![]() |
Quote:
Felteszek A-ba egy országot, csinálok egy egyszemélyes klánt, otthagyom 3 évre, utána pedig van rngeteg olcsó klánbalépésem? Ez nagyon nem jó. Legyen csak top30%, ott nem lehet csak úgy otthagyni az országot 3 évre, hogy úgyse lesz vele semmi. |
No, az utolsó tizenegynehány oldal kimaradt, mert már az azt megelőző 4-5 oldalnak se volt az égvilágon semmi köze az eredeti témához, úgyhogy gyanítom, hogy utána se került szóba.
Most kanyarodjunk vissza hozzá, ha már ez a megbeszélések téma. És itt szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy mint ilyen, kiemelt téma, és az offolásokért figyelmeztetés jár, amik hosszú-hosszú fórumkitiltást eredményeznek, lásd ez a téma: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2660 Visszatérve a klánbalépések könnyítésére... Elég sok érv és ellenérv elhangzott. Mind a körül forgott, hogy jó lenne-e a top klánoknak, és jó lenne-e másnak. Ameddig olvastam, addig egyetlen egyszer sem merült fel az az érv, hogy az A-ban való játék a Hódító egyik végcélja, és mint ilyen, egy idő után az 50 klánbalépés miatti korlát miatt ellehetetlenül. Márpedig ez mindenkit érint, aki komolyan szeretne az A-ban játszani. Azt is, aki most a top1 ország, és azt is, aki még csak holnap fog fellépni. Ennek fényében jogosnak tartom, hogy valamivel lehessen csökkenteni mind a leadandó föld mennyiségét, mind ezt az 50-es korlátot, ami effektíve a játék végét (elvesztését) jelenti annak, aki ezt elérte. Az előző beírásomban kifejtettem, hogy a játékidőhöz kötött könnyítésnek milyen hátránya lenne, ezért azt nem támogatom. A top30%-hoz kötött csökkentés már sokkal szimpatikusabb. Hogy mennyi időnként kapjon valaki +1 lehetőséget, az a téma elején volt, később ezzel már senki nem foglalkozott. A fordulástól az ismételt A-ba jutásig, vagy a regisztrációtol az A-ba jutásig átlagosan 4000 kör telik el, ha valaki siet. Tehát 4000 körönként nulla százalék a klánbalépések kezdete. Ezt szem előtt tartva a 2ezer és 4ezer top30% körös javaslatok elfogadhatónak tűnnek, ennél magasabbra semmiképp nem érdemes vinni ezt a szükségletet. Alacsonyabbra se nagyon, mert nem cél, hogy hetente valaki új klánba lépkedjen. A 2000 kör az közel 3 hónap. A 4000 kör az 5 és fél hónap. Az első 13 oldal után sem látok igazi okot arra, hogy valaki, aki a csoport felső régióiba szeretne jutni, miért ellenezné azt a javaslatot, hogy ezt az eddiginél könnyebben tehesse meg, és ne legyen a játékának a vége meghatározva, hanem ezt kitolhassa, és valóban játszhasson, anélkül a tudat nélkül, hogy egyszer muszáj lesz lefordulnia, mert nincs tovább. Ami fő kérdés, az az, hogy nulláról induljon a számítás, vagy a már meglevő körök is beszámítsanak. Bár a nulláról indulás logikusnak hangzik, személy szerint ellenzem, mert ez MÉGEGY tényezőt behoz a játékba, amit figyelni kell, amit ki kell jelezni, amiről tudni kell, és amit remekül el lehet hirtelen felejteni, ha valami miatt épp szídni kell a játék működését. :) |
Ati grt !
elkezdtem olvasni a témát, de csak a hetedik oldalig jutottam, közben készítettem a jegyzetem, hogy mit akarok írni, de megelőztél. Egy dolog viszont eszembe ötlött, mert nem pontosan értem hogy mit írtál. Ha valakire nézek egy szövetségtörténetet, akkor tudni fogom, hogy mennyi földet kell leadnia most, ha ki-be lép. Elképzelek egy szituációt. Látom, hogy egy ellenséges ország szk-n pont kitenné a klánomat, ha belép egy alattam lévő klánba. Most pontosan kitudom számítani mennyit fog esni a pontja, amikor a klánba lép, mert tudom hány %-ot kell leadnia, a szövetségtörténetből. Ha a topp körök ezt esetleg csökkenteni fogják, azt egy kívülálló is fogja látni, hogy kiszámíthatóbb legyen ki hová kerül majd a pontlistában? |
Quote:
|
Támogatom, hogy a meglévő topkörök is számítsanak a számításnál, és ne a nulláról induljon a számolás. Szerintem a 2k körönként eggyel történő csökkenés nem lenne túlzás.
Quote:
|
Quote:
pl: klánbalépés kedvezménye: 2 ezzel máris kiszámíthatóvá vállik. |
Quote:
Egyedül talán a nulláról való számítás ami személy szerint nekem jobban tetszene, mivel aki Aba érkezik teljesen új környezettel találkozik szal nem ez lesz neki az egyetlen újdonság, ami miatt ugyancsak nem szidhat senkit :) |
Quote:
Hmm? Aki A-ba érkezik, annak nulláról indul természetesen. Nem ez a kérdés, hanem az, hogy ha teszemazt 4000 körönként kap -1 klánbalépést, akkor a most 8000 topkörös országok eleve -2-vel induljanak-e. Szerintem igen. |
Quote:
Szoval: en a 2000 kor mellett vagyok. Es Ati mellett abban, hogy a mostani topkorok is beleszamitsanak. Es wand mellett abban, hogy felmeresnel ez ki legyen irva. (meg akkor is, ha ez infot ad ki az adott ori topkoreirol) Ati: technikailag, ha teszem azt, van 5 klanbalepesem, es a 2000es topkoros verzio mukodik, es van 7000 topkorom, akkor a kovetkezo klanbalepesemkor 2% foldet kellene leadnom? Masik kerdes, ha van 1 klanbalepesem, es 2200 topkorom, akkor 0%-ot? Vagy az 1% mindig maradjon alapnak? |
Quote:
2000 topkörös verzióban ha 7000 topköröd van, akkor az 3 levonást jelent, 5 klánbalépés után a hatodik az 5% lenne, ebből lejön a 3, úgyhogy csak 2% leadás. 1 klánbalépés után 1% leadás lenne, ennél a javaslat szerint nem lehet lejjebb menni, úgyhogy mindegy hány topköröd van, 1% lesz a leadandó. |
All times are GMT +1. The time now is 19:58. |