![]() |
Quote:
naggggyyyon fini :D egész más, mint ami a tetején van :) |
Quote:
|
Quote:
tényleg nagyon fini, és borzasztó egyszerű :) picit módosítottam a recepten, majd nézzétek meg :) |
Quote:
|
Quote:
és mit szoktál rápakolni? |
Quote:
én a legutóbb sonkát, gombát, kukoricát, és egy kis hagymát raktam rá :) végül a sajt, és még vagy 5-7 perc sütés, illetve, míg a sajt meg nem pirul valamennyire, vagy folyós nem lesz :) Én nem szeretem, ha nagyon pirult :) éppen csak nyúlósan :D |
Gyors ebéd egyszerűen. Fincsi :)
Egy konkrét mennyiségek nélküli recept :D
bocs, de mikor hogy csinálom, attól függően mekkora adagokat sikerül vennem :) 1 brokkolit feldarabolok, és sós vízben megfőzöm, de nem teljesen puhára. 1 egész csirkemellet feldarabolok, icipici olajon megsütöm, de csak míg fehér nem lesz, nem szabad sokáig, mert rágós lesz, sóval borssal ízesítem. kiszedem a csirkemelleket egy tálba, a maradék csirkés olajhoz öntök még egy kevés olajat, és kevés liszttel sűrű csomómentes masszává kutyulom. ezután felöntöm a főzőtejszínnel, amit folyamatosan kevergetek, hogy nehogy becsomósodjon. Amint benne van az egész, addig főzöm, míg elkezd sűrűsödni, akkor beledobom a husit, és a megpárolt/megfőzött brokkolit. pár percig még hagyom főni, hogy átjárja az íz. Érdemes kicsit hagyni állni, mielőtt megesszük, hogy igazán elkeveredjenek az ízek :) Tésztával kiadósabb, de rizzsel is nagyon finom :) Ha a csirkemellünk több, mint a brokkoli, és több zöldséget adnánk hozzá, borsót is lehet hozzá adni :) Jó étvágyat :) |
Majonézes halsaláta
Hozzávalók 2 személyre: 1 olajos halkonzerv 1 tejföl (175 g-os) 1 közepes vöröshagyma 1 sárgarépa 1 dl majonéz 1 kiskanál mustár 1 csipet só 1 csipet cukor 1 kiskanál citromlé Elkészítés: A halról leöntjük az olajat, és a halat villával összetörjük. (A szálkát és a gerincrészt eltávolítjuk.) A hagymát és a sárgarépát ráreszeljük a halra. Ezután ráöntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd ízesítjük a cukorral, citromlével és sóval. Ezután alaposan összekeverjük. Pirítóssal tálaljuk. Nagyon egyszerű, és finom:) |
Tiramisu (másképp)
Édesszájú vagyok, nem tehetek róla! :D;)
Itt egy újabb sütés nélkül elkészíthető édesség. Hozzávalók: • 1 csomag babapiskóta • 1 csomag vaníliás puding • 5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint) • 1/2 l tej • 1 teáskanál zselatinpor • 1 kis doboz tejföl (elszántabbaknak: joghurt) • 1 bögre erős nescafé (cukor és tej nélkül) • rum ízlés szerint • kakaópor Elkészítés: A pudingot az utasítás szerint, a cukorral megfőzöm, főzés közben a forró tejbe belekeverem a zselatint. Amikor már nem teljesen forró, habverővel hozzákeverem a tejfölt. A piskótákat belemártom a rumos kávéba, és a krémmel váltakozva tálba vagy tortaformába rétegezem. A legfelső réteg tetejére kakaóport szórok. Fél napot érdemes hűtőben pihentetni, utána szépen lehet szeletelni is. Teljesen jó fél óra fagyasztó is! Ha nem bírnátok ki . :D Megjegyzés: Minél több és zsírosabb a tejföl benne, annál jobban hasonlít az eredetire. Nálam eddig még senki nem vette észre a csalást. :) Ráadásul ez a változat nem csak az alakot, hanem a pénztárcát is kíméli. |
Sziasztok még sosem írtam erre a fórumra. Oly sok finomságot és ötletet lehet itt olvasni.
Leírom nektek az életem első mákos bejgli sütését. Először is elővettem a szakácskönyvet. Mivel karácsonyra készültünk kinyitottam a bejglinél. Figyelmesen elolvastam a hozzávalókat. És szép sorjában, lépésről lépésre, ahogy írva van a nagykönyvben, megalkottam életem első bejgliét. Majd írta a szakácskönyv helyezzem a tepsibe és még 20 percig pihentessem. Olyszépen mutatott még tojással is megkenegettem, hogy szép sült legyen a teteje.:) Hagytam hagy pihenjen még egy kicsit sütés előtt. Letelt a 20 perc izgatottan haladtam a tepsi felé, és rémülten láttam, az én drága bejglim annyira elpihent hogy a 4 rúd szinte egybeolvadt.:o Elsirattam szegény hozzávalókat, hogy ez most mind kárba veszett. De aztán mérges lettem és fogtam az egészet kiborítottam a deszkára. Összegyúrtam, vissza a tepsibe, be a sütőbe, lesz ami lesz.:mad: Finom lett. Szép magas. Megérkeztek a vendégek, és dicsérték milyen finom mákos kockát tudok sütni.:D Én meg csak hallgattam bölcsen, hogy ha tudnák, hogy ez bejgli akart lenni, már nem dicsérnének annyira.:rolleyes: |
All times are GMT +1. The time now is 22:41. |