![]() |
Azt nem értem, mirét kell majd módosítani később, hogy nehezebb legyen?
Épp az a lényeg, hogy ne legyen nehezebb! Az új A-s játékosoknak most is esélytelen bármit is elérniük tulajdonképpen. A nagy klánokat esélytelen utolérni. A kis klánok meg betömörülnek a top30-ba, ezzel feljebb emelve az alját. Annyi a feladat, hogy megállapítunk egy olyan hektárszámot, amit igenis kihívás(!) elérni, kihívás most is, és a jövőben is az lesz. Ha max 2400 hekivel tudok A-ba menni, akkor például 6000 hektárra kihívás felmenni. Jövőre is az lesz... Nem hiszem, hogy emelni kéne rajta jövőre. Viszont teljesíthető! És kiszámítható! Nem esek abba a csapdába, hogy elindulok 5. szinten, és kiderítem, hogy A-ban 6000 hekire kell felmennem, hogy fordulni tudjak. Kiszámolom, hogy ez X hónap, ennyi meg annyi vagyont kell összeszedjek, stb... Majd mire odaérek A-ba, kiderül, hogy 8000 heki kell, és 10x annyi pénz..... Majd elérem kínkeservesen a 8000 hektárt, mire kiderül, hogy 8300 kell. Jó, felmegyek 8300-ra. Elkezd pörögni a top! Végre! Egyik nap felébredek, és azt látom, hogy elbuktam egy rakás top kört, mert éjjel feljebb ment a top30 alja, és én kiestem belőle... VÁÁÁ... Gyorsan fedezek, vagy valami. Felnt vagyok 8600 hekin! Megint pörög felfelé a top-om... zsír! Aztán eléri a top alja a 8600-at... megyek feljebb... Ez egy öngerjesztő, ROSSZ folyamat! Meg kell állítani! |
Quote:
De a cél a b-ből való fordulás a mostani top-os oriknak. Ezért nő a top mert mindig lesz olyan aki b-ből szeretne forogni, csak ahoz kell előbb egy a-s ori. |
Quote:
|
Quote:
Döntsenek ők mit szeretnének. Mert ha csak forogni akkor lehet lehordulnak mert elérhetővé válik nekik a forgás. Akik meg a legnagyobbak akarnak lenni csinálhatják azt is. Nem azért kellene nekik nap mint nap fedezni, és minél nagyobb orinak lenni, hogy forogni tudjon. |
Nekem egy olyan elfogadhato lenne, hogy aki ketszer akar fordulni egy szemert, a top 50% is eleg legyen. (Persze csak A-bol, egy ilyen 50%os topkoros orszag ne legyen eleg B-bol fordulashoz)
(Ha egyaltalan tenyleg konnyiteni kell, es el akarjuk venni a kek szamok erteket, amik az uj szemelyisegekkel igen jelentosen megnottek, es gyengitik a kezdoket) A fix hektart azert nem tartom jonak, mert azt folyamatosan emelni kellene, es kiszamithatatlan lenne. |
Quote:
A-s oriban a top követelmény X ezer hektár. ha afölött van, lefordulhat A-ból. Ha B-s orival akar forudlni, akkor azt csa kakkor teheti meg, ha az A-s orija nem X ezer heki fölött van, hanem X+Y ezer fölött. Különben B-ben nem teljesíti a fordulás követelményeit. A-ban viszont igen, ha akar, lefordulhat onnan, vagy válazthatja azt, hogy feljebb megy A-ban, és fordul B-ből... Ez nem növelné a top alját azoknak, akik A-ból akarnak fordulni... Mert azok X ezer heki fölött lefordulhatnak onnan. Akkor is, ha százmillió ország van X+Y hektár fölött. |
Quote:
Tök mindegy, hogy top30, vagy top50, vagy top10, vagy top80.... Ha oda tömörülnek be a játékosok, akkor feljebb megy a hektárkövetelmény. Persze, kiszámítható, hiszen 100 országból a top50%, az 50 ország. pofonegyszerű. a probléma az, hogy a top50-hez egyik pillanatban 4000 hektár kell, a következőben 6000....... és ez folyamatosan változik. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ami jogos, az tényleg az, hogy talán egykicsit túl könnyű most a B-ből fordulni, ha egyszer A-ba "betettél" egy országot a topba. Ennek valóban nincs sok értelme így, nem arra van használva, ami az eredeti célja volt. Az eredeti cél az volt, hogy az A-ban AKTÍVAN játszó országok tudjanak a B-ből fordulni. Ha könnyebb lesz A-ból fordulni, akkor mindenképp hozzá kell nyúlni a B-s forduláshoz. Bár lehet, hogy akkor is, ha az A-t nem piszkáljuk. |
All times are GMT +1. The time now is 11:49. |