Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Több sereggel alulrol - szinte lehetetlen? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1093)

Solaris 11-29-2006 18:37

Direktor:"nekem viszont ez így tetszik

az különösen tetszik, hogy a (majdnem) fullra kitámadók sem lesznek instant halottak (alulról érkező 5 sereges foglalás és társai)"

meglátszik h nem voltál még jól szervezett hadi szöviben....

Ami meg a bontást illeti, ez az A-ban nem működik. 2000-3000 ha fölött nem lehet értelmesen annyit bontani h több sereg beférjen...

director 11-29-2006 18:42

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 47828)
Direktor:"nekem viszont ez így tetszik

az különösen tetszik, hogy a (majdnem) fullra kitámadók sem lesznek instant halottak (alulról érkező 5 sereges foglalás és társai)"

meglátszik h nem voltál még jól szervezett hadi szöviben....

Ami meg a bontást illeti, ez az A-ban nem működik. 2000-3000 ha fölött nem lehet értelmesen annyit bontani h több sereg beférjen...

A és B mf országok háborúznak. A kiszámolta, hogy hajnali 4 kor full sereggel be tudja ütni B-t földre, és akkor elszakad tőle végre.. beüti, erre jön C mf ország (vagy C, D, E, F szövetség) és 5 sereggel (vagy többel) beüti(k) lentről.. például:)
vagy az mf-ek nem számítanak?:P

A-ban sok más dolog sem működik. cserébe viszont működik egy csomó dolog, ami lentebb meg nem.

(ja, és miből látszik meg? a nevemből?:))

Reaktor 11-29-2006 18:50

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 47825)
...Mindenki azt ecseteli h milyen igazságos ez mert a ha valaki kitámad akkor ne is menjen rá 1valaki több sereggel mert túl sokat visz.

...de azt elfelejtik(és azok is akik ezt az egész hadisokra vonatkozó részt kitalálták) h ez a jól szervezett, együtt mozgó szövetségekre is káros.

PL. Az A-ban klánban hiába van együtt pl 4 hadis ha egy alapvetően védelemre beállt országgal akarnak hadakozni akkor hiába tudna rámenni mind a 4 ezek után már csak 1 támadát tudnak értelmesen indítani, mert akkor a többi három az azonnali pontrendezés miatt(ill azzal h lefelé üt) már bukná.

Ez nem csak h a hadisok előrejutását nehezíti meg, hanem így nem is rakható kellő távolságba az elllen varisa és/vagy tolisa....

Egyetértek vele teljesen!
Már azt is gondnak tartom, hogy én fölékerülhetek csata közben, hát még az mekkora probléma, hogy a szövim az azonos másodpercben lezajló csata közben alámküldi, így én megpattanok.

A téma megér, és kíván is egy alapos megbeszélést.

Smooth Scroller 11-29-2006 18:51

igy akkor eleve ugy kene szamolni, mintha lefele utnenk. kulonben lehet/lesz meglepi...

Deni 11-29-2006 18:53

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 47836)
A téma megér, és kíván is egy alapos megbeszélést.

megérNE és kívánNA.. de szerintem erre még a bevezetés előtt kellett volna sort keríteni.. szal pfpfpfff..

egyedül az vigasztal, hogy a 0 az lefelé is 0 :D

Remedy 11-29-2006 18:57

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 47842)
megérNE és kívánNA.. de szerintem erre még a bevezetés előtt kellett volna sort keríteni.. szal pfpfpfff..

egyedül az vigasztal, hogy a 0 az lefelé is 0 :D

megérT VOLNA es kívánT VOLNA

igy erted? :)

hatha a kozvelemeny azert megprobalja Atit ravenni, hogy gondolja at......

ezert csinaltam ezt a topicot.....

Deni 11-29-2006 18:59

még most is megérne és kívánna egy megbeszélést a dolog :)

Solaris 11-29-2006 19:03

Nekem is van/volt mf orim.
De azért nem kellene sírni h ha a szövi társak egyszerre támadnak.

