Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Szabadság alatt elvesző területek... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1100)

FJORD 11-29-2006 22:57

Quote:

Originally Posted by laci (Post 48040)
Tetszik, hogy mindenki Tuvalu 9 személyiségével jön, vele példálózik, érte aggódik, róla magyaráz, pedig azért (bár minden tiszteletem az övé) nem ő az átlagos Hódító játékos.

Lehet hogy csak irigykednek, mert nekik már nehezebb lesz elérni.
Egyébként off

Bálintka 11-29-2006 22:59

Tuvalu egy élő legenda, és unokáink nem szeretnék a történet végét úgy hallani, "hogy Tuvalu nem bírta ovább és a szabályok könyörtelen fogságában feladta a játékát."

Remedy 11-29-2006 22:59

Quote:

Originally Posted by Bálintka (Post 48046)
Tuvalu egy élő legenda, és unokáink nem szeretnék a történet végét úgy hallani, "hogy Tuvalu nem bírta ovább és a szabályok könyörtelen fogságában feladta a játékát."

he? ezt te sem gondolhatod komolyan... vagy nem tudsz semmi rola, es a "jatekarol" :P

Ati 11-29-2006 23:00

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 48043)
Lehet hogy csak irigykednek, mert nekik már nehezebb lesz elérni.
Egyébként off

Off: Tuvalu már akkor forgott körbe, amikor számonként MINDENBŐL (toli, vari, sereg!!!) 5-5% mínuszt jelentett a fordulás! Neki azért még nem volt az olyan egyszerű, mint a mostani 2-3-4-5-ös országoknak!

Tündér 11-29-2006 23:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48035)
Hány személyiséged van most, hogy már a 9 feltételeit nézed? :) 8 éve megy a Hódító, jelen pillanatban egy (1) országnak van ez meg.

Ati !

nem ez a lényeg...

most hány van

a szabály az szabály

és ha nem jó, vagy egyeskre nézve nem fair, aki folyamtosan játszik

akkor nem jó szabály

mindegy hány országról van szó...

ez csak példa volt :)

de lehet később már egy 6 személyíségű országnál is előfordulhat az adolog, hogy úgy veszt területet, hogy nem tud lépni még...

és sok máshonnan i smeglehet közelíteni a dolgot...

mint 1/a ban a fedezési határon megjelent nagyon sok elf, nem hadis országok

ugyan ez a jelenség meg van, meg lesz a csoportokban is...

a hadis mit tehet ? feljebb menekül , mert az unatkozó lépés határon ácsorgó tolis országok rajtuk vezetik le az unalmukat...

miért küldjük vissza a szegény hadist mituán drága pénzért kigyúrva beverte a beton orikat, és tovább haladt fel, csak azért

mert jön aKarácsony, jön egy családi hétvége akármi

és kivesz 3 nap szabit gyorscsoportban ez 144 hektár, nem 72...

744 hektár pont elég ahhoz, hogy ne piszkálják 600 ról, viszont vissza esik oda...

Bálintka 11-29-2006 23:00

mi az hogy "off"?

FJORD 11-29-2006 23:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48050)
Off: Tuvalu már akkor forgott körbe, amikor számonként MINDENBŐL (toli, vari, sereg!!!) 5-5% mínuszt jelentett a fordulás! Neki azért még nem volt az olyan egyszerű, mint a mostani 2-3-4-5-ös országoknak!

Hoppá erről lemaradtam most már nincs -5%?

Kisbér 11-30-2006 00:11

A francba... Módosítottam az előző beírásom, és nem beidéztem.. Nah, mind1, leírom újra :D

Szóval ezzel a változással gubancok vannak, elsősorban a B tetején.
Én 3 megoldást látok így hirtelen, amiből 2 kompromisszumos, 1 pedig szinte semennyire sem az :)

Szóval:

1:
Amit Tündér is felvázolt (igaz ezt én már 5 órakor felvetettem másik topciban - a kis 5letlopó...:D), hogy x kör után (javaslom a 10-et) kapna valaki 1 kör nem fogyó szabikört.
Tehát 1k kört feltételezve ez 100 díjtalan kör szabiztást jelentene, a max heki felett.
Természetesen ha mondjuk 200 körnél (amikor még csak 20 free-d van) elmész szabira, de akkor még nem vagy a max heki felett, akkor nem csökken a 20 free szabid. Csak akkor csökken ez az érték, ha a max heki felett vagy és szabizol.
Nos, ez minden csoportban 100-nál lenne maximalizálva, B-ben abban az esetben, ha A-ban van országod, akkor ez a szám 200 lenne.
Szintlépésnél törlődik a szám, tehát nem lehetne átvinni.

2:
Minden malusz maradna, kivéve azt, hogy a csoport megkezdésétől kezdve 1500 óra (gyorsban 3k, lassúban 750 óra) után lépne életbe.
Így kvázi van 500 kör szabid bármilyen beosztásban/szint. Ezt az értéket ha van az A-ban országod, a B-ben fel lehet emelni 2500-ra.
Így az 500 körük a B-ből fordulóknak is meglenne...

3:
A legdurvább kompromisszumot akkor kellene kötnöd Atis, ha alsóbb csoportokban 1k, B-ben 2k AKTÍV kör után szabizna be valaki, jönne elő a malusz.

Csak ettől azért félek, mert meglehet simán azt csinálni, hogy B-ben felmész 2400+X hekire, 1980 körnél szépen elmész szabira... hetente visszanézel körváltás közben és kvázi ottmaradsz örökre...

Szóval ezzel ez a gáz...

Persze ki lehet erre is találni valamit, és lehet az lenne a leghumánusabb a B tetején termelő, tisztán játszó orik védelme érdekében...

(pl minden szabiidő alatt eltelt 2 kör 1 aktív körnek számít, stb..)

monro 11-30-2006 06:30

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 48055)
Hoppá erről lemaradtam most már nincs -5%?

Erről van szó. Mindig fáziskésében vagytok.
Amikor erről a változásról szó volt akkor egyik mostani hangadó sem volt ilyen hangos! Javaslom mindenkinek a "fejlesztések" témakör intenzív látogatását, hogy ne utólag kelljen megtudnotok fél éve tárgyalt témaköröket.

Ez a téma egyébként sem befolyásolja a játékmenetet sztem, de ennek ellenére mindenki elmondhatta a véleményét igen huzamos ideig. Mindenesetre fikázni mindig könnyebb jó magyar szokás szerint :(

Monaco 11-30-2006 06:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 48014)
Attól, hogy a topban vagy, nem kezd fogyni a területed.

Az 5. szintről 600 hektárral léphetsz fel. Ha 700 hektárad van, akkor 100 hektárat le kell bontanod, különben nem fogsz tudni fellépni. Semmilyen módon nem léphetsz fel 600 hektárnál nagyobb területtel.

A földvesztés csak akkor van, ha ennél a határnál, vagyis például 5. szinten 600 hektárnál magasabb területen vagy.

Ez a fellépésedet nem befolyásolja, hiszen 600 hektárig MINDENKÉPP vissza kell bontanod, ha fel szeretnél lépni.

Ezért a legtöbb esetben nem is nagyon értem, hogy miért kell a határ fölé menni, a legtöbb embernek ez nem szükséges.

Például azért megy fölé, mert nincs semmi pénze és termelni szeretne! :)

All times are GMT +1. The time now is 00:50.