Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Rúnatermelés módosítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1005)

Steve 11-05-2006 16:52

Szóval Harcosok akkor azt mondod hogy a rövidfordulósokban segítene, ha elee több lenne a kezdő mennyiség (jó hv nem olyan rövid hogy elég lenne, tudom, de ha ott varis vagy....;) )
Anarhba is nagyon jó lenne, ott van a legtöbb rúna, valszeg Dben Crazy nagyon örülne ennek a javaslatnak:)

Hol lehetne még ez probléma?

Phoenix 11-05-2006 17:27

a kevesebb rúna termeléssel egyet értek, de csak az 5rúna/templommal, mert a többi kicisit már kevés :)

A kezdő oriknak meg nem szívesen növelném meg a rúnamennyiségét, mivel ha kijön védelem alól egy gyenge orit könnyű szétfosztani, mert pár ilyen orira kiküldök sereget és máris megvan egy adag rúna, amivel elkezdődhet a játék :)

a harmadik dolog meg az, hogyha kevesebb lesz a rúna, akkor drágább lesz, szval akinek most abban sok mrdje van, az csak még jobban járhat...nem?? :confused:

lacqa 11-05-2006 17:35

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 40881)
Sziasztok!

Tehát az ötlet, ami többeknek tetszett:

Javaslom a rúnatermelés lecsökkentését a jelenlegi templomonkénti 10 rúnáról ötre. Ugyanakkor a varázsló személyiség kibővítését aszerint, hogy ezek az országok a nem ilyen személyiséggel rendelkező négyszeresét, azaz 20rúnát termeljenek/kör/templom. jelenleg túl sokan tartanak túl sok rúnát, ezért nem bír sok gyakorlati jelentősséggel, kivéve azoknak, akik így szeretnék fölös pénzüket tartalékba fektetni.

Ezzel a változással talán kicsit felértékelődne a rúna szerepe. Eddig egyedül 4es szinten tapasztaltam, amikor orkkal voltam, hogy néhanapján szükségem lett volna kis utánpótlásra, amit bőven kaphattam karavánnal, illetve fosztottam.

A varis országok is piacozhatnának végre valamivel, így számukra is élvezetesebb lenne a játék.

A cél az, hogy minél többen válasszák /lépéskor, illetve esetleges újraindulással/ ezt a lehetőséget, és szinesedjen a játék.

A piacokra elővetítve ez azt jelentené, hogy egy ideig egyre kevesebb rúna lenne a piacon, de később valószínűleg beállna az egészséges szint.

A véleményetekre, kiegészítésetekre vagyok továbbra is kiváncsi:)

alapvetően nem rossz ötlet, de ha azt eredményezi, hogy a magára ható varázslatokat nehezebb feltenni, akkor annak hatékonyságán is változtatni kéne. SZVSZ az (mármint a hatás %os aránya) túlontúl nagy ahhoz hogy ez részben az ország irányítójától független legyen. azaz nem tartanám jónak, ha egy hadi beállítottságú ori rákényszerülne templomok építésére csak azért, hogy a varázslatokat feltehesse, különben kiszolgáltatottá válik a piaci mozgásoknak...

Steve 11-05-2006 17:38

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 40963)
A kezdő oriknak meg nem szívesen növelném meg a rúnamennyiségét, mivel ha kijön védelem alól egy gyenge orit könnyű szétfosztani, mert pár ilyen orira kiküldök sereget és máris megvan egy adag rúna, amivel elkezdődhet a játék :)

A kezdő orknak 72órás védelme van és 24kör után piacozhatnak.
Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 40963)

a harmadik dolog meg az, hogyha kevesebb lesz a rúna, akkor drágább lesz, szval akinek most abban sok mrdje van, az csak még jobban járhat...nem?? :confused:

hát ha milliárdnyi rúnája van akkor volt pénze másból amit olcsó rúnába fektetett, ami ezentúl nem fog menni. Aki gazdag attól nem tudod elveni a pénzét, idővel úgyis elfogy neki, az eésődleges cél most itt nem ez, hanem a személyiség gyakorlati hasznát növelni és kicsit taktikázásra bírni az embereket.

