Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Jó stratégia? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1551)

laci 03-15-2007 21:43

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 80329)
szerintem meg, az épitésnek is van azonnali pontszámváltoztató hatása, mert a bontás láccik egyből, és az épités is mivel pontszámba beleszámit az épités alat lévő terület is...

Persze hogy van, de az beépítés alatt álló terület kevesebb pontot ér mint a már beépített (egészen pontosan: az üres terület 30 pontot ér hektáronként, az építés alatt álló terület 36 pontot, a beépített 45-öt).

Peter 03-16-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by laci (Post 80370)
Persze hogy van, de az beépítés alatt álló terület kevesebb pontot ér mint a már beépített (egészen pontosan: az üres terület 30 pontot ér hektáronként, az építés alatt álló terület 36 pontot, a beépített 45-öt).

az üres terület nem 30 pontot ér hektáronként, mert fajonként bejön rá X népesség, és annak az értéke növeli a pontértéket, mégha nem is sokkal

Valezius 03-16-2007 15:21

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 80427)
az üres terület nem 30 pontot ér hektáronként, mert fajonként bejön rá X népesség, és annak az értéke növeli a pontértéket, mégha nem is sokkal

Igaz, de szőszálhasogatás, akkor a ház nem 45pontot ér, hanem 55-öt (kb)? :)

Peter 03-16-2007 16:42

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 80435)
Igaz, de szőszálhasogatás, akkor a ház nem 45pontot ér, hanem 55-öt (kb)? :)

ha mikor számolod az országod értékét, és a népességet nem külön adod hozzá, akkor igen, bár kicsit több mint 50, feltéve, hogy nem élőhalottról van szó
(ennyierővel szőrszálhasogatás az is mikor bontasz? 1-2 pont nagyon sokat számíthat...)

Valezius 03-16-2007 17:15

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 80464)
ha mikor számolod az országod értékét, és a népességet nem külön adod hozzá, akkor igen, bár kicsit több mint 50, feltéve, hogy nem élőhalottról van szó
(ennyierővel szőrszálhasogatás az is mikor bontasz? 1-2 pont nagyon sokat számíthat...)

Jó, akkor bennem van a hiba, én nem tudok 1-2pontra pontosan alábontani. :)
Igazából csak hv-n szoktam bontani, ott meg nincs idő így végig gondolna: 1bontás 15pont, aztán kész. Kicsit többet kell bontani és nem lesz gond.

Peter 03-16-2007 17:21

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 80467)
Jó, akkor bennem van a hiba, én nem tudok 1-2pontra pontosan alábontani. :)
Igazából csak hv-n szoktam bontani, ott meg nincs idő így végig gondolna: 1bontás 15pont, aztán kész. Kicsit többet kell bontani és nem lesz gond.

nem mondtam, hogy 1-2 pontra kell alábontani, csak azt hogy adott esetben sokat számithat 1-2 pont is :)

oggy 03-16-2007 22:36

Visszatérve a témához, ezt a taktikát használom én is MF óriásként. Megrengetem azokat, akik útba vannak és esetleg tudnának a késöbiekben segiteni a kiszemelt áldozaton, és mikor ezek elég messze vannak, akkor támadás. Varázslók,akik visszarengetnének a csopiban szerencsére nincsenek(vagy csak elvétve), a tolik meg nem izgatnak(általában ők az áldozatok:cool: ). Az akció után pedig érdemes nagyon gyorsan elhúzni. Persze csak gyengébb szövivel kezdek ki, egy erősebb szövi hamar szétszedne mint a ruszki biciklit.:D

gyuri1995 03-17-2007 13:51

T. Vagyok

Én is szoktam ilyet csinálni!!:D
Deeee én inkább több pusztitást-nagyobb a kár.:)
Úgy mint hogy mondták késöbb épülnek fel de ha nincs pl. ház korház :cool: fegyverkovács agyagbánya akkor az emberek el mennek és romlik a morál mert nincs munkájuk(fórum):)
Szóval több az értelme a pusztitásnak!:D :) ;)
Nem?:confused:

skiti 03-17-2007 15:40

nem lehet ennyire leálltalánosítani, szitu függvénye minden esetben, van amikor még lefelé is érdemes pusztit ütni, pl ha szembemész, elmehetnek az íjai ha fullra van töltve, mert a lovak kinnt vannak és nem lesz elég barakkhelye, de onnantól alattad lesz alulról pedig csak jobb támadni:)
sok mindent kell mérlegelni, ha azon agyalsz hogy épp mivel lehet nagyobb kárt okozni, alacsony hekin, 5-s szinten főleg, mászár a nyerő, mert ott a katcsi drága, ha éppen van, feljebb a nyersi...

oggy 03-17-2007 16:34

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 80580)
Én is szoktam ilyet csinálni!!:D
Deeee én inkább több pusztitást-nagyobb a kár.:)
Úgy mint hogy mondták késöbb épülnek fel de ha nincs pl. ház korház :cool: fegyverkovács agyagbánya akkor az emberek el mennek és romlik a morál mert nincs munkájuk(fórum):)
Szóval több az értelme a pusztitásnak!:D :) ;)
Nem?:confused:

Jó a pusztítás, de a rengetést azért használom, mert igy nemtudják, hogy ki az ellenfél. Mint a teroristák, azok is titokban előkészitik az akciót, aztán BUM!!! hehe. Szóval olyasmi mint valami blitzkrieg

All times are GMT +1. The time now is 17:08.