![]() |
Nem dühöngés ez, igazából nem is tudom hova férne... :)
Ritkán utazom Volánbusszal, ezért nem ismerem a "helyi szokásokat". Hajnalban felszállunk, mondom a vezetőnek, hogy jó reggelt, két felnőtt és két kutya jegyet szeretnék eddig és eddig a megállóig. Visszakérdez, hogy jegy is kell? Itt elég értetlenül nézhettem... Kora hajnal volt, biztos valamit rosszul mondtam, mert mi az, hogy jegy is kell-e? Mit értett, mit kérek, kávét?! :D Elismétlem, hogy mit kérek. Ismét megkérdezi, hogy jegy is kell? Ismét értetlenül nézek, erre kifejti, hogy magát a jegyet oda kell, hogy adja? Jaaaa, hát mondom mittudomén, ha nem kell, hát én nem ragaszkodom hozzá... :D Ehhez képest olyan óriási "kedvezményt" nem kaptunk, max ilyen 15%-ot. :D |
Quote:
|
Quote:
Legközelebb ha nem kérsz jegyet, meg se vedd, mutass föl egy bérletnek látszó papírt :D Tekintve, hogy ha jön az ellenőr, ugyanúgy nem lesz jegyed, és kétlem, hogy a sofőr igazolná, hogy vettél jegyet. Mielőtt még valaki felbujtással vádolna, inkább kérj jegyet ;) |
Quote:
Mindenesetre ez egy elég érdekes szitu. |
Quote:
|
Quote:
Szerintem olyan vonalon utaztál, ahol kevés az ellenőr. Ha jött volna, bizonyára megbüntetett volna. Ha jószívű, akkor talán nem, de képzeld magad az ő helyükbe: ilyesmire hivatkozva bárki bliccelhetne. És itt van még egy szituáció: 'valaki nyomtat egy hamis bérletet, amit a buszsofőr nem szúr ki - tekintve, hogy nem nézheti percekig, viszont az ellenőr rájönne, hogy hamis. Ilyenkor a bliccelő azt állítaná, hogy a sofőrtől nem kapott jegyet.' Ha ezen a gondolatmeneten indulsz el, ahogy valószínűleg az ellenőrök is (különben kijátszható lenne a rendszer), minden bizonnyal büntetés lesz a vége, nem fognak hinni az utasnak. Remélem érthető, és nem gabalyodtam bele :D |
Quote:
Mi az, hogy nem nézi meg, hogy kinek meddig érvényes a bérlete? Akkor mi a fenélnek felmutatni a bérletet?! Gondolom nem eldugva van ráírva, hogy meddig érvényes, és gondolom nem bárki által hamisítható módon van legyártva. |
Quote:
|
Ati, én ezzel több éven át szembesültem, mikor nem volt még autóm és busszal jártam én is dolgozni nap mint nap.
A titok nyitja egyszerű amúgy...maga egy ismerős buszvezető mesélte: A sofőr tudja, hogy aznap kik az ellenőrök és tudja azt is, hogy hozzá mikor fognak felszállni. Ez közös buli, mert ebből a kis pénzből ő juttat nekik is. Ők meg cserébe megmondják ezért, hogy mikor vigyázzon, melyik menetrend szerinti járatára fognak beugrani...és persze olyankor mindenkinek adni kell jegyet... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 19:29. |