Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kis felfedezés módosítás! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1312)

Gyula 01-14-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65797)
A harcorientáltsággal teljesen igazad van, mert a játék célja a békés felmene
tel is lehet, viszont én még esetleg a termelő törpöket annyival védeném hogy a bányák területből elfoglalt százalékának duplájával ( de max 20% )
erősíteném a védelmet. Ez nem olyan sok ahhoz képest hogy 10% bányát kéne tartani, tehát csak termelőknek lenne jó.
Vélemény?

Ezt a hozzászólást az előbb átugrottam véletlenül, az ötleted nekem tetszik de nem oldja meg azt a problémát hogy a törpénak nagyon sokba kerül a bánya felfedezése, igaz az én elképzelésem sem ad erre megoldást :)

Xeper 01-14-2007 20:26

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 65844)
Ezt a hozzászólást az előbb átugrottam véletlenül, az ötleted nekem tetszik de nem oldja meg azt a problémát hogy a törpénak nagyon sokba kerül a bánya felfedezése, igaz az én elképzelésem sem ad erre megoldást :)

És mi lenne ha az én ötletemet ötvöznénk a tiéddel?
Méretszámításnál nem számítana a bánya (tehát a fedezési képletbe nem a terület, hanem a bánya nélküli terület kerülne be), és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor...
Így duplán kevesebb katona lenne a fedezés egy termelőnek, de csakis akkor, ha valóban termel. Pl 10% bánya már érvényesíthetné ezt a kedvezményt... nem sok, de ha valaki 10%ot tart, akkor már gyengül annyit az orija hogy megérdemelje a kedvezményt :)

Gyula 01-14-2007 20:30

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65847)
Méretszámításnál nem számítana a bánya (tehát a fedezési képletbe nem a terület, hanem a bánya nélküli terület kerülne be), és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor...
Így duplán kevesebb katona lenne a fedezés egy termelőnek, de csakis akkor, ha valóban termel. Pl 10% bánya már érvényesíthetné ezt a kedvezményt... nem sok, de ha valaki 10%ot tart, akkor már gyengül annyit az orija hogy megérdemelje a kedvezményt :)

és összeségében 10% bánya nem is olyan rettentő sok.
Nem vágom a felfedezés képletét, már akkor se értettem mikor ki lett találva.
"és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor..."
ezt esetleg elmagyaráznád szájbarágosan hogy a hülyék is értsék?

Viz 01-14-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65847)

a 0%os felfedezési rátát semmiképp sem támogatom úgy érzem hogy ez már túlzás.
Azt hogy a bányák ne számítsanak bele nagyon jó ötletnek tartom, viszont a %os bányával inkább -x%*2%-al kevesebb legyen vagy hasonló (ahol x a bányák által elfoglalt terület százalékos arányban)

-Fegya- 01-14-2007 20:59

Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.

Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%

akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:

1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%

Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.

Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.

Viz 01-14-2007 21:01

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 65862)
Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.

Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%

akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:

1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%

Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.

Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.

Nagyon kevés a kétszázadrész, és 30% bánya meg nagyon sok:D
viszont a körönkénti csökkenés se rossz ötlet.

-Fegya- 01-14-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65864)
Nagyon kevés a kétszázadrész, és 30% bánya meg nagyon sok:D
viszont a körönkénti csökkenés se rossz ötlet.

Szerintem egyáltalán nem kevés, hiszen 1 nap alatt több mint fél százalékot csökken a példámban a felfedezési arány.
De 10% bánya esetén is 138 kör alatt 15%-ról 14%-ra csökken a felfedezési hányad.

Xeper 01-14-2007 21:32

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 65848)
és összeségében 10% bánya nem is olyan rettentő sok.
Nem vágom a felfedezés képletét, már akkor se értettem mikor ki lett találva.
"és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor..."
ezt esetleg elmagyaráznád szájbarágosan hogy a hülyék is értsék?

Ez alatt én arra gondoltam, hogy ha X=10%, akkor egy min. 10% bányát tartó termelő ori fedezésekor nem számítana hogy mennyit fedezett eddig, tehát a lehető legolcsóbban fedezne területéhez mérten (még ez sem olcsó).

tehát a két javaslat ötvözetéből egy 6000 hekis, 15% bányát tartó, 50% fedezésű törpi fedezési költsége:
most: (6000/100)^1.6*(1+0.5*2)=1400 katona
az ötvözet alapján: (5100/100)^1.6*(1+0*2)=540 katona

Gyula 01-14-2007 21:37

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65870)
Ez alatt én arra gondoltam, hogy ha X=10%, akkor egy min. 10% bányát tartó termelő ori fedezésekor nem számítana hogy mennyit fedezett eddig, tehát a lehető legolcsóbban fedezne területéhez mérten (még ez sem olcsó).

tehát a két javaslat ötvözetéből egy 6000 hekis, 15% bányát tartó, 50% fedezésű törpi fedezési költsége:
most: (6000/100)^1.6*(1+0.5*2)=1400 katona
az ötvözet alapján: (5100/100)^1.6*(1+0*2)=540 katona

Ez számomra nagyon elfogadható és jó megoldásnak tünik.
Az X-valóban lehetne inkább 15%az szerintem egy jól termelő de még ne mextrém törpe lenne.

Xeper 01-14-2007 21:38

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 65867)
Szerintem egyáltalán nem kevés, hiszen 1 nap alatt több mint fél százalékot csökken a példámban a felfedezési arány.
De 10% bánya esetén is 138 kör alatt 15%-ról 14%-ra csökken a felfedezési hányad.

1 hét alatt ez nekem nagyon kevésnek tűnik... de az időarányos csökkenés nekem eleve nem annyira tetszik, mert így nem ügyesség-, hanem időfüggő ez a paraméter.

All times are GMT +1. The time now is 00:51.