Quote:
Originally Posted by Szecsa
Csakazorias! (igy egybe)
Szerintem a gnom hiaba tud atalakulni, hiaba tobb a hadugyi tekije, nezzetek meg :) Oriasnak is +15% hadiero, es maris ott van mint a gnom. A gnomnak az erosebb tornyai szerintem elhanyagolhatoak, viszont faji varija szerintem merfoldekkel jobb az oriasnak mint a gnomnak. Gnommal amennyi tolvajt kell tartanod magasabb szinteken, annyival tobb varit tart az orias, es maris artozni tudja a gnomot :) (ez hadisra vonatkozik) Max. 5. szintre jo a gnom, mint hadisnak, de rengeteget kell lenni, es ha haboru van, akkor elkepzelheto, hogy elhullik az orszag eleg hamar...(es akkor hiaba van sereg...)
|
Azért nem egészen így van. Én mindkettővel játszottam, és fantasy világokban szimpatikusabb az óriás, ezért nem vagyok elfogult a gnómmal szemben. A gnóm +50%-os hadi tekercse, és az óriás +30%-os tekercse, és +15% támadóereje együtt kb. ugyanolyan erőssé tesz a gnóm és az óriás hadi egységeket(1.3*1.15=1.495). A gnóm előnye viszont a 10%-al több lakás tekercsben van, és ezt még az óriások kissebb tanyaigénye, és a gnómok nagyobb könyvtárigénye sem ellensúlyozza teljesen. Persze ez csak egy kevéske előny, de az tornyok is adnak egy kevéske előnyt védekezésben. Az óriás előnye ezzel szemben a varázslatuk, viszont tőlük azért valamennyi tekit el lehet vinni, nem annyira éri meg, de tőlem azért voltak akik vitték, mikor óriás voltam, és a károm nem volt olyan kicsi, még ha csak 20%-a is másénak. Viszont az is igaz, hogy ha valaki nem kerül bele nagyobb konfliktusba, akkor az ellene irányuló tolvajakciók mindig a haszonszerzésre irányulnak, ami lehet teki vagy raktár lopás(esetleg pénz, de én kereskedő szoktam lenni, így azt nem viszik tolival). A gnómnál az elsőt nem lehet, a második meg elkerülhető a raktár gyakori ürítésével. Emiatt tapasztaltam, hogy gnómmal sokkal ritkábban loptak tőlem, mint óriással. Konfliktusban meg hiába van az óriásnak több varija(a hadisról beszélek), azért nem biztos, hogy befér a mágikus pajzson keresztül, de ha mégis, a tolvajakciókkal szemben nem teljesen védtelen(50%), és ha túlélő, akkor az emberei elleni akciók ellen még védettebb, és a gyújtogatás az épületek elleni.
Nem folytatom tovább, szerintem hadisként mindkettő megállja a helyét, megvannak az előnyeik/hátrányaik, viszont varisnak csak az óriás. Tolisnak meg egyik sem.
|