Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Morál (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1212)

Cece 12-22-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 58680)
A tolisnak ott a kocsma a hadisnak meg a sereg a támadáshoz a katonai morál növeléséhez de egy rendes varis aki nem hadis/vari
Az mit tud tenni a katonai morál érdekében???:confused:

Olvasd el a súgót, hogy mi befolyásolja a katmorát és gondolkodj erősen :)
Mindent én sem mondok el :p Még nincs karácsony :D :D

Josh 12-22-2006 21:05

nekem is lenne egy kérdésem, a katmorál csak körváltáskor változik? és kör előtt vagy után? ezt még nem figyeltem idáig és igencsak érdekelne, mert lehet, hogy néha pont az az 1%-os emelkedés hiányzik, hogy beférjek valhová... :confused: :D

Cece 12-22-2006 21:09

Quote:

Originally Posted by Josh (Post 58692)
nekem is lenne egy kérdésem, a katmorál csak körváltáskor változik? és kör előtt vagy után? ezt még nem figyeltem idáig és igencsak érdekelne, mert lehet, hogy néha pont az az 1%-os emelkedés hiányzik, hogy beférjek valhová... :confused: :D

Ha jól emlékszem, Ati egyszer azt mondta, hogy a sereg indításának a pillanatában meglévő katmorál értéke számít. De ezt ne vedd készpénznek. Ha nem így van, majd megcáfolják.
1% os pontoságal küldenéd a sereget? :eek: Na neee már :D
Ettől azért tanácsos bővebben számolni :)

Josh 12-22-2006 21:15

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 58694)
1% os pontoságal küldenéd a sereget? :eek: Na neee már :DEttől azért tanácsos bővebben számolni :)

dehogy is 1%-kal megyek:p , csak érdekelt a dolog, vaktában csak 1/A-n rohangálok az almezőben :D mert a legközelebbi klántársam is 36 körre van felettem:D

Gazsy 12-23-2006 00:45

A katonai morál milyen tól-ig sávokban mennyivel eredményez nagyobb veszteséget a csatákban?

70%-os morálnál már tapasztaltam, hogy elég jelentős az "extra" veszteség.
Tudna ebben valaki segiteni?
Vagy anarch csoport: és üssem "magam" aztán számoljak?
Ha lehet inkább kihagynám. Flusztrál az a légkör.:)
Köszönöm a segítséget. (Már ha vki segit)

Killer 12-23-2006 01:39

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58718)
A katonai morál milyen tól-ig sávokban mennyivel eredményez nagyobb veszteséget a csatákban?

70%-os morálnál már tapasztaltam, hogy elég jelentős az "extra" veszteség.
Tudna ebben valaki segiteni?
Vagy anarch csoport: és üssem "magam" aztán számoljak?
Ha lehet inkább kihagynám. Flusztrál az a légkör.:)
Köszönöm a segítséget. (Már ha vki segit)

semmi köze hozzá!!

Gazsy 12-23-2006 09:47

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 58720)
semmi köze hozzá!!

Súgó/ Morál

"A katonai morál

A hadsereg hangulata létfontosságú ebben a világban, ahol mindenki egyre feljebb és feljebb törekszik, megtámadva másokat. A katonák, ha nem megfelelõen irányítod országodat, megtagadják a szolgálatot, vagy - ami még rosszabb - csak tessék-lássék harcolnak, rengeteg társuk halálát okozva ezzel."

Killer 12-23-2006 09:52

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58750)
Súgó/ Morál

"A katonai morál

A hadsereg hangulata létfontosságú ebben a világban, ahol mindenki egyre feljebb és feljebb törekszik, megtámadva másokat. A katonák, ha nem megfelelõen irányítod országodat, megtagadják a szolgálatot, vagy - ami még rosszabb - csak tessék-lássék harcolnak, rengeteg társuk halálát okozva ezzel."

arra utalhat,hogy alacsony katmorállal elveszíthetsz olyan csatát amit megnyernél!!
a katmorál nem befolyásolja sem a csatában elszenvedett veszteségeket,sem a mészárolt egységek számát!!

Gazsy 12-23-2006 13:44

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 58752)
arra utalhat,hogy alacsony katmorállal elveszíthetsz olyan csatát amit megnyernél!!
a katmorál nem befolyásolja sem a csatában elszenvedett veszteségeket,sem a mészárolt egységek számát!!

Nem utalhat arra, hogy olyan csatát elveszitenék... amit megnyernék...mert a katonai morállal kell szoroznom a seregerőt, faji bonuszt stb.

"csak tessék-lássék harcolnak, rengeteg társuk halálát okozva ezzel" kitétel szerintem csak egyféle képp értelmezhető. Szó szerint. Ha alacsony a morál sokan fognak pusztulni. de nem (csak) azért mert csökken a seregerő.. hanem mert kedvetlenül harcolnak, igy sokan pusztulnak. Pl: van olyan hogy gyöztes csata során két azonos seregből a győztesnek van nagyobb vesztesége... ez nem a morál miatt van??? pl két óriás találkozik azonos minden egyéb kivéve a katonai morál. az egyik 10000 elittel 100% kat morállal a másik meg 14300 elittel és 70% morállal. az utóbbi meg fogja nyerni a csatát, de szerintem nem 1,43 szoros lesz a vesztesegé henem joval több. persze a példa triviális, meg ki van alul...meg egyebek.. de remélem azért érthető amire célozni szeretnék...

laci 12-23-2006 13:49

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 57023)
Mi van, ha elfogy a barakk + a ház? :rolleyes:

Hehe, akkor (sőt még korábban) neked annyi, és nem a lakosság boldogtalansága miatt :p

All times are GMT +1. The time now is 15:43.