Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   mészárlás módosítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1829)

Reni 06-02-2007 12:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 100407)
így is elég sok előnye van a vipnek. Nehogy már megkapja azt is, hogy alulról kevésbé mészárolják vagy ő mészárol fölülről többet :p

http://forum.queosia.com/showthread....410#post100410

NorB 06-02-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 100405)
Én azt sem értem miért kipakolni kell, ha látom, hogy befér aki alulról támad?
Ha látom hogy befér egyértelmű, hogy szembemegyek vele, és nem kipakolok...max a varikat meg a tolikat, amit kv. után rögtön vissza is veszek.

Egység így sem marad az orimba, így hiába jön mészizni, sokat nem tud.

a kipakolni jelent sokmindent, szembemenést, segihívást, piacot stb.
de ne merüljün el taktikai kérdésekben :)

a hadüzi módosít a dolgon természetesen, de a lényegi probléma nem változik

Synkel 06-03-2007 12:40

Quote:

Ha látom hogy befér egyértelmű, hogy szembemegyek vele, és nem kipakolok...max a varikat meg a tolikat, amit kv. után rögtön vissza is veszek.

Egység így sem marad az orimba, így hiába jön mészizni, sokat nem tud.

Hányszor tudod egy nap piacra tenni mészár előtt a seregedet? Ha feltételezzük is, hogy van elég pénzed, illetve van elég sereg a piacon legjobb esetben napi 5x mehetsz Ahmedhez, szal ezzel lehet ugyan taktikázni olykor, de tisztességes háborúban hasonló tudású szövetségek közt iszonyat hátrányba manőverezheted magad...

Reni 06-03-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 100499)
Hányszor tudod egy nap piacra tenni mészár előtt a seregedet? Ha feltételezzük is, hogy van elég pénzed, illetve van elég sereg a piacon legjobb esetben napi 5x mehetsz Ahmedhez, szal ezzel lehet ugyan taktikázni olykor, de tisztességes háborúban hasonló tudású szövetségek közt iszonyat hátrányba manőverezheted magad...

épp hogy a szembemenést ajánlottam, ami nem hogy hátrányhoz, hanem előnyhöz vezet

Quote:

Ha látom hogy befér egyértelmű, hogy szembemegyek vele, és nem kipakolok....

Kutyuleee 06-03-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 100407)
így is elég sok előnye van a vipnek. Nehogy már megkapja azt is, hogy alulról kevésbé mészárolják vagy ő mészárol fölülről többet :p

egyetértek, ezzel az alapötlet nekem is teccik, de a változtatást csak úgy támogatom ha mindenkinek, nem szabad kivételezni a vipekkel játékmenetet érintő kérdésekben sztem.

Grabi 06-03-2007 13:05

de agresszív itt mindenki...hát ott a sokak által javasolt diplomácia, nem? :) úgyis csak kárt okozunk a másiknak, akkor minek harcolni? szépen senkinek nem lenne egysége, csak piac meg kocsma. reggel az emberek kimennek a piacra, körbenézni, enni egy-egy lángost. utánna megnézik az óvoda fc-pannonfölde fc vállogatott mérkőzést a kocsmába pár sörrel leöblítve, majd beugranak a szomszéd templomba imádkozni a hódító istenéhez, hogy ilyen szép az élet. Du. a napsütésbe kimennek a lajosforrási talira, pletyiznek egy jót, hurka-kolbász, fröccs. Este jó kis csoportos bálokat rendeznek és este a drága férj/feleség a kis lurkókkal várja haza az embert. Megölelik, megcsókolják és szép az élet

Non Omnis Moriar 06-09-2007 13:16

Ez most felvet egy olyan problámát, mért is van ekkora különbség a felfelé és a lefelé között... Az eredeti koncepció azért született, mert a kisebb ország elvileg hátrányban van. A gyakorlat szerint viszont most épp az ellenkezője van, és a nagyobb van hátrányban...

Kutyuleee 06-09-2007 19:45

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 102078)
Ez most felvet egy olyan problámát, mért is van ekkora különbség a felfelé és a lefelé között... Az eredeti koncepció azért született, mert a kisebb ország elvileg hátrányban van. A gyakorlat szerint viszont most épp az ellenkezője van, és a nagyobb van hátrányban...

ezzel az a gond, hogy a közel egyforma országok, akik közt mondjuk 10-20 heki eltérés van, a nagyobb óriási hátrányt "élvez" ezzel ami nincs egyensúlyban azzal hogy szinte nem is nagyobb az országa... az a baj, hogy az üres hekik nagyon leterhelik a pontszámot, és így ha elkezd bontani, csak magát hozza mégrosszabb helyzetbe(feltéve hogy közel egyforma erős orikról beszélünk)...

Non Omnis Moriar 06-10-2007 06:27

Igen, ezen kéne valamelyest javítani, hogy a hátrányt ne a puszta tény hogy fent vagy lent, hanem a különbség mértéke határozza meg... igy nincs az se hogy 12 körről jön rám a topos csávó serege lefelé, egy 2x akkora országból es védhetetlen, és az se hogy 3 épületel kisebb vagyok, és dupla akkora kárt tudok okozni

jack herrer 08-06-2007 13:36

hat nem tom de ezt a jatekot nem foldre jaccak?
ha valaki elkezd alulrol meszarolni es tegyukfel fontrol ramesz foldre akkor elhuzol 3-4 korre es rakenyszerited az ellent hogy o is foldre usson teged:)
azutan meg te leszel o alatta jobb pozicioban
vagy johet tovabb 3-4korrol meszarolni amedig vki a teljesbol ki nem szurja es le nem szedi foldre:)
vagy esetleg 2korre bontva szembemehetsz megint foldert stb:)
szoval azert ne sirjuk mar el magunkat egybol ha az ellen alattunk van veletlen:)
rengetegfelekeppen lehet rendezni az ilyen dolgokat nem egybol a szabalyokat kene megvaltoztatni ha nem birsz az ellennel:)

All times are GMT +1. The time now is 04:05.