![]() |
Quote:
Quote:
Tudom, megint micsoda bunkó volt mindeki, aki nem tegnap délután óta írt, és már arra se méltóak a szemedben, hogy elolvasd a beírásaikat. :) Gratsz azért, ez az igazán "értelmes" hozzáállás. :) Nagyon "hasznosak" is így a hozzászólásaid. :) |
Quote:
De vajon ha a tegnap délutáni időpontig ismertem a beírásokat, akkor miért olvassam újra?? Könnyen lehet átsiklottam valamin...Na mind1.... Viszont továbbra sem értem mi a problémád.... Lehet nem a kritizálásra kellene fektetni a hangsúlyt, hanem ha már bizonyos "jogaid" vannak, értelmesen megosztani a másikkal a problémáidat :-) |
Quote:
|
Ellenben az elöttem szólóval, én napok óta olvasom az eddigi összes beirást, ugyhogy engem nehéz lesz lerázni ezel a kifogással.
Kezdjük az állitólagos erösitéssel, amit az elfek kaptak. Nem tudom, de én attól, hogy az elfem védelme ~erösebb lett, én egyetlen tornyot, barakkot nem bontottam le, hogy másra épitsem át, ugyanis nem érzékelem, hogy erösebb lenne a védelmem. a b szinten különösen nem. Alattam egy óriás kétszer annyi varival mint nekem, felettem egy félelf, akinek pedig jelentösen több a kocsmája. Igy hát jó lenne még kocsmát és templomot épiteni, csakhogy az orim jelenleg se bunker. tegnap végignézhettem ahogy egy gnóm varis(van ilyen) lerenget a társamról 60 épületet, én pedig cserébe felmérhettem az épületeit. Hát szöviben valóságos kincs lett ez az elf. |
Lacqua a megbeszélések topicban nyitott egy témát,ahol az elf faji sajátosságainak finomítását helyezte előtérbe ... Kítűnő ötlet...ám Ati okkal bezárta .
Idézet Atitól : Jelenleg ez a téma nem aktuális. Ameddig az összes elf téma a személyeskedésekről szól, és arról, hogy csakazértse olvasok vissza tegnapnál régebbre, bármit írtál is, addig értelmetlen ez a felvetés. Legtöbb orim elf,így nekem sem mindegy,hogy mi lesz a végkifejlet...ezúton szeretnék mindenkit kérni,hogy tényleg olvasson vissza és próbáljunk llenyugodni...eltekinteni a személyeskedésektől...hogy minél előbb elkezdhessük a megbeszéléseket ezügyben !! Köszönöm megértéseteket ! /Jah és lacquának ment a zöld :) / |
Mondhatjátok akármennyit, hogy milyen bika katonai védelme van az elfnek, eddig se ettöl volt erös, hanem attól, hogy fent volt a fantomsereg.
Jelen pillanatban azonban következmények nélkül bármelyik óriás csinál 2-3 rengetést az éplistáért, néhány tüzgolyó az egségekért, esetleg pár mérgezés, csak mert toliba fektetett a piacon |
Nem személyeskedésből:
Egy ember miatt, aki nem olvas vissza kár egy egyébként végre valóban értelmes felvetéseket összegűjtő témát lezárni, de, ha nem, hát nem... Akkor itt mondom el róla a véleményemet... És szerintem innentől tényleg nem anyázással kéne tölteni az időt, hanem valami megoldás keresésével, mert a jelenlegi helyzet nem csak szerintem tarthatatlan. Quote:
Az 5-ös (((6-os))) és 8-as pontot feltétlenül, az érveim: Az ötös pontot nagyon magyarázni se kell... a kapott maluszok igen magasak, messze nincsenek arányban azzal a bizonyos védelemmel, amit az elf megkapott. Gyengíteni kellett, de nem ennyire. (((A hatos pontot abban az esetben kifejezetten elvárhatónak tekintem, ha a maluszok maradnak. Túl hirtelen ez a váltás és az élezett országok most elég durva hátrányt szenvedtek. Bízom benne, hogy egy másik alternatíva valósul meg, mert ez nem az igazi (De legalább lehetne alkalmazkodni.).))) A nyolcas pont számomra a legszimpatikusabb. Bár ezt úgy kéne valahogy megoldani, hogy ne csak az ellene irányuló, hanem a szövetségesei ellen irányuló támadások után is "vesszenek" a maluszai. Vagyis, ha valaki akciózik a szövetség ellen onnan számított 12 v. 24 óráig az elf az eredeti "maluszokkal" végezhessen ártó vari, illetve tolvajakciót ellene. |
jelentem végigolvastam 1127 beírást
de már fáraszt a sok beszéd Lenne egy 1szerű kérdésem: Van értelme vergődnünk, vagy ez van és kész? Az ELF Szakszervezet |
Quote:
|
Quote:
|
már 1129-t
én már több ízben felvetettem, hogy teljesen emészthető lenne a dolog, ha a változások nem érintenék a térkapu nyitást, és a toli felfedést kérem a listát kibővíteni szíveskedjenek ezzel is A (haldokló) ELF Szakszervezett |
Szerintem itt igazából nm azzal van a probléma,h nm lennének jó ötletek a megoldásra, hanem a következő a nagy gond: két csoport van: 1:akik szeretik az elfeket 2:akik teljesen elf ellenesek (pl Ati stb...) és hiába van döntő többségben az első csoport a döntést hozok mindenre csak azt fogják válaszolni,h a vakon ütök ellen erősítés történt, illetve bunkerártózás...
