Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Ki látta? :eek: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1664)

Valezius 04-11-2007 17:55

Quote:

Originally Posted by VLaC (Post 86920)
A 3 végén meghal minenki, aki jó, nem?
Én nem láttam, de olyanok mondták nekem, akik igen.:)

Jó hát vannak benne lényegtelen epizódok: például Zion ostroma :D
(Az is baromi jól néz ki, csak sok értelme nincs)

tdomo 04-11-2007 19:38

A mátrix harmadik részét sajnos volt "szerencsém" moziban látni. A vége előtt, amikor beköszönt a választás lehetősége mindenki számára a mátrix és a valóság között, felállt valaki és hangosan megjegyezte hogy "Mi ez a sz*r?", ezután kiment. Kb. az én véleményem is ez.
A 300-ban igaz, hogy vannak felesleges részek, de maga a hangulata és a történet sodrása elég átütőek szvsz.

Davalon 04-13-2007 23:15

300

Sokkal jobb lett volna ez a 300, ha csak egy picikét jobban igyekszik hű lenni a valós történelmi helyzethez. :( Jó, értem én, hogy képregény-adaptáció, és annak a vonalát követi, na de akkor is. Ami nagyon-nagyon zavart, sőt idegesített, az egyrészt az, hogy a filmben eleve háromszázan indulnak el a perzsák ellen, ami természetesen röhej. Becslések szerint kb. 7-8 ezres görög sereg harcolt ott, és csak az árulás után maradtak ennyien, a többit hazaküldték. Másrészt meg hogy egy nő belepofázzon a követ és a király tárgyalásába... ehh... azért elég messze voltunk még a női emancipációtól:D
A követ kútba dobása viszont úgy volt, tényleg, és az tetszett is. Meg a jelenetek is nagyon látványosak, brutálisan jók. Persze ha az idétlen karate-rúgás-szerű mozdulatokat nem számoljuk bele:p Ja, és szerintem a hopliták nem meztelen felsőtesttel harcoltak, ha jól emlékszem, bár utána kellene néznem, pontosan milyen ruhájuk is volt. De amúgy jó film, ja...:)

Xeper 04-14-2007 00:32

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 87640)
Sokkal jobb lett volna ez a 300, ha csak egy picikét jobban igyekszik hű lenni a valós történelmi helyzethez. :( Jó, értem én, hogy képregény-adaptáció, és annak a vonalát követi, na de akkor is. Ami nagyon-nagyon zavart, sőt idegesített, az egyrészt az, hogy a filmben eleve háromszázan indulnak el a perzsák ellen, ami természetesen röhej. Becslések szerint kb. 7-8 ezres görög sereg harcolt ott, és csak az árulás után maradtak ennyien, a többit hazaküldték. Másrészt meg hogy egy nő belepofázzon a követ és a király tárgyalásába... ehh... azért elég messze voltunk még a női emancipációtól:D
A követ kútba dobása viszont úgy volt, tényleg, és az tetszett is. Meg a jelenetek is nagyon látványosak, brutálisan jók. Persze ha az idétlen karate-rúgás-szerű mozdulatokat nem számoljuk bele:p Ja, és szerintem a hopliták nem meztelen felsőtesttel harcoltak, ha jól emlékszem, bár utána kellene néznem, pontosan milyen ruhájuk is volt. De amúgy jó film, ja...:)

Előre leszögezték a készítők, hogy nem történelmi filmet csináltak... ha így nézi az ember, akkor igen jó a film. (amúgy is :) )
Én azóta megszereztem a képregényt is -ajánlom mindenkinek, akinek tetszett a film; hihetetlen módon egyezik a kettő :)

Davalon 04-14-2007 09:26

Az oké, hogy előre leszögezik, de akkor egyáltalán minek belé a görög és a perzsa?:D Szerintem, ha egyszer Thermopülai-csata, akkor van pár szabály, amit illik betartani. Még jó, hogy a harcoló feleket eltalálták:) Amúgy a film tényleg nem rossz, csak teljesen nonszensz:D Még egy eset, amikor csak a látvány számít...:(
Sokkal jobban megkönnyítené a filmmel való azonosulást, ha kicsit hűségesebb volna a történelmi eseményekhez. Mert így örökké az emberben marad, hogy "oké-oké, szép volt, látványos volt, de nem így történt".

Valezius 04-14-2007 12:02

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 87681)
Az oké, hogy előre leszögezik, de akkor egyáltalán minek belé a görög és a perzsa?:D Szerintem, ha egyszer Thermopülai-csata, akkor van pár szabály, amit illik betartani.

Még nem láttam a filmet, de ilyen szempontból nem hiszek a "szabályokban".

A Trójában se tartották be a szabályokat mégis zseniális film lett, szerintem.

Davalon 04-15-2007 19:19

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 87700)
Még nem láttam a filmet, de ilyen szempontból nem hiszek a "szabályokban".

A Trójában se tartották be a szabályokat mégis zseniális film lett, szerintem.

Valóban: szerinted:D
Bár Nagy Sándort felülmúlja, tény.

Non Omnis Moriar 04-15-2007 20:11

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 88003)

Áh... a Nagy Sándor... Angelina jolieval...
Ághh.. Az egész akörül forgott mennyire ratyi a gyerek

Arden 04-15-2007 22:27

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 87681)
Az oké, hogy előre leszögezik, de akkor egyáltalán minek belé a görög és a perzsa?:D

talán mert a képregényben is így volt? :)

Valezius 04-15-2007 22:36

Quote:

Originally Posted by Davalon (Post 88003)

Annak csak az elejét láttam sajna, de tetszett.
Na hamarosan megnézem magamnak ezt a 300-at. :)

All times are GMT +1. The time now is 12:35.