Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Intéző (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1095)

BeeLord 11-29-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47892)
Ez azt feltételezi, hogy megnézi az eredményt.

Ehelyett a következő történik: beír 4 helyre egy 1-est, 5 másik helyre egy 6-ost, majd leokézza, megjelenik egy balak, áh, ez biztos csak visszaigazolás, leokézzuk, és gép kikapcs, végeztünk.

Valójában pedig az történt, hogy a gép szólt neki, hogy ez így nem lesz jó, de ezt el sem olvasta, csak kapásból leokézta, majd még véletlenül se nézte meg, hogy mi lett az eredmény.

Ez most nagyon bután hangzik, és a többségetek el se tudja képzelni, hogy valóban ilyen lehet, de sajnos a rideg valóság az, hogy a TÉNYLEGES problémák jelentős része az intézőből ered most is. Ha ezt még olyanra is csináljuk, amit el lehet rontani... Bele se merek gondolni...

És ha az a "visszaigazolás", ami valójában hibaüzenet, szimplán piros lenne? Aki ennek a piros jelzésnek az ellenére is kikapcsolja a gépet és alszik egy jót, az meg is érdemli, hogy rosszul legyen beállítva az intézője. Bár hozzáteszem, nekem tök mind1, hogy nyilazok, vagy számokat írogatok be, úgyis csak ritkán van rá szükségem.

Ati 11-29-2006 21:07

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 47920)
És ha az a "visszaigazolás", ami valójában hibaüzenet, szimplán piros lenne? Aki ennek a piros jelzésnek az ellenére is kikapcsolja a gépet és alszik egy jót, az meg is érdemli, hogy rosszul legyen beállítva az intézője. Bár hozzáteszem, nekem tök mind1, hogy nyilazok, vagy számokat írogatok be, úgyis csak ritkán van rá szükségem.

Nem dobom ezt most kapásból az elvetettek közé, mert lényegi változattás most egy ideig nem jön. Ha valami normális ki lesz erre találva, akkor a következő kényelmi bővítések közé akár be is kerülhet, de egyelőre még nem válogatok, hogy mik mennek a megfontolás alatt álló javaslatok közé, egyelőre erősen bébiszittelés megy a mai változások kapcsán.

Csokibácsi 11-29-2006 21:15

Drag&drop jellegűre mennyire szeretnéd megcsinálni Ati? Gondolom semennyire :)
A számbeírós megoldás tényleg gyorsítana a beállításon, de az ellenérv az emberi tényezővel erősebb.

Ati 11-29-2006 21:17

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 47926)
Drag&drop jellegűre mennyire szeretnéd megcsinálni Ati? Gondolom semennyire :)

Ehhez flash, vagy nagyon mai böngésző kellene, olyan beállításokkal, amiket ki lehet felhsználói oldalon kapcsolni, tehát nem is biztos, hogy menne mindenkinek, ...

Csokibácsi 11-29-2006 21:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47927)
Ehhez flash, vagy nagyon mai böngésző kellene, olyan beállításokkal, amiket ki lehet felhsználói oldalon kapcsolni, tehát nem is biztos, hogy menne mindenkinek, ...

Ezért kérdeztem, hogy mennyire szeretnéd :)
Pedig úgy egyértelmű és gyorsankönnyű lenne az egész intéző beállítása.

Szecsa 11-29-2006 21:21

Csokibácsi, elmagyarazod nekem a drag&drop megoldas lenyeget, ha szepen megkerlek? :)

Csokibácsi 11-29-2006 21:24

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 47929)
Csokibácsi, elmagyarazod nekem a drag&drop megoldas lenyeget, ha szepen megkerlek? :)

Mikor a windows (linux) desktopon húzkodod az ikonokat.
Ugyanúgy az épületeket is a helyükre tudnád dobálni egy pillanat alatt.

Smooth Scroller 11-29-2006 21:37

es mi lenne ha a mostani le/fol nyilak MELLETT lennenek beirasi hely a sorszamoknak es alul meg 1 mehet gomb arra az esetre ha vki a szamokkal szeretne operalni. tehat aki nyilaz, az nyilaz, aki meg beir az ugy rendez es kesz. es akkor nem kell elvetni azzal, hogy 1esek nem tudnak szamolni csak 5-ig. :)

Szecsa 11-29-2006 21:40

Köszönöm Csokibácsi :)
Ez eléggé tetszetős modszer lenne...ilyet láttam a cisco tananyagban az interaktiv feladatoknal :)

FJORD 11-29-2006 21:40

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47945)
es mi lenne ha a mostani le/fol nyilak MELLETT lennenek beirasi hely a sorszamoknak es alul meg 1 mehet gomb arra az esetre ha vki a szamokkal szeretne operalni. tehat aki nyilaz, az nyilaz, aki meg beir az ugy rendez es kesz. es akkor nem kell elvetni azzal, hogy 1esek nem tudnak szamolni csak 5-ig. :)

Ez írtam én is az elöbb, de a drag&drop sokkal egyszerűbbnek tünik és kissebb a hiba lehetőség.

All times are GMT +1. The time now is 19:47.