Az ilyeneket teljességgel lehetetlen meggyőzni.... |
Quote:
|
Üdvözletem!
Sztem mindenki nyugodjon bele,hogy ez így marad!Hála Goldinak,Hóhérnak és még egy pár nyafogó orknak!:(Hangsúlyozom orkom is van nemcsak elfem!Érdekes módon még sohasem bántották az elfek ok nélkül!Nekik is nagy kockázat nekem is!Úgyhogy mindenki próbáljon meg boldogulni úgy az elfjével ahogy van!Én is ezt teszem!Ezért nem törlök!:) |
Akkor nézzük kicsit más szemszögből, mondjuk a fantasy világból: ha jól sejtem az elfek ott többnyire ügyességben és gyorsaságban jeleskednek és bár kevesen vannak 1:1-ben könnyen megvernek bárkit ha harcra kerül a sor. Javíts ki kérlek Ati ha te nm így látod!
Ezzel szemben: a veszteségek 30%-kal magasabbak, a hadügyi tudománytekercsek írása 50%-kal drágább (ez teljesen szemben áll azzal pl,h a hadügy és mágia területén elérhető maximum 40%) Nem lehet ha már teljesen "lebutítottátok" tolvajlás és varázslás terén, akkor hadi téren kellene neki valami bónuszt adni?! |
Hát igen, ez pedig a maluszok másik fele, arra még mindig nem kaptunk magyarázatot, miért is kellett ez a változtatás. szerintem még goldy se találkozott olyannal mikor szegény orkjának a gaz bunker elf lenyomta a tolikészültségét:)
Valami logika ha lenne a maluszokban érthetö volna, de nincs. Tehát az uj faji leirás, hogy az elf békés faj, aki jelentös védelmi bónuszaiért cserében békésen fedezgethet. persze ezeknek a védelmeknek csak akkor veszi hasznát, ha annyi tolit tart, mint egy félelf, és annyi varit, hmm. mennyit is, elég sokat, mert nem ártana tisztánlátást is fentartani.(és egy óriás igy is bármikor leártózza). Ha mindezt felépiti és még a katonai védelmi bónuszát is ki akarja használni, akkor ne tartson kovácsot,önyvtárat,bányát. aztán jövedelmek nélkül fedezgessen. mert hát lopni sem szabad neki mert békés faj. Megteheti ugyan, de már a kapunyitás jelentös készültség, és ha cserébe kapja a varis áldást majd nézi, mert békés. Ati nem látod itt az ellentmondást? ez az uj faj, ami korábban is rá volt kényszeritve, hogy lopásból tartsa el magát, mostantól nem lophat, mert röviduton elintézik. megteheti persze, hogy nem lop, és termelget ezt azt, de akkor hogy védi meg a tekijeit? |
Quote:
Quote:
Quote:
|
persze erre fel lehet hozni példaként, hogy ott a törpe, annak is viszik a tekijeit. hát az alsó szinteken nem is akad belöle túl sok, és ö legalább részben fedezi a veszteségét a jelentös termelésével
|
Merlin kérésére kiegészítve.:)
Quote:
|
Egy ember? No nézzük akkor, hogy csak a beírásod óta kik nem olvastak kellően vissza
Bocs,de az elejétől elolvastam az összes hozzászolást,csak idegesít ez a rideg ,elutasító magatartás!Ja és gyanus is!:) |
Quote:
s nem is válasz a kérdésre |
A kérdésemre természetesen én se kaptam választ....
|
Quote:
|
Quote:
|
[quote=Cassandra;94815][color="Navy"]Merlin kérésére kiegészítve.:)
köszönöm a józan hangot is |
Tisztelt Ati: erre hol is reagáltál?
