be szeretnél engedni a gépre.

Na most itt meg kell adnom valami protokollt is(TCP, vagy UDP) és a routerrel ellentétben itt nincs "all" opció...

Ati 01-05-2009 20:42

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 201082)
Na most itt meg kell adnom valami protokollt is(TCP, vagy UDP) és a routerrel ellentétben itt nincs "all" opció...

Vedd fel mindkettőt. (Azt hiszem kétszer kell megadni hozzá, egyszer ezzel, egyszer azzal.)

A leírásban elvileg bennevan, hogy melyiknek kell lennie, de a legbiztosabb a mindkettő, ha nem írja.

Ati 01-05-2009 20:43

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 201080)
ezzel a módszerrel én is tudook szervert csinálni játékokhoz?

Ha a játék ezt engedi, akkor nagy valószínűséggel igen.

Nem mondom 100%-ra, mert láttam már olyan netszolgáltatót, akinél az összes ügyfél egyetlen közös ip címet használt, ott ez nem megoldható.

BeeLord 01-05-2009 21:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201083)
Vedd fel mindkettőt. (Azt hiszem kétszer kell megadni hozzá, egyszer ezzel, egyszer azzal.)

A leírásban elvileg bennevan, hogy melyiknek kell lennie, de a legbiztosabb a mindkettő, ha nem írja.

A leírásban az szerepel, hogy mindkettőt lőjjem be.

No de ezzel a tűzfalas mizériával meg is lennék, viszont még mindig nem lehet belépni az általam kreált partiba. Hozzáadtam pedig tcp és udp protokollal is az összes portot. Lehetséges, hogy esetleg a vírusírtó blokkolja? Mert mást nem nagyon tudok elképzelni. De persze az is lehet, hogy valami abszolút bagatel hiba leledzik a problémák hátterében.

Ati 01-05-2009 21:28

IP cím stimmel? Te vagy a 192.168.2.2?

BeeLord 01-05-2009 21:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 201094)
IP cím stimmel? Te vagy a 192.168.2.2?

Igen, ez stimm.

Ati 01-05-2009 21:32

Akkor ha az ipcím működik, a tűzfal beengedi, a router beengedi, akkor annak mennie kéne.

Amit még kipróbálhatsz, hogy a routerben beállítasz naplózást, és megnézed, hogy továbbít-e valamit, vagy már odáig se jut el esetleg.

All times are GMT +1. The time now is 06:07.