![]() |
Quote:
Hát most hogy megnézte ma reglapod, tényleg a legmegfelelőbb embert sikerült ide hívni a topicba :) Valóban vannak balesetek, talán mert a fegyvertartásnak nincs kulturája magyar országon, de ilyen jogszabályok mellett nem is lesz. Agazad van egyébként aban amit irtál, de szeritnem az a 18éves kölyök/kölykök kik 3 napos jogsival, és apu 110-120 lovas autójával szágolduznak egy kis város utcáin sokkal veszélyesebek mint mondjuk én egy jericho 941-es el az oldalamon. |
Igazad van Gyula!
De azért a balesetek alapvetően emberi mulasztásból adódnak. |
Valamint a gyakorlat hiánya, felelőtlenség akár fegyver akár kocsiról van szó.
|
Quote:
Dehát felelőtlen embernek se kocsit se fegyvert, se pitbullt. Én ezt mondom. De biztos van sok ember akiben van elég felelősség érzet. |
Azert ez nem csak feleloseg erzet kerdese hanem az is hogy ha konnyebben tudnak az emberek fegyverhez jutni akkor a felelotlenek is ilyet hogy lehet kizarni???
|
Hát igen ez is egy olyan téma amin sokat lehet vitatkozni és mindkét félnek igaza van ill nincs igaza.
A gáz-riasztó fegyver engedélynélkül vásárolható és ha elöveszed és a támadónál éles lőfegyver van akkor pillanatok alatt kell döntenie és nem fogja felismerni, hogy csak gázfegyverrel áll szemben és lelőhet. Mondjuk, ha pár fős csapat beléd köt előveszed a gáz-riasztó fegyvert lősz kettőt-hármat taknyuk nyáluk összefut nem látnak semmit kicsit megrugdosod és akkor futás, ebben az esetben viszont hasznos ha van. |
Quote:
|
Bárki megveheti engedély nélkül a gáz-riasztó fegyvert, otthol tarthatja is, de a viseléséhez valóban engedély kell pontosabban regisztráltatni kell a rendőrségen és adnak hozzá egy viselési engedélyt (személyi igazolvány nagyságu plasztik kártya)
|
Még a végén lesz valami élet :)
Ahoz is kell felelőség meg egy kis ész h az ember felismerje hogy mikor kell azt a gáz pisztolyt elővenni. Egy ismerősöm nem rég arra panszkodott h délután fényes nappal otthon volt és egy bozót harcos meg mászott már be az ablakon mert nyitva volt, és miylen jó hogy még akkor vette észre mikor nem volt ben teljesen az ember mert ha bent van már biztos nem ugrik vissza hanem ad neki egy két pofont és viszi amit lehet. Én javasoltam neki a gázpisztoly vásárlástát azonnal. Mellesleg nicns valakienk alig használt FÉG grp9-est? persze olcsón, üzletben már 60k körül mozog az ára :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:39. |