![]() |
Megszorítom kétkézre kapott csatabárdomat és úgy mormogok magam elé:
-Na asztat má nem! Mégeccer nem ugrok bele semmijen robbantós átkozott vacak piszkálásába. Megemelem a hangom és úgy kiáltok: -Van még valaki itten? Stancil! Töröld ki kissé az álmot a szemedből azt gyere ide mellém! Amint megszorítod a csatabárdod nyelét, és kiabálni kezdesz, látod, hogy a sötétség megsűr södik a hőfolt körül, egy idő után már hőlátással se látsz át a sötétségen, majd hirtelen eloszlik, és nem látsz a helyén semmit, se hőfoltot, se sötétséget. Pettyes: körülbelül 40 perce lehettek úton, mikor egy kis hőfoltra leszel figyelmes az úttól nem messze a fák között, de nem azon az oldalon, ahol a többiek vannak, hanem az út túloldalán. A hőfolt hol látszik a sötétben hol nem, olyan látványt nyújt, mint mikor a telihold előtt felhők úsznak. Még viszonylag távol vagy tőle 30 méter, de halk sírást hallasz abból az irányból. |
Megállítom Foltost és leszállok róla! Körbenézek, hogy merre lehetnek a többiek! Ha túl távol, hogy szólhassak, akkor a lehető leggyorsabb léptekkel közelebb megyek hozzájuk, nem felriasztva a gyermeket! Ha senki az égatta világon nem akar tudomást venni róla, akkor rejtőzködve megpróbálom megközelíteni a gyereket.
Hallod a zajokat, amit az erdőben csapnak a lépteikkel, így körülbelül negyedóra alatt megtalálod a nagyurat és az úrnőt. |
-Na ez szép. -morgok magam elé.
Óvatosan odamegyek ahol a folt villogott és körbevizsgálom a talajt nyomok és esetleges tárgyak után. A nyomok alapján úgy tűnik, mintha valmi kis alak kuporgott volna ott. |
Odamegyek hozzájuk és szólok nekik!
- Ha minden igaz megvan a gyerek, nagyon riadt lehet, mert hallottam sírni, jöjjenek odavezetem magukat! Elindulok, és közben hátranézek, hogy követnek-e, ha nem magam fogom a gyereket megközelíteni egyedül, ahogy már írtam! - Azonnal mutatni meg hol van - mondja neked a nő, majd ő is, és a nagy úr is veled tart. Mikor odaértek a hőfolt még ott van, a nő előre megy, és int nektek, hogy maradjatok. A nagyúr nem követi a nőt, ő is megáll. A hölgy mikor közelebb ér, letérdel nem messze folttól, és beszélni kezd lágy hangon. Nem értitek a szavait, de a hanghordozásából érzitek, hogy igyekszik megnyugtatni a gyereket. Kisvártatva cérnavékony sírós hangon válasz érkezik a sötétség belsejéből. Egy ideig elbeszélgetnek egymással, a gyerkőc lassan abbahagyja a hüppögést. Körülbelül 20 perce beszélhetnek már, mikor a sötétség lemálik a gyerekről, és láthatóvá válik, ahogy ott kuporog a földön. A nő oda megy, átöleli, megsímogatja a fejét, majd felemeli, és elindul vele a tábor felé. Massza Rex: a karid ebből annyit lát, hogy a nő beszélget a semmivel, nincs ott senki, csak sötét van, de az sem tűnik természetellenesnek, majd jóval később hirtelen ott terem a gyerek a nő elött, mintha a semmiből került volna elő. A táborba érve a nő a gyerkőcöt a batárba viszi. A nagyúr is beszáll a batárba, és a gyerekkel marad. A nő kiszáll a kocsiból, és Gren felé int. |
Mikor felém int az Úrnő odalépek a közelébe:
-Asszonyom!? Int hogy kövesd. Mikor távolabb értek a tábortól, halk de nagyon határozott hangon szól hozzád: - Ha maga még egyszer emelni fegyvert a gyermekre az lenni maga utolsó napja az életben - Közli veled. Szép arcát folytott düh torzítja el, s a szeme még mindig fenn van akadva, csak a fehérje látszik, így a felhők közt átszűrődő holdfényben igen kísérteties látványt nyújt. |
Figyelem a többieket, hogy ők mit reagálnak a gyerek megkerülésére. (Ezek szerint elég jól rejtőzik a kölyök, vagy lehet mágia rejtette el.)
