Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Auschwitz-Birkenau elfogadható országnév-e... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1604)

Croissant 03-27-2007 17:12

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 82898)
és még számolod is ?:p :D:D

Kettőig még el tud számolni :)

Ati 03-27-2007 17:12

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 82900)
aki ezt a nevet választotta, az sem kizárható, hogy a 'Halál a zsidókra' helyett választotta, mivel az tuti, hogy nem lenne elfogadható.

Sőt, az sem kizárt, hogy valaki azt mesélte neki, hogy ott lakik a Télapó, és ezért választotta ezt...

Kezdünk kicsit szélsőségekbe menni, ennek a "vajon mi helyett választotta ezt?" kérdésnek mi értelme van?

Kutyuleee 03-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 82891)
akkor innentol kezdve engem meg a budapest nevu orik zavarnak, meg esetleg a london nevuek, vagy gyor, debrecen es igy tovabb...

Auschwitz-birkenau nem egy város neve!!!!
az simán csak Auschwitz.

Kubbi 03-27-2007 17:13

Én is szavaztam. :D
Véleményem:
Nem értem miért indít valaki ilyen nevű országot.
Ez miért tetszik annyira valakinek?
Mert, lehet hogy azt mondanám, hogy nem zavar ha hallanám, annak a véleményét, aki ezt a nevet választotta.
Szóval kiváncsi lennék, ki miért? :)

Így alapból, első felindulásból azt gondolom, hogy különböző szélsőséges nézetei reklámozásáért választja ezt a nevet, amit teljességgel undorítónak tartok.
De ha csak azért választja ezt a nevet, mert ott született, akkor nem zavar különösebben.
Bár akkor is lehetne kellemesebb ország nevet is adni. Nem hiszem, hogy valakinek létszükséglete, hogy ezzel a névvel találkozzon nap-mint nap, és nem talál, ás találó nevet.

Kutyuleee 03-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 82905)
Sőt, az sem kizárt, hogy valaki azt mesélte neki, hogy ott lakik a Télapó, és ezért választotta ezt...

Kezdünk kicsit szélsőségekbe menni, ennek a "vajon mi helyett választotta ezt?" kérdésnek mi értelme van?

sztem is hülyeség ez a kérdés

Ati 03-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 82906)
Auschwitz-birkenau nem egy város neve!!!!
az simán csak Auschwitz.

... amit ugyanúgy elleneztek sokan, csak most van egy másik példa is, és épp ezen lovaglunk, nem azon.

Zsáni 03-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by laci (Post 82902)
Látszik hogy nem vagy szőke :D

kösz :p :p :p

laci 03-27-2007 17:16

Quote:

Legyünk jóhiszeműek, de azért ez már túlzás... Akkor maradjanak meg ezek a (bocsánat :o ) "Gecimanó" meg hasonló országnevek is, mert lehet hogy valaki azt mesélte nekik, hogy az a Télapó egyik ajándékcsomagoló manójának a neve?

Bogár 03-27-2007 17:17

Quote:

igazad van, de ez szerintem mindenképpen sértő név. akinek kimondjuk az Auschwitz nevet, annak biztos, hogy nem egy tuti nyaralóhely jut az eszébe, feltéve, ha tudja, miről van szó. számomra elsősorban antiszemita jelentése van. és nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok.

Kutyuleee 03-27-2007 17:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 82909)
... amit ugyanúgy elleneztek sokan, csak most van egy másik példa is, és épp ezen lovaglunk, nem azon.

Én azt nem elleneztem:D Auschwitz egy 800éves történelemmel rendelkező város lengyelországban

All times are GMT +1. The time now is 22:02.