Akkor nézzük kicsit más szemszögből, mondjuk a fantasy világból: ha jól sejtem az elfek ott többnyire ügyességben és gyorsaságban jeleskednek és bár kevesen vannak 1:1-ben könnyen megvernek bárkit ha harcra kerül a sor. Javíts ki kérlek Ati ha te nm így látod! Ezzel szemben: a veszteségek 30%-kal magasabbak, a hadügyi tudománytekercsek írása 50%-kal drágább (ez teljesen szemben áll azzal pl,h a hadügy és mágia területén elérhető maximum 40%) Nem lehet ha már teljesen "lebutítottátok" tolvajlás és varázslás terén, akkor hadi téren kellene neki valami bónuszt adni?! |
Quote:
|
Jelenlegi helyzetben úgyis mehet kukába az összes elf ori... Mert nm tudok elképzelni olyat,h bárki is maga mellé venné szövibe... Bárminemű kis pozitív változás(érdembenire nm számíthatunk az orkoktől) csak segíthet:-)
|
SzVSZ ha Ati akarna változtatni akkor neki is lenne egy-két kompromisszumos ajánlata,de nem is akar így nem értem ezt az egész műbalhét!:(
|
Quote:
A fák népe. Országukat sűrű erdők borítják, melyek susogó lombjai közt rejteznek az ország lakói. Az elfek magasak, emiatt nem túl teherbíróak. A természettel hihetetlen összhangban élnek, ismernek minden fát és bokrot az országukban, így alaposan meg tudják nehezíteni minden idegen behatoló útját. Mások számára talán ehetetlennek tűnő növényeket is képesek elfogyasztani, valamilyen csak általuk ismert módon elkészítve (pl. mindenhol csodájára járnak az elf felderítőknek, akik több hetes utakra elindulnak mindenféle élelem nélkül). A mágia sem idegen tőlük, bár főként maguk és területük megvédésére koncentrálnak. A tolvajokat nem becsülik sokra. Békeszerető népek, idejüket sokkal szívesebben töltik az erdőben sétálgatva, mint a harctéren. A legtávolabb a föld mélyének világa áll tőlük, sokuk semmi pénzért sem merészkedne oda. Jo rendben nem arra használták kellettek a maluszok ..DE ITT az van leirva hogy a mágia nem idegen tölük akkor a mágiára miért is kaptak maluszt ???? Pl a TK nyitásra.....Sztem azért épfelderitést csinálni néha kell.....Meg ha megtámadják tolvajokkal akkor esetleg a Támadó tolvajokat is valahogy hatástalanitani kéne....Engem nem nagyon érdekel hogy nem tudok gyujtani de azért ha lelopnak akkor legalább mindenféle malusz nélkül el tudjam venni a tolvak kedvét attol hogy piszkáljon.... |
Quote:
Úgyhogy Cassandra, igencsak messze vagyunk még attól, hogy bármi is történni tudjon érdemben. :( |
Quote:
nah hogy ne csak off legyen... a vari maluszt 2%-ra csökkenteném, a tolira pedig 2 ötlet tetszett meg... az egyik Artúr ötlete a torony %-hoz viszonyitva igaz én 15%-tól inditanám (Ahogy max lesz a toronybónusz) és 3asával szal így: 15%torony - 20%malusz 20%torony - 35%malusz 25%torony - 50%malusz 30%torony - 65% malusz 35%torony - 80% malusz és itt maximálva lenne... így a bunkerekre vonatkozna a 80% , viszont a akik nem tártanak annyi tornyot, még jó tolvajok lehetnek és nem üthetetlenek... |
Mielött Valaki félreértené természetesen az ötszörös runamennyiség maradjon ugy ahogy van csak a lehetöség is maradjon meg hogy legalább ne 3% malusszal tudjam az országomat tolvajlot ha tudom büntetni....
|
Quote:
Nem is írok többet nehogy rontsam a fórum volumenét.Olyat úgyse tudok amilyet hallani szeretnél!További szép napot mindenkinek! |
Quote:
Quote:
|
Akkor megint átmegyek idegesítőbe! (én is)
Eredeti szerző: Cassandra Üzenet megjelenítése Idézet: Eddig tíz javaslat, lehet szemezgetni: 1. álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül 2. álljunk át 25%-ra maluszok nélkül 3. álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül 4. jó ahogy most van 5. csökkentsük a maluszokat 6. legyen ahogy most van, de adjunk időt 7. legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani 8. legyen ahogy most van, de ha megtámadnak, a támadóval szemben éljenek a régi elf gyengébb maluszai 9. a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől 10. az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Így egy elf lehetne jó tolis, ám ha vkit oktalanul piszkál az sereggel vagy ha varis akár varikkal is meg tudja torolni. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:27. |