A többieket láthatóan nem lepi meg a dolog. Egyébként szótlan vagyok, szájam összeszorítva, próbálom leplezni zavarom. (nem szívlelem ha emberek tűnnek el, meg jelenek meg a semmiből. Ez elég alávaló halál csak úgy eltűnni.) |
Maradok a táborban meditálok és gyógyítom magam az elmém erejével.
Fp-t vissza gyógyítottad. |
Fontos!
Holnaptól kezdve két eddigi JK (Oler és Malbordus) NJK-ként folytatja az útját, addig míg valamerre le nem parkolom őket és a lefagyott karaktert (Capullo). (Arwyl és Theros nem akar többet játszani, Mike pedig hónapok óta nem járt a fórumon.)
Ha huzamosabb ideig nem jelentkezik a gazdája (Enkidu), akkor Marek is lefagyás elé néz, aminek egyenes következménye a karakter leparkolása valamilyen városban, vagy egyéb történetnek megfelelő helyen. Az ilyen estek elkerülése végett kérek mindenkit, hogy játszon rendszeresen, amennyiben nem tud, azt jelezze, és megbeszéljük e lehetőségeket! Az hogy valaki nem tud játszani hosszabb ideig nem jelenti azt, hogy a karaktere örökre kikarül a játékból. Ha valaki szeretne később játszani, de most nincs ideje, akkor szóljon, és addig a karaktere külön utakon lesz, és később újra csatlakozik a többiekhez. |
Amikor visszaérünk a táborba és mindenki megnyugszik odalépek a nagyúr mellé és megszólalok!
- Nos egy köszönöm is megteszi! Bár mit várhatunk a féregéletűektől, semmit! Akkor visszatérhetünk Iarwain levelére és feladatárára ebben a csapatban, mi is volt a szerepe, mit vállalt, de csak ha nagydarab barátomnak nincs ellenvetése, hogy megint felhozom ezt a témát! - kérdőn pillantok Farkasra, majd a nagyúrra és természetesen nem tőle, hanem a nőtől várom a választ, mármint a fordítást! Erre akkor kerül sor, ha már a nő megbeszélte a dolgot Grennel. - Köszönjük a segítség. Iarwainról nem velem kell beszélnie - hallod, hogy a nő hangjában elfolytott indulatok bújkálnak, és érzed rajta, hogy vissza kell fognia megát, hogy ne vágjon képen. |
Meghökkenve nézek a kísértetet játszó asszonyra:
-Mijen gyereket ijesztgetni? Én nem ijesztgettem senkit. Viszont volt valami villódzó hőfolt a batár környékén míg odavoltak Asszonyomék. Azt mivel nem akartam bajt és az egy félig alvó Stancilon kívül senkit nem láttam, hát kiáltottam a többiek után, hogy gyöjjenek már azt nézzük meg eggyütt miaz. Nem akartam, hogy megint felrobbanjon valami. Amikor nem jött senki akkor meg óvatosan odamentem ahol villogott az az eltünős valami, de csak nyomokat találtam, mintha valaki kuporgott volna ottan. Eszem ágában sem lenne egy kis kölköt ijesztgetni, főleg nem ha a megbízómhoz tartozik. - A magyarázatod elfogaható. Legközelebb jobban figyelni történésekre! Gyermek élete a családunk számára mindennél fontosabb lenni, ő lenni utolsó sarj. Most távozhatni! - mondja azzal visszamegy a batárhoz. |
All times are GMT +1. The time now is 13:31. |