Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A tekercsek jövője (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1925)

Kutyuleee 06-24-2007 21:45

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 105156)
ha nem is a faji tulajdonságok miatt, ha nem sztem, hogy nagyon jó hadist, valamint varist lehet kihozni belőlük. És az jobban megéri, mint megvédeni azt a pár tekit. ott a piac, vagy tud írni annyit, hogy elég legyen neki. A föld sokkal értékesebb, mint a teki.:)

Lehet én vagyok a hülye de nem értem:D Pont 2 tekivédő fajről van szó:D Meg szted mitől lehet jó hadist vagy varist kihozni belölük, ha nem a faji tulajdonságok miatt??? ha nem azon múlna akkor a fél-elf is kiválló hadis ennyi erővel...
Amúgy meg az óriás nagy elönye pontosan a faji variból, hogy nem kell neki kocsma, a gnóm pedig igen is a +50%miatt jó faj.

Toti 06-24-2007 21:53

igen, elírtam egy kicsit a hozzászólásom. nyolcvan beírására nem így akartam leírni ezt, de így jött ki.

"Talán még az is lehet hogy fentebb nem is a tekercslopások miatt választják sokan az óriást meg gnómot,"

Na erre írtam, viszont azt akartam, hogy tuti, hogy nem a tekik miatt választják, hanem a többi érdemei miatt a fajoknak. így érthetőbb?

Synkel 06-24-2007 22:11

Azért a tekivédett fajokról, illetve a gyakoriságukról el kell mondani azt is, hogy ők is elég vacakul szerzik meg másnak a tekijét. Viszonylag ritka a tolis óriás, és a gnómnak is macerás tekit szerezni, bár egyéb területen kifejezetten jó tolis...

Szecsa 06-24-2007 23:09

Mennyi az elfogadhato ara egy tekercsnek? 700 arany?

Gyula 06-25-2007 05:55

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105162)
Azért a tekivédett fajokról, illetve a gyakoriságukról el kell mondani azt is, hogy ők is elég vacakul szerzik meg másnak a tekijét. Viszonylag ritka a tolis óriás, és a gnómnak is macerás tekit szerezni, bár egyéb területen kifejezetten jó tolis...

Így van, a gnóm háború esetén kiválóan tudja használni a tolvajait, emellett jóhadi is. Ezért is cserélem le a kiherélt elfjeimet gnómra majd.

-Fegya- 06-25-2007 07:19

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 105170)

A csoport árszíntjétől függ.
1 hektár termelőterület jövedelmezősége csoporton belül hosszabb távon kiegyenlítődik.
A teki azért különleges árucikk, mert nagy vagyonokat felvinni tekercsben a legegyszerűbb.

sasa 06-25-2007 07:27

A teki áral esésének kifejezetten örülök. :)
Eddig csak olyan csopiban voltam, ahol 11k-17k a teki ára. Az is igaz, hogy nem játszom régóta, de ez elég volt egy felismeréshez. A nagyon magas árak képesek kinyírni a katona piacot. És az meg nem sok örömet okoz, ha minden egyes embert magamnak kell képezni, mert a piacon mindig pangás van.
A hiperinfláció vége pedig áremelkedés lesz. Nem fogja megérni a tekercsírás, ha már a gabona is jobban jövedelmez, vagy a bank, vagy akármi más. A piacoknak van vmi önszabályozása, ami a szélsőségeket igyekszik letörni. Ebben szerintem mindig lehet bízni.

Phoenix 06-25-2007 09:07

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 105170)

Ez nagyban függ attól, hogy eladod vagy veszed ;)

Quote:

Originally Posted by sasa (Post 105194)
Eddig csak olyan csopiban voltam, ahol 11k-17k a teki ára.

:eek: ez melyik csoport?

Burning 06-25-2007 12:53

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 105127)
Üdv :)

Valamelyik nap épp azon gondolkodtam, hogy a tekercs árak egyre jobban zuhannak. Gondolom ennek két fő oka van...az egyik az, hogy több százan, ha nem több ezren írják nap mint nap a rengeteg tekit, ez önmagában a kisebbkik gond lenne. De sokan vannak, azok is akik, már rendelkeznek adott esetben több millió tekerccsel és azután újráznak, így egyszerre óriási mennyiségű teki kerül be ismét a játékba. Szvsz ez pár hónap múlva azt eredményezheti, hogy a mostani ár töredékébe kerülhet. Ez sztem nem a legjobb dolog anyagi szempontból, bár ez lehet sok tekivédelem nélküli fajnak a mentsvára, hogy a tolvajok nem fogják a tekiket lopni, mert nem ér annyit, mint amit esetleg másból megszerezhetne.

Lehet hülyeség, ez amit leírtam, de várom a véleményeteket. :)

hát igen:(
mikor tartalékot gyüjtöttem még 1,5* ennyi volt az ár, tehát egyre kevesebbet ér a hátterem...

Ati 06-25-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 105234)
hát igen:(
mikor tartalékot gyüjtöttem még 1,5* ennyi volt az ár, tehát egyre kevesebbet ér a hátterem...

Ez benne van a pakliban. Az árak alakulását az összes tényező ismeretében nagy valószínűséggel előre meg lehet jósolni, ennek fényében kell tervezni.

All times are GMT +1. The time now is 05:50.