Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=820)

Chris 11-08-2006 11:51

Gilnek:
- Előrordulhat, hogy feltűnőek vagyunk, de ezeidáig még nem szereztünk ellenségeket e miatt. A feltűnőségnek sok formája van.

aúú 11-08-2006 11:54

Rendben van Ferran, nekem minimális pihenés is elég, így én már most elmegyek pihenni, majd onnantól vállalom az őrséget... illetve mivel a védő varázslatok elég látványosak, amiket alkalmazni kívántam, így azokat csak akkor fogom kirakni, ha tényleg veszély fenyeget minket. Kérlek, ha lehet, valami ételt hozzatok majd nekem is.

Azzal elindulok a domb felé és néhány szót mormolva, majd magamra kanyarítva a köpenyemet beleolvadok a tájba.

Chris 11-08-2006 12:01

Ferannak:
- Ezek szerint tőlem is elvárod, hogy ha úgy adódik segítsek az embereknek - félig kérdő, félig kijelentő hangsúllyal.

Feran a fejét rázza:
-Nem. Te amíg csak lehet kerülöd a harcot. Ha be is avatkozunk, neked és megfeleő védelemnek ki kell maradnotok.

VérGyöngyTyúk Z 11-08-2006 12:02

Tömzsipöröly berobog a fogadóba és az Atya és Dhar elé áll.
-A nagyúr üzeni kint táborozunk a falun kívül. - beleszimatol a levegőbe.
-Hej kocsmás! Friss sültet, kenyeret, tucat személyre meg nyolc palackkal abból a sörből - mutat a pult mögé. -De hamar.
-Há maga meg mit képzel?
Tömzsipöröly a háta mögül fél kézzel akkora bárdot húz elő amit semmiképpen ne rejtegethetett eddig. Másik kezével egy ezüstöt pöcköl a fogadósnak.
-Meglesz azonnal - morog a fogadós és elindul összeszedni a dolgokat.

VérGyöngyTyúk Z 11-08-2006 12:26

Az Atya és Dhar hamarosan visszatérnek és röviddel utánnuk Tömzsipöröly is megérkezik kezében jókora kosarat, a hátán egy fonott, puttony szerű kosarat cipelve amikben élelem van.
-Egy ezüst. - veti oda Feran-nak.
Mindenki felszáll a kocsikra és rövid idő múlva az egyik domb mögött egy kis ligetnél szálltok ki. Tömzsipöröly az élelmet pakolja ki egy leterített abroszra a másik három törpe két sátrat rángat elő és állítja fel, majd a lovakat fogják ki és kötik egy, a fák közé kifeszített kötélhez. Élelmet és vizet adnak nekik.

VérGyöngyTyúk Z 11-08-2006 12:32

Lassan mindenki végez az étkezéssel, Feran intézkedésére Tömzsipöröly felkap egy adag ételt és italt, majd elindul, hogy Gil-nek adja.

Ki mit tovább?

Chris 11-08-2006 12:45

Nem nagyon fűlik a fogam a szabadban alváshoz, de mit lehet tenni, ez van. Megkérem valamelyik törpét vagy Isharékat, hogy segítsenek felálítani a sátramat (amit a tartisznyámból kotorok elő). Mikor kész van, visszavonulok, előveszem a fekhelynek valót (szintén a tatyóból), majd elvégzem szokásos esti teendőimet. Amennyiben a továbbiakban senki nem keres, és nem történik semmi figyelemreméltó, nyugovóra térek.
Mikor veszed elő a sátradat Íshar-ék kerek szemekkel nézik hogyan veszed ki a jókora ponyvát a kis tarisznyából. Segítenek felállítani a sátrat és közben kérdezgetnek:
-Hogy fér oda ekkora sátor?

Tömzsipöröly kicsivel éjközép előtt esik vissza a táborba kissé megviselten.
Feran kérdő tekintetére kifakad:
-Gil úgy elbújt, hogy szerintem vagy hatszor elmentem mellette. Valami elf trükk lehet, vagy mágia. Mindenesetre jó helyen van. Belátja onnan a falut és a tengert is.
Csodálkozva nézi a sátradat (te már bent vagy és épen teszel-veszel már alváshoz készülődve.):
-Mégegy sátor? Honnan?
Íshar hangját hallod kintről:
-Kis tarisznyából nagy sátort húzta elő.
-Aha. Érdekes. Mindenesetre azt elfelejtettem mondani ezek szerint, hogy a batárokban két-ké ember kényelmesen elalhat.
Hallod amint valamivel piszkálódik a batárok egyikében és utánna Meríín hangját:
-Ülésből ágy. J! Tetszik. Sok érdekes ma!

Chris 11-08-2006 13:19

Az ágy szó felkelti a figyelmemet, ezért kimegyek, és megkérdezem:
- Ki emlegetett itt ágyat?

Tömzsipörölyék csodálkozva néznek rád:
-Azt hittem már alszol. Itt van az ágy. - mutat a batárra.

Chris 11-08-2006 13:25

- Hála az égnek, nem kell a földön aludnom - sóhajtok megkönnyebbülve.
Aztán villámgyorsan összeszedem a dolgaimat, és költözöm.
- A sátrat igy hagyom hátha kell valakinek, ha nem akkor is ráér reggel összepakolni.
Költözködés közben körbepilantok, hátha meglátom Feran merre van.

VérGyöngyTyúk Z 11-08-2006 13:29

Feran a kicsi tábortűz mellett ül és a külső sötétbe mered. Majd lassan feléd fordul és elmosolyodik.
-Álmodj szépeket Ryel!
A batár belseje a lehajtott ülésekkel ojan mint egy kicsi szoba. a két "ágy" keskeny ugyan de elég kényelmes. Az ajtókat becsukod és leengeded az ablakokra a vastag bőr védőket.

All times are GMT +1. The time now is 12:54.