Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Országnév választása regisztrációnál (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2276)

Stev 08-29-2007 12:25

Nem értem ezt a legyen feltüntetve a karakterkészlet dolgot. Magyar ábécé betűi, számai. Ezen mi nem elég egyértelmű? Az meg hogy némely spec karaktert a saját alakjában tesz ki, még nem jelenti azt hogy lehet is használni őket.

Burning 09-01-2007 19:05

Ati lenne egy kérdésem, remélem válaszolsz:)
ha mondjuk valahol ilyen nevet választanék, hogy y,x,z,zs akkor törölnétek az orimat elfogadhatatlan név miatt? nem akartam megadni a nevemet, de ha foglalkozol vele priviben elküldöm pontosan mi az...
most ezzel kicsit rámijesztettek, mert azt mondták tuti törölni fogják:(

Pepa 09-01-2007 22:25

Olyan lehetőség miért nincs, hogy nem érdekel a bővités, de foglalkozom és érdekel az országom neve, sőt nem akarok kisregényt írni a neve helyére és el tudok számolni 30-ig? Így sajnos nem tudok szavazni.

Csokibácsi 09-01-2007 22:33

Mondjuk ez a 30 vagy hosszabb kérdés egyszerűen kiküszöbölhető lenne egy maxlength="30" -cal az input részben.

Lyra 09-02-2007 11:36

Kíváncsi vok mikor jön az az 5let, hogy az illető jukkártya /lukkártya/ kódban szeretné látni az orinevét...:D:confused::p

Croissant 09-02-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by Lyra (Post 122015)
Kíváncsi vok mikor jön az az 5let, hogy az illető jukkártya /lukkártya/ kódban szeretné látni az orinevét...:D:confused::p

Maradjunk a lyukkártyánál :):):)

Pax Hungaricum 09-11-2007 15:39

Quote:

Originally Posted by Lyra (Post 122015)

Rögöhni fogsz, de én kis koromban imádtam a lyukkártyás rendszereket... :) Valószínűleg informatikusnak születtem, életem első PCjét 1990-ben szedtem darabokra... (Utána össze is udtam rakni egy kis segítséggel:D De tényleg!:D) Önszorgalomból megtanultam a BASIC nyelvet, saját játégprogramot is szerkesztgettem... qBasiccel is csomót bohóckodtam, ez kb 91-92-ben volt. (Ekkor 8 éves voltam. Igen, 6 évesen már PC-m volt.:D)
Aztán fater melóhelyén nem ilyen kartonpapíros blokkolóóra volt, ahnem lyukkártyás. És valahol 10-11 éves koromban programoztam is lyukkártyolvasót. :D
Imádtam a lyukkártyákat... Néha tök vicces képek lettek beütve a műanyagkártyákra. :D Pl a furcsa (szokatlan, ritka) nevű emberek blokkolókártyáin el lehetett szórakozni... :D:D:D

Windows 1.0... Micsoda szuper dolog volt! Működött mge minden!
Nyilván azért, mert 95%-ban lopott volt a program... :D Aztán a 2.0 is jó volt még, 3.0, 3.1... No ott már voltak gondok, amikor mindenféle kifacsart verziók jelentek meg (pl 3.2) meg ugye utt már jöttek az érthetetlen hibaüzik... :D
Aztán Win'95, onnantól kezdve a felhasználó hülyült.
Ezeket a vindózokat butításra programozzák.
Valamiből a szervizekben is élni kell....

Érdekes, 13 évesen simán beprogramoztam egy MSCDEX-t, vagy bármit fejből... Most meg mi van? Bedugod a cuccot, és ha a vindóz nem ismeri fel, akkor ott állsz meglőve...

A régi szép idők voltak az igaziak... Nem ez a mostani ócskaság...
Mi ez már? Megnyomod a gombot, azt már működik is. Az egész informatikának elveszett a varázsa... Az 5 éves ksilány, és a 90 éves mami is képes windózt kezelni, mert 0 tudás kell hozzá. Ez egyébként tök jó... lenne.. ha hibátlanul működne..

Úgyhogy ÉLJEN A UNIX ! :D

csofika 09-12-2007 14:05

Most már csak azt nem értem, hogy egy ilyen született zseninek, mint Pax Hungaricum miért jelent ekkora problémát egy normális, szabályok szerinti országnevet megadni.

Juhéj, időközben rájöttem, mert 6 évesen a programozó nyelvet tanulta meg, nem a magyar ABC-t és a sok karakter azóta is összezavarja.

Szerintem értelmetlen a topik, mert elég nagy a variációs lehetőség az országnevek kiválasztására.

Ahhoz pedig, hogy az ori nevet beszerkeszted excel táblába, hogy 30 karakteren belül legyen, inkább nem fűznék kommentárt:)

Elnézést, de most a röhögéstől nem bírok tovább írni:)

hami 09-12-2007 15:02

Látom neked a kedvenc időtöltésed Paxi piszkálása. Jó elfoglaltság. :)

laci 09-12-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by hami (Post 124184)
Látom neked a kedvenc időtöltésed Paxi piszkálása. Jó elfoglaltság. :)

Jól elvannak egymással a srácok, egyik "piszkálódik" (csúnyább kifejezés szerkesztve ;) ), a másik dühöng :cool:

All times are GMT +1. The time now is 07:46.