Steve 11-05-2006 17:45

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 40967)
alapvetően nem rossz ötlet, de ha azt eredményezi, hogy a magára ható varázslatokat nehezebb feltenni, akkor annak hatékonyságán is változtatni kéne. SZVSZ az (mármint a hatás %os aránya) túlontúl nagy ahhoz hogy ez részben az ország irányítójától független legyen. azaz nem tartanám jónak, ha egy hadi beállítottságú ori rákényszerülne templomok építésére csak azért, hogy a varázslatokat feltehesse, különben kiszolgáltatottá válik a piaci mozgásoknak...

Miért? nincs az sehol leírva hogy mindig mindenkinek minden vari fel legyen téve! A mágia a varázslók fegyvere. Miért nem élvezhetnének ők azzal előnyt hogy minden védővarijuk fenn van, a többieknek pedig prioritásokat kell felállítaniuk.

Synkel 11-05-2006 17:47

Beelord javaslatával nem értek egyet, szerintem túl drasztikus.
Harcosok, lényegtelen, hogy a párbaj hogy alakulna egy ilyen változtatástól, lévén mostanság minden nyavajaságot a rendező állít be, azaz lehet úgy indítani párbajt, hogy mindenki 20k rúnával indul. Az meg, hogy neked sok rúnád legyen, másnak semmi, az szintén nem lenne jó:)
Phoenixxel is egyetértek abban, hogy nem lenne jó, ha a friss orik emelt rúnaszámmal kezdenének. Magamból indulok ki, 200 hekin rendszerint tanyafree vagyok, és a védelem alól frisen kijött orikat fosztogatom mellékprojekt gyanánt kaja miatt.

Harcosok 11-05-2006 17:50

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 40974)
Harcosok, lényegtelen, hogy a párbaj hogy alakulna egy ilyen változtatástól, lévén mostanság minden nyavajaságot a rendező állít be, azaz lehet úgy indítani párbajt, hogy mindenki 20k rúnával indul.

De pl a hv aréna?:)már lett irva,hogy több runa kezdésnek és az ugy jó azt nem kell elvetni:P
És hozzáteszem ha figyelmesen olvastad volna a témát Steve javaslatával semmi bajom nem volt :)
Csak azzal volt bajom,hogy 2 runa termelés+hogy varis se termel még többet:P

lacqa 11-05-2006 18:02

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 40972)
Miért? nincs az sehol leírva hogy mindig mindenkinek minden vari fel legyen téve! A mágia a varázslók fegyvere. Miért nem élvezhetnének ők azzal előnyt hogy minden védővarijuk fenn van, a többieknek pedig prioritásokat kell felállítaniuk.

nincs. nem is kell. ha megfigyelted azt írtam hogy az ötletet alapvetően jónak tartom, viszont ebben a formában ezt túl nagy hátránynak gondolom. már ha megengeded :p

BeeLord 11-05-2006 18:11

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 40968)
cél most itt nem ez, hanem a személyiség gyakorlati hasznát növelni és kicsit taktikázásra bírni az embereket.

Na ácsi. Akkor most a rúnatermeléssel, vagy a varázsló személyiséggel van bajunk? Mert a kettőnek nem kell feltétlenül ugyanannak lennie...

Med 11-05-2006 18:14

Kezd elmenni a vita értelmetlen irányba...
Ami engem illet, már a másik topikban is világos volt, hogy ez egy jó ötlet: 5/20
És ez nem minden:
- nem kell azt feltételezni, hogy minden varis varázsló személyiségű lesz! tehát nem kétféle, hanem jóval többféle ori kialakul majd: a varázsló személyiségű varis, akinek a legtöbb rúnája lesz, ugyanakkor elesik a többi személyiség előnyeitől (azért valljuk be, így van...), aztán a nem varis személyiségű hadis, aki viszont akkorát rúg, mint egy ló (ennek is megvan a varázsa), és bizony ott lesznek a nem varázsló személyiségű varisok is, akiknek a templomok száma elég a rúnához, de nem ebből akar profitálni (mondjuk egy óriás, aki túlélő) stb.

Szóval árnyalt paletta lesz ez...
És kifejezetten tetszik, hogy új taktikai elemeket hozna ez a rendszer.
(Pl. a karavánon rúna is menne sokkal többet...)

Javaslom a szavazást, de jól feltett kérdéssel, hogy mindenkinek egyértelmű legyen!

All times are GMT +1. The time now is 06:21.