...és véletlenül sem arról van szó h vki fullra kitámad és akkor a "gonosz" többiek rámennek sok sereggel. (mellesleg már nem azért de a többiek valószínűleg vmit beáldoznak azért h ne legyenek teljesen védtelenek amikor támadnak. Ha ezt én, ill azok akik nem 0 sereget hagyank otthon a támadáskor meg tudják oldani akkor másnak is meg kell tudni oldani)
...de a lényeg az h így elveszlik a szövetség egy nagyon fontos(talán legfontosabb) része.

Egy alaphelyzetben 4 fős szövi támad fölöttük lévő országot. PL 3 hadis fejenként 1 sereggel. Nem tudom h Ati milyen kiszámíthatatlanságról beszél mert nekem ez a "bizonytalan helyzet" sokkal kiszámíthatóbb volt mint a mostani. Ha a 3 szövitag 1xre támad akkor 1 beüt felfelé a többi meg pattan, mert azt ne mondja nekem senki h ki tudja számolni h a 3. támadó országnak hány 100 ha-t kellene bontani h felfelé üssön.

Az A-ban pedig mivel csak klántagok vannak ott még dúrvább a dolog. Ahogy egyre több ha-ról van szó egyre dúrvább.

...és miből látszik? Abból amit írsz....

director 11-29-2006 19:07

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 47848)
Nekem is van/volt mf orim.
De azért nem kellene sírni h ha a szövi társak egyszerre támadnak.

...és véletlenül sem arról van szó h vki fullra kitámad és akkor a "gonosz" többiek rámennek sok sereggel. (mellesleg már nem azért de a többiek valószínűleg vmit beáldoznak azért h ne legyenek teljesen védtelenek amikor támadnak. Ha ezt én, ill azok akik nem 0 sereget hagyank otthon a támadáskor meg tudják oldani akkor másnak is meg kell tudni oldani)
...de a lényeg az h így elveszlik a szövetség egy nagyon fontos(talán legfontosabb) része.

Egy alaphelyzetben 4 fős szövi támad fölöttük lévő országot. PL 3 hadis fejenként 1 sereggel. Nem tudom h Ati milyen kiszámíthatatlanságról beszél mert nekem ez a "bizonytalan helyzet" sokkal kiszámíthatóbb volt mint a mostani. Ha a 3 szövitag 1xre támad akkor 1 beüt felfelé a többi meg pattan, mert azt ne mondja nekem senki h ki tudja számolni h a 3. támadó országnak hány 100 ha-t kellene bontani h felfelé üssön.

Az A-ban pedig mivel csak klántagok vannak ott még dúrvább a dolog. Ahogy egyre több ha-ról van szó egyre dúrvább.

...és miből látszik? Abból amit írsz....

amit most problémaként írsz, arra az első hsz-omban lévő 2. pont nyújta a (szerintem tökéletes:P) megoldást
így pontosan tudni lehet, hogy ki hanyadiknak üt be.. ezen kívül még mi a gond?

Solaris 11-29-2006 19:15

te sztem tényleg nem érted....

nem az a gondom h most mennyi földet viszek...
de nem mind1 h alulról ütök v felülről...
pl az A-ban egy 2000 ha fölötti full íjjas elfet egyáltalán nem mind1 h most alulról ütöm v felülről.

Nem az a gondom h ki hanyadiknak ér be...
Az h azonnali pontrendezés van és így értelmetlenné válik az időzített szövetségi támadás.
Az a-ban mikor pl 200 ha-t visz 1-1 ütéssel akkor nem éri meg több sereggel rámenni mert iszonyat sokat kellene lebontani.

...és ez csak a hadisokat érinti. Az aki az eseménylistát figyelve vár h kitámadjon valaki annak nyílván ez lényegtelen.

All times are GMT +1. The time now is 12:32.