![]() |
Kiszedtem a cmos elemet is egy fél órácskára, hátha elfelejti, hogy ő ilyesmit csinált régen, de nem hatotta meg. :( minden beállítást elfelejtett, de ezt nem. :(
most már elképzelésem sincs, hogy hova mentette le az infót, hogy szerinte hibernálva volt... winyóra nem, cmosba nem... hova máshova tudja? :-o |
Quote:
Ezt nem értem. Megint az UFO-k? :P Ha azt mondják bios power management, akkor próbáld tiltani az egészet, kompletten. Mindent, ami energiagazdálkodásra utal. Ha halott a cmos elem, akkor vedd ki az akkut egy időre, felejtsen el mindent (kényszerített bios reset :P). Ha nem halott, húzd le az alaplapról :) Ezeket játszanám végig, mivel ilyet még nem láttam :) |
Quote:
Ja, gondolom akku nem maradt benne, ugye? |
Quote:
Power management-ben minden Disable, ami csak lehet, de úgy látom, hogy ez csak arra vonatkozik, hogy a jövőben nem csinálja, amit már csinált, azt próbálja valamiért visszaállítani. Hol a fenében tárolhatja ez még ezt az infót? |
Quote:
Load setup default? |
Quote:
|
Most kiszedem hosszabb ideig az elemet, mint félóra... De ez egy 5 éves laptop, nem hiszem, hogy még valahol lenne valami áramforrása, ami életbentart infókat... Nem értem...
|
Esetleg egy bios update? Úgy paraméterezve, hogy törölje a DMI részt is? (Clear DMI data after programming the Flash BIOS)
|
Quote:
1, ezeket sose merem csinálni ;) 2, floppy meghajtóm egyedül a laptopban van. :( (vagy ma már cd image-eket is lehetne használni?) 3, jelen pillanatban nem bootol még floppyról se. :( de cd-ről se, szóval a cd image-es verzió se játszik. Egyedül a bios az, ami bejön, tudom állítgatni, de a boot az már sehonnan. teljesen mindegy mit állítok be, hogy honnan bootoljon, hozzá se nyúl. |
Quote:
Amúgy lehetne cd-ről, vagy pendrive-ról is. |
All times are GMT +1. The time now is 09:10. |